CÂMPUL  CUANTIC ŞI PLANTELE.

 plant-aura

Toate structurile vii şi nevii sunt pătrunse de spiritul lui ”D-zeu”, de Câmpul Cuantic, de acel “ceva”, care de fapt este TOTUL… este energie, este viaţă…

Plantele nu fac excepţie, iar acest fapt a fost dovedit ştiinţific în urma studilor efectuate asupra plantelor. Astfel, au fost “văzute” plante care leşină de frică, copaci care ţipă când mor, nuci care transmit arii de opera, plante care vorbesc între ele, care au sentimente şi trăiri afective, care râd de bucurie şi plâng de durere asemeni oamenilor.

Astfel, se impune o realitate pe care tot mai mulţi savanţi ai mileniului o recunosc : PREZENŢA  Creatoare Unică în toate formele de manifestare ale materiei din Univers.

În cadrul experimentelor unele plante au fost otrăvite cu bună ştiinţă, în vederea experimentării reactilor acestora.

Atunci s-a observat, cu surprindere, că plantele-martor, care se aflau la o oarecare distanţă de plantele supuse experimentului, mureau în număr mai mare decât cele care erau otrăvite efectiv.  Planta-martor, cea care asista la „execuţia” suratei ei, primea un semnal de la „condamnata la moarte” şi suferea la fel de mult ca şi ea, ba poate chiar mai mult. Concluzia este clară: plantele comunică  între ele printr-un sistem energo-informaţional, adică îşi transmit una alteia informaţiile prin emisie şi captare de energie.

Planta, care urmează să fie agresată (să i se aplice substanţa toxică ucigaşă), dă un semnal înainte să înceapă agresiunea împotriva ei, ea ”ştie” deja , captează gândul  “criminal” al experimentatorului . Pe imaginea în infraroşu apare un halou care se intensifica înainte de momentul începeri agresiunii. Dar foarte important, este faptul, că şi plantei-martor aflată la distanţă i se întâmplă acelaşi lucru, ca şi cum şi ea ar fi agresată. Haloul, aura energetică respectivă, apare în zonele periproximale (dincolo de marginea frunzei). S-au făcut experimente la diferite temperaturi, în camere special climatizate, pentru a nu se modifica parametrii şi s-a constatat că într-adevăr, aceste plante îşi transmit între ele mesaje. Ba şi mai mult, atunci când un agresor intră într-o pădure (tăietor de lemne, de pildă), pădurea este deja informată de apariţia sa. În condiţiile tehnologiilor moderne, aceste afirmaţii sunt lesne de dovedit prin conectarea senzorilor la un computer. Strigătele pădurii se văd pe ecran.

S-a realizat un aparat de transformare a semnalelor din domeniul ultra-acustic,  în domeniul obişnuit de frecvenţa şi s-a introdus metoda grafică de înregistrare pe potenţiometre şi cea de captare în infraroşu. Traducerea semmnalelor respective au arătat diversitatea acestora, mergând chiar până la cele psihice, de natură sentimentală, deci psihoempatie. O modificare energetică tradusă acustic arată cum plantele ţipă, plâng, cânta, se bucură, ba chiar mai mult, reacţionează la diferiţi stimuli : agresiune, audiţii muzicale, stări de emoţie, patologie umană. Dar, una dintre experienţele cele mai interesante, a fost făcută cu un bătrân nuc. Punând senzorii pe frunzele unui nuc, acesta a  redat muzică clasică emisă de un radio, respectiv un recital vocal. Deci, nucul, nu numai că primea informaţia şi o retransmitea, dar avea şi capacitatea de a selecta frecvenţa pe care primea semnalul.

Bunicii noştri povesteau că în timpul războiului ţăranii ascultau radioul cu galene, lipind firele de un cartof. Deci cartoful, fiind un organism viu, era sursă de obţinere a informaţiei.

Apoi s-a observant că şi propriile noastre organisme interacţionează cu plantele, aceste fenomene fiind valabile pentru toate structurile vii.

Pentru a vedea influenţa empatică a gândului asupra plantelor , acestora le-au fost puse arii celebre cântata de un mare solist de muzică de operă, iar acul cromografului înregistra un semnal al plantelor emis la auzul vocii solistului.

După aceea solistul cânta aceleaşi arie de opera, dar, doar în gând. Ei bine, semnalele obţinute erau similare. Plantele citeau gândurile! La pasagile muzicale încărcate de stări sufleteşti puternice, plantele empatizau, aproape că se simţea durerea în reacţia lor.

Dacă am alege pentru audiţiile noastre de-acasă o muzică lipsită de agresivitate, clasică în special, acest lucru le-ar prinde foarte bine şi plantelor noastre din apartament, dar şi nouă. Imaginaţi-vă la început, până când chiar veţi “vedea”, cum „înfloreşte” aura, că vedeţi fluidul acela strălucitor care apare în jurul ei când planta se bucură de muzica pe care i-o oferiţi, ba chiar şi de semnalul dat prin gând. De fapt, ar trebui să începem prin a fi buni cu toate fiinţele din jurul nostru, chiar dacă nu vorbesc acelaşi limbaj cu noi.

Este nevoie să înţelegem că trăim într-o lume unde nu suntem singuri şi unde nu putem face orice în numele unei libertăţi greșit înțelese. Este o imensă bucurie, dar şi începutul unui sentiment al responsabilităţii, atunci când descoperi că poţi influenţa extrem de mult ceea ce este în jurul tău şi invers, acţiunea tuturor fiinţelor vii din această lume are  influenţă asupra vieţii tale …

Este confirmarea ideii de unitate în diversitate a lumii vii, a descoperirii prezenţei în toate a spiritului, a energiei care animă orice structură vie, sau chiar ”nevie” (aparent doar!) din lumea care ne înconjoară, este confirmarea identităţii modelelor la nivel micro şi macro-cosmic.

Un singur tipar există în tot Universul: Spiritul Divin, Câmpul Cuantic, D-zeu ca Toatalitate, numele dat tiparului este mai puţin important, oricum este  de necuprins.

Noi toţi, am fost crescuţi în ideea de evoluţionism şi considerăm că Universul porneşte de la simplu la complex, după care, probabil, există un colaps şi reîncepe un alt ciclu. Sunt o mulţime de teorii în acest sens. Elementele sistemului evoluţionist merg, din punct de vedere ”logic”, până la nivelul de maimuţă. Dar de la maimuţă la om, acest hiatus care apare, această ruptură de verigă, lipsa de dovezi, ne face să ne întrebăm cum a apărut totuşi omul în forma lui cu raţiune? Pornind de aici, lovindu-ne tot timpul de întrebări şi răspunsuri, s-a pus problema existenţei Câmpului Fundamental, a faptului că toate structurile vii şi nevii(?!) au un model informaţional, adică sunt pătrunse de spiritul lui D-zeu. D-zeu este în toate, sau TOTUL este D-zeu, nu este vorba însă de acel D-zeu inventat de minșile oamenilor.

Important, este că, într-adevăr, există acel CEVA care îţi programează de la început viaţa. De aici apare ideea de determinism, de aici apare ideea că întâmplările nu sunt simple întâmplări, dar pentru a descoperii acest adevăr, este nevoie ca fiecare s-o facă singur, mergănd pe calea sa UNICĂ.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la CÂMPUL  CUANTIC ŞI PLANTELE.

 1. Ileana zice:

  Iarași descopăr lucruri noi, mulțumesc frumos!

 2. iosif, zice:

  Te rog sa nu te superi pentru aceastaînterventie.:)

  • calinakimu zice:

   Iosif…eu nu mă SUPĂR…regret când văd întunecare…înregimentare, gregaritate…
   Faptul că tu și alții vreți să-i dați perfecțiunii un nume, s-o puneți în cârca cuiva anume (D-zeu, Iahve, Alah, Brahman…), este treaba voastră…Poate vă este greu să abstractizați, dar asta este, este loc pentru toți sub soare.

 3. iosif, zice:

  Îmi plac articolele tale,le citesc,sunt interesante,desi nu împartasesc integral toate afirmatiile.Multumesc !

  • calinakimu zice:

   Nici nu ar fi normală o identitate de vederi. Eu spun tot timpul, calea este a fiecăruia…DIRECȚIA este unică.
   Tot ceea ce fac, o fac cu bucurie…pentru bucurie, adică bucuria ca scop în sine. Mă regăsesc cu ÎNTREGUL în BUCURIE. Faptul că îmi mai încrunt sprânceana, este când văd compromisuri, inconștiență, confuzie, este însă fără supărare.

 4. 😊 Citindu-te încep să te și percep. Sigur, nu suntem la fel, avem tendințe și opțiuni poate diferite despre condiția omului.
  Dar aici am găsit omul calinakimu ! Trebuie să spun ceva despre flori. Nu îmi plac florile taiate. Par bolnave. Copil fiind, cântam în grădină scăldată de aromele florilor. Bunica mi-a spus că pot să le vorbesc. Avea dreptate. Au viață.
  calinakimu, mulțumesc !
  Noapte liniștită !

  • calinakimu zice:

   Florile, copacii, oamenii, aerul, soarele, pământul, viețuitoarele….toate câte sunt …SUNTEM !!! Adevărul ăsta poate fi înțeles intelectual, dar până nu este resimțit…organic, va lipsi BUCURIA.

 5. alex zice:

  minunate articole . multumim doamna calina

 6. Ele zice:

  tocmai mi-am dat seama ca am o floare care nu stiu cum se numeste si nu am gasit pe internet informatii despre ea si o tratez un pic cu ignoranta (nu o apreciez pentru ca nu ii stiu capacitatile),…o sa-mi schimb atitudinea fata de ea clar :)…asta e ca si cu oamenii, de cele mai multe ori suntem ignoranti cu ce nu cunoastem, e bine sa ne interesam inainte…dar e exclus ca acea plata sa fie otravitoare

  • calinakimu zice:

   Nu cred că sunt plante, animale, ființe în general, sau lucruri …bune sau rele, cu adevărat. Totul are rostul său și se află la locul său. În plus ne aflăm cu toții, vrem nu vrem, într-o interdependență absolut firească.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s