REALITATEA…D-ZEU…ADEVĂRUL.   (11).

.

1Perfecțiunea, sfințenia, divinul sunt prezente acum și aici, sunt însăși REALITATEA, dar noi nefiind prezenți acum și aici, mințile noastre rămân ferecate , nesimțitoare. Când această realitate prezentă, dar ignorată de mințile noastre îmbuibate cu prejudecăți, cunoaștere, condiționări, ni se va dezvălui  prin eliberarea de sub povara acestor condiționări a gândurilor egotice…lumina realității unice Universale ne va inunda FIINȚA o data pentru totdeauna și nimeni și nimic nu ne-o va mai putea lua.

Lumina adevărului va împrăștia întunericul confuziei profunde în care ne aflăm. Din acea clipă orice gândim, cum acționăm, cum vorbim va fi urmarea curgerii o data cu Existența.

În decursul timpurilor au fost mulți oameni care au înțeles și care au urmat calea corectă, calea ce duce de la întuneric la LUMINĂ, de la minciună la ADEVĂR, de la robie la LIBERTATE, de la ură la IUBIRE, de la izolare la UNITATE, de la ignoranță la LUCIDITATE. Este însă o cale ce nu poate fi transmisă, este nevoie ca fiecare s-o găsească dintr-o nevoie nemărginită, prin devoțiune, prin dăruire totală.

Este nevoie să înțelegem că nimeni nu poate urma calea altuia, vrun model sau metodă…Fiecare este UNIC, este în felul său, iar autenticitatea, unicitatea sunt prin definiție caracteristici individuale.

Cei mai cunoscuți oameni, dintre aceia care au găsit adevărul eliberator, sunt Iisus, Budha și Mahomed, pe umerii cărora s-au construit biserici , temple , adevărate bănci lacome de câștiguri tot mai mari. Acești oameni nu pot  fi modele de urmat pentru nimeni, nu pot fi imitați, din motivele arătate, dar pe care cultele religioase doresc să le exploateze imaginea și notorietatea.

Desigur, în afara acestora, a căror viață, pilde, afirmații au constituit baza teologiilor, teosofiilor, a cărților ”sfinte” scrise, care au fost tălmăcite și răstălmăcitre, au mai fost mulți alții, așa ziși ”iluminați”, de care se știe mai puțin, dar care își aduc o contruibuție nevăzută la evoluția  Pământului, a Universului.

Unii au ieșit la vedere în câmp deschis, cum a fost Iisus, asumându-și riscuri enorme într-o lume în care adevărul reprezintă un pericol pentru cei care doresc menținerea  acestui sistem generator de inechitate, exploatare și furt.

Alții, precum Budha, s-au retras înconjurăndu-se de discipoli, de adepți, pentru care simpla  prezență a celui iluminat,  era benefică.

Va trebui să realizăm, o data pentru totdeauna, că adevărul nu poiate fi găsit cu rațiunea, cu mintea burdușită de cunoaștere, o cunoaștere de care suntem tare mândrii, în care am investit mult timp, energie și bani, dar n-o vom ”amortiza” folosind-o  și acolo unde nu este domeniul ei de manifestare. Numai o minte care se predă, care capitulează renunțând la control, care este tăcută, poate primi revelația. În această minte non-verbală apare lumina adevărului, iar traducerea acestuia, exprimarea acestuia în limbaj, în cuvinte pentru a-l comunica, este extrem de dificil, cred că este…imposibil să fie înțeles corect, oricât de bine ar fi explicat.

Cei mai mulți oameni nu înțeleg TĂCEREA, sau transmiterea adevărului de la minte la minte. Adevărul spus, verbalizat, devine neadevăr, cănd este limitat de simbolistica cuvintelor. Niciodată cuvântul nu va fi obiectul, niciiodată cuvântul om, pom, piatră ș.a.m.d., nu va fi OMUL, POMUL, sau PIATRA. ”Limbajul” Universului este TĂCEREA, iar cei care ÎNȚELRG tăcerea, pot comunica cu stelele, cu pietrele, cu întreg Universul.*

Acești oameni înțelepți știau căadevărul verbalizat, tradus pentru mințile ignorante(nu inocente), devine neadevăr, de aceea vorbeau în puilde, în parabole. Chiar și așa bisericile interpretează profitabil aceste pilde și parabole, inventând tot felul de ritualuri înrobitoare, dar extrem de profitabile financiar.

Budha a rămas tăcut, el știa că orice va spune va fi interpretat greșit de către mințile contrafăcute ale oamenilir și cu toate acestea i s-au ridicat temple și i se dedică ritualuri.

Lui Iisus, care a vorbit, care a compasionat cu fiecare viețuitioare, i s-au răstălmăcit pildele, parabolele, gesturile, iar în plus i s-au pus în gură vorbe pe care nu le-a rostit, iar altele au fost intenționat ignorate.

Așadar, adevărul nu poate fi comunicat verbal, nici scris, nici transmis, decăt de la minte la minte, dar asta se petrece între cei ce sunt deja…ACOLO.

Adevărul este revelat de către fiecare cercetător hotărât, de fiecare om însetat de adevăr. Un om ignorant va înțelege ce vrea el, ce-I convine, după limitele propriei gândiri. Chiar poate să-i facă rău adevăruri pe care nu le  poate ”digera”. Iisus spune că nu trebuie date mărgăritare porcilor, referitor la acest pericol.

Faptul că în lume existăatâtea curente fiolosofice, sau religioase, este din cauza interpretărilor unor spuse înțelese în mod diferit.

După moartea lui Budha sau Iisus, au apărut nenumărate biserici sau temple de cult, care interpretează învățăturile acestora în fel și chip, biserici care se luptă între ele, care se contrazic, care în fond se luptă pentru supremație pe piața religilor, supremație profitabilă material.

Va continua…

* În basmele noastre populare personajele inocente comunică cu elementele naturii în mod…normal.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la REALITATEA…D-ZEU…ADEVĂRUL.   (11).

 1. lazaroviciremus zice:

  Trebuie oare să existe ceva după viața asta? Trebuie să a existența noastră un sens? Care este sensul frumuseții trandafirului dacă este strivit de o 🐮 în drumul ei către pășune. Adevărul că universul este haotic și, părere mea, lipsit de sens, născut nu prin alegere ci prin cauzalitate. Dar de ce este nevoie de o viață de apoi, dacă îți trăiești această viață cu demnitate. Când religiile eșuează, omenirea se tine cu dinții și ghearele de ideea de Divinitate, creând alți zei, eu zic ce sens are, dacă exista îl voi întâlni, dacă nu…..

  • calinakimu zice:

   Nu ”trebuie” nimic, totul este curgere, existența ESTE cecea ce ESTE, realitatea, iar haosul este consecința ignoranței, a inconștienței, el nu are existență de sine, este o absență a CONȘTIENȚEI, la fel ca întunericul care este o absențăa luminii. ca ”răul”, care este o absențăa…normalității, iar normalitatea este inteligență pură, sau IUBIRE, este UNIVERS.
   Dacă Universul ar fi haotic, cum de există ? Faptul că noi, aici pe Pământ, am reușit să ne facem viața un haos, nu înseamnă decăt INCONȘTIENȚĂ.
   Spui să frumusețea nu are sens, sau scop, ea fiind la cheremul grobianismului. Frumusețea este modul de manifestare al…LUMINII, al Existenței, ea este pretutindeni, este ”naturalul”, este modul de a fi al Universului. Ceea ce este natural, nu poate fi decăt frumos. Dar pentru a realiza naturalul aflat la tot pasul, este nevoie ca observatorul să fie…natural, adică normal.
   Nu este trebuie să avem nici o viață aici pe Pământ sau aiurea, nu trebuie să ne încarnăm sau să ne reîncarnăm…Aceste manifestări sunt consecințe al modului în care ne manifestăm vibrațional. Marele mister este acela în care LUMINA s-a manifestat într-o infinitate de forme, apoi totul a devenit o consecință. Faptul că ne îmbrăcăm în haina asta de ”humă” numită ”corp”, că îl părăsim pentru a reveni, sau îmbrăcăm alte și alte forme…este consecința modului în care ne manifestăm generând o vibrație care ne va plasa ACOLO UNDE NU ESTE LOCUL, adică corespunzător vibrației noastre, vibrație aflată într-o continuă devenire…
   Acum…chestea nu ”trăirea demnă”(?!)…este de discutat…
   Despre Divinitate, numai de bine…TOTUL este Divin, iar faptul că oamenii au ierarhizat, împărțit, fragmentat, discriminat realitatea, ține de ignoranță, de ego, de inconștiență. Ne agățăm , ca înecatul de pai, în loc să ne lăsăm prinși de curentul Existenței, în curgerea în spre OCEAN.

   • lazaroviciremus zice:

    Chiar dacă nu suntem de acord

   • calinakimu zice:

    Moartea…este singurul …acord.
    Atunci cînd meditezi asupra subiectului (oricare), descoperi dacă ești acoperit sau descoperit de…argumente, iar argumentele, este nevoie să vină din TINE, nu din ego.

   • lazaroviciremus zice:

    Chiar dacă nu suntem de acord pe toate planurile,am avea o discuție interesantă dacă am fi față în față. Frumos este doar ce creierul nostru supus erorii că e frumos și universul e haos, nu pentru că o zic eu, pentru că datele adunate o declară. E de ajuns să privești luna să vezi câte împacte cu meteoriți a avut, Marte la fel.

   • calinakimu zice:

    Nu există decât consecințe, în asta constă de fapt perfecțiunea Universului, în modul în care TOT ceea ce se manifestă ESTE așa din cauză că nu poate fi altfel…acum și aici, adică în singura realitate, în prezentul…continuu.
    Ai dreptate, relația …reală este fată în față, sau ochi în ochi, chiar dacă uneori răspunzi doar închizăndu-i.

 2. Adevărul este revelat de către fiecare cercetător hotărât, de fiecare om însetat de adevăr.
  Subscriu!

  • calinakimu zice:

   Desigur…De fiecare om profund nemulțumit de traiul în ”turmă”, de condiționările educației impusă la toate nivelurile :familial, școlar și social. Este primul pas pe calea conștientizării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s