DEZASTRU: mințile otrăvite se revarsă otrăvind mediul, ele nu pot fi zăgăzuite.

2

După postarea ultimului articol, am aflat știrea despre ruperea barajului cu ape contaminate din Canada. Este în contextul celor susținute în articolul postat, asupra modului inconștient de comportament față de propria noastră natură, personală sau înconjurătoare. Iresponsabilitatea dovedită de către firmele care pun la cale asemenea atentate la viața planetei, este cel puțin egală cu iresponsabilitatea celor care sunt dispuși să slujească asemenea interese stict materiale.

Ce fac oare firmele de exploatare iresponsabilă a resurselor pământului pentru a ”convinge”guvernele și implicit popoarele care dețin asemenea resurse, pentru  ca acestea să se pună la dispoziția unor  proiecte criminale? Ce fac asemenea firme cu profiturile obținute în urma unor asemenea exploatări miniere generatoare de ape contaminate?

Răspunsul corect este de natură să devoaleze o realitate care transcede iresponsabilitatea acestor firme.

Este clar, pentru obținerea aprobărilor unui asemenea demers criminal, instituțile corupte ale statelor respective vor fi mituite de către inițiatorii investiției.

României i-a trecut glonțul pe la ureche, dar încă nu există nici o garanție că viitorul glonț nu o va lovi în plin. Guvernanții noștri au fost, sunt și cu siguranță că vor fi dispuși, atâta timp cât la putere se rotesc corupții între ei, să valorifice potențialul Roșiei Montane, cu orice risc.

La cât de vulnerabilă a devenit Romania, în urma jefuirii sistematice la care a fost supusă de către toți guvernanții ei  în cârdășie cu mercantila europă/americă, nu se va putea opune, chiar să-și dorească acest lucru, invadatorlor economici ai intereselor europeano/americane. Cu siguranță că sunt pregătite câteva scenarii de exploatare criminală a Roșiei Montane.

Cu profiturile obținute, firmele străine vor investi în vederea exploatării  altor locuri de pe cuprinsul Pământului, vor investi în construirea altor lacuri de acumulare pentru otrăvuri… Lăcomia nu cunoaște limite…

Adevărata problemă nu o reprezintă însă clica de acționari-patroni ai acestor firme , care pun la cale asemenea atrocități. Adevărata problemă o reprezintă SISTEMUL care încurajează o asemenea atitudine, iar sistemul suntem NOI.  Cine nu realizează acest adevăr elementar , cu tot respectul… este orb, inconștient, iresponsabil, nebun.

Mai simplu, vă întreb :

Dacă ați fi inginer sau maestru minier, proiectant, sau muncitor minier și vi s-ar propune un salariu consistent, de ”nerefuzat”…ați accepta să vă angajați, pentru a servi interesele unor asemenea firme, într-o firmă care poluează mediul prin activitățile sale ? 

Ați accepta să munciți în firme care se ocupă de proiectarea, producerea  și desfacerea armamentului ?

Acceptați să vă înrolați în organizații, sau instituții care se ocupă cu represalii la adresa semenilor, care sunt gata să ucidă în numele patriei sau a ”conducătorului iubit”?

Ca jurnalist, fiind bine plătit, acceptați să publicați neadevăruri, să manipulați informația?

Acceptați să intrați în politică pentru accederea la putere, la înavuțire, servindu-vă doar proprile interese și ale grupului partinic, pentru asta jefundu-vă poporul care vă plătește ”servicile”,  semenii care v-au ales?

Doriți să fiți un om de afaceri de mare succes, bogat, stimat, invidiat, exploatându-vă în schimb angajații?

Ca cetățean, participați la mascarada politică pusă la cale de actualul sistem politic-economic și social participând la vot,  având preferințe politice?

 

Mă opresc aici. Știu, este evident că suntem coplici, responsabili/iresponsabili pentru tot ceea ce se petrece în lume, dar, pentru cei foarte puțini care au  răspuns cu NU întrebărilor de mai sus, voi încheia cu o ultimă întrebare.
Dacă  nu sunteți de acord cu SISTEMUL generator de violențe, exploatare, invidie, lăcomie, ură, discriminare, suferințe…concret, CE  FACEȚI ?

N.B.

Pentru cei mulți, care răspund cu DA întrebărilor de mai sus…este clar…asemenea minți otrăvite vor otrăvi lumea în care se manifestă, în care acționează  fără discrnământ, fără responsabilitate, fără iubire.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Evenimente. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la DEZASTRU: mințile otrăvite se revarsă otrăvind mediul, ele nu pot fi zăgăzuite.

 1. smaranda64 zice:

  M-am speriat crezând că-i vorba de bazinul din Roșia. Mă aștept deja de mai bine de un an la așa o veste și de la noi din țară. Sper că măcar noroc să avem dacă inconștienți suntem. Dar dacă n-o luăm calumea în freză se pare că nu ne trezim.Om vedea ce-o mai fi.

  • calinakimu zice:

   Momentan distrugerile din zona Roșiei Montane sunt ”minore” față de proiectul pus la cale de compania de exploatare americană. La acest proiect nu se va renunța, nu are cum. Romania, vulnerabilizată de către propri ei politicieni corupți și de pasivitatea mioritică a poporului, nu se va mai putea opune multă vreme odioasului proiect. Sunt în ”joc”(?!) sume colosale de bani, care bineînțeles vor ajunge în mâna americanilor și o mică parte în mâna guvernanților autohtoni și acoliților acestora. Este inevitabil în cotextul situației existente la noi și în lumea largă. Repet, SISTEMUL generator de nebunie…suntem NOI.
   A aștepta miracole divine, a spera într-o întoarcere cu 180 de grade din drumul păgubos în spre care merge omenirea, este o așteptare imatură, aflată în același context al iresponsabilității.
   Și încă ceva…când otrăvim apele, solul și subsolul Canadei, otrăvim de fapt PĂMÂNTUL în integralitatea sa. Aceste focare de infecție, tot mai multe, aflate pe întreg Pămîntul, infestează, otrăvesc ÎNTREGUL, nu Canada, Romania sau mai știu eu ce etichetă statală…Este doar o chestiune de timp.

 2. Mugur zice:

  Întrebările tale sunt retorice într-o țară în care sărăcia este dusă către extremă, în care cetățeanul „vânează” leul necesar unei pâini, într-o țară în care locurile de muncă se împuținează pe zi ce trece. Sigur că suntem complici, prin acțiune sau nonacțiune.
  Nu vreau să intru într-o dispută fără final, așa că întrebarea mea este tot retorică: și ce s-ar mai putea face, câtă vreme tot nu se ține seama de voința cetățeanului?

  În rest, pot spune că ai punctat foarte bine. Sunt oameni care, la întrebările tale vor răspunde cu „da” numai din lipsă de opțiune valabilă și viabilă pe termen mediu și lung.

  • calinakimu zice:

   Consider că nu este necesară vreo ”dispută”, disputa apare între ego-uri…ce vor să-și impună dominația, indiferent de cauză sau motiv…
   Intrebi ce s-ar putea face…motivând imposibilitatea vrunei acțiuni,care să aibă o finalitate fericită.
   O acțiune este INTELIGENTĂ numai în măsura în care vine dintr-o minte liberă de condiționari, cunoaștere, prejudecăți. O asemenea minte nu-ți apaține, ea ESTE o manifestare a ÎNTREGULUI, adică TU doar manifești integralitatea minte/inimă.
   Mintea ESTE INTELIGENȚĂ…doar într-o asemenea stare, când NU JUDECĂ, nu condamnă, nu cântărește, nu măsoară, nu caută vinovați și nici măcar soluții. Soluția VINE de la sine, ea se cere singură, când mintea este liberă…
   Când întrebăm ”CUM”(?!)…de fapt căutăm să evităm confruntarea cu realitatea. De ce?! DE FRICĂ !
   Așa funcționează mintea egotică autoprotectivă, o asemenea mine ALEGE, ceea ce demonstrează starea confuză în care se află.
   Deci, aici nu este vorba de opțiune. Când REALIZEZI cu mintea/inimă, acțiunea este spontană, este inteligență pură. Este adevărat, mintea trebuie să fie liberă să poată conlucra cu inima, cu iubirea. Orice acțiune provenită din acestă integralitate minte/inimă, este INTELIGENTĂ. Ea nu are dubi, nu alege, nu întreabă…ea ȘTIE !

   • Mugur zice:

    De-am putea fi așa cum spui tu măcar o majoritate simplă a oamenilor, probabil că planeta nu ar mai plânge, nu ar mai fi rănită așa cum se întâmplă azi. probabil că această majoritate simplă ar reuși să stăvilească dorința celor foarte puțini care dețin astăzi puterea financiară a lumii.
    Din păcate, eu încă nu mă pot încadra între cei descriși de tine, chiar dacă pot intui anumite cauze, anumite efecte. Poate intuiesc și o rezolvare, dar o văd ca fiind cu multă suferință în jur. Sper să greșesc în intuiția aceasta, sper să nu fie realitatea viitorului.

   • calinakimu zice:

    Un rău nu poate fi înlăturat cu un alt rău. Orice reformă sau revoluție a sistemului actual nu va face decât să înlocuiască un conflict cu alt conflict, un rău cu alt rău.
    Cum putem crede că mințile care au generat o asemenea lume, că aceleași minți, pot genera o lume …normală ?
    Toate încercările de schimbare reprezintă un cerc vicios, deoarece mintea schimbătoare în domeniul ei limitat de înțelegere va face această schimbare.
    Până când vom înțelege că NU mintea este capabilă de o asemenea transformare, că mai întâi este nevoie de un echilibru minte/inimă, de o transformale structurală a funționării minții, până nu vom deveni integrali, indivizibili, nefragmentați, nedivizați, judecând, comparând și procesând cunoașterea provenită din condiționări, prejudecăți, într-un cuvânt din trecut, suferința va continua sub diferite forme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s