ÎNCEPUTUL UNEI ERE ! (3).

1

Trecutul, oricât ar fi fost el de ”frumos”(?!), rușinos, bolnav, împotriva Universului, violent, nedrept, suferind…ESTE MORT, ca orice trecut el reprezintă o etapă a INCONȘTIENȚEI omenirii, firească, ca tot ceea ce se petrece, deoarece nu se putea petrece altcumva, că, dacă s-ar fi putut petrece altcumva, cu siguranță s-ar fi petrecut. Acesta este motivul pentru care TOTUL ESTE PERFECT CUM ESTE ACUM, iar evoluția, este reprezentată de ”treptele” perfecțiunii. Insist… UNIVERSUL este generator NUMAI de PERFECȚIUNE, deoarece CUM ESTE… CEEA CE ESTE, este consecința CORECTĂ a tuturor circumstanțelor generatoare de CEEA CE ESTE. 
Nu mai resuscitați, nu mai reînviați trecutul, cu mulțimea condiționărilor aflate în memorie, cu mulțimea refulărilor aflate în subconștient, cu mulțimea prejudecăților, a etichetelor, a șabloanelor de gândire, a credințelor…De morți…numai de bine, GATA…punct(.) și de la capăt.
Viitorul nu există decât ca închipuire, ca basm, ca vis, ca ILUZIE. Nu-l mai programați închipuindu-l, plăsmuindu-l în fel și chip din condiționările trecutului, din cunoașterea MOARTĂ a memoriei, din cunoașterea unor reguli, sisteme rușinoase, a condiționărilor unei educații, aflată la toate nivelurile societății, o dresură greșită, plină de tensiuni generate de ambiții PERSONALE, de scopuri, care mai de care mai meschine(de avere, putere, glorie), toate aparținând unei ere apuse. Dacă trecutul ne-a adus aici, a generat atâta suferință, cum credeți că din elementele lui vechi, false, corupte, bolnave, veți putea construi o lume nouă, proaspătă, prosperă, corectă, sănătoasă?! Cum credeți că fiind ACEIAȘI, cu o minte îmbuibată de concepte false, izolaționiste, egotice, veți putea construi o lume mai bună? Viitorul se hrănește numai din trecutul mort, este visul ilizoriu al acestuia. Mintea noastră de acum, condiționată greșit de trecut, cum credeți că este capabilă să gândească CORECT, să procedeze corect, să se comporte normal?
Dacă trecutul este mort…ȘI ESTE, dacă viitorul este o procesare a unui trecut mort…ȘI AȘA ESTE, ce ne mai rămâne?!
P R E Z E N T U L !!!
Ei…DA ! Prezentul reprezintă singura REALITATE, nimic ce se află în afara acestei realități UNICE nu este realitate, este doar un joc al minții greșit condiționată de gândire. OBSERVAȚI-VĂ cum gândiți, natura gândurilor, de unde vin ele și cum din ele vă plăsmuiți dorinți, idealuri, speranțe…CARE NU AU NIMIC ÎN COMUN CU REALITATEA, cu VOI cei ADEVĂRAȚI. Pentru acestea suferiți, vă agitați, alergați, vă luptați între voi, vă mințiți, înșelați, ucideți. Vă sculați dimineața și intrați imediat într-o horă, care v-a fost inoculată de alții până ce v-a intrat în sânge, care vă face să ”dansați” cum vă cântă, toată ziua alergați, munciți, de cele mai multe ori ceea ce nu vă place, nu vă reprezintă, ajungeți acasă, unde vă așteaptă alte griji…copiii, soțul/soția, vecinii, amicii, fiecare având PROPRILE probleme divergente, dar care, fundamental sunt identice fiecăruia dintre voi : ”MIE SĂ-MI FIE BINE !”
Descoperiți adevărul din voi și de pretutindeni Nu mai comparați, fragmentați, nu mai discriminați semenii în buni-răi, bogați-săraci, hoți-cinstiți, deștepți-proști, șmecheri-fraieri, frumoși-urâți, norocoși-ghinioniști…în eu-tu-el-noi-voi…Nu mai fragmentați și comparați INCOMPARABILUL distrugând(?!) indestructibilul… UNITATEA. Nimic nu poate funcționa în afata acesteia.
Observați cum ego-ul, care trăiește din conflict, a transformat totul într-o competiție, în care, cu cât sunt aruncați în joc bani mai mulți, cu atât devine mai coruptă. Competiția nu este un concurs pentru găsirea celor mai buni dintre cei buni, care să ocupe funcții importante, care să fie puși în situația să determine ca lucrurile să funcționeze CORECT. Competiția nu urmărește descoperirea sau promovarea valorilor, iar dacă urmărește aflarea unor valori, o face pentru ca acestea să fie exploatate în folosul ”organizatorilor”. Concursurile sunt măsluite, sunt aranjate, sunt de formă. Repet, de pe urma concursurilor căștigă cel mai mult ”organizatorii” competiților, iar sportul, dintre toate formele de competiție, a generat, ca de altfel și în multe alte domenii, adevărate organizații criminale de câștig și spălare de bani…Sportivii, ca să aibă vreo șansă, trebuie să se apuce de sportul de performanță de la vârste preșcolare, sportul devenit scop în sine, iar scopul sunt BANII, pentru aceștia sacrtificându-și posibilitatea unei vieți NORMALE. De ce credeți că sportul la nivel de mase nu este încurajat de stat în vederea sănătății fizic/mentale și relaxării populației ?! Din cauză, că aceste activități sportive nu produc PROFIT, doar ”cheltuie” …pe când concursurile ”profesionist aranjate” aduc mari câștiguri organizatorilor, care au legături strânse cu sistemul politic mondial.Câștigul este întreit…O dată sunt banii obținuți în organizarea competiților infracționale, apoi oamenilor li să dă ”circul” în care să-și mai defuleze tensiunile accumulate, care să le abată atenția numai către exterior, câtre periferie, câtre ”mahalaua” ființei și în fine le este cimentat oamenilor ego-ul hrănit cu competiție, adică cu stare conflictuală ușor de manipulat, la nevoie, în scopurile sistemului( naționalism… religie… profit…RĂZBOI). Realizați ce sume de bani câștigă ”organizatorii”, care sunt parte a SISTEMULUI, dacă premile la competiții, salarile jucătorilor se ridică la sume astronomice?! V-ați gândit că NOI suntem contribuabilii, cei condiționați să devină ”fanii” unor echipe, oameni, țări, care se luptă între, se urăsc, fără un motiv real, în mod ABSURD?!
Este clar, una dintre cauzele fragmentării omenirii, este COMPARAȚIA unicităților, ceea ce este în mod fundamental ABSURD. La rândul ei fragmentarea ne izolează, ne împiedică să ne solidarizăm. 
Să vedem cauza profundă a acestei situații generatoare de conflict. Omul, dintre toate viețuitoarele, a căpătat pe merit capacitatea de a CONȘTIENTIZA. Asta nu înseamnă că o și face pe deplin. Instinctul de supraviețuire, în clipa în care a intervenit gândirea, s-a pervertit sub imboldul fricii. Această frică, care are la bază siguranța biologică a ființei, a generat falsa nevoie a siguranței psihologice, propie numai omului, care a descoperit o irealitate…TIMPUL psihologic, care nu are legătură cu cel cronologic. Acum apare trecutul și viitorul, aceste INEXISTENȚE, care însă le vor condiționa în mod fals. Am explicat mai sus, cum acestea îl fac pe om să se zbată în meschinăria intereselor mărunte, egotice… Acum EGO-ul va prelua controlul, EUL devenind mai important decăt orice și orcine. Doar instinctul de perpetuare al specie, cel matern, se poate sacrifica pentru copilul ”ei”(uneori), nu pentru copilul ”alteia”(întotdeauna). Astfel, omul dorește să capete o siguranță permanentă pe care s-o consolideze în viitor, Din această clipă va apare LĂCOMIA, ca frică de viitor, apare nevoia asocierii sub o anumită formă de organizație (turmă), care să ne dea iluzia siguranței, PUTERII. Că aceasta se numește patrie, religie, partid politic… omul se va simți în siguranță(?!) atunci când se identifică psihologic cu un grup, se va simți mai puternic când va ”ține” cu cei puternici, când va fi de partea lor. Ego-ul ne face tot mai individualiști, tot mai dezbinați, căutând totuși de frică siguranța în asocieri strict din interes. 
Va continua…
N.B.
Să nu crezi nimic din ceea ce auzi sau citeşti, nu contează cine a spus-o sau scris-o, să crezi doar dacă rezonează sau face sens cu tine.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Meritocraţia, Multiversuri spirituale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la ÎNCEPUTUL UNEI ERE ! (3).

  1. sorin r zice:

    f. frumos spus, seamana cu ce spunea si Leibniz prin sec. al XVII-lea

    o zi buna,

    Sorin

    ________________________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s