TRANSFORMAREA LUMII A ÎNCEPUT DIN TINE ! (3).

i-p_voices-on-transformation_1536x1536_200
Am rămas, ca în urma celor susținute în primele două articole, să răspundem la întrebarea : … ” CE NE RĂMÂNE DE FĂCUT ” ?!…În lumina constatărilor evidente de până acum, calea de urmat, este pe cât de simplă pe atât de firească. Orice demonstrație suplimentară, orice argument complementar, orice nouă informație, care să demonstreze , CĂ ”AȘA” NU SE MAI POATE, devine desuet, inutil. De fapt, există o nevoie elementară, o nevoie de bun simț al unui răspuns ce nu mai poate fi evitat, iar acesta este inclus, face parte din natura noastră, dar pentru a vedea limpede, este necesară o vedere de ansamblu, o vedere eliberată de memoria trecutului mort, eliberată de speranțe, de scopurile unui viitor inexistent (totul se petrece acum/aici) construit prin procesarea trecutului, de o vedere eliberată de ”cunoscut”, de autoritatea credințelor religiose, științifice sau filosofice, de toate aceste șabloane, de toate condiționalitățile educației (dresură) inoculată la toate nivelurile( familial, școlar, social).
Este o imperioasă nevoie de eliberare de sub tutela unei minți structurate egotic, minte, care s-a dovedit generatoare de dizarmonie, dezechilibre, nefericire. Trebuie să înțelegem, că aceiaș minte, care a generat o asemenea lume bolnavă, nu este capabilă să priceapă necesitatea unei TRANSFORMĂRI structurale a lumii, începând cu/din fiecare OM, că aceiaș minte egotică, care a generat acest haos, nu este capabilă să instituie echilibrul, pacea, armonia.
Repet, dacă spuneți că vă este „greu” să aveți acest comportament normal, prin care deveniți autentici, creativi, spontani, compasionali, LIBERI, este semnul clar, că ÎNCĂ nu sunteți pregătiți să primiți REALITATEA, să vi se dezvăluie minunile Existenței, mai pe scurt, să accesați subtila, dar infinita energie a IUBIRII, în lipsa căreia EGO-ul vă stăpânește. Încă suferința voastră reușiți s-o ignorați, s-o evitați, s-o deturnați de la sensul ei real, să vă auto-înșelați căutând răspunsuri și rezolvări aiurea și asta, în ciuda suferinței, a nefericirii voastre. 
Pentru cei ce nu se consideră pregătiți să meargă odată cu Fluviul Vieții, să-și deschidă ochii sufletului pentru a vedera REALITATEA, să analizăm ce se petrece cu ei…
Structura piramidală a lumii generată de către acest EGO fals de natură psihologică, acționează diferit asupra oamenilor aflați pe diferitele trepte ale piramidei. De fapt, cu toții se află în căutarea fericirii, imaginată de către ego-ul izolaționist, ca plăcere, avere, mărire, dominație, posesie, control, siguranță, lăcomie. Astfel, pentru cei aflați la baza piramidei, pentru cei covârșitori de mulți, care muncesc din greu pentru supraviețuire, ego-ul le inoculează speranța, că vor găsi fericirea mult visată, dacă vor avea acces la bogăție, pentru care mulți ar face ORICE s-o obțină. Dintre acești ”ambițioși”, cu ego-uri supra…ultra…mega dimensionate, se aleg ocupanții treptelor ”superioare” ale piramidei bogăției/puterii, mai puțin pentru ”vârful” piramidei, unde jocurile au fost cu multă vreme în urmă făcute. Pe măsură ce urcăm tot mai sus în spre vârful piramidei, vom întâlni oameni ale căror egouri sunt din ce în ce mai mari, mai cimentate. Toate aceste ego-uri se află în dispută, în lupte crâncene unele cu altele, fără nici un fel de menajamente, în vederea satisfacerii nesătulei lăcomii a EGO-ului. Acesta este și motivul tuturor dezechilibrelor lumii noastre. 
Cei de la baza piramidei cred că sunt și cei mai ”săraci”, sărăcie de care se plâng , fără însă s-o fi cunoscut vreodată cu adevărat, decât într-un număr redus. Ei se plâng fără să-și cunoască cu adevărat nevoile reale, cum și cei bogați se plâng că nu au destulă bogăție și vor din ce în ce mai mult, fără să aibă cu adevărat nevoie și asta, din aceleași cauză : lăcomia ego-ului, adică… inconștiența. Cine poate spune că știe ce este sărăcia, ori este un om TREAZ, care își cunoaște necesitățile reale (cei extrem de puțini), ori a fost ”bogat” material și a pierdut tot. Numai cine a cunoscut bogăția, poate spune ce este sărăcia, după ce a pierdut bogăția, având termen de comparație. Ceilalți, care nu au fost niciodată bogați material și spun că sunt săraci, doar cochetează cu sărăcia. Bineînțeles, că aici nu este vorba de unele țări africane sau țări asiatice, unde sărăcia este endemică.
La vârful piramidei puterii banului, al așa zișilor ”păpușari”, ”iluminați”, acolo unde bogăția este endemică, acolo unde se fac politicile de sclavizare/globalizare ale lumii, acolo unde se iau decizile referitoare la cursul istoriei lumii, de către cei a căror lăcomie nu cunoaște margini arogându-și dreptul(?!) să-și subordoneze proprilor interese întreg Universul , cu toți D-nezeii…ei bine, de acolo va pleca, de fapt, TRANSFORMAREA decisivă a lumii. Vă rog, nu vă repeziți să mă contraziceți.
Spuneam la început, că în ciuda stării de inconștiență în care se află omenirea, natura noastră comună Universală își cere dreptul legitim la manifestare, drept încălcat până acum de către structura egotocă a minții oamenilor. Asta nu înseamnă că Universul nu ”lucrează” , că Universul stagnează, sau involuează, pentru motivul că gândirea oamenilor refuză să consimtă să se ralieze normalității, creșterii, evoluției, să participle conștient la instaurarea stării armonice a Universului. 
Să nu creadă careva, că cei aflați pe treptele de sus ale piramidei lăcomiei sunt fericiți doar pentru că au bani, nenumărate averi, că dețin o putere uriașă asupra celorlalți. Toate acestea sunt motive suplimentare de îngrijorare, de tensiuni psihice uriașe, iar ”plăcerea” ego-ului se stinge repede, el urmărind obiective tot mai mari. Cu cât ai mai mult, ești legat mai mult, cu cât deții mai puțin, cu atât ești mai liber. Chiar dacă, nu sunt responsabili de modul cum își gestionează această putere circumstanțială, sunt teribili de neliniștiți, de tulburați, de îngrijorați. Ei se află într-un permanent conflict cu ei înșiși, cu ceilalți, cu Universul pe care vor să și-l subordoneze proprilor interese meschine. Dar, încălcarea Legilor Universale atrage, conform Legii atracției, un răspuns pe măsura faptei. ATENȚIE ! Nu este vorba de nici o pedeapsă, este o auto-penitență, o suferință generată de conflictul fals (ca toate conflictele), dintre natura artificială a ego-ului și natura adevărată a omului, natură ce nu poate fi alterată, este o stare autoprotectivă a INTREGULUI. Asta generează individului o continuă stare de nemulțumire, de suferință, iar în plus, Universul va rezona cu gândurile dizarmonice ale solicitantului, oferindu-i ceea ce le dorește el celorlalți, deoarece el este primul vizat al urii sale, el fiind de fapt, UNA cu ceilalți, cu ÎNTREGUL. Pricepeți asta ?! Bine faci, bine găsești, rău faci, rău găsești…”Binele” nu înseamnă bogăție materială…cum ”răul” nu înseamnă sărăcie materială.
Acum, mai este un aspect foarte important. Urmașii acestor ”stâpâni” ai banilor, având totul la dispoziție, unii dintre aceștia nu se mulțumesc s-o țină într-o distracție, să se bucure să cheltuiască fără sens. Unii dintre aceștia urmează școli, au acces la cunoștințe din orice domeniu de vârf, sau tradițional, iar dintre aceștia, unii dintre ei realizează, că banii, averea, toată bogăția materială a lumii, NU le poate aduce nici fericirea, nici pacea lăuntrică, nici iubirea. Ei nu se mai pot lăsa înșelați, ca cei săraci, care cred că bogăția este sinonimă cu fericirea. Având de ”toate” încep să realizeaze, că de fapt…nu au nimic cu adevărat, nimic care să-i facă să simtă ceea ce SUNT cu adevărat…OAMENI. Ei realizează că sunt ”zombii” bogați, iar restul lumii este formată din ”zombii” săraci…Bogați sau săraci, tot ZOMBII sunt în fond, atâta timp cât nu-și descoperă propria natură, cât nu intră în comuniune cu ea, cu ÎNTRGUL. Din clipa în care natura lor adevărată începe să pună stăpânire pe cei ce-o realizează, nu mai este cale de întoarcere. Acești TREZIȚI, reprezintă promotorii TRANSFORMĂRII structurale a lumii, având și o poziție de mare influență. Ei sunt doar beneficiarii bogăției adunate cu înșelăciuni, cu netrebnicii, cu exploatare și violențe. Ei nu și-au ”călit” ego-urile în luptele pentru putere, sunt cumva liberi să SIMTĂ normalitatea. 
Această ”lucrare” în ”nevăzut”, pe măsură ce dezechilibrele sunt tot mai mari, cuprinde tot mai mulți ”urmași” ai ”marilor” familii, clanuri ce stăpânesc material o lume manipulată. Se aude, în ”surdină”, deoarece nu ”dă bine”, de câte un om putred de bogat, care renunță la tot și se retrage în vreo insulă, sau nu se mai știe nimic de el. Alții, cum este Foster Gamble, fiul fondatorului companiei Procter & Gamble, unul dintre cei mai mari producători de bunuri de larg consum din lume, devoalează și înfierează practicile sistemului politic mondial și pătrunde adânc în natura Universului. Extrem de interesantă este declarația lui Dieter Zetsche de la Mercedes, care vede un viitor imediat în care se va folosi energia liberă.
Aceștia vor fi tot mai mulți și fisura se va tot lărgi până ce va genera prăbușirea acestui uriaș sistem cu picioare de lut, iar fisura se află în chiar vârful piramidei puterii banului. Poți scăpa de orice în viață, mai puțin de natura ta adevărată, care, clipă de clipă ”lucrează”…TRANSFORMĂ, DEVINE…CREȘTE.

https://www.totb.ro/un-oligarh-rus-a-renuntat-la-bogatie-p…/

 http://www.hotnews.ro/stiri-international-6894115-milionar-…

 https://www.dcnews.ro/dieter-zetsche-ceo-mercedes-cum-se-va…

 Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Meritocraţia. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la TRANSFORMAREA LUMII A ÎNCEPUT DIN TINE ! (3).

  1. Iosif zice:

    Felicitari, draga Calin si sa ai un an împlinit în toate dimensiunile si sapectele existentei !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s