Cuvinte seminţe: ” CALEA DREAPTĂ ESTE UŞOARĂ ”.

 

http://www.dreamstime.com/-image27212513

 Această afirmaţie nu este o descoperire ce ţine de domeniul geometriei sau logicii, ea reprezintă modul de manifestare al Existenţei. Întreaga natură înconjurătoare, întreg Universul funcţionează după acest principiu.

Spune Iisus : ”Jugul meu este bun, povara mea este uşoară”… referindu-se la calea Sa dreaptă. Singura vieţuitoare care are probleme cu respectarea acestui principiu de manifestare al Existenţei, este omul şi asta din cauza că a intervenit mintea condiţionată.

Întreg Universul în toată măreţia şi complexitatea sa inimaginabilă urmează acest principiu, dar omul nu s-a mulţumit să urmeze calea DREAPTĂ, el interpretând libertatea dobândită, în goană permanentă după ”profit”, a preferat să ”aleagă”. După cum tot spun, unde este alegere, de fapt este confuzie şi conflict. Orice cale este uşor de ales, asumându-ţi consecințele, dar CALEA DREAPTA este calea UNICĂ aleasă de însăşi Existenţa din care şi prin care facem parte. Alegerea reprezintă în sine o problemă. Chiar ”alegând” calea dreaptă generăm un conflict cu ”cealaltă” cale. Alegând calea iubirii, de fapt ne ”opunem” urii, dăm putere, dăm existenţă şi introducem în ecuaţie o…inexistență: ura. Aşa a ajuns diavolul în antiteză cu D-zeu. Ritmurile vieţii nu sunt în antiteză. Fluxul nu este în antiteză cu refluxul, cum nici inspiraţia nu este în antiteză cu expiraţia, sau naşterea cu moartea. Aceștia sunt poli ale aceluiaşi fenomen : Existenţa.

Dacă vrei ca un lucru uşor să devină greu este suficient să ”alegi”. Normalitatea, armonia este reprezentată de conştientizarea complementarităţii contrarilor.

Nu poţi să-ţi doreşti să fii bun, să iubeşti, dau doar să…inspiri. Dorinţa generează conflict cu opusul ei. Nu-ţi rămâne decât să urmezi calea DREAPTĂ, unică a Existenţei, a normalităţii, pentru a fi în armonie, în consens cu ÎNTREGUL.

Raţiunea, de care suntem tare mândri(?!), complică totul, aşa a fost educată să acționeze, este extremistă, duală, dubitativă. Ni se tot spune de către ”învăţătorii” noştri să alegem, când de fapt nu este nimic de ales. Noi am rupt complet legătura cu FIINŢA noastră, cu ÎNTREGUL, suntem confuzi şi ascultăm de ceea ce ne-a mai rămas, de raţiune, de ”specialişti”, care se oferă să ne înveţe să…alegem(?!).

Viaţa se menţine şi proliferează datorită schimburilor de energie, iar principiul de bază este acela, că în măsura în care vei DA, vei şi PRIMI. Este un echilibru între expulzare şi acumulare. Oamenii au fost şi sunt învăţaţi să creadă că a dărui iubire vulnerabilizează, asta după ”logica” raţiunii. Se crede că energia sexuală trebuie conservată, deoarece în actul sexual se pierde energie. Aşa este DOAR în cazul abuzului, dar urmând calea DREAPTĂ, energia pierdută se reface. Dacă nu practici continenţa sexuală, dacă nu transcezi sexul, dacă te abții de la actul sexual, acesta va defula sub diferite forme ale perversităţilor, sau în boli psihice.

La fel şi în cazul în care mănânci fără măsură, mai mult decât ai nevoie, când eşti lacom. Acest exces îţi va deregla întregul organism. Mâncarea, sexul sunt forme de energie, care doar accumulate, fără expulzare, imbolnavesc organismul.

Pe de altă parte, omul a ”reuşit” să transforme totul într-o competiţie. El compară şi alege…Aşa simte că trăieşte intens. Să te laşi dus de valul vieţii urmând cursul fluviului, este prea simplu, spune ego-ul. Aşa că, omul a decis să înoate împotriva cursului fluviului, acceptând că viaţa este o luptă, sau plângându-se că este astfel. Așa, alegerea a devenit o îndeletnicire perversă, după principiul : ”îmi place/nu-mi place”.

Nu există ”întâmplare”, tot ceea ce se petrece în viaţa fiecăruia sunt efecte, răspunsuri, consecinţe ale alegerilor noastre actuale, sau trecute. Aceste consecințe, efecte, nu pot rămâne ”agăţate” de noi, ele trebuie ”stinse” cumva prin manifestare. A te opune acestor manifestări/consecinţe, după preferinţe, nu face decât să adâncească problema, nu face decât să genereze alte şi alte efecte/cauze, care vor trebui la rândul lor stinse. Ar fi nedrept să se petreacă altfel, nedreptate cauzată de neasumare. Astfel, viaţa devine un şir nesfârşit de consecinţe ale iresponsabilităţilor noastre, ale INCONŞTIENŢEI.

De ce să faci distincţie între iubire şi ură, între flux şi reflux, între inspiraţie şi expirație, între noapte și zi? Vedem cum NATURA ”inconştientă” urmează calea dreapta a Existenţei, fiind fundamental armonică. Omul ”reuşeşte” s-o dezechilibreze, s-o conturbe, deoarece nu merge o dată cu Existenţa, cu FLUVIUL vieţii..el ALEGE să se opună.

Cînd ”alegi” să iubeşti, iubirea se contrapune urii, ură pe care o dispreţuieşti. Aceasta nu este iubire, sau în termeni imposibili, contradictorii este iubire egotică, adică…neiubire, deoarece numai ego-ul compară.

Adevărata iubire este COMPASIONALĂ, această iubire este o REALITATE, un fapt, este necondiţionată, adică n-are cauză şi deci nici rezultat, este fiinţare. Compasiunea nu este alegere, este iubire împărtăşită cu ÎNTREGUL.

Iubirea egotică(nonsens) vrea să primească mai mult decât dă. Ea vrea să-l facă pe celălalt cum îi place, doar are de ales(?!). Noi credem(ego-ul), că Existenţa, că ceilalţi TREBUIE să ne împlinească nouă speranţele, toate dorinţele. Realitatea este, că Existența își urmează cursul, că fiecare are propria sa  cale, un destin generat de alegerile sale.

Iubirea compasională, este expresia bucuriei faţă de Existenţă. Când iubeşti astfel totul devine clar, firesc, atunci eşti INTELIGENŢĂ. Atunci EŞTI pe calea DREAPTĂ, eşti însăşi CALEA…

Orice dorinţă generează conflictul opusului ei, chiar şi dorinţele generoase. De ce vrei ”pace”?! Deoarece eşti tensionat şi vrei să te relaxezi. Dorinţa în sine este alegere, conflict, nu este CONŞTIENTIZARE.

Când nu mai eşti robul plăcerilor, alegerilor, opţiunilor, viaţa începe să se vadă AŞA CUM ESTE EA, nu cum ne-ar place nouă să fie. Vom înţelege că aşa cum este ea…ESTE PERFECTĂ. Aceasta reprezintă intrarea în REALITATE.

Dorințele, speranţele, visele, iluzile, n-au nici o bază reală, nu fac decât să complice lucrurile, sunt un balast care ne împiedică…ZBORUL.

Viața omului a devenit o continuă lupta între preferinţe şi aspiraţii, o lupta inutilă, o adevărată boală. Nu putem scăpa de această boală decât CONŞTIENTIZÂND cauzele acesteia, cauze care se află în minţile noastre condiţionate, contrafăcute.

Acceptând existența polilor, complemetaritatea lor, fațetele aceleiaşi monede, fără a mai face distincţii, fără alegeri, de fapt alegem calea dreaptă, uşoară a Existenţei.

ATENŢIE ! Nu ”trebuie” să renunţăm la alegeri, deoarece renunţarea este în sine o alegere, este suficient să CONȘTIENTIZĂM  REALITATEA…şi jugul este bun şi povara este uşoară…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Concepte, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la Cuvinte seminţe: ” CALEA DREAPTĂ ESTE UŞOARĂ ”.

 1. Intrarea ÎN realitate este un pas important – cu tot ceea ce implică el. Din păcate, din diferite motive (sau pentru că ne facem vinovaţi de superficialitate), nu reuşim (adeseori) nici măcar să ne trezim LA realitate. 🙂

 2. iosif, zice:

  Vezi,draga @calinakimu ca încet,încet,daca IUBESTI ADEVARUL ABSOLUT,n-ai cum sa nu-L citezi pe HRISTOS. Mai facut cu „ou si cu otet”,spunându-mi ca sunt un „imitator”,ca nu sunt în masura sa-mi fauresc propria CALE,si ca urmez calea LUI. Ma întreb,tu de ce nu l-ai citat pe Mohamed sau Buda,pe care i-ai comparat cu UNICUL FIU a lui DUMNEZEU,prin care se poate trece în dimensiunea elevata spirituala a IUBIRII ABSOLUTE. Tu stii ca *DOAR EL* ne-a trasat CALEA,ADEVARUL si VIATA AUTENTICA ETERNA,PRIN EXEMPLUL SACRIFICIULUI SAU LA GOLGOTA,iar ceilalti „profeti” sunt falsi,imitatori si înselatori,ce duc masele de oameni spre dezastru si nimicire. Cine IUBESTE CU ADEVARAT,este NASCUT DIN NOU,DIN APA SI DUH,ESTE CU ADEVARAT COPIL A LUI DUMNEZEU,SI TRAIESTE ÏN ASCULTARE NECONDITIONATA DE *TATAL*,DEVENIND MOSTENITOR AL VIETII SI FERICIRII ETERNE ÎMPREUNA CU HRISTOS ÏN ÏMPARATIA DRAGOSTEI SALE,PREGATITA ÎNAINTE DE ÎNTEMEIEREA LUMII PENTRU TOTI CEI CE VOR TRAI ÎN ***ASCULTARE DE CUVANTUL UNIC AL LUI DUMNEZEU,ÎNTRUPAT ÎN HRISTOS.***

  • calinakimu zice:

   Iosife…iar bați câmpii. Eu nu am nimic cu Iisus sau Budha. Eu atrag atenția că pe spinarea acestora s-au urcat căpușele, care au transformat învățăturile acestora în mijloace de exploatare, în mașini de făcut bani. Dau citate cu predilecție din Iisus, deoarece oamenii sunt mai familiarizați cu Noul Testament, care face parte din cultura occidentală. Repet, pe spinarea lui Iisus s-a construit o biserică profitoare, care urmărește câștigul material și deturnează sensul spiritual. Calea lui Iisus este a lui Iisus, cum calea ta ar TREBUI să fie a ta, nu să imiți, să mimezi calea lui Iisus, sau ce pricepi tu din ea. Faptul că Iisus a ales calea DREAPTĂ, nu este nici o îndoială, la fel cum creștinii au ales calea după ureche…
   Ce spui tu cu moștenirile, cu asculatare necondiționată, cu fericirea eternă, cu apa și duhul, cu întrupări, sunt toate aberații, maipulări de zăpăcit oamenii creduli.

   • iosif, zice:

    Eu sunt într-adevar manipulat,cu creerul „spalat” (daca-ti place termenul) de Cuvântul lui Dumnezeu,însa tu esti manipulat de nebunia stiintei lumii,ce-ti da iluzia cunoasterii desavârsite exprimânduti fata de toti comentatorii cinismul si aroganta atoatestiutorului,plin de sine,ca si cum tu ai fi chiar Dumnezeu. Cred ca nu realizezi cît de nefericit esti în aceasta singuratate a trufiei luciferice. Personal cred ca daca ai accepta ca esti mic,El te-ar face mare,însa …mîndria,trufia si îngânfarea,banuiesc ca stii ce directie au …

   • calinakimu zice:

    Trufia celor care se declară creștini este neândoielnică. Ei sunt depozitarii și gestionarii adevărului absolut. Aroganță mai mare nici că se poate.Toți ceilalți sunt rătăciți cinici, aroganți, nefericiți, luciferici, trufași…și asta pentru că nu le împărtășesc inepțiile.
    Măi Iosife, intră în rândul OAMENILOR , că din cauza bârnei din ochi, vezi…invers. Înregimentează-te în TOTALITATE și nu mai cerși la D-zei inventați. Dacă există D=zeu, EL este în toate manifestările Existenței, iar această descoperire este cu adevărat transformatoare.Voi, cei ce vă declarați de un cult sau altul… discriminați și întrețineți în lume conflictul și violența, voi cei ce vă declarați în mod ipocrit făcători de pace. Ați inventat diavoli și tot felul de ritualuri , ca să vă umpleți buzunarele…lacomilor…Toată fățărnicia voastră este din INCONȘTIENȚĂ, nu este o scuză, este realitatea. Mai devreme, sau mai târziu…vă veți trezi și nu veți mai mima iubirea, chiar veți iubi. Existența este răbdătoare, chiar dacă abuzați de compasiunea acesteia.
    Era bine dacă erai spălat pe creier, ai fi avut o minte…CURATĂ. Nu, tu nu ești spălat pe creier, ești îmbuibat de dogme, crezuri, teosofii…

 3. iosif, zice:

  Scuze pt.erate.:)

  • calinakimu zice:

   Iosife…ești scuzat pentru toare inepțiile pe care le susți. De aceea îți răspund, din compasiune, dar asta nu presupune să fac compromisuri de la CALEA DREAPTĂ.

 4. iosif, zice:

  Merci pentru sentimentul nobil ce-l resimti fata de persoana mea,daca e,sincer,AUTENTIC. Înseamna ca esti într-adevar pe „CALEA DREAPTA”,UNICA,si-ti doresc din suflet sa poti s-o urmezi pâna la sfârsit prin credinta IN TINE ÎNSUTI,excluzînd învataturile lui HRISTOS.

  • calinakimu zice:

   Creștinismul, ca de altfel toate religile sunt fundamental exclusiviste. Vorbești de funie în casa spânzuratului. Credințele ȘTIU, ele dețin adevărul absolut(?!), câte credințe… atâtea adevăruri care mai de care mai…absolute. O rușine…
   În ceea ce mă privește nu exclud nimic din Existență, bineânțeles, nu mă pot lăsa manipulat de tot felul de credințe, care nu urmăresc decât PROFITUL, sub orice formă. După mărimea lăcomiei slujbașilor.
   În ceea ce te privește, recunosc, îmi inspiri…milă. Atâta întunecare…mai rar. Tu, ori ești un postac, care bântuie prin blogurile altora să răspândească o credință aflată în declin, ori crezi că o asemenea atitudine este mântuitoare?! D-zeu vede și te va lua de-a dreapta Sa…Nu mă pot pune în locul tău și nici nu-mi doresc, dar te rog VEZI-ȚI de credința ta și…lasă-i pe oameni să-și afle calea proprie, nu le mai da tu mură în gură, așa cum ai fost înregimentat tu. Uite unde ai ajuns…Probabil că nu realizezi ridicolul situației.Păcat.

   • iosif, zice:

    Tu chiar CREZI ca esti detinatorul ADEVARULUI ABSOLUT ? Sunt de acord cu tine,ca absolut toate religiile au scopuri si interese egoiste,într-o competitie fireasca de a converti constiintele adormite ale maselor ignorante, care rastalmacesc ADEVARUL urmând liderii „pastorii” egoisti si indiferenti fata de „turmele” infometate si însetate de ADEVAR.
    Eu nu stiu ce scopuri te-au determinat pe tine sa-ti deschizi acest blog /bloguri ,ignor jignirile si ironoiile cu care ma creionezi pe acest blog,intuind din raspunsurile ce mi le adresezi,o stare sufleteasca ce nu pare a fi în accord cu teoriile filozofice afirmate pe acest blog. Sper ,pentru binele tau,ca nu-mi porti pica,atragând asupra ta „energii negative” neplacute pentru sufletul si trupul tau.
    Cu multa stima si consideratie pentru inteligentele articole „desarte”,lipsite de PUTEREA DIVINA,si cu o sincera apreciere, dragoste si simpatie pentru tine si efortul zadarnic de a TREZI constiintele adormite cu somniferele „nebuniei stiintei”,pe nedrept numita astfel.

   • calinakimu zice:

    Iosife…tu fiind obișnuit cu răstălmăcirile, adică cu tiparul pe care-l pui peste orice , tipar conform cu credințele tale, îmi atribui lucruri pe care nu le afirm. Nu sunt împotriva religiozității ca stare, sunt împotriva religilor instituționalizate, care se declară in corpore deținătoarele adevărurilor absolute, fiecare având alt adevăr de apărat. Eu spun ca fiecare să-și găsească propria cale, fără prejudecăți, fără logica lumii, fără rațiunea unui creier condiționat. Susțin autenticitatea, creativitatea, libertatea iubirii compasionale. Cred îm pasiunea, în devoțiunea, în fervoarea cu care viața trebuie trăită. Ce este rău în asta? Îți spun tot eu, deoarece tu nu vrei să vezi. O asemenea atitudine DERANJEAZĂ pe cei înregimentați, care CRED că știu…fără să știe…
    Bun, cel puțin a trebuit, în fața evidenței, să recunoști lăcomia slujbașilor bisericii.
    Mă întrebi de ce am făcut acest blog. L-am făcut deoarece consider că prea plinul sufletesc îl pot revărsa și altora. Cine empatizează cu mine…BINE, cine nu…NU. Care este problema?! Nu am nici un interes material, sau vrun orgoliu. Eu nu apăr un cult sau alt cult, eu am cultul UNIVERSULUI, ȘTIU că ”tu” și ”eu” sunt rezultatul lumii noastre egotice, că aceste noțiuni nu există în realitate SEPARAT. Ce orgoliul tău îți spune că sunt jigniri, nu sunt astfel. Tu ești în situația celor cărora Iisus le spune: Iartă-I Doamne , că nu știu ce fac”. AȘA consider eu. Tu în sine ești una cu mine, cu Existența, iar eu nu pot jigni Existența. Ceea ce ne leagă substanțial este dincolo de păreri sau vorbe. Îți spun verde în față, cum văd eu atitudinea ta de pe blogurile altora, doar, doar te vei trezi din… pumni. Nu am teorii filozofice, acestea aparțin bisericilor. Am EXPERIENȚĂ, sunt profund religios, chiar dacă tu prin religie înțelegi dogma. Nu îmi este teamă de energiile negative, deoarece nu le dau curs, adică NU EXISTĂ. Față de tine, ca de altfel față de Existență în întregul ei, am COMPASIUNE. Ți-am mai spus-o, crezi că altfel aș mai sta cu tine la discuții?!
    Stima și considerația nu trebuie afirmate. Să le ai tu și să fii sănătos, dacă le ai față de ceilalți, le ai față de tine.
    Tu crezi că pe lume este ceva în care să nu se manifeste PUTEREA DIVINĂ ?! Este adevărat, se manifestă pe diferite paliere de conștietizare. Uite vezi… Iisus spune că este unicul fiu al lui D-zeu…Eu spun…toți suntem fiii lui D-zeu sau ai Existenței, dar Iisus, pe vremea Sa, acolo unde afirma aceasta, era singurul care era CONȘTIENT de acest adevăr. Ce folos că sunten fiii lui D-zeu, ai Divinității, ai Existenței, dacă nu CONȘTIENTIZĂM acest adevăr, dacă preferăm(?!) să fim sclavi, să ne purtăm ca niște robi. Iar aici biserica a făcut și face o crimă culpabilizând in corpore toată omenirea cu păcatul originar. Biserica pedalează pe acestă minciună, mergând mai departe, insistând pe faptul că suntem păcătoși, că plătim pentru păcatele părinților, iar Iisus ridică păcatul pentru cei care se pocăiesc,care cred în EL. Până una alta popii se ocupă de mântuirea pe bani…
    Lasă știința în pace, în curând va demonta toate ”tainele” bisericii. Dacă biserica TREZITĂ își va da mâna cu știința TREZITĂ, va fi spre folosul tuturor.
    Pînă atunci Iosife…fii liniștit în ceea ce mă privește. Nu-ți port pică… de mult nu mai știu ce este aia…

 5. iosif, zice:

  Multumiri sincere…

  • calinakimu zice:

   N-ai de ce, dar am o mirare, doar sper că mă cunoști, căt de căt…știi că nu trec cu vederea așa zisele amănunte. De altfel nu cred că există cu adevărat ”amănunte”.
   Dar să revin, de ce spui ”sincere”, se poate și altfel?! Spun asta deoarece aud din ce în ce mai des acest cuvânt, care parcă ar vrea să certifice…normalitatea.
   BINEÎNȚELES că …SINCERE.

   • iosif, zice:

    Deoarece eu cred în „dualitate”,bine-rau,alb-negru,lumina-întuneric,cald-rece,frumos-urât…Dealtfel aceasta „dualitate” o percep în fiinta mea,iar eu exist si traiesc acum si aici,între cele doua aspecte.iar linia vietii existentei mele s-a derulat între cele doua aspecte,uneori extreme,între extaz si agonie,o curgere agitata,sinusoidala spatio-temporala,într-o lupta continua cu sinele,lupta dintre sentiment si ratiune,care,doar de mai putin de sase ani,a început sa intre într-un ECHILIBRU,realizat de cercetarea si cunoasterea ADEVARULUI ABSOLUT,UNIC,ETERN,…*** CUVÂNTUL REVELAT,ÎNTRUPAT ÎN HRISTOS.***
    NU EXISTA MAI MULTE ADEVARURI ! DOAR UNUL SINGUR ***ORIGINAL***…Restul sunt copii,imitatii,falsuri,maimutareli,minciuni,înselatorii si amagiri destructive !
    Acest aspect este valabil si pentru ***IUBIRE***…Când pronunt Numele Lui Dumnezeu,Tatal,ma adresez ***IUBIRII ABSOLUTE***,deoarece ***EL ÎNSUSI ESTE IUBIRE***
    Pe bloguri,nu-mi permit sa-mi descarc sufletul integral,deoarece,chiar cei titrati,ma percep de multe ori gresit,neântelegând mesajele IUBIRII ce le-o ofer dezinteresat,doar din pasiune pentru ADEVARUL UNIC,SINGURUL CARE VA AVEA IMPACT ÎN „TREZIREA” NATIUNILOR DIN SCLAVIA …FALSULUI REDÂNDU-LE AUTENTICA ***LIBERTATE***…

   • calinakimu zice:

    Iosife, tu vrei să mă faci să cred că esti depozitarul adevărului absolut și asta datorită filiației pe care CREZI TU că o ai cu Iisus. Lăsând la o parte aroganța ta referitoare la cunoasterea adevărului originar(?!), realizez unde poate duce înregimentarea religioasă. Expozeul tău este un delir mistic…este de domeniul psihiatriei.
    Tu vorbești de lupta contrarilor, de polaruități, fără să realizezi iluzia acestora. Polaritățile sunt COMPLEMENTARE, sunt ca cele două maluri ale râului, care au o albie COMUNĂ.
    Este drept, aceste polarități generează energie, dar este nevoie să depășești materialitatea acestor energii, necesare exclusiv lumii de o vibrație joasă. Cănd spui că tu crezi în dualitate, de fapt îți pui o etichetă de la care discuția nu mai poate continua decât sub un nivel acceptabil. Pleci de la o premiză falsă, prin care negi esența Universului : UNITATEA.
    Tu vrei să spui că o asemenea percepție te face să te simți în prezent, viu…Este cu adevărat aiuritor, fapt ce explică delirul tău mistic. Știu că orice ți-aș spune se lovețte de un zid, așa că nu-mi rămâne să-ți urez decât să te TREZEȘTI la realitate. Aia în care trăiești tu este doar în mintea ta.
    Tu spui că oferi iubire dezinteresat ?! Este o nebunie. Tu nu dai nimic de la tine, dacă dai, nu dai decât din ce ai primit și trebuie să fii recunoscător dacă îți este acceptată acestă ofertă, nu s-o privești ca pe un gest onorabil din partea ta.
    Vrei să-i trezești pe oameni?! Dar tu visezi, dormi profund, cum să-i trezești pe alții? Ce le spui ca să-i trezești? Repeți ce spune Iisus? Păi poate oricine să citească ce spune Iisus, de ce te-ar crede pe tine, de ce te-ar asculta pe tine? Ai o asemenea autoritate încât să-l certifici pe Iisus? Tu scrii cu majuscule tot felul de afirmații fără nici un argument. Argumentele tale sunt ale altora, iar acele argumente lipsesc cu desăvârșire. Sunt postulate și axiome. Mesajul lui Iisus este profund, depășește interpretările profitoare sau puerile ale bisericii. Biserica a transformat mesajul lui Iisus în ritualuri profitanile, a apus accent pe latura spectaculară: vindecări, exorcizări, învierea morților, mersul pe apă, pescuitul miraculos, înmulțirea pâinilor, a peștilor, prefacerea apei în vin…Astea nu au nici o semnificație profundă.
    Libertatea nu poate fi oferită, nici iubirea și nici adevărul…dacă le-ai cunoaște, ai realiza de ce nu…Dar tu vorbești din elan, din acea stare delirantă, care nu face decât să-ți adâncească confuzia, starea tensionată aflată între agonie și extaz.
    Dragule, pentru cine a cunoscut Divinul, extazul, lumina, adevărul, libertatea…diavolul, agonia, întunericul, minciuna și sclavia nu mai au sens, de fapt n-au exista cu adevărat niciodată, au fost umbrele inconștienței.

 6. iosif, zice:

  Tocmai acest lucru încerc sa-l scot în evidenta,ca,reactia dintre cele doua energii extreme,ex; (lumina -întuneric,original – fals,bine – rau,materie -duh) prin constientizare,si acceptare libera a uneia dintre cele doua aspecte ale EXISTENTEI extreme,(sau ambelor) vom declansa evolutia sinelui,spre UNITATEA CU HRISTOS (CUVÂTUL ÎNTRUPAT), ÎN („TOTUL”) DUMNEZEU, ori,regresul neascultarii de CUVÂNTUL ABSOLUT,spre neantizarea sinelui,pierderea vesniciei,dupa o viata traita exclusiv într-un egoism firesc limitat la materia perceptiei innascute,mostenite,primitive,ori oscilând toata viata între cele doua extreme,stagnând,”nefolositori” STAPÂNULUI EXISTENTEI.
  Cum poti dovedi ca nu exista rau,moarte,intuneric,atâta vreme cît acestea sunt evidente,iar binele nu este perceput decât de cei ce s-au lepadat de sinele propriu,acceptând neconditionat HARUL lui DUMNEZEU,REVELAT DOAR ÎN HRISTOS,si în cei ce-L accepta pe EL…în locul propriului SINE…Tare greu îmi e cu tine…!

  • calinakimu zice:

   Iosife, nu cu mine îți este greu…cu TINE îți este. Repet, tu pleci de la axiome și astea nu pot fi argumentate. Eu înțeleg cu inima, știu despre compasiune că este INTELIGENȚĂ pură. Compasiunea nu are cauză și deci…nici rezultat, ea ESTE, este în afara spațiului/timp. Pricepi asta?
   Reacția dintre contrarii este tensiunea, energia, dar vibrația ei este pur materială. Compasiunea este energie în sine, care acceptă contrarile, sunt cele două fațete ale manifestării Existenței. Pricepi asta?
   Ce-i aia ”stăpânul” existenței? Stăpân/slugă sunt noțiuni cu care opereză mintea gregară. Înțelege că Biblia se adresa unor oameni ce erau struniți cu biciul, care înțelegeau de frică. O asemenea abordare este limitativă, la fel ca atunci când spui o altă inepție : ”dupa o viata traita exclusiv într-un egoism firesc limitat la materia perceptiei innascute,mostenite,primitive”.
   Până nu vei VEDEA perfecțiunea în tot și toate, până nu vei înțelege că Existența sau D-zeu nu poate genera DECÂT perfecțiune, faci parte din neantizați. Faptul că este NUMAI ceea ce ESTE…că nu poate fi altfel, deoarece dacă se putea, ERA altfel, reprezintă perfecțiunea. Tu ai transformat-o într-un ideal al desăvârșirii. Desăvârșirea este CEEA CE ESTE. Orice ideal, desăvârșirea are finalitate, ori Universul, Existența nu au finalitate, sunt scop în sine. Pentru a înțelege cu adevărat ce spun …îți trebuie organe spirituale dezvoltate. Astea nu se dezvoltă repetând papagalicește teozofii, scripturi sau spusele Lui Iisus. Ochii și urechile de care spune Iisus se dezvoltă prin meditație, prin conștientizare, disponibilizând energia din preocupările colaterale fără sens, prin cultivarea sensibilității, adică a frumosului, iubirii, firescului…PERFECȚIUNII, nu cerșind și asumându-ți rolul de slugă la un stăpân pe care-l ști de la alții. D-zeu nu poate fi dovedit că există, dar nu ăsta este scopul. Este clar că D-zeul de care vorbește Biblia și pe care la preluat creștinismul și iudaismul…NU EXISTĂ. Este un D-zeu cu apucături omenești, făcut după chipul omului de acum mii de ani. Este o prostie.
   Cînd vei pricepe acestea… nu-ți va mai fi greu cu nimeni, deoarece te vei fi împăcat cu tine, adică cu…Universul.

 7. iosif, zice:

  Constientizarea propriei mele existente,este DOVADA EXISTENTEI LUI DUMNEZEU !!!…De ce nu vrei sa accepti,sa întelegi ca EU SUNT efectul,reflexia CELUI CE A FOST,ESTE si VA FI ! Eu sunt conjugarea CUVÂNTULUI *ÊTRE* la trecut,prezent si viitorul INFINIT…:))

  • calinakimu zice:

   Vorbe iosife…vorbe. Chiar nu realizezi cât de șubredă este poziția ta?! Dacă ai realiza NECUPRINSUL, n-ai mai arunca cu vorbele atât de ușor. N-ai încă responsabilitatea cuvintelor, iar faptul că ești orbit de credințele tale îți pierzi complet luciditatea generînd delir. Ce știi tu despre Divinitate sunt …închipuiri, iluziile unei minți setate religios. Nu nu mai că nu ești convingător, dar faci un deserviciu creștinismului.

 8. iosif, zice:

  Nu pot oferi decât ce am primit,iar ceea ce am primit nu-mi apartine,e dar,(HAR),si ofer cu drag fara a astepta sa primesc nici macar recunostinta,deoarece nici eu nu-mi apartin ci sunt proprietatea CELUI CE ESTE,si prin care constientizez propria-mi existenta.

  • calinakimu zice:

   Ăsta se numește DELIR…Iosife. Pretinzi har, dar vorbești aiurea. Oferi har? Nu realizezi ridicolul situației. Habar n-ai ce este acela HAR, iar în limbajul tău, asta se cheamă…BLASFEMIE. Tu te crezi un hrisocel, un HRISTOS mai mic…Cum să conștientizezi experiența ta prin a altuia? Tu chiar îi crezi tâmpiți pe oameni, de spui asemenea inepții? Identificarea ta cu altul, fie el și Iisus, este paranoidă, schizofrenică. Poate că nimeni nu-ți spune verde în față, așa cum îți spun eu, dar o fac din respect pentru REALITATE, din compasiune. Faptul că-ți permiți să bați câmpii, nu înseamnă decât delir. Dar nu te mai juca cu vorbele. Verba volant spuneau latinii, tu le mai și scri, dar indiferent cum faci, astea rămân și dai seamă pentru ele. Vei ajunge să fi supus unui tratament medical, dacă continui pe această linie. Sper să nu crezi ce spui, ai mai avea o șansă…

 9. iosif, zice:

  (((:…Esti simpatic(a)… Merci !

  • calinakimu zice:

   Atât înțelegi, atât spui…

   • iosif, zice:

    De ce ti-e frica de ADEVAR ? De ce arunci ADEVARUL la gunoi si accepti filzofiile stiintei ce te vor distruge ? De ce iubesti cuvintele moarte,lipsite de puterea DUHULUI SFÂNT,încarcate cu IUBIREA DIVINA,ce au metamorfozat pe toti sfintii lui DUMNEZEU,eliberati de sub robia minciunii si tentatiei materialiste,a gloriei desarte pe care vrei sa ti-o atribui si tu,ignorând si cenzurând CUÎNTUL SFÂNT a lui DUMNEZEU ?…
    Care este adevaratul scop al acestui blog si a celorlalte în spatele carora te ascunzi ? Crezi ca CEL ce a creat inteligenta si fiinta ta este ca tine,materie ce se consuma si piere ? Tu chiar te consideri egalul lui DUMNEZEU ? Nui constientizezi micimea si dependenta de EL ? Sa stii ca simt doariubire si compasiune pentru starea ta devianta de la CALEA,ADEVARUL si VIATA aratate de CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU,întrupat în HRISTOS,MIELUL FARA CUSUR,pe care TATAL L-A jertfit pentru ca toti cei ce-L vor accepta în viata lor sa obtina VIATA si FERICIREA AUTENTICA ,de aici si acum si în VECI !…

   • calinakimu zice:

    Cine pune o asemenea întrebare? Desigur ego-ul tău nemăsurat, care are pretenția că este depozitarul adevărului unic. Normal, doar este certificat de Iisus, nu întâmplător egoul s-a pus sub armura lui Iisus, este o autoritate recunoscută, certificată, merge la sigur, iar asta îi dă ego-ului tupeu să întrebe, cu aerul superiorității deținerii adevăruluui unic. Cum adică să nu fi de acord cu mine, adică cu Iisus, zici tu. Numai ceea ce spun eu este adevărat, doar sunt vuvuzeaua duhului sfânt, nu?! Tot ceea ce spun eu este corect, doar are certificare divină, cum să ignore cineva întreg la minte o asemenea autoritate?! Mă chestionezi acuzator și imi devoalezi interesele meschine, care sunt astfel, atâta timp cât nu tin cont de D-zeul tău. Adică cum îmi permit să am un blog și să vorbesc liber, după capul meu…și să contest adevărul unic, reprezentat și trâmbițat de vuvuzeaua Iosif ?! Cum să fiu egalul lui D-zeu cel adevărat, al lui Iosif, când ar trebui să mă târăsc în fața măreției acestuia, ca un vierme păcătos, ca un sclav căcăcios. D-zeu lui Iosif a jertfit mielu, ca să fie Iosif și cei ca el mântuiți în vecii vecilor. Amin.
    Măi puiule…Iosifelule, nu am nevoie nici eu și nici un alt om sănătos la cap și inimă de D-zeul tău. Spală-te pe cap cu el. Iar ai căzut din pat și umbli somnambulic , bântui năuc printre blogurile altora. Fă nănică în continuare și visează la raiul promis de făcătorii tăi. Iosifelule, mie nu îmi este frică, nici de D-zeul tău, nici de un alt D-zeu inventat. De fapt voua, celor ca tine vă este frică, vă tremură chiloții să nu ajungeți în iad. Doar știi bine ce prostii faci, altfel de ce ți-ar fi frică. Stii bine că-ți plac femeile, dar n-ai voie, îți place să înfuleci, dar n-ai voie, îți place să bei și să fumezi, dar n-ai voie. Eu am voie, de aceea nu sufăr, nu-mi impun, sunt liber să ÎNȚELEG, ceea ce tu nu poți fi niciodată. Ăsta este blestemul înregimentării religioase, ești o marionetă a credinței în iluzii.

 10. iosif, zice:

  Daca nu ti-e frica,si esti curajos,scrie-mi pe maill,coordonatele tale si-ti promit ca te voi vizita cu prima ocazie când voi veni în Ro….Ce zici ,ai curaj ?:)))

  • calinakimu zice:

   Să înțeleg că ești un transfug?! Stai liniștit, sunt cunoscut de ”servicile” din Romania de când am vorbit la Nașultv fiind susținătorul meritocrației. De atunci mi se ascultă telefonul. Așa că nu ești singurul interesat de adresa mea, ești la rînd.
   De ce oare crezi că mi-ar fi frică de tine?! Ești un om slab, altfel nu te-ai fi înregimentat religios. Chiar dacă ai fi ”tare”, ai fi tare pentru meschinările lumii noastre, deci nu suntem pe aceiași frecvență, oricum …Îți dau coordonatele, dar dacă vrei să ne vedem pentru a mă convinge de năzbâtile tale…renunță. Nu sunt în bătaia vântului, pentru a mă lăsa dus de nas.

 11. iosif, zice:

  Dorinta mea nu are ca scop decât IUBIREA NECONDITIONATA, fata de toti oamenii asa cum sunt,si nu de a convinge pe cineva de propriile-mi convingeri,cu atât mai putin pe tine care esti atât de inteligent(a) încât afirmi cu aroganta ca ADEVARUL e minciuna,si minciuna ADEVAR. Constat cu toata compasiunea ca nu esti liber(a),asa cum vrei sa pari,constatare ce reiese din modul frustrant si cinic în care-mi raspunzi replicilor mele sincere de care sunt pe deplin constient si-mi asum toata responsabilitatea,fiind în masura sa le sustin cu orice pretz,deoarece au sustinerea si puterea DUHULUI DUMNEZEULUI UNIC,ATOTPUTERNIC si ETERN…

  • calinakimu zice:

   Iosife, concluzile tale sunt lovite de nulitate, deoarece nu ești un om liber, în adevăratul înțeles. Repet, nu sunt cinic și nici arogant, dar tu nu ai propietatea cuvintelor. Spui că scopul tău este dorința de a da iubire necondiționată(?!). Realizezi inepția? Iubirea nu poate fi scop, ea este scop în sine, tu nu o poți poseda, nu o poți manipula cum vrei. Cum să-ți DOREȘTI iubirea. Ea vine la tine, dacă ești pregătit s-o primești, niciodată tu la ea. Iubirea este NUMAI necondiționată, orice condiționare este orice numai iubire NU. Oamenii TREBUIE luați așa cum sunt, orice încercare de a-i manipula, de a-i duce în spre o credință anume este EXPLOATARE, motiv pentru care eu nu îndemn pe nimeni să se înregimenteze în vrun cult. Fiecare este liber să DESCOPERE el însuși, să fie propriul său guru și ucenic…
   Faptul că nu cred în adevărurile tale, adică în interpretările tale eronate asupra Existenței, nu înseamnă că am ales minciuna. Consider că tu te minți singur interpretând eronat învățăturile lui Iisus și crezănd în teozofii inventate de oameni profitori.
   Spui că poți să-ți susți credința? Cum? N-ai nici un argument, în afara spuselor altora. Tu ești doar chinval răsunător, îți tot spun și nu înțelegi.
   Spui că-ți răspund cinic, că sunt frustrat (?!). De ce aș fi?! N-ai nici un argument, dar tu ești obișnuit să faci afirmații gratuite, n-ar fi prima. Faptul că sunt ironic este adevărat. Dar cum să te iau în serios, când vii cu asemenea copilării?! Probabil că ești obișnuit cu oameni care te lasă în plata Domnului, nu-și bat capul cu tine?! Faptul că eu dau curs comunicării cu tine , văd că te incită, te provoacă să-mi demonstrezi imposibilul. Repet, eu nu apăr NICI O CREDINȚĂ, dar cred că omul este capabil și trebuie să-și folosească talantul din dotare, nu să-l îngroape ca tine și să fure talanții altora.

 12. iosif, zice:

  Cuvintele si textele scrise de tine sunt lipsite de putere,deoarece sunt teorii si ipoteze iluzorii nedovedite practic,însa cele scrise de mine,au suportul IUBIRII ETERNE,manifestate prin CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU,ÎNTRUPAT în HRISTOS,ADEVAR DOVEDIT,REAL,UCIS de „stiinta si religiile lumii”,si readus la viata prin PUTEREA DUHULUI SFÂNT. EL ESTE CEL CE VA TREZI în final CONSTIINTELE ADORMITE de religiile si stiinta lumii,ce conduc masele spre un colaps iminent si inevitabil .

 13. calinakimu zice:

  Nu știu despre ce putere vorbești, cred că tu te referi la skandenberg…?!
  Căt privește teorile și ipotezele, axiomele și postulatele, ritualurile și dogmelem acestea fac parte din arsenalul argumentelor(?!) bisericii. Eu nu vreau să demonstrez nimic, îndemn pe fiecare să-și găsească propria cale, nu să se lase pe mâna înșelătorilor, fie ei politicieni sau popi.
  Faptul că tu îl amesteci pe Iisus în tărășenia bisericii, păcatul vostru este. Eu comentez mesajele Lui Iisus spălate de dogmele , de interpretările profitabile ale bisericii.
  Până una alta bisericile cu duhul lor… nu fac decăt să se îmbogățească pe spinarea oamenilor naivi, speriați, temători, iar aceste spaime sunt întreținute intenționat de biserică…
  Tu nu ai conștința adormită, ea este trează, dar TU DORMI și n-o lași să se manifeste, habar nu ai de ea…
  Iosife…TREZEȘTE-TE…puiule.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s