Continuarea cuvintelor semințe : ”FERICIȚI CEI SĂRACI CU DUHUL, CĂ A LOR ESTE ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR”. ”FERICIȚI CEI CURAȚI CU INIMA, CĂ ACEIA VOR VEDEA PE D-ZEU.” ”DACĂ NU VEȚI FI PRECUM PRUNCII, NU VEȚI INTRA ÎMPĂRĂȚIA LUI D-ZEU”. (3).

 

2

Omul s-a întrebat din totdeauna, care este semnificația Existenței, de ce există toate cele ce sunt și unde poate fi găsită această semnificație.

Mintea ne spune că existența trebuie să aibă o destinație, o finalitate, cândva în viitor. Oare așa să fie?!

Semnificația Existenței nu poate fi căutată și găsită în viitor, ea se află la izvor, în semințe, în rădăcini, la începuturi, nu la sfârșit, la un sfârșit care nu există.

De fapt începutul se identifică cu sfârșitul, sfârșit care se află în început. Trecutul și viitorul se află în PREZENT, chiar dacă viitorul încă nu s-a produs.

Descoperirea sursei ne va revela REALITATEA. Nu avem ce aștepta de la viitor, acesta este infinit, realitatea este ACUM.

Căutâned în viitor sensul Existenței, pierdem de fapt din vedere realitatea, aceea în care se află întreaga semnificație a vieții, pierdem însăși…viața. Fără înțelegerea prezentului, viitorul nu are sens, deoarece viitorul nu vine niciodată decât ca prezent. Viitorul este ca orizontul, ca ziua de mâine, cănd atintigi orizontrul, acesta devine AICI, dar orizontul rămâne la orizont, cum întotdeauna va fi un mâine.

Căutând în speranțe, în iluzii vreo semnificație a vieții, este firesc să realizezi că o asemenea căutare nu are sens…și totuși vrei să te minți. Vrei să te minți din cauză că este greu de acceptat viața pe care o trăim. Zi de zi aceleași lucruri, aceleași experiențe banale, aceleași deprinderi automate. Serviciu, casă, copii, probleme, bani, alergătură, temeri, tensiuni, suferință, boală, a căror finalitate este moartea. Are sens o astfel de viață? S-o puteți suporta este nevoie de alcool, droguri, religii amăgitoare, de speranțe.

Mintea a ales să caute în mod greșit semnificația vieții în orice altceva, numai în rădăcini nu, în semințele  care se află ACUM și AICI, în prezent. Semnificația, rădăcina, sămânța se află în fiecare din noi, în interioritatea noastră, iar mai aproape de atât, chiar nu se poate. Este însă mai ușor ca mintea să caute semnificația vieții în viitorul inexistent, in speranțe, în vise, în iluzii. Asta se petrece din cauză ca am fost învățați prost încă de la început, de când am intrat în viață. Bieții părinți, la rândul lor victime ale unei educații viciate, ne-au educat după cum au știut. Școala și mai apoi viața cea de toate zilele, au desăvârșit această operă în care uitarea de SINE, inconștiența, falsele valori prevalează.

Acum este nevoie să ne întoarcem la rădăcini prin proprile puteri, psihologic să redevenim inocenți, săraci cu duhul. Duhul este de fapt mintea noastră, care a acumulat nenumărate cunoștințe moarte, care mai mult ne încurcă, mai ales când folosim aceste cunoștințe în mod inadecvat. Comparăm, măsurăm, cântărim, introducând în dimensiunea vieții spirituale, elemente ale gândirii practice, valabile în alte domenii cu caracter științific, tehnologic. Ne-am îmbogățit cu avere materială (gândul este tot material) și suntem săraci de NOI înșine.

Cei care au practicat un sport știu că este mai greu să uiți o deprindere greșită, decât să o fi învățat de la început corect. De fapt acesta este valabilă și în viața de zi cu zi. În plus, este nevoie și de multă energie, energie pe care acum ne-o cosumăm aiurea  în lupte deșarte pentru putere și avere, în frământări, tensiuni și suferințe din cauze  inexistente în realitate, hilare, asemănătoare povestirii despre drobul de sare.

La acest capitol al scurgerii masive de emergie se află și sexul, care fără ecou spiritual, fără iubire, nu este decât o masturbare epuizantă.

Pentru a ne găsi rădăcina, sămânța în care se află întreaga semnificație a Existenței, este nevoie să ne dezvoltăm organele spirituale de văzut și auzit. Această vedere și acest auz interior, ne va revela o realitate aflată la îndesufletul cercetătorului devotat, devoțional, fervent. Nu este ca mersul la serviciu, ca alergatul după bani sau sex.

Scopul existenței este însăși EXISTENȚA, ea este scop în sine, iar noi venim din Existență, iar scopul se află în noi înșine.

Noi va trebui să ne punem în stare să acceptăm acestă revelație.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s