MESERIA de…OM !

3
Studiind nomenclatorul meseriilor, vom găsi o mulțime de preocupări, de meserii certificate ca atare, multe dintre ele complet inutile…Nu vreau să deschid o cutie a Pandorei enumerându-le, poate o voi face altă dată, dar vă invit să descoperiți dv. înșivă ce NEVOI reale aveți pentru a TRĂI. Veți vedea, că multe așa zise ”nevoi”, sunt INVENTATE, v-au fost induse prin manipularea ego-ului, devenind necesități FALSE. Sistemul educațional, atât cel familial, școlar și social, v-au CONDIȚIONAT să fiți pregătiți pentru ce este mai ”rău”, pentru a face față ”nevoilor”(?!) lumii noastre, o lume ce se dovedește violentă, concurențială, conflictuală, discriminatorie, lacomă, structurată EGOTIC. 
Existența se manifestă ca Diversitate în Unitate, sau așa ar trebui să se manifeste. Ceea ce vedem că se petrece cu noi oamenii, este de fapt DEZBINARE , fragmentare, este agonie în izolare. Să mă explic.
Toate sistemele inventate de mintea omului, fie că este vorba de cele filosofice, sociale, politice, economice, religioase și educaționale, sunt construite pe o temelie EGOTICĂ, adică, individul este încurajat să fie separat de ÎNTREG, un întreg considerat(?!) ostil. Desigur, individul este important, dar importanța sa nu se poate manifesta decât ca ÎNTREG, decât în măsura în care aceasta se pune în slujba ÎNTREGULUI. În natura necuvântătoare, inconștientă, așa ceva nu se poate petrece, deoarece ea se află supusă necondiționat legilor naturii. Omul, este singura viețuitoare, care și-a căpătat dreptul la LIBERTATE, la autodeterminare, care însă, nu poate eluda, ignora, refuza Legile de funcționare ale Universului, care au ca element comun prosperitatea, evoluția prin respectarea nevoilor ÎNTREGULUI, ale UNITĂȚII, prin respectarea Legilor Universale. 
În lume, cea mai mare nevoie, în afara supraviețuirii, o reprezintă LIBERTATEA. Regnurile ”necuvântătoare” o manifestă ca adaptare, ca supraviețuire, iar omul, singura viețuitoare ”conștientă”, are libertatea de a fi…LIBER, adică CREATIV, autentic, spontan, sau are libertatea de a fi ”sclav”, mai prejos decât animalele. Responsabilitatea gestionării libertății reprezintă cea mai mare responsabilitate posibilă pe care o aduce cu sine dreptul căpătat al conștiinței de sine. Acest drept căpătat pe MERIT de către specia, așa zis…umană, este norocul sau blestemul nostru, în funcție de modul în care este gestionată libertatea/sclavia.
În mod fals ni s-a inoculat ideea, că libertatea îți dă dreptul să ”alegi”, iar pe această inepție se bazează și conceptul politic al votului. De fapt când ”alegi”?! Când nu știi, când ești confuz. Când știi…ȘTII, ești LUCID, adică CONȘTIENT, atunci nu ”alegi”, nu ai dece să alegi.
Oamenii își aleg drumul în viață după oportunitățile ivite, nu după potențialitățile avute prin natura lor. Iar alegerea are ca scop doar PROFITUL, extrem de rari sunt aceia care își urmează calea firii lor, când ceea ce fac îi reprezintă, când ”meseria” este bucurie, nu o corvoadă, o ”muncă”. În goana după profit, biciuiți de ambița propie ego-ului, acționând în domenii, de cele mai multe ori străine naturii lor, oamenii vor fi nevoiți să depună mari eforturi să se ”identifice” cu meseria practicată din interes, devenită ”muncă” grea, o covoardă, ca tot ceea ce nu este înfăptuit vocațional, cu bucurie, cu naturalețe. Acesta este deja un lucru urât. Una este să-ți asiguri întreținerea, care este un fapt superficial și alta este să te identifici cu afacerea în care te-ai băgat pentru câștig, să-ți stea mintea numai acolo, ca nu cumva să pierzi profitul, sau să te ”înfunde” concurența. FIINȚA ta trebuie să transceadă orice meserie, în fața ”meseriei” de OM, care este vocațională
Dar, oamenii mai au o meteahnă, vor să fie ”ocupați” fără ca de fapt să aibă ”treabă”, asta, din cauză că ei vor să fugă de ei înșiși, vor să fie numai în ”afara” lor, deoarece în ”interiorul” lor nu se simt confortabil. De ce?! Din cauză, că acolo în interior, se găsesc toate gunoaiele refulate zi de zi, ura, lăcomia, furia, sexul, invidia, gelozia…Acolo se află toate neîmplinirile, toate nemulțumirile acumulate. Cum să nu încerce ”bietul” om să evadeze, să fugă de el însuși ?! Astfel, mulți ajung să se refugieze în muncă, în meseria lor, ca să uite de toate. Desigur, această ”fugă” de REALITATE ne este încurajată pentru a fi exploatată, atât material, cât și psihologic. Priviți la ce se petrece în jurul nostru, ce escaladare a evadărilor în distracție/plăcere, de cea mai prostă calitate ne inundă, iar oamenii se lasă posedați, manipulați, ”ocupați” de gregaritate.
Când individul este integru devine matur, atunci este responsabil pentru toate decizile sale, pentru tot ceea ce se petrece cu el în el și în afara lui…atunci nimic nu se ”întâmplă”, deoarece nu există întâmplare. Atunci, nu mai caută vinovați în afara sa, la semeni, la societate, la ereditate, sau destin, sau la vreun D-zeu. Acceptarea RESPONSABILITĂȚII totale, generează o stare interioară/exterioară excepțională, omul devine sensibil, atent, conștient de răspunderile sale extraordinare, nu atât față de el însuși, cât pentru ÎNTREG. Acest fapt este în sine profund și definitiv TRANSFORMATOR. Când omul va realiza, că este în egală măsură semănătorul și recoltatorul tuturor necazurilor și bucuriilor sale, FIINȚA sa va fi inundată de LUMINA responsabilității. Atunci nimeni nu va mai trebui să se ”schimbe”, să acuze, să judece, atunci este TRANSFORMAT după ”chipul” OMULUI.
Când dispare goana după ”scopuri”, ambiții, succese, deja omul este conștient că EXISTENȚA este scop în sine, nu meschinăriile profitabile ale accederii sale în fruntea bucatelor. ”Scopul” personal, este o veșnică tensiune, o veșnică luptă fără finalitate, precum atingerea …orizontului. 
În plus, a fost inventat conceptul ”obligației”, care în sine este unul degradant. Omul practică anumite activități, anumite atitudini, nu dintr-o necesitate firească, ci din ”obligație”. Se ajunge la compromisul prin care familia este ”întreținută” de membrii ei, din obligație, relațile ”civilizate” dintre semeni devin obligații formale. Compromisul, formalitatea, ipocrizia devin tot mai funcționale, asta, în ciuda caracterului lor deplorabil.
Unul dintre cele mai mari dezastre ale capacității de a TRĂII, este reprezentată de pierderea sensibilității, când simțirea nu mai reverberează în interiorul FIINȚEI. Auzul și ”vederea” sunt alterate și chiar dacă acuitatea auzului și vederii, d.p.d.v.medical, sunt la cote înalte, omul nu mai are ochi de ”văzut” și urechi de ”auzit”… Imaginile, sunetele, miresmele și-au pierdut calitatea spirituală. Imaginile sunt ”poze”, sunetele sunt ”zgomote”, iar miresmele sunt ”mirosuri”. Vântul nu mai ”cântă”, trandafirii nu-ți înfloresc interiorul, iar inima nu rezonează cu miracolele lumii. Omul nu mai este TRĂIRE, el nu mai curge odată cu fluviul vieții, nu mai luminează cu dimineața, nu mai înstelează cu noaptea, nu mai se liniștete cu apusul…
Când omul își va deschide vraiște toate ușile și ferestrele simțurilor către lume, eliberându-le, lumea îl va lua în stăpânire, iar ”jugul” lumii este ușor, iar povare ei o binecuvîntare. Atunci orice vei atinge sau privi, vei deveni…Vei deveni, poate… pasăre, floare, pom, râu, vânt, lumină, muzică…OM ! 
A COMPASIONA cu Universul …firului de iarbă, cu zborul frunzei purtate de vântul rece al toamnei, cu fiecare floare, gânganie, pasăre, sau pom, cu fiecare om, cu soarele și stelele, înseamnă a fi angajat 24 de ore din 24, în departamentul ”relații” cu…UNIVERSUL.
Atunci vei fi calificat pentru MESERIA de OM în deplinătatea acestui concept vocațional, mai pe scurt, dar atotcuprinzător, vei fi : OM !!!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Concepte, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s