REALITATEA…D-ZEU…ADEVĂRUL.   (28).

 

 

 

 

 

2

În repetate rânduri am afirmat că obiectul, realitatea, ceea ce ESTE, nu poate fi cuprins de cuvânt, de simbol, indiferent despre ce ar fi vorba.

Se tot vorbește de nondualitate, iar oamenii de știință încep să argumenteze faptul că adevărul este ceea ce rămâne mereu, iar neadevărul este ceea ce vine și pleacă. Înțelegerea acestui fapt generează eliberarea totală de dorință. Înțelegerea acestui adevăr, acela că nu există dualitate eliberează mintea de fragmentări, face să dispară valurile și să rămână Oceanul, să dispară norii și să rămână Cerul, să dispară fenomenele trecătoare, care vin și pleacă și să rămână Fundalul, să dispară efemerul și să rămână Eternul.

ADEVĂRUL rămâne, iar tot ceea ce se mișcă și se schimbă nu poate fi REALUL. Desigur, neadevărul poate exista, dar este momentan, trecător, ireal. Neadevărul este asemănător visului, crezi în el atâta timp căt dormi și visezi, cănd te trezești știi că a fost un vis. Așa se petrec lucrurile cu venirile și plecările noastre din lume.

A fost o vreme când nu eram veniți pe Pământ, acum existăm, iar după moarte iar nu mai suntem aici. Dar CEVA din noi, ceva ADEVĂRAT a fost este și va fi…

Până nu vom ajunge să descoperim ETERNUL, neschimbatul, vom rămâne în lumea viselor, al iluzilor, cu capul(mintea) în norii acestor iluzii, fără să vedem Cerul, Adevărul, Neschimbatul, Eternul.

În ultimă instanță, acum, Existența noastră este împărțită în doua părți: corpul cu mintea sa este ceea ce se schimbă, iar spiritul este cel ce nu se schimbă niciodată. Când acest fapt este înțeles (nu doar intelectual), efemerul, nepermanentul dispare și rămâne doar permanentul, ADEVĂRUL. Atunci dispar toate dorințele, deoarece nu poți dori ceea ce ESTE mereu, ceea ce EȘTI.

Dorința atrage efemerul, ceea ce nu poate exista cu adevărat, ce trece, iar cu cât trece mai repede cu atât dorința este mai mare. Astfel, aspectul cel mai trecător atrage cel mai mult… și ce poate fi mai trecător ca…frumusețea?! Plăcerea generată de ”frumos” am dori s-o păstrăm, s-o reținem, s-o imortalizăm și vom fi veșnic dezamăgiți de această amăgire, de această neputință firească. Cum, din plăcere, oamenii au făcut un adevărat cult, vom vedea și vom alerga numai după ceea ce produce plăcere, adică după efemer. Noi vrem să posedăm frumusețea și cu căt este mai efemeră o vom dori mai mult. Acesta este motivul pentru care în relațile dintre oamenii  care cultivă mintea posesivă, ego-ul, este atâta dorință pentru posesie, care va atrage invariabil nefericire, suferință, știind că este ceva ce nu o să dureze o veșnicie, că moartea se tot apropie cu fiecare zi și de frica ei vor să posede și să se bucure de cât mai multe…efemerități.

Sunt binecunoscute grădinile din piatră și nisip ale discipolilor doctrinei zen, care meditează asupra simbolurilor ce supraviețuiesc frumosului, efemerului, ierbii, copacilor, florilor.

În stadiul în care tot ce apaține efemerului dispare în totalitate, nu rămâne decât ceea ce a fost dintotdeauna: ADEVĂRUL.

Dorințele oamenilor pentru putere, notorietate, bogăție, frumusețe sunt efemere, acum sunt…acum nu sunt, iar realizarea acestei evidențe, acestui adevăr, este eliberator. Acum realizezi imensitatea, necuprinsul aflat dincolo de aparențe, dincolo de norii iluzilor.

Cu toții știm(?!), că în timpul somnuluui survine un moment în care se ”rupe filmul”, adică în care dormim profund fără vise. Este somnul revigorant când te retragi în însăși natura ta. Atunci, de fapt, ești parte a naturii, stare de care ești inconștient. Când intri conștient în această stare ești… ”iluminat” ! Atunci te oferi naturii, nu-ți mai aparți, ego-ul tău nu mai există.

Medicina a realizat starea benefică a somnului profund, care este în sine o stare vindecătoare, motiv pentru care, în vederea unei vindecări a pacientului aflat într-o stare critică, acestuia i se induce coma, adică somnul profund vindecător.

Un individ aflat în acest stadiu al conștienței, iluminat, va întâmpina mari probleme în lumea noastră. El va fi introvertit, el nu va mai dori să privească în afara sa, el va fi somnolent precum un copil mic. Acum se recrează o nouă ființă, acum este nașterea de-a doua, acum toată energia se duce în interior. În acest stadiu nu trebuie să fii deranjat de nimeni, izolarea venind de la sine.

Iisus spune: ”Dacă nu sunteți iar ca niște copii, nu veți intra în Împărăția Tatălui meu”.

Este faza în care toate dorințele dispar cu desăvârșire, în care individul devine tot mai introvertit. Dacă acum nu mai există decît Adevărul, în stadiul următor dispare și acesta. Când neadevărul a dispărut, cum să mai existe adevărul ?! Ca ceva să ”fie” este nevoie de contrast. Când dispare neadevărul, adevărul este uitat și el. Acum pătrunzi în infinit, este poarta spre ABSOLUT.

Dacă ești ”bun”…ești încă ”rău”, din cauză că vezi binele. Dacă te consideri sfânt, ești încă păcătos. Când ești cu adevărat bun mai întâi dispare răutatea, iar bunătatea nu poate exista fără contrast, nu are sens.

Acum dispare și Cerul, deoarece nu-și mai are rostul în lipsa norilor.

Când devii conștient de suflet nu mai poți fi egoist, EȘTI smerit, dar dacă te simți astfel, eul încă mai există, el te face să te consideri smerit. Aici este vorba de un ego foarte subtil, care este mândru de ”realizările” sale.

În acest stadiu dispare eul, dar dispare și lipsa de eu.

Un iluminat nu este umil, dar n-are nici ego, nu are cine să fie umil. Pentru judecătorii lui Iisus, Iisus nu era umil, din contră, el era considerat atrogant, mândru, atunci când afirma că este una cu Tatăl, că este regele iudeilor în Împărăția lui D-zeu. Iisus vorbea din starea minții eliberată de ego, vorbea din natura sa lăuntrică aflată în totalitate. Împărăția de care vorbește Iisus este veșnică, indestructibilă, ea nu poate fi dată sau luată.

Frica nu poate exista decât dacă există ”celălalt” și cu cât celălat îți este mai necunoscut, frica este mai mare. De fapt ”celălalt” nici nu există cu adevărat, este o creație a eu-lui. Dacă ”dispari”, dacă devii ÎNTREG, adică UNUL, dacă ești conștient de această realitate, nu mai poți fi despărțit de ”celălalt”, nu mai există teamă.

Atâta timp căt ”celălalt” există, va exista și frica, iar celălalt poate dispare atunci când nu mai ești.

În acest stadiu dispar toate îndoielile și acestea dispar datorită stării de conștință în care ai căpătat toate răspunsurile.

În acest stadiu cercetătorul spiritual mai este încă în corp, chiar dacă mintea a dispărut ea nu mai produce gânduri, dar încă mai are de încheiat socoteli pe Pământ. Când toate socotelile karmice vor fi încheiate pe Pământ, el va atinge iluminarea deplină.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s