REALITATEA…D-ZEU…ADEVĂRUL.   (5).

 

3

Procesul conștientizării realității începe de la așa zisele lucruri minore. Dar, de fapt, nimic nu este major sau minor. Totul are importanța sa atunci când vrem să ne cunoaștem natura interioară și prin ea ÎNTREGUL.

Trupul, mintea noastră, sunt angrenate în diferite acțiuni, dar ”cineva” din tine, din profunzimile ființei tale se uită, știe. Este martor la tot ceea ce se petrece, iar asta se petrece cu știința sau fără de știința noastră, de obicei fără a conștientiza acest fapt. Cu acest ”cineva” din noi n-ar trebui să pierdem contactul, dar cei mai mulți nici nu știu despre cine este vorba. Cu acel ”cineva”, necunoscut ”încă” multora, este absolută nevoie să ne identificăm, este însăși realitatea noastră, suntem NOI cu adevărat.

Am mai spus-o…indiferent ce faci, ce gândești, cum te manifești, fii atent, dar pasiv, jucător/chibiț, actor/spectator și asta în mod continuu, de dimineață până seara.

1.jpg

Când te speli, simte cum apa se prelinge pe trupul tău, cum buretele îți mângâie pielea. Când mănânci urmărește cum mesteci alimentele, cum gura simte diferitele gusturi, arome, cum înghiți. Când mergi urmărete cum pașii urmează unii altora, cum pui piciorul pe pămâmt și-l părăsești pentru a-l pune iar, cum corpul balansează ca într-un dans…

ATENȚIE ! Nu interveni în nici un fel, tu ești doar MARTORUL, lasă corpul să se spele, să mănânce, să pășească, să danseze, să vorbească…tu fi doar MARTOR.

De fapt acum ce se petrece, ce faci? Acel CINEVA din tine, D-zeu, Sinele, pe care cu toții îl avem, care ESTE CEL CE ESTE și care ne leagă de Univers, fiind UNA cu acesta…se TREZEȘTE pentru conștința noastră. Această trezire conștientă ne face ÎNTREGI în ÎNTREG. Nu este vorba de nici un miracol, sau dacă vreți, totul este miracol, firescul este miracol.

Acum, în starea noastră actuală, treji fiind, dormim lăuntric, suntem total preocupați de ”periferia” ființei și astfel fiind, este normal ca în somn, în stare de inconștiență, să greșim și la fel de firesc să suferim. Legea Atracției va atrage ceea ce manifestăm, gândim. Nimeni nu plătește decât pentru proprile greșeli, păcatul părinților, strămoșilor până la Adam și Eva, sunt pure speculații. Faptul că biserica este interesată să susțină astfel de inepții, până la un punct este explicabil, dar ignoranța celor care cred astfel de bazaconii, este cu adevărat o problemă ce ține de aceiaș adormire. Tot biserica dă remediul pentru suferință : rugăciunea. Te poți ruga zile și nopți, nu vei face decât să dormi și mai profund, eventual să ”amorțești”, încât să nu mai simți suferința, dar vei rămâne cu siguranță INCONȘTIENT. Și inconștiența ne spune că suntem insule pe  Oceanul Existenței. Dar așa ceva este imposibil, Existența este una cu Oceanul. Acum existăm ca ”eu”, ca ”ego”, deoarece fiecare ego se află în luptă cu alte ego-uri, lăsându-ne impresia că suntem separați unii de alții și cu toții de întreg, fragmentați. Cu cât lupta se întețește, cu cât lupți mai mult, cu atât ego-ul se întărește, devine tot mai puternic. Cum credem noi, că putem cunoaște ”nemăsuratul” cu mintea asta egotică, meschină, limitată, cum să cunoaștem transcendentul cu ego-ul ?

Fără o capitulare totală, necondiționată a ego-ului față de Existență nu putem fi cu adevărat în Existență. De fapt vom înțelege, că dacă nu există ”tu”, cum poate exista ”eu”?! Existența este UNA, un ÎNTREG indestructibil. Pentru aceasta, orice opoziție față de Existență este nevoie să înceteze.

Toate cărțile, așa zise sfinte(?!), spun una…alta…iar aceste spuse sunt considerate ”sfinte” și oamenii aparținând acestor culte le repetă papagalicește și le transmit mai departe. Dar dacă au încredere în acele spuse, de ce nu le aplică în viețile lor de fiecare zi, de ce nu le certifică prin proprie experiență, ca mai apoi să le dea mai departe cu autoritatea celui care le-a aplicat?! Ei se mulțimesc cu autoritatea carții sfinte și devin niște recitatori ai unor incantații, față de care sunt complet străini. Poți spune că Biblia are dreptate, după ce ai experimentat-o.

Noi nu ne vedem așa cum suntem, deoarece ne privim prin ochii ignoranței, motiv pentru care nu vedem PERFECȚIUNEA, nici în noi, nici pretutindeni.

Mintea noastră, așa cum este acum, este plină de ”cunoaștere”, o cunoaștere ce va fi întotdeauna limitată, iar o asemenea minte nu poate cuprinde necuprinsul. Mintea noastră este obișnuită să construiască sisteme speculative, profitabile, convenabile intereselor noastre meschine, nu să vadă REALITATEA. Nu există nici o minte umană capabilă să cuprindă TOT adevărul, întregul, nelimitatul. Mintea cuprinde fragmente în jurul cărora imaginează edificii iluzorii.

Mintea noastră nu este instrumentul adecvat de găsire a adevărului, acesta este revelație, el nu poate fi cunoscut decît prin ”percepție directă”, fără intermedierea cunoașterii acumulată în minte, ca memorie, ca trecut.

Realitatea este VIE , este PREZENT nemijlocit și nu poate fi văzută decât de o minte TĂCUTĂ, dezintoxicată, liberă, o minte care devine oglinda REALITĂȚII.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la REALITATEA…D-ZEU…ADEVĂRUL.   (5).

 1. iosif greblea zice:

  Dragul meu Calin. Nu contest (pseudo)adevarul articolelor tale,care aparent,coincid cu realitatea,însa,pentru cei ce au revelatia Adevarului,sunt articole spicuite de pe ‘net,unde (pseudo)cercetatori,platiti pentru a însela daca va fi cu putinta,chiar si pe cei alesi,încearca (si reusesc) sa duca masele în eroarea necredintei în OMUL,HRISOS ISUS,punându-L pe Cel Ce Este Viu în veci,alaturi de cei morti (Budha,Mohamed),în tentativa subtila de a-L anatemiza pe El si Cuvântul Sau,ADEVARUL ABSOLUT.
  Voi nu faceti altceva ,decât sa încercati a-L adapta pe El la pretentiile ego-ului vostru,în loc sa va supuneti voi la Cel Ce Este si la LEGEA DESAVÂRSITA,ABSOLUTA scrisa în ADN-ul fiecarei persoana CONSTIENTA de ADEVARUL si sensul de ,A FI fara A AVEA,iar daca AI,tot ceea ce AI inclusiv sinele,apartin LUI. Noi nu ne apartinem noua,deoarece viata este relativa,nu stim si nu putem anticipa plecarea din aceasta dimensiune a constientizarii,de aceea e bine sa traim acum bucuria eternitatii si fericirii autentice,iubind cu toata fiinta,cu pasiune viata activând la maximum,capacitatile rational-sentimentale în sensul ales (bine / rau)…

  • calinakimu zice:

   Iosife…misiunea ta, asta deoarece voi creștinii vă ”împovărați” de bună voie cu misiuni, faceți penitențe, vreți să ”suferiți” pentru Hristos, este clară pentru orice om cu mintea întreagă. Este o misiune retrogradă, o misiune ineptă, aceea de a-i ține pe oameni într-o stare confuză, instabilă, pentru a fi vulnerabil la inepțiile interpretăriilor aiuristice ale scripturilor.
   Nu există preudo-adevăr, există adevăr și minciună, iar tu pretinzi că ești înregimentat în cultul adevărului și asta în ciuda faptului că nu te bazezi pe nimic.
   Argumentele tale sunt abracadabrante. Ce înseamnă: ”cel ce este viu în veci”…”el este cuvântul sau adevărul absolut”…”el este legea desăvârșită, absolută scrisă în AND-ul celor conștienți”…. și alte prostii?!
   Măi Iosife, de căte ori să-ți repet….nu toți oamenii sunt TÂMPIȚI ! Ce spui tu nu sunt argumente, sunt nuci în perete pentru orice om normal. Dacă v-ar auzi Iisus ce spuneți despre el, v-ar da cu scripturile în cap. Chiar nu-și este rușine să bântui blogurile cu asemenea inepții?! Se vede treaba că nu…Ți-am promis că nu te voi mai lăsa să publici aici pe blog, dar de fiecare data…ți-am mai dat o șansă. Asta a fost ultima. Du-te pe blogurile creștine și fă acolo spume câte vrei. Blogul ăsta nu este afiliat religios și nu face propaganda religioasă pentru nici un cult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s