Continuarea cuvintelor semințe : REALITATEA  – AȘA CUM ESTE EA –  ESTE UNICĂ, NU EXISTĂ NIMIC  ALTCEVA,  SAU DUALITATE, NU EXISTĂ CONȘTIINȚĂ, SINE. REALITATEA ESTE SINELE, ESTE CONȘTIINȚA, NIMIC ALTCEVA NU EXISTĂ. NIMIC NU ESTE SEPARAT, NIMIC NU ESTE EXCLUS, NU EXISTĂ AFARĂ ȘI ÎNĂUNTRU. CÂND SAU UNDE NU CONTEAZĂ, TOTUL  ESTE ” ACUM, ȘI AICI ”. (3).

4

Asistăm astăzi la trâmbițarea suferințelor, am făcut din ele fetișuri, suntem într-o competiție a tot felul de nemulțumiri personale, una mai mare și mai importantă decât a celorlalți. Te plângi de o nedreptate care ți s-a făcut ? Stai să vezi ce mi s-a făcut mie. Tu ești bolnav ?! Păi să vezi ce boli am eu…Doamne ferește dacă încerci să minimalizezi suferința altuia, să-l faci să renunțe la ea. Ți-l faci dușman. Dacă-l faci să renunțe la suferința lui ”importantă”, va trebui să renunțe totodată și la ego. Însă, nimeni nu este dispus să-și autodistrugă ego-ul. Sunt consternat. Asist cu stupoare la discuții în care lamentațile, descrierea suferințelor, a întâmplărilor nefericite, a bolilor, îi fac pe oameni să-și plângă de milă cu voluptate, parcă cu bucurie (?!).

De fapt aceste suferințe există din cauză că le susținem cu ardoare, ne agățăm de ele ca de o scuză, le alimentăm cu atâta energie, până la epuizare,  de ajungem să credem cu adevărat în ele. Nefericirea, tristețea nu sunt ușor de întreținut, au nevoie de energie, să credem cu ardoare îm ele, să ne refugiem în ele. Aceste emoții negative ne secătuiesc de putere într-o mai mare măsură decât ar face-o boala cu adevărat.

Cu totul altfel se petrec lucrurile în privința bucuriei, râsului, fericirii, în privința emoților pozitive, care sunt generatoare de energie. Starea de bucurie este de fapt starea   Existenței. Întreaga natură este o revărsare urișă de bucurie, de energie. Totul este armonie, joc, bucurie, râs, zbor…În natură nașterea și moartea,  sănătatea și boala, tinerețea și bătrânețea, se împletesc de la sine, firesc, iar tristețea și suferința sunt interpretările noastre emoționale, în realitate  acestea nu se petrec astfel.

Când alegem să fim triști, bolnavi, plângăcioși, prăpăstioși alimentându-ne necontenit aceste tristeți, nu facem decât să ne izolăm, să ne rupem de Existență, să renunțăm la energiile de care aceasta abundă. Fără energiile Existenței suntem nevoiți să beneficiem doar de energiile diminuate ale corpului, suntem ca o baterie uzată, care trebuie tot timpul reîncărcată.

Când între noi și Existență creem o prăpastie, din cauza emoților negative, ajungem să ne identificăm cu aceste emoții. Lamentările, bolile, tristețea, ne vor face să devenim astfel, conform Legii Rezonanței, să ne izolăm față de existență, să vedem și să atragem în jurul nostru numai pericole și dușmani. O astfel de viață este un coșmar.

Nu trebuie decât să ținem pasul, să ne racordăm cu miracolul stenic al Existenței și să ne bucurăm împreună cu aceasta. Atunci te armonizezi cu unitatea, devi una cu ea, ești totul în tot. Când trăiești în prezent, în realitate, nimic nu trece, nimic nu vine, totul este AICI și ACUM.

Existența are ritmurile ei cu care este nevoie să ne racordăm, să ne armonizăm, iar printre ritmurile ei se află : nașterea, creșterea, moartea, acțiunea, odihna…Chiar dacă aparent există vechi și nou, sănătate și boală, naștere si moarte, acțiune și odihnă, acestea sunt doar extreme, iar ceea ce rămâne neschimbată este Unitatea, faptul că nu există decât…UNUL.

A realiza acest fapt duce la dispariția dualității, dispare ”celălalt”, rămâne doar IUBIREA.

”NU EXISTĂ DOI” ! Este o mantră, o afirmație binecunoscută în orientul îndepărtat, aflată și în Evanghelia lui Toma, este una dintre cele mai vechi mantre. Această afirmație poate fi spusă în sinea fiecăruia, cu toată convingerea de care suntem capabili, nu trebuie repetată mecanic. Ea trebuie ÎNȚELEASĂ și folosită ori de câte ori avem un dubiu, când avem vreo certitudine, când ne temem de ceva. Când suntem nedreptățiți sau mânioși o putem spune în sinea noastră. Efectele vor fi constatate cu bucurie.

Pe măsură ce acceptăm realitatea AȘA CUM ESTE, acțiunile noastre vor deveni inteligente, ele nu ne vor mai aprține strict nouă, ele vor aparține propietarului de drept : Existenței.

EU…devine TOTUL…care se manifestă prin mine. Atunci intrăm în ritmul vieții, al inimii, al totalității.

Nașterea, moartea, anotimpurile, totul este naștere și renaștere, iar moartea…o poartă.

Activitatea/relaxarea, forma/vidul, fluxul/refluxul, lumina/întunericul…pulsează împreună în ritmul Existenței păstrându-și Unitatea indestructibilă.

Când acceptăm că nu există doi, încrederea căpătată în urma acestui accept, a faptului că nu există decât o singură realitate, dizolvă eu-l fals, dizolvă ego-ul.

Rostirea mantrei amintite, relaxează întregul corp, instituie o stare de pace, SINELE se recunoaște în acest ADEVĂR. Pe măsură ce tensiunile dispar, pe măsură ce pacea ne cuprinde, energiile interioare se acumulează, nu se mai risipesc în lupte deșarte. Dacă până acum supapa de eliberare a energiei era sexul, de-acum surplusul de energie se acumulează la nivelul celui de al treilea ochi. Dacă energia ajunge la nivelul celei de a șaptea chakre, aceasta dă naștere beatitudinii. Atingerea beatitudinii nu expulzeză energia, aceasta se resoarbe, deoarece fiind UNA cu realitatea, energia nu are unde să se expulzeze, starea beatifică fiind o stare eternă prin care se manifestă Totalitatea. Este starea conștiinței nelimitate.

Corpul este supus nașterii și morții. Conștiința este nenăscută și nemuritoare. O asemenea conștiință nu se supune timpului și spațiului, cu toate că le cuprinde. Conștiința este mai mare decât timpul și spațiul, deoarece timpul și spațiul pot fi privite. Conștiința le transcede, deoarece privitorul este mai presus decât obiectul privit…

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Continuarea cuvintelor semințe : REALITATEA  – AȘA CUM ESTE EA –  ESTE UNICĂ, NU EXISTĂ NIMIC  ALTCEVA,  SAU DUALITATE, NU EXISTĂ CONȘTIINȚĂ, SINE. REALITATEA ESTE SINELE, ESTE CONȘTIINȚA, NIMIC ALTCEVA NU EXISTĂ. NIMIC NU ESTE SEPARAT, NIMIC NU ESTE EXCLUS, NU EXISTĂ AFARĂ ȘI ÎNĂUNTRU. CÂND SAU UNDE NU CONTEAZĂ, TOTUL  ESTE ” ACUM, ȘI AICI ”. (3).

 1. iosif, zice:

  Excluderea dualitatii ,luminia-intuneric,,bine-rau, cald-rece,bucurie-tristete,dovedeste limitarea constiintei existentei infinite la un univers static,finit,caldicel ,plictisitor,lipsit de perspectiva schimbarilor evolutive spre noi dimensiuni (ceruri) ale existentei infinite,a cunoasterii sinelui prin perceptia extremelot dualitatii,ce confera fiintei rationale o iubire autentica pasionala pentru viata.

  • calinakimu zice:

   Iosife…faci ce faci (taci ce taci)și dai cu…dânșii…în fasole. Asta înseamnă mintea înregimentată, reducționistă, care reduce totul în limitele cunoașteri sale. Dacă își mai vâră coada și învățăturile bisericești,…hales bules”…vorba conaționalilor noștrii.
   A transcede polaritățile presupune înțelegerea profundă a complementarității contrarilor…Este drept că asta vă lasă, pe cei înregimentați religios, descoperiți. Fără diavol, ca opus al lui D-zeu, pe cine și de cine mai salvează popii, bisericile, profitorii? Nu mai curge mălaiul la spovedanie, împărtășanie, exorcizare, iertare de păcate, sfințiri, botezuri, cununii, obștescul sfârșit, care toate sunt taxate și umplu buzunarele înșelătorilor. Așă că Iosifelule…ține cu dinții de polarități, de conflicte, de armaghedoane, de iad, de diavol, de tot ceea ce înspăimântă oamenii și-i ține legați de pulpana popilor. Eu chiar te(vă) înțeleg, vi se pare mai ușor să stați cu mâna întinsă la cerșit…de la cerșetori…Dar nu esta așa Iosifelule, înșelăciunea este și ea supusă LEGII Atracției, a Rezonanței…a LEGILOR Universului, singurele legi adevărate.

 2. iosif, zice:

  Ironiile tale,nu fac altceva decât sa-ti devoaleze în public ,frustrarea de care esti cuprins oridecâteori te lovesti de ADEVARUL ABSOLUT, *IUBIREA*,care este si sta deasupra tuturor legilor universului pe care cu atâta înversunare doresti sa le inoculezi cititorilor tai,repetându-le „papagaliceste”,în scopul doar de Dumnezeu si tine stiut …

  • calinakimu zice:

   Măi Iosifelule…nu eu sunt ironic, tu te pui în situații lamentabile…Tu vorbești de adevăruri absolute și ești înlănțuit de dogme, prejudecăți, condiționări, care îți iau și minima libertate presupusă de calitatea de OM.
   Nu am nici o înverșunare împotriva înșelătorilor, nu fac decât să arăt faptele acestora, cum bisericile sunt pline de slujbași lacomi, bogați, ipocriți propovăduind iubirea, sărăcia și adevărul. Ăsta Iosifelule este adevărul absolut în ceea ce vă privește: iubirea de arginți.

   • iosif, zice:

    Acest „adevar absolut ” (al tau),e cunoscut si arhicunoscut de toti oamenii. Ma întreb ce sens are sa bati apa-n piua consumându-ti „energia” cu lucruri moarte…lipsite de dualitatea extraordinara ce prin combinatie creeaza într-o evolutie perpetua perceptii,universuri si culori de o frumusete magica,paradoxala,de care ar trebui sa te bucuri si tu „acum si aici”…daca…

   • calinakimu zice:

    Iosifelule…știu, cunosc interesul doctrinei teozofice pentru susținerea conflictului, dualității, polarității. Biserica câștigă din promisiuni deșarte pentru aplanarea acestui conflict. Promisiunile bisericii sunt mincinoase, din cauză că atât D-zeul inventat de gândire, căt și diavolul…sunt iluzii, nu polarități.
    Propaganda ta bisericească nu are sorți de izbândă, este ineptă , iar argumentele bisericii…de tot râsul.
    Habar n-ai despre ACUM și AICI…tu ești…nicăieri…
    Nu te mai agita să confuzezi lumea…sunteți pe făraș dragule, pe făraș. De săptămâna viitoare încep un nou ciclu de articole. Citește-le…și poate, poate…te vei normaliza. Sunt puține șanse…dar sunt. Dacă nici acum nu vei pricepe…nu mai ai ce căuta pe acest blog, fiind irecuperabil.
    Dacă ?!…
    N.B.
    Adevărul absolut al iubirii de arginți , nu este al meu, este al bisericii Iosifelule și al apărătorilor bisericii. Asta pentru conformitate.

 3. iosif, zice:

  Dragul meu Calin . Nu-ti irosi „energiile”atractiilor pentru a ma respinge de pe acest blog,deoarece ma voi retrage cu pace,satisfacându-ti doleantele,însa pare-mi-se ca ma urmezi cu insistenta pe blogurile unde sunt acceptat,încercând sa împiedici patrunderea luminii lui Hristos în sufletele pierdute în labirintul pseudostiintei si (dupa cum tu însuti afirmi) al religiilor înselatoare ,profitoare ,lipsite de valorile autenticitatii Adevarului Absolut Unic manifestat în persoana, Fiul omului, Hristos Isus…
  N-am sa mai arunc …”margaritarele”…

  • calinakimu zice:

   Nu te îngrijora de energiile mele…Nu se irosesc, ele aparțin Universului, de acolo de unde le primesc. N-am treabă cu elucubrațile tale de pe alte bloguri despre Iisus. Tu, prin modul cum …una. două ești cu Hristos în gură, ești un blasfemitor, arunci în derizoriu adevăruri pe care nu le pricepi, dar le potrivești ca nuca în perete. Toți suntem FII EXISTENȚEI, nu ai unui D-zeu imaginat de gândire.
   Somn ușor Iosifelule…și lasă coșmarurile despre diavoli , iad și alte prăpăstii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s