Cuvinte semințe : ” CUVÂNTUL NOSTRU SĂ FIE : CEEA CE ESTE DA,DA ; CEEA CE NU ESTE NU, NU.”

 

2

Am fost condiționați să credem că totul se poate obține prin rațiune, că trebuie să gândim fiecare pas pentru a nu ”rata”, să fim oportuni, ambițioși, pragmatici, adică gândirea să ne fie precisă, nemiloasă, profitabilă. De fapt oamenii chiar își ratează viața din prea multă gândire, aceasta devenind un nor gros,(proporțional cu mărimea cunoștințelor căpătate), care ne întunecă posibilitatea de a vedea limpede realitatea.

REALITATEA  este PREZENTUL nemijlocit, este AICI și ACUM (termeni de nedespărțit), ea se petrece fără să trebuiască s-o gândim, s-o verbalizăm, ea nu poate fi analizată cu intelectul, ea ESTE, dar pentru a o percepe corect este nevoie s-o CONȘTIENTIZĂM. Intelectul este și va rămâne, oricât am aduna în el…LIMITAT.

Gândirea nu este directă, este indirectă, are un punct de referință. Eroarea fundamentală pleacă de la abordarea realității, a Existenței. Nu te poți gândi la ea și nici vorbi despre ea, decât dacă te situezi în afara ei. În schimb, vederea este directă, reprezintă acei ochi de ”văzut”, de care spune Iisus, față de gândire  care ratează prezentul, indiferent de natura acestei gândiri, ce poate fi filosofică, religioasă, științifică sau pragmatică. Gândirea însă, ne ocupă tot timpul, este chiar o piedică pentru cei care, lăsându-se controlați de ea, devin dubitativi, confuzi, anihilănd acțiunea. În mod normal acțiunea este directă, pe când gândirea este indirectă, apare astfel o schizmă între gândire și acțiune, ele nu se pot întâlni. Apare o situație caraghiosă cu efecte negative. Oamenii care gândesc nu acționează, iar cei care acționează (fără să conștientizeze) nu gândesc. În ambele cazuri lipsește elementul fundamental : CONȘTIENTIZAREA. Nu întâmplător oamenii, așa ziși de acțiune, sunt ”proști”, iar gânditorii, filosofii, intelectualii, sunt teoreticieni pasivi. Oare putem să devenim conștienți fără să ne rătăcim în hățișul gândurilor? Desigur ! Este de fapt calea NORMALITĂȚII. Este suficient să ne transformăm uriașa energie folosită în procesul gândirii în mod inutil, în spre LUCIDITATE, în spre vederea directă. Este un transfer calitativ superior, care ne scoate din cercul vicios al gândirii cristalizându-ne conștiința. În această clipă acțiunea devine o consecință firească, spontană a unei realități trăite cu luciditate.

Aud de așa zișii ”sfinți”, asceți, care s-au izolat în singurătate dorind să-l urmeze pe Iisus, sau alt învățător. Ciudat ! Iisus este UNA cu Existența, cu manifestarea acesteia, care înseamnă în principal ACȚIUNE. Acțiunile pot fi de calitate, dar în nici un caz nu este nevoie să renunțăm la ele. Acțiunea de calitate este răspunsul trăiri lucide, spontane, autentice a realității, curgând odată cu aceasta în veșnicul PREZENT.

Existența, D-zeu, Divinul nu poat fi cunoscute de gândirea care ”știe”, care merge pe căi bătătorite, care este rezultatul condiționărilor, a credințelor religioase sau de altă natură. Repet, renunțarea la procesul gândirii nu înseamnă inconștiență, înseamnă un transfer energetic de la gând la claritate, la luciditate. Această energie corect folosită în procesul clarității va aduce la suprafață subconștientul, și astfel conștiința devine totală, între conștiință și acțiune nu mai există diferențe. Dispare orice divizare, iar trăirea, acțiunea, sunt totale, iar starea extatică. Dispare orice divizare prin faptul că trăirea/acțiune este totală, între acțiune și conștiință nu mai există diferențe. În clipa când ești UNA cu TATĂL, cu EXISTENȚA… ești INFINIT, ești ABSOLUT în mod conștient, orice dualitate dispare. Lumea nu mai este o iluzorie, iluzorie este înțelegerea greșită a acesteia, convingerile filosofice asupra ei sunt iluzorii.

Pătrunzând esența lumii, a realității, dispare înțelesul ei actual, confuz, iluzoriu, care este conceptual, filososofic, religios sau științific.

Cunoașterea directă a realității este revelatorie, nu poate fi explicată și nici argumentată de minte. Când știi…ȘTII, nu-ți trebuie argumente, această cunoaștere aparține INTELIGENȚEI UNIVERSALE.

Realitatea nu poate fi contestată, contestând-o contești însăși esența ei, manifestările ei infinite sunt deosebiri formale, de formă, ipostaze ale ADEVĂRULUI UNIC.

Faptul că împărțim Existența în materie vie și materie moartă, nu reprezintă decât gradul nostru scăzut de sensibilitate. TOTUL este VIU, vibrează, rezonează, relaționează. Omul, știința a descoperit virtuțile pietrelor, apei, mineralelor, acestea devenind surse de tratament în vederea echilibrării organismului.

Din păcate suntem conștienți doar de realități superficiale, de cît ne ”lasă” gândul să conștientizăm, încă mai suntem sclavii gândurilor, care sunt bune DOAR în domeniul lor de manifestare, până și acest fapt rămâne de discutat, gândul fiind programat să urmărească interese egotice. Cum să nu fim inconștienți?!

Știința a început să descifreze taine ce stau la ”îndesufletul” nostru în mod natural. Acum se știe ”oficial” că plantele au sensibilitate, că pietrele vibrează, că apa, că totul de fapt, relaționează în acest ÎNTREG numit UNIVERS.

Din păcate ÎNCĂ(?!) nu simțim, nu intrăm în comunicare, în relație directă cu acest ÎNTREG. După cum ne comportăm, nici nu ne dorim, atât de inconștienți, de ignoranți suntem. Cultivând sensibilitatea, renunțarea la autoritatea gândului, a rațiunii, ne vom pune în situația în care prin VEDEREA DIRECTĂ vom pătrunde în esența realității.

Faptul ca nu ”simțim” că TOTUL este plin de conținut, dincolo de formă, demonstrează că privirea noastră este goală, că nu suntem încă suficient de conștienți. Lumea noastră de ACUM este o reflectare a modului CUM suntem ACUM. Când ne vom sensibiliza, când ne vom lăsa umpluți de IUBIRE, compasiunea ne va lega de totul în TOT  într-o relație indestructibilă. Când vântul ne va sufla în frunzele trupului, când fluviul Existenței va stărni ecouri de cascadă, când iubirea va rezona cu întregul, atunci vom fi în armonia desăvârșită a VIEȚII. Asta este adevărata mântuire, nu cea inventată de religii.

Eram  în livadă…într-o toamnă :

”În diminețile solare am genele pline de rouă.

La prânz mi se adună nori albi în păr.

Seara, pe umeri mi se așează bruma și luna nouă

Noaptea…mă scutur, ca orice măr.”

Acum suntem victimele gândirii, indiferent de natura acesteia. Gândirea rătăcește aiurea, ea însăși este rătăcită, deoarece NICIODATĂ nu este ACUM și AICI. Dacă vom fi conștienți de aceste gânduri, de cum a fost obișnuită să funcționeze mintea, gândurile vor începe să ne părăsească dovedindu-și inconsistența, irealitatea. Dacă ne vom lăsa seduși de jocurile gândurilor, cum vedem că se petrece, dacă ne refugiem în vise, în trecut, în speranțe, în iluzii, nu facem decât să întreținem un cerc vicios. Renunțați să mai concluzionați, să mai comparați, să mai visați frumos. Aceste atitudini sunt iluzorii, sunt superficiale, n-au realitate, nici consistență, nu fac decăt să adânciască confuzia, rătăcirea.

Nu vă mai străduiți să fiți ”buni”, deosebiți, fundamental suntem astfel, suntem PERFECȚI, lăsați esența naturii noastre să se manifeste plenar, liber, spontan, autentic.

Dacă vom funcționa conștient, toate ni se vor arăta nouă AȘA CUM SUNT, fără judecata noastră limitată.

Contenplând REALITATEA, aceasta ni se va dezvălui cu bucurie în toată splendoarea ei, Existența fiind ceea ce ESTE : bucurie, frumusețe, iubire, extaz.

Mintea…mintea nu ne lasă să FIM una cu FIINȚA. Când gândurile ne inundă, când o iau razna și o iau (asta este treaba lor), să nu le lăsăm, să aducem prezentul, el ESTE nemijlocit acum/aici și astfel realitatea va deveni REALĂ, va fi una cu Existența, cu noi. ACUM vom fi cu adevărat ACASĂ. De fapt casa ne așteaptă și ne așteaptă de multe, de multe vieți…dar noi alergăm aiurea în căutarea ei.

” CUVÂNTUL NOSTRU SĂ FIE : CEEA CE ESTE DA,DA ; CEEA CE NU ESTE NU, NU”…Cuvintele, vorbele, judecățile, comparațile, aparțin minții, gândurilor, nu este nevoie să le dăm curs, ele sunt superficiale, nu au consistență, aparțin minții limitate.

Deci, da, da…nu, nu. Restul… este TOTUL !

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cuvinte semințe : ” CUVÂNTUL NOSTRU SĂ FIE : CEEA CE ESTE DA,DA ; CEEA CE NU ESTE NU, NU.”

  1. Nu (mai) simţim – dacă am simţit vreodată, ceea ce ar însemna că există şanse de recuperare 🙂 – fiindcă suntem rupţi tocmai de acea/această realitate. Trăim în ea doar fizic, consumându-ne în scenarii oarecare, însă nu ne identificăm cu ea niciodată. Şi da, încercăm să filtrăm totul prin prisma logicii elementare, căutând explicaţii, oferind explicaţii, umanizând divinitatea, numind-o în fel şi chip, iluzionându-ne că ştim ce vrea Dumnezeu, că-i cunoaştem gândurile etc. Ţinerea gândurilor în frâu ar fi o soluţie salvatoare, dar – cel puţin în ceea ce mă priveşte – mai e mult până departe… Zi bună! 🙂

    • calinakimu zice:

      Numai cei profund nemulțumiți de ceea ce se petrece cu lumea noastră sunt capabili să-și monilizeze energia dincolo de gândire. De fapt este nevoie de această energie care ne-o irosim în procesul acumulării de cunoștințe MOARTE, de lupte cu noi și între noi pentru scopuri lamentabile, meschine.Când FIINȚA se va mobiliza pentru a percepe UNICA realitate aflată în PREZENT, atunci avem acces la REVELAȚIE. Această percepție lucidă, directă, nu este urmarea unui proces al deveniri…în timp, pas cu pas. Claritatea este fulgurantă, spontană, este de fapt accesul la INTELIGENȚĂ, o inteligență care nu este a cuiva anume, este UNIVERSALĂ, aparține ÎNTREGULUI.
      Numai de bine…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s