Cuvinte semințe : ” NU VĂ ÎNGRIJIȚI DE ZIUA DE MÂINE, CĂCI ZIUA DE MÂINE SE ÎNGRIJEȘTE DE ALE SALE ”.  

  4

Spus și altfel : ”Lăsați lucrurile să meargă de la sine, nu le forțați”.
De cele mai multe ori, în ciuda eforturilor pe care le facem pentru a obține ceva, rezultatele sunt opuse. Acest fapt devine o certitudine, atunci când domeniul eforturilor noastre se referă la cel spiritual. Pentru ați găsi pacea interioară, ce poți face ? În primul rănd este nevoie să te relaxezi, adică pur și simplu să nu faci nimic. Pare , la prima vedere, ceva simplu. Oare așa să fie ? Aici intervine mintea ”educată”, care ”crede” că știe ce trebuie să facă. Ea este învățată că pentru a face ceva TREBUIE (am scris despre otrava lui ”trebuie”) să ai o metodă, o abilitate pe care s-o antrenezi, o calificare. Mintea noastră nu poate înțelege posibilitatea de a nu face NIMIC, dacă vrei să obți ceva. Doar asta ni s-a tot spus, că trebuie să luptăm să fim tot mai buni pentru a reuși în viață, pentru a face ceva, pentru a fi cineva…A nu face nimic nu necesită nici o calificare, sau vreo practică anume, cu toate că este starea NATURALĂ a ființei, stare pe care am pierdut-o (dacă am avut-o vreodată?), sau pe care o ignorăm.
În dimensiunea spirituală a ființei, acolo în adâncuri, voința nu mai are nici o putere să comande. Numai abandonându-te poți pătrunde în profunzimile ființei tale.
Sunt uimit când aud cum se luptă ”sfinții”, călugării și călugărițele, așa zisii credincioși, cu ispitele, cu diavolii, cu tentațile, cu simțurile, pentru a găsi pacea, de câtă voință au ei nevoie să înfrângă ispitele ?! Ei de fapt se luptă cu închipuirile propriei minți condiționate.
Așa zisa ”civilizatie” a făcut ca omul să fie tot mai conștient de mintea sa și tot mai inconștient de subconștientul său. Mintea știe că orice problemă poate fi rezolvată cu ”mintea”, apelând la cunoștințe, la metode. Această credință nu poate fi extinsă și în domeniul spiritual. Relaxarea interioară înseamnă lipsa oricărei acțiuni, dispariția ego-ului, care presupune acțiune. De fapt acțiunea este aceea care alimentează ego-ul, ego-ul fiind acțiune. Acțiunea alimentează egoul, doar ești conștient de ceea ce faci. În schimb, când nu faci NIMIC, ego-ul dispare și atunci te abandonezi FIINȚEI. A nu face nimic înseamnă a lăsa lucrurile să se petreacă de la sine. Fie că ne aflăm în stare meditativă, sau într-o altă stare, a nu face nimic înseamnă a ne bucura de ceea ce ESTE, fără să forțăm obținerea a ”ceva” anume. Orice intervenție, orce forțare este doar o manipulare egotică, egoul vrea tot timpul să obțină ceva, să profite, este rațiunea sa de a fi. Asta nu înseamnă că acolo in interior, in adânc nu se petrece nimic, dar nu mai există decât acțiunea insăși, nu mai este ”cineva” (ego-ul), care acționează.
Observați ! Acest ”cineva” care îsi dorește, cu cât isi doreste mai mult ceva, cu atât se va bucura mai puțin când va obține acel ”ceva”. Este valabil și invers. Cu cât te bucuri mai mult de ceva, cu atât acea bucurie nu poate fi menținută. Asta demonstrează că în dimensiunea spirituală, cauzală, nimic nu poate fi obținut prin forță.
În schimb, ABANDONÂNDU-TE, adică renunțând la ego, fără însă să-ți doresti aceasta renunțare (foarte important aspectul, deoarece tot ego-ul este cel care ”dorește”), este suficient să nu faci nimic și-ți vei deschide accesul în spre FIINȚĂ, eliberând astfel o uriașă energie interioară…LUMINA. Această energie este fundamental IUBIRE, iar iubirea este una cu LIBERTATEA, cu ADEVĂRUL cu INTELIGENȚA.
Repet, că este vorba de iubire, de libertate, de adevăr, sau altă trăire interioară, niciunele dintre acestea nu pot fi obtinute cu forța, sunt consecințe. Nu există metodă, cunoaștere, tehnică cu ajutorul cărora să putem pătrunde in interioaritatea noastră, acestea aparțin egoului, care înseamnă acțiune, care înseamnă gândire.
Toate marile trăiri, profundele revelații, sunt posibile doar prin intermediul iubirii. Sentimentul Divinitătii tot iubirea este cea care ni-l face cunoscut. Iubirea insă nu poate fi obligată, forțată, sau să fie dorită. Voința este neputincioasă aici, nu este domeniul ei. Acțiunea înseamnă cunoaștere și este o expresie a ego-ului. ABANDONUL însa vă permite sa FIȚI actiune, acțiune ca stare interioară. Atunci nu mai faci ce ”trebuie”, acțiunea devine o necesitate spontană a FIINȚEI prin care se exprimă Existența. Starea de așteptare relaxată a miracolului, permite MIRACOLULUI să se manifeste, iar miracolul poate fi numit IUBIRE, D-zeu, adevăr…
Cu cât adunăm mai multe cunoștințe, cu cât ne îmbuibăm cu mai multa cunoaștere căpătată din afara noastră, cu atât ne antrenăm abilitatțile devenind tot mai eficienți în dimensiunea exterioară FIINȚEI și cu atât vom deveni mai ineficienți pe plan uman. SINELE nu poate fi antrenat, exersat, dobândit. El ESTE, dar este nevoie să fie DESCOPERIT, să devenim conștienți de NOI înșine.
Nu există maestru spiritual, guru, tehnica spirituală, rugăciune, ritual religios sau profan prin care sa descoperim la ceea ce avem acces DOAR prin acceptarea a ceea ce SUNTEM cu adevărat. Noi suntem gurul și discipolul propriei noastre FIINȚE.
De fapt, acest îndemn, de a nu ne îngriji de ziua de mâine, ne poziționează în singura realitate : PREZENTUL. În plus, acest prezent ne scoate se sub incidența, de sub presiunea timpului, fiind atemporal, și din cea a gândurilor.
Ieri sau mâine sunt ori trecut mort, ori iluzie, de care nu ai de ce să te îngrijorezi. Nu faci decât să pierzi din vedere realitatea, să te pierzi pe tine din vedere și să rătăcești aiurea acumulând frustrări, tensiune, suferință.
Îndemnul se adresează dimensiunii interioare, care este CAUZALĂ, o dimensiune complet ignorată.
Astfel vom descoperi PREZENTUL eliberat de sub povara ego-ului izolaționist.

1

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Cuvinte semințe : ” NU VĂ ÎNGRIJIȚI DE ZIUA DE MÂINE, CĂCI ZIUA DE MÂINE SE ÎNGRIJEȘTE DE ALE SALE ”.  

 1. Mulțumiri pentru comentariu! Ce se întâmplă cu idealurile noastre, dacă rămânem la posibilitatea de a nu face nimic?

  • calinakimu zice:

   A nu face nimic se referă la cercetarea, la aflarea dimensiunii interioare. Tu te referi la ce ține de lumea Cezarului.
   Acum, în ceea ce privește idealurile noastre(?!), ele nu sunt ale noastre. Ele au fost procesate din modul cum am fost educați să gândim, pleacă din CONDIȚIONĂRILE noastre. De aceea spun că noi nu suntem NOI, că suntem o făcătură a trecutului. Educația, la toate niveluruile, ne-a condiționat să gândim într-un anumit fel, me-a dat seturi de vapori false. Că este așa , este demonstrat de chipul lumii noastre. Lumea suntem noi, cu idealurile, visele, speranțele noastre, toate împlinindu-se prin luptă, conflicte, exploatare, concurență.
   Subiectul este vast, l-am mai abordat și o voi mai face.

 2. Un accent pe „otrava lui TRREBUIE”. Aşa este, din cauya acestui nefericit TREBUIE ne trezim că spunem vorbe în plus, că facem paşi în plus exact atunci când nu trebuie, că luăm decizii în pripă, exact atunci când nu trebuie, că – aşa cum se mai spune – forţăm mâna norocului, a destinului etc.
  Grăbim lucrurile şi ne grăbim. Înţelegem că greşim grăbindu-ne, însă lăsăm deschisă uşa către o nouă greşeală.Suntem condiţionaţi. Nu mai ştim cum să scăpăm de ea.

 3. De fapt nouă muritorilor ne aparţine doar prezentul. De ce trebuie să-i alipim strai de îngrijorare? Interesantă părerea ta.

 4. iosif, zice:

  „Nu va îngrijorati dar de ziua de mâine; caci ziua de mâine se va îngrijora de ea însasi. Ajunge zilei necazul ei.”

 5. iosif, zice:

  Chiar daca te lauzi cu talantii „tai”,se pare ca stiinta „lumii” pe care o propovaduiesti,si al carui slujito(r)are devotat(a) te pretinzi,atât tu ,cât si religia ta pseudostiintifica,”furati talantii altora” apelând la tertipuri si tehnici subliminale,nebanuite de cei multi,însa exista CINEVA care LUMINEAZA întunericul si bezna în care pseudostiinta propovaduita de tine încearca sa târasca masele nestiutoare,vulnerabile si slabe ,turme ratacite de pastori platiti asemeni tie si tuturor,indiferent ca e dogmatica sau pseudostiintifica.
  Daca erai onest(a),specificai originea titlului fara sa te rusinezi ca esti imitator,deoarece fie ca vrei fie ca nu mereu vei imita pe altii,iar ceea ce scrii tu în articolele tale,nu e ceva nou,nu sunt ideile tale ,”TALANTII TAI” ci CUVÄNTUL LUI DUMNEZEU, scris si copiat de tine,rastalmacit cum îti convine,atribuindu-ti meritele si slava CREATORULUI ,posedat de o mândrie luciferica ce-ti face mult rau si-ti provoaca nefericire .
  Fii binecuvântat(a) si luminat’a) oricine ai fi…

  • calinakimu zice:

   M-ai convins ! Am început să scriu un ciclu de articole , care vor arăta marea minciună din spatele religilor, modul cum omul a fost și este menținut în stare de sclavie. Atitudinea ta demonstrează această sclavizare, dar după fervoarea pe care o arăți, este clar, că faci parte din tagma profitorilor de pe urma minciunilor religiei. Nu aveam de gând să mă ocup acum despre acest subiect, dar mi-ai demonstrat că este nevoie de așa ceva. Sper să înțelegi ceva din acele articole, dacă nu…NU ! Ce-ți pot promite, este că dacă după acea dezbatere îți vei mai pernite să intri pe acest blog debitând asemenea inepții, te voi bana de fiecare dată. Ești deja o ca o… pelagră…

 6. iosif, zice:

  ADEVARUL ESTE DUREROS însa de FOLOS. Multumesc oricum pentru toate epitetele atribuite !
  Mi-au fost de mare folos. FII BINECUVÂNTAT(A)

  • calinakimu zice:

   Termină cu ipocriziile astea. La epitete nu te(vă) întrece nimeni pe tine și cei ca tine, care vedeți numai păcate în jurul vostru, care vedeți paiul, dar nu vedeți bârna….Nu mai bivecuvănta în dreapta și stănga, toate sunt ipocrizii. Pe de o parte toți suntem păcătoși, pe de alta binecuvântați. Chiar crezi că oamenii ASTĂZI mai pot fi zăpăciți cu ipocriziile astea de pe urma cărora vă îmbogățiți? Or mai fi oameni temători, cei cărora le-ați insuflat FRICA de un D-zeu după chipul vostru, gelos, lacom, neândurător. Iisus de un asemenea D-zeu a fost ucis. Dar mai ai puțintică răbdare stimabile, că le voi spune toate pe rând, în ordine, nu așa la grămadă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s