Continuarea cuvintelor semințe : ”FERICIȚI CEI SĂRACI CU DUHUL, CĂ A LOR ESTE ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR”. ”FERICIȚI CEI CURAȚI CU INIMA, CĂ ACEIA VOR VEDEA PE D-ZEU.” ”DACĂ NU VEȚI FI PRECUM PRUNCII, NU VEȚI INTRA ÎMPĂRĂȚIA LUI D-ZEU”. (2).

 

 

6

Fără a ne găsi UNITATEA vom rămâne duali, fragmentați, iar Unitatea nu poate fi găsită decât prin renaștere spirituală. Starea de inocență a înțelegerii, a înțelepciunii, este o stare superioară inocenței copilului, este rezultatul experimentării polilor existenței, este o inocență bogată. Aceasta înseamnă a fi complet, împlinit, liber.

Noi revenim, iar și iar, pe Pământ, deoarece părăsim de fiecare dată acest Pământ fiind incompleți, murind și renăscând… și asta se va petrece până când vom renaște AICI și ACUM din nou, este nasterea spirituală unificatoare. În această (re)naștere spirituală este vorba de o transcedere a sexului, când bărbat/femeie vor fi una și asta fără reprimare sexuală. Este vorba de fuziunea energiei masculine cu energia feminină.

Mintea noastră divizată împarte REALITATEA UNICĂ în nenumărate probleme…inexistente, de fapt din acest motiv nu vedem UNICITATEA. Tot secretul constă în a privi FĂRĂ minte, fără ca mintea să devină intermediarul percepției. Asta înseamnă a privi fără a gândi, fară a judeca, fără a mai face distincții, fără a compara, fără a alege.  Mintea, cu cât face mai multe distincții, este considerată mai ”deșteaptă”, iar logica se bazează pe distincții. Înțeleptul are o abordare diferită, pentru el nu există hotare, totul devine una cu restul.

Cine poate trasa o linie de demarcație între fericire și nefericire, între sănătate și boală, între tinerețe și maturitate, chiar între viață și moarte?! Nu există hotare, REALITATEA este indivizibilă.

A privi fără minte, a fi conștient fără gânduri, îți dă posibilitatea să VEZI realitatea AȘA cum este, să pătrunzi în UNITATE. Cea mai profundă dualitate, care determină o distincție netă, este aceea dintre bărbat și femeie, iar cât timp ești în căutarea sexului, nu poți fi inocent. Dorința sexuală este o dominantă a vieții omului, care se naște ca ființă sexuală.

Transcederea sexului nu este simplă, este nevoie ca energia masculină a bărbatului să caute energia feminină în interiorul său, iar femeia …invers. Dar această întâlnire, această fuziune, dacă este nestăpânită, poate fi extrem de periculoasă în cazul că nu ești pregătit să faci acest trensfer. Acest proces va fi supraveghiat de cineva care a parcurs această experiență, prin inițiere directă.

2

Bărbatul sau femeia exterioară corespunde bărbatului sau femeii interioare. Atunci când suntem atrași de cineva, când ne îndrăgostim, suntem atrași de corespondentul interior, bărbat sau femeie, după caz. Aceasta este atracția, sau dragostea, așa zisă, la prima vedere, care aparent este irațională, dar care se bazează pe acest corespondent interior. Așa se explică și faptul că în același fel nu simți nimic pentru persoane cu care nu rezonezi interior. Întâlnirea a două persoane care corespund interior, crează premiza transcederii sexului. Când extazul orgasmic este total, ATUNCI poți deveni UNA cu tine însuți, atunci mintea dispare, îți ieși din minți (pentru cine a experimentat această situație, înțelege despre ce este vorba).

Când încercăm să privim în interiorul nostru, se petrece un fapt firesc, ”ochii” nu sunt adaptați mediului interior. Este ca o trecere de la lumină la întuneric, la început nu vezi nimic. Apoi, cu RĂBDARE, vom descoperi LUMINA interioară, o lumină de o claritate și intensitate, care ne va eclipsa tot ceea ce știam despre lumină. Asta se petrece când gândurile dispar, iar înțelegerea, claritatea devin tot mai cuprinzătoare.

Intâlnirea interioară cu TINE însuți, este o întâlnire de care nu te vei mai putea despărți niciodată, nimeni și nimic nu te va mai putea face să te desparți.

Atunci nu mai suntem divizați, suntem în IMPĂRĂȚIA CERURILOR. Nu vom mai fi dependenți de nimeni și de nimic, adică nu vom mai fi limitați de condiționări.

Va continua…

 

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Continuarea cuvintelor semințe : ”FERICIȚI CEI SĂRACI CU DUHUL, CĂ A LOR ESTE ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR”. ”FERICIȚI CEI CURAȚI CU INIMA, CĂ ACEIA VOR VEDEA PE D-ZEU.” ”DACĂ NU VEȚI FI PRECUM PRUNCII, NU VEȚI INTRA ÎMPĂRĂȚIA LUI D-ZEU”. (2).

 1. „Cine poate trasa o linie de demarcație între fericire și nefericire, între sănătate și boală, între tinerețe și maturitate, chiar între viață și moarte?! Nu există hotare, REALITATEA este indivizibilă” – am făcut copy-paste fiindcă mi-a plăcut foarte mult ideea şi subscriu fără rezerve. Da, nu există o linie de demarcație, asa cum nu există, cred eu, nici între vis şi realitate. Se întrepatrund.
  Recunosc că m-a depăşit partea cu transcederea sexului – aprofundez. ☺☺☺ S-ar putea să percep „interiorul” cu totul altfel de acum încolo. ☺

  • calinakimu zice:

   .
   Ce este visul? Cum apare el ? Ce anume ne face să ne dorim să visăm? Bineânțeles că vorbesc despre visele cu ochii deschiși.
   Încearcă să dai un răspuns acestor întrebări despre vise. Vei avea o revelație. Putem discuta pe această temă…chiar merită.

   • Poate că merită. Dar am senzația că doreşti să mă duci, neapărat, către ceva. Nu vreau asta. Toate cele bune. Revelație? Până şi termenul mă nelinisteşte, de-a lungul timpului tot felul de impostori ai pretins că au avut revelații. ☺

   • calinakimu zice:

    Cum sunt impostori care REFUZĂ să VADĂ …De ce oare?! De ce plecăm de la prezumția de vinovăție?! Că nu ne simțim ”acasă”, că ne este teamă de cele ce vom afla, sau din lene?!

   • Plină lumea de impostori, e clar… 🙂 Dar îi vom prinde cu mâţa în sac. 🙂

   • calinakimu zice:

    Ei sunt prinși de, în… propria capcană.

 2. smaranda64 zice:

  Referitor la androgin. Am văzut acum câțiva ani un documentar despre persoanele care se nasc cu ambele sexe. Ar fi suficient de mulți bebeluși care se nasc cu organele ambelor sexe încât statistic vorbind, birocrația să se gândească să adauge în acte pe lângă sex masculin și sex feminin și androgin. Până în momentul documentarului procedura era ca la naștere părinții să fie întrebați dacă doresc să aibă fetiță sau băiețel și în funcție de asta se făceau operațiile pe organe. Foarte mulți părinți însă se hotărăsc să-i lase așa până devin adulți și pot hotărâ singuri.

  • calinakimu zice:

   Androginii sunt expresia fizică a ceea ce va trebui să ÎMPĂCĂM în interior. Acum se opereză și se tratează hormonal asemenea cazuri ”fizice”.

 3. Texte analitice scrise cu bun simț și înțelegere umană. Sincer vorbind, sunt puține astfel de meditații frumoase pe internet. Felicitări!

 4. calinakimu zice:

  Cred că trăind(?!) în timp, preocupați de un ”măine” ireal, de un ”ieri” încărcat de experiențe irelevante, nu mai acordăm atenția cuvenită prezentului, propriei ființe și pe cale de consecință, nici altora. Avem nevoie de a ne împărtăși bucuria descoperirilor.
  Faptul că apreciezi strădanile închinate maturizării pe orice cale, este încurajator și mă bucură. Uneori nu ne-am armonizat părerile, dar este firesc să fie așa. Sunt intrigat și suspicios față de cei care sunt de acord cu mine necondiționat, cum la rândul meu pun în dicuție cele relatate de alții.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s