APEL la TREZIRE !!! (4).

9e4826d84c2ee10916ff4fd1fbc90971--wildlife-paintings-animal-paintings

Motto : 
Ori de câte ori simți nevoia să bați puternic din aripi, nu ezita… bate puternic din aripi….

În lumea largă, oriunde te vei duce, vei vedea suferință sub o formă sau alta, discriminări, nedreptăți, violență, conflicte, exploatare și le vei considera ca pe ceva de neînlăturat, le vei accepta, în ciuda faptului că sunt anormale, le vei accepta ca pe un ”dat” al lumii noastre, sau te vei revolta, o revoltă care este o reacție opusă la ceea ce vezi, cum ”reacție” a fost și comunismul la capitalism…și n-a adus nimic bun. Ce-ar fi să cercetăm toate anomaliile lumii noastre fără ”revoltă”, sau fără să le acceptăm ca pe un ”dat”?! Putem oare?! Putem să le cercetăm într-o stare de MARTOR, fără a pleca urechea la ce ”știm”, la autoritatea altora, fie ei politologi, formatori de opinie, maeștrii spirituali, filosofi, politicieni…sau mai știu eu ce?! Aceste ”probleme” sunt comune tuturor oamenilor, ele au existat de mii de ani, sub o formă sau alta, iar până acum nu numai că nu au fost rezolvate, ele se tot amplifică și scăpăm de ele, fără să fi înțeles ceva, doar prin…moarte.
Vedem, din ce în ce mai des, cum apar tot mai multe critici referitoare la situația lumii în care trăim, critici puctuale sau generale asupra vieții sociale, economice politice și religioase, dar în marea lor majoritate dovedesc, că autorii acestor critici nu cunosc cu adevărat ceea ce se petrece, că tratează doar efectele unor cauze de care, de cele mai multe orii, sunt răspunzători din inconștiență, iar dovada cea mai evidentă că bat câmpii, este LIPSA SOLUȚILOR CORECTE, clare. Oricine critică fără soluții, dovedește neînțelegerea fenomenului pus în discuție. 
Pentru a putea vedea REALITATEA va fi nevoie să înțelegem, să ne asumăm RESPONSABILITATEA, că FIECARE din NOI este LUMEA, că această ”lume” nu este o entitate din afara noastră. Indiferent cum am fi, ce limbă am vorbi, ce culoare de piele am avea, ce obiceiuri, ce credințe am îmbrățișa, cât de mare sau de mic ne este contul bancar, psihologic, lăuntric, TOȚI suferim de mizerii, de singurătate, de confuzie, suntem dependenți de ”cineva”, care să ne spună ce să facem, cum să facem, ce să gândim, suntem manipulați de educație, de diferite partide politice, de diferite filosofii, sau ”autorități” religioase. Cu toții, indiferent în ce colț de lume am trăii, suntem ființe CONDIȚIONATE de către autoritatea ALTORA, nu ne aparținem nouă înșine, sau ÎNTREGULUI din care facem parte.TU ești lumea și lumea ești TU, de aici este nevoie să înceapă cercetarea. A realiza acest ADEVĂR generează SOLIDARITATE. Vei vedea, că tu, eu, el, nu suntem deosebiți unii de alții, că suferința ne este COMUNĂ, iar atunci vei fi preocupat de FIINȚA OMENEASCĂ TOTALĂ, de umanitate, nu doar de TINE . 
Repet, deoarece este foarte important, dincolo de toate condiționările noastre (religioase, politice, culturale) să ÎNȚELEGEM profund, că suferința, mizeria, mâhnirea…este comună, psihologic ne leagă, ne SOLIDARIZEAZĂ. Când SIMȚI profund aceasta, atunci faci primul pas în spre TOTALITATE, nu mai ești SINGUR pe lume în luptă cu ”lumea”, ești LUMEA, ești întreaga istorie trecută și prezentă a omenirii, atunci ieși din izolarea autoimpusă din ignoranță, rupi micul cerc al problemelor tale meschine, strict personale, iar acest fapt este generator de o uriașă energie COMPASIONALĂ, de o totală nevoie TRANFORMATOARE, începând cu tine însuți.Atunci te poți numi cu adevărat RESPONSABIL, nu când te mulțumești să ”critici” și să te… ”descurci”. 
Vei realiza atunci și numai atunci, că tu, de fapt, reprezinți conștiința lumii fiind o parte TREZITĂ a acestei conștiințe, iar această atitudine influențează în plan subtil întreaga conștiință a lumii. Această nouă energie compasională, de o forță și calitate necunoscută până acum, este în sine TRANSFORMATOARE, generatoare de luciditate. 
Să analizăm împreună, în lumina noii stări, situația în care ne aflăm. 
Va urma…
N.B.
Să nu crezi nimic din ceea ce auzi sau citeşti, nu contează cine a spus-o sau scris-o, să crezi doar dacă rezonează sau face sens cu tine.

Reclame
Acest articol a fost publicat în România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s