REALITATEA…D-ZEU…ADEVĂRUL.   (15).

lifeflow-lge-1024x757

Este nevoie să conștientizăm un fapt, acela că mintea este un fenomen social, că ea nu poate exista în singurătate, că ea are nevoie de comunicare pentru a funcționa. În singurătate nu te poți supăra pe nimeni, nu poți fi violent, nu poți pălăvrăgi  vrute și nevrute, n-ai auditoriu, nu poți fi trist, adică nu-ți poți folosi mintea. Acesta este și motivul pentru care atunci când te afli în singurătate ești neliniștit, ai un disconfort, ești deprimat, iar faptul că devi conștient de existența timpului, complică situația și mai mult.

Noi am fost educați să credem în timp, că toate se fac în timp, că timpul este bani, că pentru creșterea spirituală, pentru a ”deveni”…este nevoie de timp.

Majoritatea oamenilor habar nu au că au mai fost în vizită pe Pământ de nenumărate ori, că viața este nesfârșită, veșnică, că graba…strică treaba.

Existența, noi, totul se află la jumătate, la mijloc, deoarece nu există început sau sfârșit.

Problema este că noi oamenii avem nenumărate dorințe de îndeplinit și întotdeauna viața ni se va părea scurtă, în goana noastră neostoită după…plăcere. Cum să fim liniștiți, calmi, răbdători ?!

Latinii spuneau : ”Festina lente”…grăbește-te încet și nu este doar un joc de cuvinte. În marea noastră goană, alergănd neliniștițu să nu ”scăpăm” ceva, ratăm însăși viața, nu ne putem bizui pe nimic. Viața este un ritual nesfârșit, pe care-l poți desluși numai dacă nu te grăbești și asta deoarece n-ai unde să ajungi, nu există un sfârșit, o finalitate. Basmele religiei cu desăvârșirea, cănd vom ajunge…de-a dreapta tatălui…sunt povești de adormit copiii.

 În cazul că împărtășim credința, după care nu există decât această viață terestră, că ea este singura, cu atât mai mult n-ai cum să ai răbdare.

Viața se tot schimbă, iar dorințele oamenilor la fel, niciodată nimeni nu ajunge să-și îndeplinească TOATE visele, așteptarea devine insuportabilă, iar tensiunea vieții tot crește lăsând  gustul amar al inutilității, al neîmplinirilor. Cine nu este mulțumit cu ceea ce are acum, nu va fi mulțumit nici cănd va avea ceea ce-și dorește…spunea Socrate și ca întotdeauna are dreptate.

De ce oare ne este greu să medităm, să stăm pur și simplu în TĂCERE fără să facem nimic?! Deoarece, pentru mulți, a nu face nimic este considerat pierdere de vreme, timp irosit, pierdut. Ni se tot spune că timpul este bani, că timpul este bogăție. Dar chiar și pentru logica lumii noastre este…ilogic. Bogăția este generată de lipsă, de puținătate, de penurie, iar timpul…timpul este berechet, nu are sfârșit. Ceva, cu cât este mai puțin, devine mai valoros. Bun, dar timpul nu se sfârșește niciodată. Ceva ce nu poate fi terminat nici nu poate fi economisit. Dar noi considerăm că timpul irosit, o dată pierdut, nu mai vine. Pentru noi doar ce ”faci” contează, nu este important să FII. A spune că stai degeaba, că nu faci nimic, este blamabil…Ce-i aia să stai, să fii fericit, în pace, în liniște, în tăcere?! Este aproape de neconceput.

În societatea noastră, dacă nu muncești, dacă nu faci ceva, ești considerat un om de nimic, un leneș, un vagabond. Și totuși, marii învățați ai lumii Iisus, Budha, Mahomed și câți or mai fi(?!)…nu făceau nimic. Puterea lor consta din faptul că nu erau legați de nici o dorință.

A fi tu însuți este dovada celei mai de seamă creativități, nu ceea ce faci în afara ta.  Acum toată lumea face ceva și sporovăie mult. Valoarea vorbelor și a faptelor este atunci cănd acestea survin ca urmare a TĂCERII, a meditației, a păcii interioare.

Câtă vreme nu crezi în reîncarnare, totul este o goană, totul este ”instant”, sau nu este.

Fără efort, fără o răbdare profundă, nu se poate petrece ACUM miracolul.

Când te grăbești, nu ai unde să ajungi, deoarece totul se află ACUM și AICI, asta când mintea capătă calitatea tăcerii. Unde să te grăbești să ajungi când în lăuntrul tău este TOTUL ?!

Nu este atât de simplu pe cât pare… să nu faci nimic, deoarece mintea este educată să facă ceva, să macine chiar și în gol. Ea  întreabă mereu ”de ce” să stai?! Fă ceva…orice, dar ”fă” , ca să nu-ți irosești timpul.

2

Adevărații cercetători, care își asumă solitudinea în care să nu facă pe placul minții, după o perioadă mintea renunță să mai tot întrebe ce faci, se liniștește, nu mai este agitată. Atunci apare o forță interioară, care a fost întodeauna acolo, dar care nu a fost ascultată din…lipsă de timp. Când mintea nu mai este ocupată cu tot feluri de fleacuri, acea forță poate fi simțită. Cine poate să-și acorde 3-4 luni de solitudine (nu este ușor în zilele noastre) în care hotărăște de la bun început să nu-si asculte mintea, indiferent de situație, în care pur și simplu nu trebuie decât să ”aștepți”…minunea se poate petrece. Minunea este, că brusc poți fi conștient de FIINȚA ta, de SINELE tău. Știu,nu este ușor, iar pentru cei mai mulți este aproape imposibil să-și acorde această solitudine, dar…MERITĂ.

Va continua…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s