TRANSFORMAREA LUMII A ÎNCEPUT DIN TINE ! (2).

 

 

4

TRANSFORMAREA este fundamental spirituală și reprezintă starea energetică cea mai putenică ce animă Universul. Una din cauzele principale ale suferinței, este reprezentată de inacceptarea acestei stări transformatoare, de fapt nu acceptăm REALITATEA. Transformarea omului nu este posibilă ca dorință, ea trebuie să plece în urma unei nevoi interioare de echilibrare a FIINȚEI, nevoie ce survine ca urmare a unei profunde nemulțumiri și care, la rândul ei, este nevoie să pornească de la a ne accepta AȘA cum suntem ACUM, fără speranțe, dorințe, sau scopuri. Priviți REALITATEA fără a mai face apel la ceea ce știm, la ceea ce ne deranjează, fără resentimente, dar și fără exaltări. Acest haos al lumii noastre reprezintă elementul propice TRANSFORMĂRII. Nu vă sfătuiesc să fiți ”pozitivi”, sau optimiști pentru a atrage ”binele”. Este o prostie, întreținută de speculanți. Degaeba vă veți imagina că sunteți altfel decât sunteți, deoarece nu veți reuși decât să deveniți schizofrenici, fragmentați. Cine este cel ce dorește schimbarea și cine este cel ce trebuie schimbat?! Una și aceiași persoană devenită duală într-o luptă fraticidă. 
Vă îndemn însă, să vă priviți exact așa cum suteți, nu cum ați vrea să fiți, nu cum v-au spus ”alții” că sunteți, sau cum vă convine să credeți că sunteți. Numai plecând de aici transformarea este posibilă. Dacă vă este greu, înseamnă, că încă nevoia transformării nu acționează, nu este o nevoie interioară, nu reprezintă o nevoie reală, este indusă din varii motive de care ego-ul nu este străin.
Vedem, cum lumea este tot mai frământată, cum dezechilibrele sunt tot mai accentuate, cum există o stare de insuportabilitate pentru cei care realizează haosul. Dacă încă, nu suntem capabili, suficient de ATENȚI, de treji, de VII, ca să trăim PREZENTUL veșnic nou, în care TRANSFORMAREA se petrece clipă de clipă, dacă nu curgem odată cu FLUVIUL vieții, totuși, dezechilibrele majore, care ne afectează în mod direct ”interesele”, sunt tot mai evidente pentru un număr din ce în ce mai mare de oameni, chiar dacă ei sunt încă confuzi și nu înțeleg cauzele generatoare de haos. 
După cum aminteam, suntem parte al acestui Univers care acționează în noi, vrem nu vrem, clipă de clipă, prin Legile care guvernează acest Univers generând echilibru, armonie și asta, în ciuda faptului că ne opunem, că nu ne lăsăm” purtați de natura noastră Universală. Prețul acestei opoziții inconștiente, prostești, este însăși tot acest haos, toată aceasă suferință.”Păcatul” urmat de ”pedeapsă”, care are ca efect ”suferința”, în urma faptului că l-am ”supărat” pe așa zisul D-zeu(?!), sunt de fapt urmările acestei opoziții, dintre natura noastră iluzorie, înventată de modul greșit în care este structurată mintea, cu tot ce înseamnă aceasta (condiționări, prejudecăți, educație otrăvită, exacerbarea ego-ului lacom, trăire în trecut și viitor) și natura noastră reală Universală, care este unificatoare, armonizatoare, creativă, iubitoare, compasională. 
Cum poate crede careva, că dintr-un asemenea conflict fals, în care, de fapt, Universul prin Legile sale nu face altceva decât să instituie echilibrul unității, armonia întregului…că omul o să se poată opune la nesfârșit ?! O asemenea opoziție nu-i poate aduce decât AUTODISTRUGEREA. 
G. Coșbuc, spune într-o poezie : ”Din codru rupi o rămurea/ Ce-i pasă codrului de ea/ Ce-i pasă unei lumi întregi/ De moartea mea… Ei bine…nu este așa. Universul înseamnă relaționare, înseamnă întreg, înseamnă echilibru armonic, în care fiecare parte al acestei unități indestructibile, este astfel, deoarece Universului… ÎI PASĂ. 
În fața acestui proces legic armonizator, omul nu se poate opune, oricât ar încerca, orice ar face nu va reuși decât să sporească conflictul, suferința, nefericirea, dar toate acestea nu pot dura la nesfârșit. NATURA noastră Universală fundamental armonică se va manifesta , iar asta se petrece clipă de clipă, în ciuda, sau tocmai de aceea, a tot ceea ce se petrece. 
Va trebui să vedem ce se petrece ”dincolo” de aparențe, dincolo de zbucum, de suferințe, dincolo de valuri, acolo în adâncul Oceanului. Și ce vedem?! Vedem, cum ”sistemul” mondial se clatină, cum planurile sale inepte de control global asupra lumii îi sunt deconspirate, cum oamenii încep să se trezească, este drept, cei mulți forțați de împrejurări, nu ca urmare al unei lucidități interioare. Vedem ,cum credințele religioase interpretate profitabili de către slujitorii banului, care nu urmăresc decât sclavizarea oamenilor și profitul, sunt tot mai evidente. Vedem, cum EGO-ul izolaționist, lacom, concurențial, violent, invidios, gelos, orgolios, dominator…reprezintă cauza tuturor relelor lumii noastre : ură, războaie, sărăcie, discriminare, hoție, trădare, manipulare, crimă, confuzie, suferință, iar toate acestea au devenit insuportabile pentru tot mai mulți oameni, indiferent de cultură, statut social, de avere, sau loc de naștere. Vedem, cum natura înconjurătoare de asemeni suferă, cum în proximitatea vieții fiecăruia dintre noi, această natură este tot mai alterată, tot mai supusă modului total inconștient de exploatare, cu efecte negative impredictibile și asta la nivelul planetar, la nivelul tuturor regnurilor. Vedem cum relațile(?!) dintre oameni s-au alterat într-o asemenea măsură, încât au devenit inumane, lipsite de elemental unificator…IUBIREA, ce nu poate coexista cu ego-ul. Acestea toate sunt generatoare de suferință la toate nivelurile FIINȚEI, iar toate încercările oamenilor de a le ”ignora”, de a le ”soluționa”, de a le”evita” au eșuat lamentabil. Acest fapt este déjà notoriu, toate sistemele socio-politico-economico-religioase au eșuat, au falimentat și asta, din cauza faptului că toate erau și sunt construcții exclusiv structurate EGOTIC, cu tot ce presupune acesta.
Și atunci ce ne rămâne de făcut ?!
Va continua…
N.B.
Să nu crezi nimic din ceea ce auzi sau citeşti, nu contează cine a spus-o sau scris-o, să crezi doar dacă rezonează sau face sens cu tine.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Meritocraţia și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s