STAREA MERITOCRAŢIEI. (5). Partea a doua.

5
Continui acum articolul referitor la modul de promovare al MERITOCRAŢIEI în lume.
Aş vrea acum să mut discuţia promovării MM în alt plan şi anume în planul relaţilor, al meritocraţiei la firul ierbii.
Cum spuneam, MM nu reprezintă un partid, nu este un alt sistem ce doreşte să schimbe vechiul sistem. MM reprezintă adaptarea principiului Universal numit selecţie naturală, la cerinţele societăţii umane, adică ale unei specii care are raţiune şi care ar trebui să fie fundamental CONŞTIENTĂ de REALITATEA Existenţei, a modului de manifestare şi funcţionare al Existenţei, să intre în acord cu aceasta, să rezoneze la unison cu ea. Dar ce vedem că s-a petrecut?! Omul a considerat că poate să-şi folosească raţiunea în scop personal, în mod egoist, doar pentru sine, devenind achizitiv, iar întregul din care face parte ( vrea nu vrea), semenii cu întreaga natură au devenit adversari, concurenţi, buni de exploatat în folos propriu. Asta se petrece din vremuri străvechi, dar acum acest individualism, acest egoism izolaţionist, a devenit deşertificator, s-a răspândit ca o plagă infestând totul, cangrenând societatea în întregul ei, la toate nivelurile sale. Semenii, mediul, cu tot ce cuprinde acesta : pământ, apă, aer, floră şi faună, au devenit marfă exploatabilă în vederea achiziţiei de dragul puterii iluzorii, de dragul orgoliului deşănţat. Astfel se explică existenţa aşa zişilor păpuşari ai lumii, caracatiţa corporaţilor invazioniste economic, politicienii organizaţi în partide dictatoriale, camarila lor de trepăduşi , care, cu o moralitate aproximativă, fără nici cea mai mică igienă spirituală, se pun la dispoziţia unor conducători ai lumii ce reprezintă expresia selecţiei negative, a celor mai răi dintre cei răi, sau a celor mai egoişti dintre cei egoişti.
Aceasta este dovada de necontestat, de ce toate sistemele inventate de om, de raţiunea sa limitată stăpânită de egolatria „iraţională”, sunt nefuncţionale, invariabil duc la inechitate, discriminare, dezechilibre, iar în final falimenrează societatea în ansamblul ei. Sistemul imaginat de om, cel ce a cuprins aproape întreaga lume, se bazează pe încurajarea inechităţii, a exploatării, a competiţiei cu reguli false. Astfel, se ştie, că banul la ban trage. Cu cât eşti mai bogat sistemul îţi crează oportunităţi să devii tot mai bogat, fără limite de bogat. Este aberant. Astfel a fost posibilă apariţia acestor păpuşari, iluminaţi fără lumină, stăpâni ai unor averi incomensurabile, care îşi folosesc această imensă avere pentru a controla tot ce mişcă în lume cu ajutorul tehnologiei de vârf şi obedienţei slugilor năimite. Dar puterea acestora se poate menţine, deoarece omenirea a fost manipulată să creadă, că şi ei, cei mulţi fac parte din joc. Că doar norocul şi oportunităţile au făcut să nu fie acum unul sau altul dintre cei aflaţi acolo sus. Eroare, jocurile sunt făcute şi cărţile sunt măsluite, sunt aranjate de mult timp în mâna celor care au polarizat întreaga avere a Pământului în mâinile lor. Ici, acolo, au mai rămas zone ce urmează să fie înglobate şi ele în averea personală a unei minorităţi. Roşia Montană este una dintre ţintele importante ale păpuşarilor.
Spre ex. oamenii ştiu, chiar participă la ea şi o iau cu titlul de inventar, despre strategia producătorilor de bunuri materiale care scad calitatea produselor, numită uzură morală, astfel încât produsele să se deterioreze rapid pentru a fi cunpărate altele. În mod normal este penală o asemenea conduită, considerată însă firească de sistem. Enumerarea anormalităţilor aflate în toate domenile vieţii sociale, economice şi politice m-ar determina să mă abat prea mult de la subiectul articolului.
ATENŢIE !!! Această situaţie nu mai poate continua, fără ca riscul asumat al distrugerii planetei în ansamblul ei să nu devină o realitate.
Revenind la MM, la membrii ei, aceştia, este nevoie să înţeleagă sensul ei profund TRANSFORMATOR. Aici nu este vorba de o simplă schimbare, este vorba de a demola o structură putredă, de a desţeleni şi defrişa conştiinţe, pentru a fi posibilă ridicarea unui edificiu construit pe o nouă structură, pe o temelie una cu temelia Universului, temelia : meritului, profesionalismului, competenţei, într-un cuvânt al VALORII. O asemenea lume este fundamental compasională, ceea ce este cu mult mai mult decât a fi „raţională”. În această viitoare lume INDIVIDUL se află în centrul preocupărilor, semenul îi va fi „aproapele” în sens propriu, va fi astfel deoarece compasiunea este UNIFICATOARE, este opusul egoismului.
Astfel, noi…voi… toţi cei ce compasionăm cu MM va trebui să gândim, să ne manifestăm, să FIM astfel, nu doar declarativ. Fiecare dintre dv. acasă, acolo la locul de muncă, cu semenii, cu vecinii, prietenii, rudele, cunoscuţii, cu natura înconjurătoare, este nevoie să compasionaţi, să fiţi iubitori, cinstiţi, fără minciuni, fără a intra în dispute verbale compromiţătoare, fără compromisuri fetide , cu alte cuvinte FIŢI MERITOCRAŢI . Numai astfel puterea exemplului vostru va certifica valoarea, calitatea de necontestat a MM. Dacă noi nu suntem astfel, cum putem cere altora să fie astfel?! Vorbiţi tuturor despre MM deschis, sincer, nu este nevoie să minţiţi, adevărul MM este incontestabil, este deasupra ori cărei raţiuni, în cel mai bun sens al cuvântului. Vorbiţi cum simţiţi, adică pasional, priviţi-vă interlocutorii în ochi, acolo unde este fereasta sufletului, emenaţi…meritocraţie prin toţi porii. 
Acestea nu sunt vorbe, sau tehnici de manipulare, nu sunt speculaţii sau exagerări, este un mod de viaţă, deoarece asta este în fond meritocraţia, să fii in acord cu ÎNTREGUL, cu UNIVERSUL.
Vă rog nu fiţi neîncrezători în demersul vostru, nu vă demobilizaţi, nu vă descurajaţi, nu fiţi circumspecţi, referitor la reuşita implementării MM ca mod de viaţă socială şi economică. Poate că unii vor spune că suntem puţini, nu este adevărat, suntem mulţi, foarte mulţi, dar încă nu ne-am regăsit. Chiar dacă vă loviţi de opacitatea unora, chiar dacă alţii vă vor suspecta de interese meschine, chiar dacă veţi fi nedreptăţiţi MERGEŢI înainte cu capul sus, deoarece VOI ŞTIŢI ADEVĂRUL cauzei noastre comune. Şi nu uitaţi un lucru cert. Cei ce se opun meritocraţiei, cei ce nu vor să adere la MM, cei care vă nedreptăţesc, chiar şi jalnicii postaci de pe bloguri şi forumuri care vă împroşcă cu noroi, vor fi printre beneficiarii MERITOCRAŢIEI. Acum ei sunt în stare de inconştienţă, trebuie iertaţi, că nu ştiu ce fac.
Este foarte important ca mesajul pe care va trebui să-l transmitem să fie clar şi răspicat. Aceste mesaje vor fi tipărite pe flyere, afişe, fluturaşi şi vor trebui să fie concise şi la obiect. Oamenii trebuie atraşi, să li se stârnească atenţia, ca mai apoi să ne caute ei pe noi, pe net, sau la ipoteticele sedii judeţene. Repet, este un moment bun, când oamenii au început să se trezească, confuzi au fost şi până acum, dar până acum nu le-a ajuns cuţitul la os, iar sistemul corupt îşi dă tot mai mult arama pe faţă, îşi arată incompetenţa şi hoţia stârnind o revoltă legitimă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie, Meritocraţia și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s