“SUPER”…un cuvânt ireal.

super

Sunt nevoit să întrerup ciclul de articole destinat Legii Rezonanţei pentru a vorbi puţin despre invazonistul…”super”. Este nevoie  deoarece acest  cuvânt “super” , o invenţie lingvistică fără sens, ne-a invadat şi ne oripilează cu o obstinenţă deşănţată, cu care se exhibă prin toate aspectele vieţii..  Din nefericire, acest cuvânt “super” este luat în seama de către Legea Atracţiei drept stare conflictuală, atrăgând stări corespunzătoare conflictului.

Voi începe cu un banc …

Iţic şi-a deschis un magazin pe aceiaşi stradă cu Ştrul, chiar alături de magazinul acestuia  şi a pus o firma pe care  a scris : “Cel mai mare magazin din Bucucresti “.

Văzând asta, Ştrul şi-a schimbat firma cu una nouă pe care scria: “Cel mai mare magazin din Europa”.

Imediat Iţic a reacţionat şi şi-a scris pe firmă : “ Cel mai mare magazin din lume” .

Ştrul prompt a scris pe firma sa: “Cel mai mare magazin din Univers”.

Iţic imediat a scris o nouă firmă : “ Cel mai mare magazin de pe strada asta”…

Acest banc vechi spune un mare adevăr, acela despre cât de nebuni suntem, sau mai bine zis, despre modul cum ne lăsăm manipulaţi de ego. Ego-ul ne-a făcut să credem că ne aflăm veşnic într-o competiţie şi că această competiţie este generatoare de progres, de evoluţie(?!). De fapt orice competiţie este generatoare de conflict, de înşelăciune, de luptă între… unicităţi. Aici se află cheia problemei. Fiind unici nimeni nu poate să se afle într-o competiţie cu alţii. Nici în sport nu este admis să concureze doi sportivi de categorii diferite.  Fiecare individ reprezintă o categorie proprie, în sine unică. Şi atunci ce comparăm, cum este posibil să devenim concurenţi ? Este chiar aşa greu de înţeles această evidenţă?! Desigur, pentru o minte profund egotică este de neânțeles. Asta de fapt este marea problemă. Nu realizăm, ridicolul acestei competiţii pentru întâietate, pentru a deveni ceea ce nu avem cum să fim, noi fiind deja…SUPER, adică UNICI.

Avem “super” în toate domenile de activitate : market, man, woman, bowl, star, bet,dry, games, bingo, filme, noroc, tare, eroi, fashion, chef, fast, glue, junior,girl, loto, like şi încă multe altele, printre care şi “blog”, acesta fiind motivul principal care m-a determinat să scriu despre blestemul lui “super”.  Am văzut acest ”super” dus până  la extremul… super-natural. Este o …super inepţie.

Fără să se supere nimeni, o fac din pură compasiune…dar să ajungi să scrii la comandă, indiferent pentru care motiv…este deja o formă a prostituţiei. Formele pe care le ia prostituţia în vieţile noastre de fiecare zi sunt nenumărate, aşa este…Daar,  asta nu este o scuză.  Repet, am tot spus-o, acţionăm mecanic, ne lăsăm târâţi de acest super ego în tot felul de jocuri gregare, jalnice, inepte. Cauza principală pentru care în lume există atâta violenţă teribilă este această competiţie între oricine şi orice…Religile, corporațile, sistemele politice, economice, lumea fragmentată în ţări pentru care merită(?!) să-ţi dai viaţa, sportul…totul se află şi se reduce la o luptî surdă şi absurdă, ca orice luptă de altfel, pentru dominaţie, pentru întâietate, pentru putere, mânaţi de o lăcomie, cu adevărat…SUPER  lacomă. Acesta este singurul  loc în care acest cuvânt îşi găseşte rostul.

Ne este teamă, fugim cu inconştienţă de NORMALITATE, de firesc, de NOI ÎNŞINE cu alte cuvinte. Fugim de REALITATEA aşa cum ESTE, inventând o jalnică super-realitate iluzorie.

Fiţi voi înşivă şi va asigur că sunteţi mai mult decât orice …imaginabil super. Lăsaţi ierarhiile, concursurile, luptele, goana după himere. Repet…cel mai mare sfânt, Iisus sau Budha, nu este cu nimic mai presus, decât ceea ce avem fiecare din noi mai înalt în profunzimile fiinitei, fiinţă pe care însă o  ignorăm. Vrem să fim super, fără să ştim CUM SUNTEM cu adevărat ACUM. Nu este o nebunie?  Nu?! Atunci…succes…(alt cuvânt corupt).

Reclame
Acest articol a fost publicat în Concepte, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la “SUPER”…un cuvânt ireal.

 1. Ileana zice:

  Am luat la cunoștința, mulțumesc. După ce am citit cu atenție, nu pot decât să iți dau dreptate. O zi bună!

 2. fata veselă zice:

  Aș fi zis și eu super dacă nr. de telefon ar fi corect. Mi-a răspuns o doamna/domnișoara care nu cunoaște niciun domn Călin sau Călina. Comentariul poți să-l ștergi si sa rectifici numărul. 😊

 3. Iustina zice:

  Nu scoate din context. Supermarket nu mai breaz ca un market, nu de aceea conține super in denumire. Oricum market nu-i vreun ceva în limba română, dar trecând peste acest aspect, supermarket e un tip de magazin cu anumite caracteristici, diferite de un hipermarket sau de un cash&carry, de exemplu. Unul dintre elementele diferențiatoare este spațiul pe care se întind. Da, toate sunt magazine, dar se numesc așa în loc să fie magazin mic, mititel, mare, enorm…

 4. Ele zice:

  :))))))))))))) super duper…just do it (art williams) :)…..cea mai puternica forta a omului este forta creatoare (de aia cred ca Marx a fost un om bun)…. sau ” the race is long and, in the end, it’s only with yourself „…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s