CÂMPUL CUANTIC ȘI CONȘTIINȚA. (4).

Un merit al fizicii cuantice este descrierea structurii multidimensionale a universului. Teoria cuantică modernă demonstrează existenţa în simultaneitate a unui număr infinit de universuri, legate între ele de diferite forme de „singularităţi”, „găuri negre” sau „găuri albe”, a căror esenţă este de fapt lumina, energia luminoasă. Conştiinţa, ca element fundamental al Universului, există în fiecare din aceste planuri, ca o calitate fundamentală a fiecărei dimensiuni. Aplicând principiile fizicii cuantice pe o scară largă, observăm similaritatea între universul multidimensional şi conştiinţa multidimensională, începând de la universuri cu structuri primare (cărora le poate corespunde conştiinţa simplă) şi până la universuri complexe, integratoare, care înglobează un număr infinit de universuri aşa zis „simple” (cărora le poate corespunde o conştiinţă extinsă).

 Dacă privim Realitatea obiectivă ca un întreg, misterul fizicii se transformă în mistică. Poate că Oppenheimer, Bohr şi Einstein nu se gândeau atunci când au descoperit legile atomului cât de mari implicaţii vor avea acele descoperiri asupra omenirii. Dintre acestea, poate cea mai greu de înţeles ( „acceptat”) pare a fi relativitatea scurgerii timpului.

Ilustrarea cea mai simplă a acestei legi, care de altfel a inspirat multe filme SF, este următoarea: dacă o navetă spaţială pleacă de pe Pământ spre o direcţie oarecare în spaţiu, cu o viteză care se apropie de cea a luminii, timpul curge mai încet pentru echipaj. Altfel spus, dacă după 5 minute petrecute pe navă (măsurate pe un ceas de pe naveta spaţială) echipajul se întoarce pe Terra, constată că cei pe care i-a lăsat acasă sunt mai bătrâni cu câţiva ani, pe Pământ trecând un timp mult mai lung! Demonstrată experimental de către savanţi, relativitatea scurgerii timpului a format o conexiune în gândirea umană între lumea materială şi cea spirituală. Călătoria în timp, este începând cu Einstein, o posibilitate concretă, a cărei aplicare practică este blocată doar de dezvoltarea unor tehnologii destul de performante pentru a putea deplasa un mobil cu o viteză apropiată de cea a luminii. Deşi controversat, experimentul Philadelphia, realizat de Einstein și Tesla a demonstrat că astfel de tehnologii deja există şi că nu e nevoie de o deplasare pe orizontală/ verticală cu viteza luminii ci de o vibraţie apropiată de cea a luminii. Vasul din experimentul Philadelphia nu a fost teleportat prin accelerarea vitezei lui de mişcare până la viteze foarte mari (precum s-au gândit scenariştii din filmul „Înapoi în viitor”), ci prin creşterea foarte mare a frecvenţei de vibraţie a câmpului electromagnetic în care fusese plasată nava.

 Posibilitatea depăşirii limitelor temporale a fost demonstrată de fizicieni cuantici (Penrose, Einstein, Wheeler, ş.a.), aceştia definind şi explicând structuri până de curând necunoscute ale continumului spaţio-temporal, precum singularităţile cuantice, găurile negre-albe, conurile de lumină. Savantul rus A. Kozârev dezvoltă chiar o teorie în care demonstrează că timpul este o formă cuantică de energie, cu o frecvenţă stabilă, care poate fi depăşită în unele forme de conştiinţă extinsă! El observă, că în Univers există forme de viaţă care trăiesc cu un nivel de conştiinţă sub nivelul vibraţiei timpului (şi pentru care există doar prezent), dar şi fiinţe care trăiesc în dimensiuni vibraţionale superioare frecvenţei timpului, pentru care curgerea trecut-prezent -viitor înseamnă cu totul altceva.

Va continua….

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s