NEVOIA DE AUTORITATE SPIRITUALĂ.

maxresdefault

Oamenii, în lipsa maturității, din cauza stării confuzionale în care se află, din dorința ”devenirii”(parvenirii) spirituale, își vor delega responsabilitatea unui maestru spiritual, guru, învățător, unui ”specialist”, sau unei autorități certificate, de renume, cu notorietate.

În ceea ce mă privește, consider această atitudine IMATURĂ. Admit însă, că alături de un ”catalizator”, alături de un individ eliberat în corp, discipolii acestuia, ”în timp”, pot căpăta o stare în care să realizeze , că doar atunci, când observatorul și observatul sunt UNA, adică atunci când EL va conștientiza REALITATEA, prin găsirea propiei sale autorități, găsindu-și propia cale UNICĂ, nu va mai avea nevoie de nici o autoritate aflată în afara sa, că EL ESTE singura autoritate capabilă să se elibereze. Învățătorul îi poate indica DIRECȚIA corectă, dar și aceasta depinde în mare măsură de cel ce este gata să se PREDEA Existenței, depinde de cel ce nu mai ”alege” în funcție de maestru, dorință, interese, de cel ce nu mai depinde de EGO.

De fapt, maestrul, învățătorul, nu lucrează, el este doar o ”prezență”, față de care este nevoie să te ”predai”. Dacă maestrul este la rândul său predat Existenței, acest fapt este benefic. Dacă ”maestrul” este un ”afacerist” spiritual, discipolul acestuia va fi și mai confuz, va fi complet derutat.

Repet, capitularea față de Existență, dacă nu este, atunci discipolul va trebui să capituleze față de maestru, cu riscul de a se înșela, iar această posibilitate este mare. De ce ?! Simplu ! El fiind confuz, cum oare va avea capacitatea să ”vadă” în autoritatea aleasă, autenticitatea, libertatea, iubirea pe care aceasta o deține?!

Lumina Existenței există, este o realitate, dar cum s-o vedem , dacă avem ochii închiși ?! Existența, Lumina ce poate face ca  să-ți deschizi ochii? Acum oamenii au ochii holbați doar la efectele generate de trecut, nutrind speranța iluziei într-un viitor mai bun.

Când nu ai încredere, nu curgi odată cu Existența, te opui cu violență. Te îngrozește necunoscutul, noul, misterul și aventura vieții, punând răul în față, adică de ce ai avut parte. Având  încredere într-un adevărat învățător, prezența acestuia este un CATALIZATOR, dar asemenea învățători nu stau la colț de stradă și te așteaptă.

Văd oameni profund derutați, dintre ei unii își realizează starea și atunci CAUTĂ, dar NU în ei înșiși, unde trebuie, ei caută un ”salvator” undeva în jurul lor. Bisericile au preluat mulți oameni derutați, zăpăcindu-i de tot. Alții aleargă de la un guru la altul întrebând ”cum” și ”ce” trebuie să facă pentru ași găsi calea, pentru a scăpa de starea confuzională în care se află. În însăși această întrebare >cum<  rezidă de fapt adevărul, acela, că ei, de fapt nu vor să se TRANSFORME, că ei urmăresc doar să scape de efectele unor necazuri punctuale, de probleme, fie ele de sănătate, sau de cele din cadrul relaților.

Când conflictul interior este total, când în spatele acestui conflict nu stă ego-ul, care vrea să ”cucerească” și domenile spirituale, atunci nu mai întrebi CUM(?!), atunci EȘTI ACȚIUNE INTELIGENTĂ, deoarece nu cauți să înțelegi evadând, sau delegându-ți responsabilitatea autorității altcuiva, lăsându-te astfel exploatat spiritual, psihologic.

Alergând de la un învățător la altul, poți înebuni, devii tot mai fragmentat, tot mai confuz.

Atenție! Dacă tu ești total devotat unui guru, acela poate fi și mort, sau chiar nepotrivit, dar dacă tu te PREDAI TOTAL, TRANSFORMAREA se poate produce, deoarece transformarea nu se produce prin maestru, ea se produce prin devotamentul tău total față de Existență. Tu te poți transforma chiar dacă maestrul nu este autentic. TU ești factorul decisiv. Orice faci, oriunde te duci, fă-o cu TOATĂ inima, nu căuta profit sau mărire spirituală. În lumea spirituală, cel mai mic…este cel mai mare, iar acesta este cel eliberat de EGO.

Nu trebuie să fii absolut sigur de autoritatea învățătorului este nevoie să fii absolut sigur  de TINE însuți. Învățătorul poate fi un ”iluminat”, dar atunci tu nu poți vedea asta, deoarece starea minții tale este paralelă cu cea a învățătorului iluminat. Ceea ce vezi și înțelegi, când ești confuz, nu-ți poate fi de ajutor. Dar totalitatea capitulării  este o certitudine față de învățător sau de Existență. Tu vei înțelege pe cel iluminat, când vei fi iluminat. Este și motivul pentru care Iisus Budha sau alți iluminați nu au fost și nu sunt înțeleși, chiar dacă unii ”cred” că-i înțeleg, ei nu fac decât să-și închipuie. Pentru mințile comune, acești iluminați sunt misteroși, paradoxali, ei fiind dincolo de orice rațiune. De fapt, cu cât este mai de neînțeles învățătorul, cu atât posibilitatea transformării tale este mai mare. Cât timp nu vrei să ”riști”, cât timp ai o țintă, sau ești bântuit de un ”scop”, învățătorul bun/rău, este la fel de inutil. Când vrei să fii ”sigur” de învățător, de fapt nu vrei să riști, ai o minte practică, care nu acceptă misterul. Nu se știe, dacă în multele vieți trăite de noi până acum, n-am fost lângă Iisus, sau alt iluminat. Și ce dacă? I-am ocolit, deoarece ”deșteptăciunea” noastră, a fost PROSTIA noastră.

Repet, ideea este, că orunde te-ai duce, du-te cu TOTUL. Atunci și numai atunci TU ești maestrul, învățătorul, gurul. Nimeni nu poate face nimic în locul TĂU.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s