O ÎNTREBARE PROFUNDĂ ADRESATĂ ”RAȚIUNII” :

1

Aproximativ 72% din corpul uman este H 2 O – apa în stare lichidă. La fiecare 16 zile, aproximativ 100% din apa organismului este schimbată într-un organism sănătos.

Elementele grele, cum ar fi carbon, sodiu și potasiu îti pot ocupa organismul aproximativ 8-11 luni. De exemplu, calciul și fosforul din oase sunt înlocuite printr-o dinamică de cristalizare – dizolvare, care face ca oasele noastre să fie înlocuite complet cu timpul.

Înlocuirea atomică a altor organe poate fi estimată :

. Captuseala stomacului si intestinului la fiecare 4 zile;

. Gingiile sunt inlocuite la fiecare 2 saptamani;

. Pielea este inlocuita la fiecare 4 saptamani;

. Ficatul este inlocuit la fiecare 6 saptamani;

. Căptuseala vaselor de sânge este înlocuită la fiecare 6 luni;

. Inima este înlocuita la fiecare 6 luni;

. Celulele de suprafață implicate în procesul de digestie de la nivelul cavității bucale, până la nivelul intestinului gros – sunt înlocuite la fiecare 5 minute;

Aceste date uimitoare au fost mai întâi subliniate de către Dr. Paul C. Aebersold în anul 1953 într-o lucrare de referință prezentată la Institutul Smithsonian , ce poartă denumirea „Radioisotopes – New Keys to Knowledge”.

În aproximativ un an de zile din acest moment fiecare atom din corpul tău va fi schimbat. Nu există nici măcar un singur atom din corpul tău care se va afla acolo pentru totdeauna și există o sansă de 100% că alți oameni din istorie au fost deținătorii acelorași atomi care formează organismul tău în prezent.

La fel de fascinant este și faptul că aproximativ 33% din greutatea organismului tău, nu ești chiar „tu”, ci este un conglomerat de bacterii, virusuri, paraziți și alți vizitatori. De fapt, în cazul bacteriilor, în comparație cu celulele organismului tău, acestea formează un număr de 10 ori mai mare.

Datele prezentante mai sus, ne lasă cu o întrebare filosofică foarte importantă:

„Dacă fiecare atom din corpul nostru este înlocuit în fiecare an, cine suntem noi, asta în cazul în care nu suntem celulele organismului si nici atomii care formează corpul nostru fizic?”.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la O ÎNTREBARE PROFUNDĂ ADRESATĂ ”RAȚIUNII” :

 1. Sorin zice:

  …nu cred ca ratiunea ar avea un raspuns, dar cred ca i-ar prinde bine sa stea o vreme in meditatie pe acest subiect :))
  va multumesc pentru articol
  o zi buna!
  Sorin

  • calinakimu zice:

   INIMA…ȘTIE, rațiunea este dubitativă, trebuie convinsă cu logica științei, iar pentru cei mai mulți oameni, rațiunea stăpânește FIINȚA. Din nefericire…

 2. Sorin zice:

  asa este, inima, cea acordata pe frecventele iubirii, poate avea raspunsul. Ca o paranteza, ascult de ceva vreme Ortodoxia Cuantica a pr. Singurov la 6TV, si are multe subiecte ce ating teme existentialiste dintr-o perspectiva cuantica – mai putin obisnuita pentru un preot, dar el e asa mai special :))

 3. calinakimu zice:

  Consider că este nevoie de o SIMPLIFICARE a lucrurilor. Prin simplificare nu înțeleg o reducție, o limitare, o ignorare a REALITĂȚII. Din contră. Consider că suntem FĂCUȚI să înțelegem complexitatea ,,,NORMALITĂȚII, firescului, firii..PE CALE NATURALĂ .În loc să mergem la SURSĂ, în CENTRU, ne învârtim la ”periferie”, având nenumărate explicații pe baza unor ANALIZE mentale, intelectuală. REVELAȚIA realității, PREZENTULUI, nu se capătă intelectual, adică în urma unui proces de analiză…Este SPONTAN țn urma unei stări TOTALE de PREZENȚĂ a ATENȚIEI, o atenție aflată în deplină relaxare. Concentrarea are scop, are ambiții, urmărește un profit, este TENSIONATĂ. Aici este vorba de starea meditativă ca MOD DE VIAȚĂ, nu ca practică, ca metodă, ca exercițiu…Relaxarea înseamnă renunțarea la cunoștințe, la memorie, la interpretările minții condiționate de educația familială, scolară și socială…

 4. Păcală zice:

  Sufletul e nemuritor și esența noastră. Trupul nu este decât un contenitor temporar. Este ca și o mașină. Cât îți trebuie o folosești, când nu-ți mai trebuie o arunci și îți iei alta. După ce contenitorul nu mai este necesar, sufletul merge unde îi este locul. În natură nimic nu se distruge, nimic nu se crează, totul se transformă, inclusiv vietäțile, într-un lanț trofic. Interesant este prin ce mecanism miraculos sunt ținute împreună, corpul și sufletul… Cum există un echilibru atât de perfect și cum depinem toți și toate, unele de altele.
  Dacă mănânci carne de vițel, nu neapărat devii un bou…

  • calinakimu zice:

   Ceea ce ține totul împreună, reprezintă acel ”CEVA CAUZAL”, nepieritor, fără început și sfârșit,. Acum, în ceea ce privește alimentația, adică respectul pentru ”cartea tehnică a mașinii”, este de discutat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s