Continuarea cuvintelor semințe : ”FERICIȚI CEI SĂRACI CU DUHUL, CĂ A LOR ESTE ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR”. ”FERICIȚI CEI CURAȚI CU INIMA, CĂ ACEIA VOR VEDEA PE D-ZEU.” ”DACĂ NU VEȚI FI PRECUM PRUNCII, NU VEȚI INTRA ÎMPĂRĂȚIA LUI D-ZEU”. (4).

44

Renunțarea la opinie, la dualitate, la binele și răul moralei creștine, mahomedane, sau budiste, nu este simplă. Fie că este teist sau ateu, fiecare om are morala sa, de multe ori bine înrădăcinată în subconștient. Este greu de renunțat la conceptele de bine sau rău, dacă nu cunoști starea de smerenie. Smerenia este o stare specială, o consecință a înțelegerii că nimeni nu este cu adevărat mai presus decât celălalt. Un asemenea om nu condamnă niciodată în forul său interior pe nimeni, el acceptă realitatea AȘA CUM ESTE. Asta nu înseamnă că nu compasionează cu această realitate, din contră, este sensibil față de  tot ceea ce-l înconjoară.

Moralistul se cramponează cu îndărătnicie de conceptul bine/rău și condamnă. Bisericile cu asta se ocupă, culpabilizarea vulnerabilizând oamenii, iar aceștia devin o pradă ușor de manipulat.

Când vrei să fi altfel decât ești ACUM, nu-ți rămâne decât să-ți reprimi felul de a fi. Dacă vrei să fi bun reprimându-ți răul, nu vei face decât să împingi răul în adâncul ființei. Asta te va face mai tensionat, iar defulările sunt imprevizibile și disproporționate. Orice reprimare nu este decât întreținerea unei dualități mascate, ipocrite. Visele erotice ale multor ”sfinți” ce-și reprimă pornirile naturale de frica ”păcatului”, sunt pline de aceste porniri în timpul somnului, iar aceștia se plâng că sunt încercați de diavoli(?!). În visele lor defulează reprimările. Visele sunt supapa subconștientului.

Unitatea nu este divizată decât în aparență, rădăcina este comună. Cu cât ești mai departe de sursă, de rădăcini, cu atât impresia divizării este mai acută. Cu cât ești mai departe de soare, razele acestuia par mai departe unele de altele. Cu cât ești mai departe de rădăcini, de trunchi, ramurile par separate unele de altele.

Acest adevăr nu este o teorie ce poate fi înțeleasă doar cu mintea, de logica acesteia. Dualitatea nu poate exista fără unitate și nici unitatea fără dualitate. Adevărul este, că nu poți fi dual, sau non-dual, atâta timp cât aceste noțiuni  nu pot exista una fără cealaltă. Firesc este să accepți REALITATEA, fără să te atașezi de teorii, de explicații, să devi un militant obsedat de judecățile de valoare. Înțelegerea fenomenelor vieții sunt în sine eliberatoare. Atitudinea interioară schimbă fundamental calitatea ființei.

Înțelegând REALITATEA nimeni și nimic nu te mai poate tulbura cu adevărat. Cum să te lași tulburat de tulburarea altuia? Cum să pricepi ura altuia, dacă în tine nu-și găsește corespondent această ură, dacă nu rezonezi cu lungimea de undă a urii ?! Ura, violența, conflictul nu-ți pot stârni decât compasiune, ele sunt consecințele unor minți profund bolnave, efecte ale inconștienței.

Pe cât de impresionați suntem de suferința semenilor, care au boli fizice, pe atât de insensibili suntem față de cei care au boli mintale, iar aceștia sunt cu mult mai mulți.

Oamenii care și-au cultivat această sensibilitate, care VĂD, care simt și înțeleg acceptând realitatea, devin fericiții făcători de pace, de care spune Iisus.

De fapt, fundamentul minții, așa cum este ea condiționată, oscilează între preferințe și antipatii, este discriminatorie. Realizând acest fapt, înțelegăndu-l, nu ne rămâne decât să ne depășim condiția, devenind FĂCĂTORI DE PACE.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Continuarea cuvintelor semințe : ”FERICIȚI CEI SĂRACI CU DUHUL, CĂ A LOR ESTE ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR”. ”FERICIȚI CEI CURAȚI CU INIMA, CĂ ACEIA VOR VEDEA PE D-ZEU.” ”DACĂ NU VEȚI FI PRECUM PRUNCII, NU VEȚI INTRA ÎMPĂRĂȚIA LUI D-ZEU”. (4).

 1. dumitruichim zice:

  ”Orice reprimare nu este decât întreținerea unei dualități mascate, ipocrite.” Nu reprima nimic.Fii tu însuți. Renunță la dualitatea bine/rău. Fă numai ce-ți dictează sinele. Ferește-te de conștiința bine/rău.Ea e născocită de biserici. Nu există păcat. El e o născocire a bisericii a dualității mascate. Ucide pe orcine îți stă în cale. Nu uita că tu ești Calea, Universul și Viața! What about that? 🙂 Do you think I passed the exam?

  • calinakimu zice:

   Cu toate că nu sunt măsură să dau ”certificate” de bună purtare, sunt de acord în mare parte cu textul…mai puțin cu o afirmație abracadabrantă în context : ”Ucide pe orcine îți stă în cale.”
   Consider că este o ”capcană” pe care refuz s-o comentez…Iar dacă este o ironie…you failed the exam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s