Starea MERITOCRAŢIEI. (4).

4

Acum voi da curs consideraţilor mele asupra categoriilor de oameni care susţin meritocraţia.

1.Din prima categorie fac parte cei conştienţi în mod fundamental de existenţa acestui principiu universal de manifestare, funcţionare şi evoluţie al Universului.  Toţi oameni  au, vrând/nevrând, meritocraţia în “sânge”, dar cei din prima categorie SIMT aceasta, dincolo de orice altă presupunere, chiar dacă  nu ştiau până acum de eticheta numită MERITOCTAŢIE.  Aceştia sunt oamenii corecţi, cinstiţi, care au un puternic simţ al dreptăţii, au respect faţă de semeni şi faţă de întreaga natură, sunt responsabili pentru gândurile şi acţiunile lor, sunt compasionali rezonănd la suferinţa celorlalţi, a ÎNTREGULUI. Ei au unit mintea cu inima, devenind un singur organ armonic minte/inimă, iar INIMA a preluat controlul, acest control fiind absolut necesar, deoarece inima aprţine de drept domeniului RELAŢILOR cu Universul, iar meritocraţia asta face, armonizează lumea noastră cu Universul pe criterii corecte. Pentru aceştia violenţa, nedreptatea, minciuna , trădarea, hoţia, expolatarea …doare, nu doar este încriminată. Nu pot privi senini la suferinţa comună făcându-se că nu o văd, sau considerând că aşa trebuie să se întâmple. Ei nu sunt români turci, americani sau ruşi, ei sunt OAMENI printre oameni,  fără graniţe, fără o anumită religie, dat profund religioşi, nu contează culoarea pielii şi nici doctrina politică. Ei sunt în interior LIBERI, acolo începe singura, prima şi ultima libertate adevărată ce se va mifesta şi în afară. Tot ceea ce gândesc şi fac respiră meritocraţie.  Ei nu vor putea fi opriţi să fie astfel cu nici un preţ, sunt vectori pentu toţi oamenii cu care intră în contact. Prezenţa lor în comunitate este benefică, ajută semenii, se bucură de bucuria lor, empatizează cu necazul lor şi răspândesc în lume nenumărate seminţe ale bucuriei, dreptăţii, cinstei, iubirii, seminţe care nu se pierd. Acestea pătrund adânc  în subconştientul semenilor şi lucrează  chiar fără ştirea lor, iar mai devreme sau mai târziu, după calitatea fiecăruia, din ele vor apare rădăcinile unei lumi noi, se vor înălţa tulpinile unei structuri omeneşti, pentru prima oară în lume  cu adevărat UMANĂ. Astfel apar zorii unei lumi noi, o lume ce înfloreşte din respectul Legilor Universului, o lume fără ego-ul izolaţionist, o lume  a OAMENILOR pentru OAMENI şi pentru ÎNTREGUL din care facem cu toţii parte. Aceştia sunt adevăraţii MERITOCRAŢI, cei ce VĂD această REALITATE  şi procedează în consecinţă.

Acum trăim înt-o lume ireală, o lume care este împotriva propriei noastre naturi, o lume nebună  egotică, izolaţionistă, lacomă, violentă, conflictuală. O lume care ori va CONŞTIENTIZA necesitatea armonizării cu Legile Universale de funcţionare ale Universului, ori se va auto-anihila.   2.   Aici sunt cei care au auzit de meritocraţie, care vor meritocraţie, care sunt pe forum, în stradă şi vorbesc despre meritocraţie, care pun umărul la edificarea construcţiei meritocrate, care activează ca membrii sau nemembrii, dar care cu toţii reprezintă oastea ce se află  în prima linie, atacată din toate direcţile, dar indestructibilă, deoarece este sub pavăza meritocraţiei, echipată cu ideile meritocraţiei, cu idealurile ei, dar fără să fie idealişti. Ei ştiu că este o luptă grea, poate de durată, dar sunt gata să facă tot posibilul pentru edificarea unei lumi noi, curate, fără discriminare,  în folosul TUTUROR. Pentru a fi eficienţi ei trebuie să se ORGANIZEZE corect.  3.  Din acestă categorie fac parte oamenii care cred în meritocraţie, care realizează la nivel teoretic această superioritate pe care o deţine meritocraţia faţă de toate celelalte  sistemele sociale, politice şi economuce inventate de om, dar care nu au încredere în primul rând în ei înşişi şi pe cale de conseconţă nici în ceilalţi oameni , că vom reuşi să facem posibilă o lume condusă de principii de  NORMALITATE. Nu spun morale, deoarece moralitatea este un alt concept interpretabil, corupt. Acestor oameni, fără încredere, sistemul le-a inoculat o doză suficientă de laşitate încăt să dea curs acelui mesaj descurajant : “N-avem ce face, asta este, să vedem cum ne descurcăm?!” Oamenii aceştia nu ştiu, că atunci când nu faci ceea ce  ştii că trebuie să faci, eşti laş. Ei au scuza(?!) că sunt condiţionaţi de sistem să creadă că sunt sclavi. Dar, în clipa cănd MM va prinde un contur clar, consistenţă şi se va face puternic  simţită, când va reprezenta un reper real, imediat  se va deştepta în aceşti oameni, cu o energie pe care acum nici nu ne-o putem închipui,  un spirit al dreptăţii de neoprit, cu o  forţă care a tot fost îndelung reprimată. Ei sunt “oile turbate” de care vor trebui să se teamă hienele.   4.   Această categorie adună oameni pentru toate celelalte categorii, dar cu preponderenţă pentru cei care agrează meritocraţia. Aici se regăsesc toţi cei pentru care meritocraţia a rămas  o necunoscută, sau au fost manipulaţi să nu creadă într-o asemenea posibilitate. Aici se află marea majoritate a oamenilor, oameni pe care sistemul cu mass media în frunte a declarat embrgou informaţional meritoctaţiei. Priviţi ce se petrece pe vechiul Forum al meritocraţiei, cum este asaltat de postaci, de manipulatori, de mercenari ai sistemului. Fiecare partid are mercenarii săi plătiţi să-şi denigreze adversarii politici. Însă, când este vorba de meritocraţie, sistemul partinic nu mai are culori politice, se uneşte ca un trup în faţa duşmanului comun al sistemului : MERITOCRAŢIA.

Spuneam că această categorie va reprezenta grosul MM, mişcare ce se află acum şi o spun cu toată responsabilitatea, în ilegalitate  d.p.d.v . al sistemului. Când această masă de oameni se va trezi la realitate, nimic nu va mai putea opri ca Legile naturale ale lumii să-şi manifeste  ARMONIA şi în viaţa societăţii umane prin insaturarea MERITOCRAŢIEI.

Atenţie!  Îţi trebuie o doză uriaşă de interese meschine, de orbire, ca să nu vezi superioritatea principiului meritocratic faţă de toate celelate sisteme, să te opui normalităţii. Varianta prostiei nu trebuie scoasă complet  din calcul.  5.   În fine, din această categorie, care logic ar fi trebuit să fie prima care să propună meritocraţia, care să adere spontan la o asemenea mişcare, care să reprezinte vârful de lance al  acestei mişcării, fac parte intelectualii cu “ştaif”, cu notorietate, cu titluri universitare, doctorate, distincţii, premii academice  şi chiar academicieni, care de fapt tac mâlc. Pe aceştia nu-i putem bănui de dezimformare, de necunoaştere, dar după cum spuneam, când am considerat că  aceştia fac parte dintre cei care se opun meritocraţiei, ei sunt orgoloşi şi deci, profund dezbinaţi. Ei se vulnerabilizează, tocmai din teama de a nu se vulnerabiliza susţinând  făţiş meritocraţia.  Ce să facă acum, să recunoască un fapt consumat, acela că d-nul Laurenţiu Primo a fost mai treaz decât ei propunând meritocraţia ?! Este “sub” demnitatea lor să se alăture unei mişcări în care ei să fie a şaptea roată la căruţa meritocraţiei, ei care sunt “fruncea” .  Prin natura lor intelectualii  sunt dubitativi, suspicioşi, teribili de orgoloşi, mai curând teoreticieni, iar când este vorba să iasă în “câmp deschis”, suferă de tot felul de anchiloze. Faptul că se pot abţine să nu adere la o mişcare ce apără însăşi valorile pe care intelectualitatea le susţine cu ardoare, este din cauză că ei trăiesc preponderent în minte, în raţiune, iar meritocraţia trebuie simţită, înţeleasă în special cu INIMA, ţine de domeniul acesteia, de domeniul relaţilor. Când meritocraţia  se va face cunoscută, intelectualitatea cu ştaif, sau fără ştaif va trece cu tot bagajul de partea acestei mişcări, ce va deveni cu siguranţă un fluviu care mai apoi se va uni cu marele OCEAN  intrând  în ARMONIA  UNIVERSALĂ.

În următorul articol voi scrie despre modul cum consider că este nevoie să facem cunoscut acest principiu în lume.

N.B.

Petre Ţuţea spune :

“Tot ce teoretic este just, este practic necesarmente just. Nu şi invers, că oamenii au practici sinistre în istorie.”

P.S. Repet cele spuse anterior : vă rog, nu mă credeți pe cuvânt, cerecetați dv. inșivă, VEDEȚI dacă este așa sau nu. Dacă veți spune că este așa, să fie urmarea unei îndoieli, pe care numai mintea și INIMA dv. o poate clarifica cu adevărat, dacă veți spune nu, să aveți o argumentație solida.

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Fără categorie și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s