Despre imunitatea …FIZICĂ și ”METAFIZICĂ”. (1).

imunitate

Am despărțit ÎNTREGUL în două componente, pentru a facilita înțelegerea problematicii în discuție : IMUNITATEA. Fragmenarea Existenței, nu este corectă, deoarece întregul nu poate fi înțeles corect decât ca ÎNTREG, cu toate intercondiționalitățile sale, iar fără o privire holistică asupra lumii vom pierde din vederea un factor determinant al EXISTENȚEI și anume : ARMONIA. Vorbim despre dimensiunea materială și spirituală, dar în fond nu există decât o SINGURĂ dimensiune, aflată, este drept, pe diferite vibrații de manifestare. Într-un Univers din LUMINĂ, acest mare mister prin care LUMINA a intrat în manifestare alcătuind tot ce se vede și nu se vede cu ochiul, unde energia se află într-o infinitate de stări vibraționale, orice fragmentare este forțată. Dar până când ”mintea” va rămâne singurul centru al cunoașterii, este nevoie să explicăm ÎNTREGUL  fragmentăndu-l, pe înțelesul minții, rațiunii, logicii.

Mintea, creierul nostru, acolo unde s-a aciuat prima și ultima realitatea a conștienței : SUNT, aflată între EU sunt și CINE sunt, este organul pe care omul și-l cultivă relativ de puțin timp, fiind cel mai ”nou” organ, care deocamdată a preluat controlul ființei, motiv pentru care oamenii, trăiesc și se manifestă numai în realitatea limitată, egotică, a lui… EU. Până nu-și va descoperi dimensiunea INIMII ( eu sunt ACELA), centrul energetic al inimii, aflat deloc întâmplător și în central ”fizic” al corpului, omul nu-și va putea depăși această limită egotică pentru a cunoaște REALITATEA în întregul ei, descoperind CINE ESTE cu adevărat.

Din cauza extinderii acestui mod de a gândi  pur raţional, ştiinţific şi în sfera relaţilor, fragmentând  viaţa, întregul, totul, nu putem înţelege ÎNTREGUL, armonia acestuia, legăturile intime ale totului în TOT. Priviţi cum fiecare om îţi reyolvă problemele în funcţie de cum sunt prioritizate fragmentele. Avem probleme sociale, economoce, politice, religioase, familiale ş.a.m.d…Dar nu există decât o singură…problemă, devenită astfel din cauza confuziei în care trăim. EXISTENŢA este MINUNEA devenită…probleme (?!).

Revenind, am explicat şi în alte rânduri, de ce este nevoie să ne adresăm cu precădere creierului, deoarece acesta are nevoie de multe explicații, analize, demosntații, ca să accepte NOUL. Creierul, este prin natura sa dubitativ, are o logică matematică propice cercetării științifice, nu domenilor relației. Doar INIMA este unificatoare, creierul este fundamental izolaționist, de aceea disecă totul în componente, ”ucigând” mai întâi ”obiectul” analizei. Motiv pentru care nu poate înțelege VIAȚA cu tot ce înseamnă aceasta în profunzime ei : relație, sinele, iubirea, libertatea, adevărul…Pentru acestea este nevoie de  componenta unificatoare, armonizatoare a INIMII, de acea mintea/inimă, de care tot vorbesc, care de fapt este starea de religiozitate în care totul ESTE limpede, clar, firesc, armonic, perfect, cu adevărat SFÂNT.

Revenind, de data asta cu totul, asupra subiectului în discuție, vedem, că relația, este capacitatea de a te armoniza  cu mediul, iar prin mediu înțeleg…UNIVERSUL. Fie că este vorba de natura înconjurătoare, de semenii tăi, de tine însuți, în fond este vorba de UNIVERS. Folosesc termenul de ”armonizare”, în locul ”adaptării”, deoarece îl consider adecvat. Adaptarea este o componentă a unei activități nu neapărat conștiente, pe când armonizarea este…”umană”, are caractetistică conștiența.

Astfel, VIAȚA,  în decursul miliardelor de ani de creștere/descreștere, a evoluat/involuat conform Principiului Selecției Naturale (PSN) până la stadiul de rocă/OM, roca fiind stadiul cel mai de jos al descreșterii, iar OMUL cea mai înaltă formă a creșterii cunoscută până acum în Univers.

PSN acționează inexorabil în ambele direcții, este însăși modalitatea de manifestare a Existenței. Viața nu stagnează, este ”vie” și ca tot ce este viu, ori evoluezi, ori involuezi, nu există stagnare. Capacitatea fiecărei manifestări de a se ARMONIZA/adapta, cu întregul, îi conferă acesteia premizele creșterii…și invers. Acum, singurul regn care își continuă creșterea, este cel UMAN, toate celelalte regnuri aflându-se în descreștere.

Acum, se știe(?!), că bolile au cauze SPIRITUALE. Acest fapt era cunoscut de mistici, cu mii de ani în urmă. Astăzi știința confirmă, iar, cum noi suntem încrezători doar în rațiune, ar trebui să ținem cont de acest aspect când abordăm starea de boală. De fapt, s-a descoperit, că UNIVERSUL se află într-o interdependență totală al fiecărei părți  cu ÎNTREGUL, că totul este legat de TOT printr-o rețea de fire nevăzute, care ne va determina modul cum ne armonizăm, sau nu, în UNITATE. ”Adaptarea”, pe care în cazul oamenilor o numesc  ”armonizare”, deoarece avem capacitatea conștientizării, chiar dacă n-o folosim ”încă”, ne va poziționa pe nivelul vibrațional cu care rezonăm.

În cazul regnurilor inferioare nouă, care  viețuiesc în mediul lor natural, adaptarea este un mecanism automat, adaptarea depinzând total de natura rezistenței organismului. La om intervine o componentă, care va influența decisiv starea organismelor, evoluţuia : MINTEA. În funcție de modul cum aceasta se armonizează , sau nu, cu întregul, se va manifesta starea de sănătate/bolă. Dacă am funcțiiona ”normal”, adică MINTE/INIMĂ, nu ar mai exista nici o problem în a ne armomiza în mod natural.

La animale instinctul va determina respecratea LEGILOR de funcționare optimă al organismului, de armonizare cu ÎNTREGUL, iar adaptarea este un fenomen al corpurilor : astral, eteric și fizic, la realitățile lumii înconjurăroare. La om, intervine în plus, un corp spiritual superior acestor trei corpuri, care este determinant în procesul creșterii, evoluției. Universul nu cunoaște noțiunile de bine/rău…toate polaritățile aflate în manifestare, fiind complementare. Respectând/încălcând, conștient, sau nu, LEGILE UNIVERSALE, adică fiind în armonie/dizarmonie cu acestea, pe cale de consecință se va manifesta starea de sănătate/boală.

Acest subiect comportă o tratare extrem de elaborată și nu este locul acum și aici pentru o astfel de abordare. Spunând, că însăși ”nașterea/moartea”, este consecința unei ”boli” necesare evoluției, pe care Biblia o identifică, pe înțelesul oamenilor ignoranți, ca fiind ”păcatul originar”…deschid o cutie a Pandorei…Dar nu asta îmi propun.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Despre imunitatea …FIZICĂ și ”METAFIZICĂ”. (1).

  1. ane zice:

    „cine ești tu? ești doar tu ” Există miliarde de creaturi luminoase in natura,ea funcționează in armonie si iubire cu cei care au conștiința pura,asa participam la construcția noii lumii. Vom primi beneficii fără a cere ceva.. Un articol foarte bun, cu logica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s