CÂMPUL CUANTIC ȘI CONȘTIINȚA. (5).

 

 Şi iată-ne ajunşi adânc în domeniul misticii: căci omul este materie, dar şi conştiinţă. Iar fizica cuantică demonstrează că totul în univers este vibraţie. Şi dacă ne este greu să modificăm frecvenţa de vibraţie a corpului fizic, cu conştiinţa putem opera relativ uşor, iar descrierile experienţelor trăite de mistici demonstrează că de fapt conştiinţa are un acces nelimitat.

Pentru că totul in universul cuantic este interconectat și constiința noastra se raporteaza la aceasta realitate, în care nu se poate integra decât dacă își armonizează latura spirituală individuală la Marele Tot. ADN-ul fiecarui individ poseda un « câmp » inteligent, care poate fi rescris prin conectarea la Univers. Încercând să înțelegem, din perspectiva cuantica, propria individualitate, pe ceilalti, materia, lumea, universul, vom constata că ne vom afla în fața unor teritorii neexplorate și infinite, unele de neimaginat, prin raportare la convingerile noastre culturale și stiintifice moștenite.

Revelaţiile misticilor sunt validate de experienţele fizicii cuantice.

Fizicienii susţin că în esenţă totul e lumină, dar mai mult sau mai puţin încătuşată de energie gravitaţională şi încetinită, astfel, până la frecvenţe foarte mici – de la lumina pură, până la materie densă, la roci palpabile fizic. Misticii susţin că totul este doar Lumină Dumnezeiască, dar mai mult sau mai puţin acoperită, încătuşată de materie. Fizicienii demonstrează că există posibilitatea călătoriei în timp, a unificării trecutului-prezentului-viitorului, iar misticii trăiesc profund această realitate.

 Misticii descriu alte lumi, îngereşti sau astrale, unde şi gândul se mişcă prea încet. Fizicienii explică posibilitatea existenţei în simultaneitate a mai multor planuri de existenţă, în acelaşi spaţiu, dar cu frecvenţe diferite. Identitatea dintre lumea descrisă de savanţi şi cea a misticilor începe să se facă simţită. Iar dincolo de mulţimea teoriilor şi de inefabilitatea experienţelor, Universul este simplu, atât pentru fizicieni cât şi pentru mistici.

Ca principiu fundamental al Universului, conştiinţa respectă în totalitate legile lui. Multidimensionalitatea Universului înseamnă multidimensionalitatea conştiinţei. Conştiinţa este una singură, dar o regăsim în oameni atât sub forma de conştiinţă de sine, cu licăriri de luciditate din prezent, cât şi în forma Conştiinţei Cosmice, cu acces permanent la trecut-prezent şi la un viitor mai mult sau mai puţin apropiat. Privind dintr-o perspectivă integrală, lumea misticilor şi lumea savanţilor cuantici, este aceeaşi, unică şi totuşi dinamică. Deşi nu au avut această intenţie, fizicienii cuantici au demonstrat Trinitatea creştină, existenţa în simultaneitate a lui Dumnezeu ca Întreită Fiinţă: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Dar au demonstrat şi explicat ştiinţific de asemenea şi experienţele călugărilor tibetani sau ale yoghinilor, care susţin de atâtea zeci de veacuri, că universul este conştiinţă şi energie, Conştiinţă Cosmică şi Lumină, yin şi yang.

Spiritul este rezervorul de energie care ne ajută sa ne atingem scopurile, să ne îndeplinim dorințele, iar sufletul este « forța » declansatoare, de unde și importanța de a crede în ceea ce suntem, ceea ce face să rămânem activi și pozitivi.

 Un exemplu grăitor al paralelismelor dintre teoriile noii fizici şi cele alte tradiţiilor spirituale ne este oferit de către Fritjof Capra în lucrarea „Taofizica” . În opinia savantului, paralelismul dintre experimentul ştiinţific şi experienţa mistică ar putea să pară surprinzătoare din perspectiva naturii diferite a acestor două acte de observaţie. Fizicienii îşi realizează experimentele în echipă, în timp ce misticii realizează actul de cunoaştere numai prin introspecţie, fără ajutorul vreunui aparat şi în totală singurătate. Oricine ar dori să repete experimentele ştiinţifice din fizica cuantică, efectuate iniţial de oameni de ştiinţă, ar avea nevoie de ani de studiu. Numai după aceea persoana în cauză va fi capabilă să pună Naturii întrebări despre un anumit fenomen şi să înţeleagă răspunsul pe care îl va primi. În mod similar, experienţa mistică necesită mulţi ani de practică, eventual sub îndrumare, iar dacă discipolul reuşeşte să parcurgă toate etapele, el va fi capabil să retrăiască experienţa mistică. Multitudinea paralelismelor între teoriile fizicii cuantice şi filosofiile orientale l-au condus pe Fritjof Capra la concluzia, că principalele modele şi teorii ale fizicii moderne conturează o concepţie despre lume aflată în perfect acord cu viziunea mistică orientală, Capra va remarca: ”Noile rezultate nu infirmă existenţa asemănărilor dintre fizică şi filosofiile orientale, ci, dimpotrivă, le pun şi mai bine în evidenţă.”

Cred că  ne dorim cu toții să trăim momentul în care religia îşi va da mâna cu ştiinţa şi fiecare să renunţe la unele dogme în favoarea Realităţii, a Simplităţii. Cu siguranță, că va veni clipa în care explicaţiile ştiinţifice şi misterele Universului vor fi accesibile tuturor oamenilor, iar mistica va deveni o ştiinţă a re-întâlnirii Fiinţei umane cu Armonia Universală. Pasul esenţial în dezvoltarea omenirii nu va fi extinderea vieţii pe alte planete, ci înţelegerea deplină a celei de pe Pământ, va fi pasul de la alienare la unificare, la reîntregire, de la legea karmei (care sintetic poate fi redată ca ”după faptă şi răsplată”), la legea iubirii (”dacă cineva te-a lovit pe un obraz, întoarce-i şi celălalt obraz”), atât de bine explicată de Iisus.

 Din fericire nu ne lipsesc vizionarii, atât în ştiinţă cât şi în domeniul religiozității, ca stare, iar drumul de urmat ne este arătat în permanenţă, începând cu secolul XXI  totul este o chestiune de timp.

Va continua…

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la CÂMPUL CUANTIC ȘI CONȘTIINȚA. (5).

 1. Din nefericire, oricât am încerca să fim optimişti, religia şi ştiința nu-şi vor da niciodată mâna. Ar rezulta o struțo-cămilă. Din toate punctele de vedere. Am convingerea că religia ar trebui înțeleagă – prin reprezentanții ei – vremurile moderne pe care le trăieşte. Chiar dacă trecutul, ca timp, este mort, cum spuneați într-un comentariu pe blogul meu, religiile lumii trăiesc tocmai într-un trecut în care turma nu punea întrebări.

  • calinakimu zice:

   Problema este alta, mult mai simplă, mai jalnică. Biserica , ca instituție, ca slujbași (o mulțime), obține o grămadă de profituri nemeritate, folosindu-se de ignoranța oamenilor Câinele nu pleacă de la măcelărie , cum nici popii, călugării și toate ierarhiile pământești de la ciolan…Acestor profitori le convine trecutul ignorant, iar descoperirile științei le devoalează așa zisele mistere sacre.

 2. Ele zice:

  trecutul nu e timp mort, „Conştiinţa este una singură, dar o regăsim în oameni atât sub forma de conştiinţă de sine, cu licăriri de luciditate din prezent, cât şi în forma Conştiinţei Cosmice, cu acces permanent la trecut-prezent şi la un viitor mai mult sau mai puţin apropiat.”….toate datele din trecut sunt inmagazinate intr-un „calculator”, unii il pot accesa; sau se poate spune ca nu exista timp, doar date.

  • calinakimu zice:

   Tot ce trece moare, iar consecințele sunt efecte ale prezentului. TOTUL se manifestă doar ca prezent, oricât am filosofa pe această temă, iar viitorul se manifestă tot NUMAI ca prezent. Este evident acest FAPT. Conștiința de sine este parte a conștinței Cosmice, dar acest fapt trebuie CONȘTIENTIZAT în mod individual. Accesul la PREZENT ca singură REALITATE, este TRĂIRE. Repet, putem filosofa oricăt pe această temă, dar este ca învărtitul în jurul cozii.

 3. Ele zice:

  si despre viitor, probabil sunt puncte fixe (sa le zicem destin), care iar pot fi accesate, insa nu exista un parcurs prestabilit, esti liber sa mergi cu ce mijloc de transport vrei, la un moment dat o sa fi aruncat in punctul respectiv daca e necesar (nu te descurci singur), bineinteles pe cheltuiala ta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s