ACȚIUNE…versus…DEFETISM și nu numai.

Este nevoie, pentru început, să definim clar aceste noțiuni pentru a le înțelege corect semnificația.
ACȚIUNEA reprezintă însăși manifestarea inteligenței, ea este generată de către o minte fundamental ”liniștită”, clară, atentă, responsabilă . Acțiunea este spontană , creativă, răspunzând momentului PREZENT. 
Nu trebuie s-o confundăm cu ”activitatea”, care, dacă nu este ”aflare în treabă”, cum de multe ori se petrece, fiind generată de către o minte neliniștită care răspunde trecutului cu toată povara acestuia, atunci activitatea poate deveni distructivă, iar forma ei urâtă este reprezentată de către defetism.
DEFETISMUL, pe lângă lipsa de încredere în sine, în reușita unor acțiuni sau proiecte, mai poate avea o latură și mai întunecată, atunci când ”defetiștii” răspândesc intenționat vești manipulatorii, informații false, tedențioase, exagerări, știri alarmiste, catastrofice, prin care încearcă deturnarea sensurilor corecte, inducerea neîncrederii, a deznădejdii, a disperării, a neputinței. În caz de război, o asemenea atitudine este considerată infracțiune și se pedepsește. 
Desigur, unii oameni confuzi pot fi anxioși, deprimați și fiind astfel, pot da informații false fără intenție. Dar, văd din ce în ce mai des, pe rețelele de socializare și în mass media  o exacerbare a informaților de natură să destabilizeze emoțional oamenii, să-i deprime, să le inducă o stare de neîncredere , de neputință. Dar, asta nu este totul. În paralel cu această manipulare generatoare de lehamite, frică și neîncredere, ”sistemul”, în afara ”pâinii”(mai puțină ) și ”circului”(tot mai mult), oferă oamenilor tot mai nemuțumiți (pe drept cuvânt) și posibilitatea de a-și defula frustrările, de a-și descărca resentimentele, prin scoaterea la rampă, în mod punctual, a celor presupuși vinovați de toate nenorocirile cu care ne confruntăm. Oamenii se vor năpusti asupra acestor ”virtuali” vinovați…în virtual, și tot virtual se vor ”răcorii” aruncând cu invective în capul ”vinovaților”. Acum vor intra în lupta dezimformării postacii de partid, cei care vor orienta valul nemulțumiților asupra unor personaje aparținănd unui sau altui partid. Din această clipă lupta în virtual se va încinge între apărătorii taberlor de partid, iar de data aceasta câștigătorul nu mai este ”virtual”, este unul foarte concret : SISTEMUL , care ne-a asmuțit pe unii împotriva altora, ne-a deturnat de la înțelegerea cauzelor generatoare de haos, în spre false lupte politice. 
De fapt s-au împușcat doi iepuri deodată. Oamenilor li se induce sentimentul neputinței, sunt puși să se bată între ei, să-și secătuiască energia aiurea și în plus să-și descarce, tot aiurea,valul legitimelor nemulțumiri, oferinduli-se ținte false. ȚINTA reală, care este ”sistemul”, rămâne astfel neatinsă, liniștită să-și continue neabătut, în ritm glorios, planul sclavizării omenirii.
Vă rog, cel puțin cei care ați ”prins” mesajul, nu vă mai lăsați angrenați în acest ”joc” manipulator, nu vă mai învâtiți, unii altora, cuiul ruginit al resentimentelor, al neputințelor, al neîncrederii, în rana sângerândă , deschisă și întreținută de manipulările ”sistemului”, participând la (de)ZBATERI fără sens, sau cu sens intenționat manipulator. 
Nu vă mai plângeți de cât de greu vă este, de cât de nemernici sunt așa zișii conducători, cât de hoți sunt, câte nefăcute fac și ce-ar merita aceștia. Nu vă mai arătați neputința de a înlătura acest sistem corupt. În clipa în care vă manifestați resentimentele, ura, sufocați de nedreptățile SISTEMULUI, de cozile de topor ale acestuia, politicienii, nu faceți decât să vă coborâți vibrația sufletească, să rezonați cu răul, adică chiar cu cei pe care îi blamați. Universul nu interpretează sentimental cele ce se petrec.Când unul te nedereptățește, te fură și tu l-ai ucide, fie doar cu gândul, sunteți amândoi pe același plan vibrațional de încălcare ale Legilor Universale și astfel victima/călău devin, în ”ochii” Universului una, adică se merită unul pe celălalt, nici unul nu este mai…”breaz”.
Nu întâmplător Iisus spune să ne ”iubim” dușmanii. De fapt , este suficient la început să nu-i urâm. Urându-i, nu facem decât să fim ca ei. Desigur, asta nu înseamnă să-i ignorăm, să fim de acord cu aceștia, să-i încurajăm, adică să trecem în extrema cealaltă. Este suficient să ne comportăm normal, iar NORMAL înseamnă a ÎNȚELEGE realitatea fără patimă, fără resentimente, fără egoism sau orgolii. Acești oameni care generează dezechilibre, profund egotici, izolați față de întreg, rapaci, agresivi, destructurați mintal, este clar, sunt bolnavi psihic. Când intrăm în luptă cu ei, dacă o facem cu implicare sufletească, devenim ca ei, generăm vibrație joasă, adică ”malefică”, vibrație care afectează Universul, deoarece NIMIC nu este, nu se manifestă în afara acestuia. Desigur, ne putem ”îngroșa” vocea, nu vom fi de partea lor, dar IMPORTANT este ”cum” ACȚIONĂM noi, nu cum REacționăm. ACȚIUNEA, după cum spuneam, este inteligență, iar reacțiunea este răspunsul față de un stimul, este condiționată. Iubești dreptatea, corectitudinea, echitatea, cinstea ? FII astfel TU, nu o cere altora, nu te lăsa condiționat de alții, nu REacționa conform unui Principiu pentru care nu ești îndiriguit să-l aplici : ”dinte pentru dinte și ochi pentru ochi”. Sunt Legi Universale care vor echilibra orice dezechilibru ivit, la timpul cuvenit. Când fiecare va proceda astfel, dintr-o nevoie interioară survenită în urma ÎNȚELEGERII ADEVĂRULUI, în lume grâul se va alege de neghină, în mod natural, spontan, de la sine și odată cu aceasta, LUMEA, se va TRANSFORMA în mod NATURAL.
Nu spuneți că este greu, sau ușor, că nu este momentul, sau mai știu eu ce scuză inventează fiecare. SIMȚIȚI această NECESITATE COMPASIONALĂ față de ÎNTREG, față de voi înșivă. Nu răspundeți la rău cu rău, luați-l în ”râs”(ridendo castigat mores), nu vă implicați emoțional, nu-l lăsați să vă otrăvească interiorul, chiar când vorbiți de el, sau chiar dacă v-au fost afectate ”interesele”. Rămâneți detașați psihologic de acesta, FIȚI în lumea REALĂ, iar lumea REALĂ este a IUBIRII COMPASIONALE. Atunci ”răul” nu va mai avea ”hrană” să poată supraviețui, el supraviețuiește prin hrana care le-o dați rezonând cu acesta, chiar dacă considerați, că ”răul” vostru este ”drept”, face dreptate(?!), repară. Se spune …să nu judeci, că vei fi la rândul tău judecat, cu aceiași măsură. Normal, deoarece judecata(?!) prin implicare, te coboară la nivelul vibrațional malefic al răului ”judecat”.
Răul , de fapt, este o inexistență, Universul nu-l recunoaște ca atare, motiv pentru care el se autoelimină în urma SUFERINȚEI, a schizmei generată între această inexistență, răul, și ADEVĂRUL din noi. Pe acest aspect își bazează religile sintagma, că evoluția spirituală vine ca urmare obligatorie a ”suferinței”, ajungându-se, printr-o greșită interpretare, la un adevărat ”cult” al suferinței… ”Răul” există doar ca lipsă a IUBIRII.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Concepte, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s