REALITATEA…D-ZEU…ADEVĂRUL.   (19).

4

A sosit momentul să aduc în discuție un alt subiect important, acela al atașamentului/neatașamentului.

Mintea noastră se poate atașa foarte ușor de orice, până acolo  încât se poate identifica cu acel ”ceva”. Hipnoza se bazează pe această capacitate a minții de a se identifica cu ceea ce i se sugerează, deoarece corpul va urma întotdeauna mintea.

Atașamentele noastre din viață, pentru ceva sau altceva… sunt atașamente cu care venim din alte vieți, pe care le-am avut în decursul nenumăratelor încarnări. De fapt atașamentele ne crează destinul, lumea iluzorie în care trăim, pe care ne-am creat-o. Astfel, viața devine un ”vis”, în ciuda faptului că ea nu este astfel. Fiecare ne-am proiectat o lume iluzorie conformă cu atașamentele noastre, o lume neadevărată, ireală. Realitatea există, este una singură, dar este complet în afara atașamentelor noastre personale.

Aud oameni care spun cu mândrie că fiecare are o lume a sa, o lume care-l reprezintă, care este un mod de exercitare a liberății(?!), iar dacă altcineva susține că REALITATEA este una singură…se supără.

Dacă ne vom privi mintea fără să intervenim, vom observa cât de instabilă este, cât de șovăitor se comportă, cum în permanență sare de la un gând la altul. Ne este greu, dacă nu imposibil(?!), să rămânem la un singur gând. În această situație este firesc să nu percepem realitatea, să nu vedem falsul ca fals, să nu realizăm iluzia în care trăim.

Viteza cu care se mișcă gândurile prin minte nu ne permite să fim conștienți, să observăm, să înțelegem ce se petrece. Va trebui, ca în meditație, la început să rămânem axați pe un singur gând o perioadă mai lungă de timp. Atunci vom descoperi cum gândul crează atașament, cum în jurul unui gând mintea crează o ”lume”, cum gândul devine baza iluzilor. Dar dacă menții doar gândul, fără a lăsa să se atașeze de el lumea iluzilor, adică alte gânduri, vei deveni stăpânul minții tale. Apoi…poți ordona minții tale când să se ”oprească” și când să  ”pornească”.

Trebuie să devenim conștienți, că mintea, care acum ne-a luat în stăpânire, este doar un…”instrument”.

Exercițiu :

De preferat în natură, stai într-o poziție confortabilă și privește ceva stabil, orice…fie o floare, un copac, o piatră…Acum, orice s-ar întâmpla, rămâi cu mintea asupra lucrului privit. Bineînțeles că minte nu-ți va da pace, va încerca să întrebe și tot ea să răspundă…ce nume are obiectul, cum arată el, ce culoare are, cu ce seamănă…mă rog, o mulțime de întrebări și răspunsuri ”automate”. N-o asculta, n-o încuraja, fă pe ”prostu” și rămâi ”neutru” pe obectul observației tale. În clipa când te gândești la acel lucru…te-ai și îndepărtat de el. Doar privește-l cu atenție relaxată, nu cataleptic cu o privire pierdută în gol.

Desigur, nu este ușor pentru o minte obișnuită să ronțăie gânduri, orice îi va sustrage atenția. Important este să NU renunți, revin-o de fiecare dată la acel obiect. Lasă-l să se OGLINDEASCĂ în tine. Am mai spus-o, gândirea prin natura ei este șovăitoare, instabilă, oscilantă, de aceea   <DOAR PRIVEȘTE>…

Dacă nu vei renunța, dacă vei persevera zilnic, vei reuși să-ți menții atenția trează asupra obiectului, fără a te pierde printre gânduri…treizeci de sec. și apoi un minut. Acest minut de atenție reprezintă o mare, o foarte mare realizare, pentru o minte care este foarte greu de strunit, chiar și pentru câteva sec. Apoi va fi tot mai ușor să-ți menții atenția trează, iar din această clipă totul devine transparent.

Mintea noastră a fost învățată să-și consume foarte multă energie trecând de la un gând la altul, fiind extrem de ineficientă. Din momentul în care te poți fixa pe un obiect/gând, fără să tot sari de la un gând la altul, mintea devine penetrantă, este ca laserul.

Acum calitatea privirii tale va fi cu totul alta, la fel și calitatea înțelegerii. Privind astfel ochii tău devin pătrunzători, transmit și captează energie, asta deoarece ochii sunt centrii energetici. Acum începi să devii conștient de această energie pe care o folosesc hipnotizatorii profesioniști.

După ce stăpânim păstrarea atenției pe anumite obiecte, se poate trece la citirea cărților, la ”învățatul” citirii cărților. Noi credem că este de ajuns să știm să citim, atunci când vrem să citim o carte. Este total insuficient, mai ales atunci când citim cărți cu o înaltă vibrație.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la REALITATEA…D-ZEU…ADEVĂRUL.   (19).

  1. Casa cu Brad zice:

    Salutare,
    uite un eveniment care te-ar putea interesa. Vom fi si noi acolo.
    https://www.facebook.com/events/290115811352702/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s