FIZICA CUANTICĂ ŞI  “ LEGEA REZONANŢEI “. (13).

 

2

PIRAMIDA ( SCALA ) CONŞTIINŢEI UMANE SAU DRUMUL SPRE ILUMINARE ~ DR. DAVID R. HAWKINS

Dr. David R. Hawkins a elaborat o harta a nivelurilor de conştiinţa umană, denumită şi “Scala Conştiinţei” sau “Piramida Conştiinţei”, folosind kinesiologie aplicată pentru a măsură nivelul vibraţional al fiinţelor umane. Cercetarea, care a constituit şi teza sa de doctorat a devenit astfel cunoscută în întreaga lume. Cartea care însumează toate aceste date se numeşte: “Power vs. Force: The Anatomy of Consciousness” (Veritas Publishing, 1995).

Fiecare nivel de conştiinţă coincide cu anumite comportamente şi percepţii umane despre viaţă şi Divinitate. Numerele acestei scale reprezintă corelări logaritmice (adică frecvențe vibrationale măsurabile pe o scala care creşte până la puterea a 10-a) ale nivelelor de conştiinţă umană şi corespondentul acesteia în realitate.

Dr. Hawkins spune că există două mari bariere spirituale la nivelul 200 şi 500. 200 – este nivelul curajului. Acest nivel reprezintă o schimbare radicală, profundă – o trecere de la un comportament distructiv, care răneşte, către o viaţă integră.

În acest moment, 78% din populaţia lumii se află sub acest nivel semnificativ. Capacitatea distructivă a acestei largi majorităţi face că întreaga umanitate să fie ţinută la un nivel foarte scăzut al conştiinţei, cei 22% dintre oamenii care trăiesc conştient neputând să facă o diferenţa.

Totuşi, trebuie să reţinem un aspect important pe care Dr. Hawkins îl scoate în evidenţă în cartea sa. Fiindcă această scala a conştiinţei este logaritmică, o persoană care a ajuns la nivelul 600, contrabalansează negativitatea a 10 milioane de oameni care se află sub 200!

Nivelului cheie 200, îi corespunde o energie vibrationala de 40 mhz. Trebuie să învăţăm să ne ferim de vibraţii scăzute, mai mici de 40 mhz, care contribuie la o stare generală de rău şi nefericire.

Următoarea mare barieră să află la nivelul 500 – Nivelul Iubirii. Iubirea, în acest context reprezintă o modalitate de a exista. Potrivit Dr. Hawkins, motivul pentru care acest nivel este atât de greu de atins este acela că egoul nostru îşi are rădăcinile în corpul nostru fizic şi nu în cel spiritual, care se manifestă atunci când ajungem la nivelul 500 şi peste.

Doar 4% din populaţia lumii a atins acest procent. Acest nivel denotă o trecere către domeniul spiritualităţii, o lume non lineara şi lipsită de forme.

Geniile care au trăit pe pământ cum ar fi Aristotel, Hipatia, Newton, Freud, Marie Curie sau Einstein se plasau cam pe la nivelul 499.

Nivelul de conştiinţă al unei persoane rămâne mai degrabă neschibat pe parcursul vieţii. Emoţiile vin şi pleacă, precum starea vremii, dar nivelul de conştiinţa al unui individ este guvernat de câmpuri de energie specifice ce nu se schimbă în general, decât dacă intervine o auto – conştientizare din partea individului respectiv. O persoană se poate schimba în mod radical şi poate să treacă către niveluri ale conştiinţei superioare, dacă îşi doreşte acest lucru.

 

PIRAMIDA CONŞTIINŢEI

 

Cum sunt descrise nivelurile de conştiinţă:

ILUMINAREA: 700 – 1000

Acesta este cel mai înalt nivel al conştiinţei umane. Au ajuns aici personaje care au marcat fără echivoc istoria umanităţii: Iisus, Buddha, Krishna, etc.

PACEA 600 – 700

Pacea este obţinută într-o viaţă în care ne abandonăm complet Creatorului sau mai bine-zis Existenţei. Este locul pe care Hawkins îl numeşte iluminare. Aici, liniştea şi nemişcarea minţii este atinsă, permițând revelaţii constante. Doar 1 din zece milioane de oameni reuşeşte să ajungă la acest nivel.

FERICIREA: 540-600

Acesta este nivelul atins de ”sfinţi” şi persoanele avansate la nivel spiritual. Pentru ei, dragostea devine necondiţionată şi astfel, acest sentiment este urmat de mulţumire şi fericire constantă. Nicio tragedie sau eveniment nu poate să destabilizeze o persoană care trăieşte la acest nivel de conştiinţa. Ei par să inspire şi să îi infuzeze pe toţi cei din jurul lor. Viaţă lor este în completă armonie cu dorinţa divină şi fructele acelei armonii sunt exprimate în fericirea cu care aceste persoane trăiesc pe Pământ.

Nivelul  Înţelegerii : 400 – 500

Nivelul ştiinţei, al medicinei, al dorinţei pentru cunoaştere. Setea de cunoaştere este mereu de nestăvilit pentru aceşti oameni. Sunt oameni care nu îşi irosesc timpul cu activităţi care nu le hrănesc această nevoie. Aceşti oameni au nevoie să analizeze şi să vadă viaţa şi experienţele lor din exterior. La acest nivel poate surveni şi un eşec pentru că aceşti oameni nu reuşesc să separe subiectivul de obiectiv şi uneori par să rateze esenţa. În mod paradoxal, la acest nivel pot surveni blocaje care nu permit trecerea către un nivel mai înalt de conştiinţa( prăbușirea în gol).

IERTAREA: 350-400

Dacă curajul reprezintă conştientizarea faptului că tu însuţi eşti sursa experienţelor vieţii tale, aici este nivelul unde conştientizezi că tu devii creatorul acestor experienţe. Este momentul când reuşeşti să îţi trezeşti potenţialul prin acţiune. Este momentul când îţi pui idealuri şi te auto-depăşeşti, trecând de limitări ce le aveai în trecut. Este momentul când conştientizezi că poţi prelua controlul asupra vieţii tale. Cei care trăiesc la acest nivel de vibraţie duc la bun sfârşit orice lucru început şi nu au frică de eşec.

Optimismul: 310-350

Aceşti oameni din jurul tău care sunt mereu optimişti – este de fapt nivelul lor de conştiinţă. Ei văd viaţa ca pe o mare imensă de posibilităţi. Nu se complac în situaţii şi nu se plâng. Se străduiesc să dea tot ce e mai bun şi au o voinţă de fier.

Neutralitatea/ ÎNCREDEREA: 250-310

Este nivelul felxibilitatii. Să fii neutru înseamnă să nu fii ataşat de rezultatele întâmplărilor. La acest nivel, individul este mulţumit cu viaţa sa şi cu situaţia să şi pare să nu aibă destulă motivaţie pentru auto-îmbunătăţire şi evoluţie.

Individul realizează posibilităţile dar nu face sacrificiile necesare pentru a ajunge la un nivel mai înalt.

CURAJUL: 200-250

Este nivelul împuternicirii. Este nivelul unde individul nu mai ia energie vitală de la cei din jurul sau. Curajul îţi arată că nu ai nevoie de condiţii externe pentru a-ţi desfăşura viaţă în mod optim. La acest nivel, individul îşi da seama că el singur este responsabil pentru eşecul sau succesul sau, pentru propria evoluţie şi pentru tot ceea ce i se întâmplă. Este ceea ce ne face umani: conştientizarea faptului că putem alege ce fel de răspuns dăm în faţă unui stimul venit din exterior.

MÂNDRIA: 175-200

Potrivit Dr. Hawkins, majoritatea oamenilor trăieşte sub acest nivel. Este nivelul către care aspiră majoritatea oamenilor. Sunt oameni care ajung să se simtă bine numai dacă au atins faima. Cu toate acestea, este un sentiment fals-pozitiv, pentru că această stare de bine depinde de condiţii externe. De asemenea este sursă rasismului, naţionalismului, fanatismului religios, etc.

FURIA: 150-175

Dorinţele neîmplinite duc către furie şi frustrări. Aceste sentimente ne fac uneori să vrem să depăşim acest nivel, alte ori, indivizii rămân aici perioade îndelungate din viaţă lor.

DORINŢA: 125-150

Dorinţa este unul dintre factorii motivanti la nivelul întregii societăţi. Chiar dacă dorinţa poate provoca schimbarea, efectul revers este acela că înrobeşte apetitul indivizilor.

Frică: 100-125

Oamenii care trăiesc sub regimuri dictatoriale sau cei care sunt implicaţi în relaţii abuzive se află la acest nivel. Aici se manifestă paranoia, neîncrederea, impresia că toată lumea vrea să îţi facă rău. Suspiciunea şi defensivitatea.

Amărăciunea: 75-100

Mulţi dntre noi am trecut prin astfel de etape ale vieţii când ne-am simţit îngrozitor de nefetriciti din cauza unor tragedii întâmplate în viaţă. Totuşi, dacă această stare te domină, că nivel al conştiinţei tale, sfârşeşti prin a-ţi trăi viaţă având constante sentimente de rgeret şi remuşcări. La acest nivel simţi că toate oportunităţile te-au ocolit. Te simţi o persoană ratată…

Apatia: 50-75

Este nivelul disperării, al lipsei de speranţa; este nivelul care predomină printre oamenii fără adăpost sau cei care trăiesc în sărăcie. La acest nivel, persoană a abdicat la situaţia să curentă şi se simte incapabilă să facă ceva pentru sine sau pentru cei din jurul sau.

Vină: 30-50

Nu prea departe de ruşine se află nivelul vinei. Când cineva este blocat la acest nivel, sentimente de joasă stimă de sine şi inabilitatea de a-i ierta pe ceilalţi sunt comune.

Ruşinea: Sub 30

La acest nivel, emoţia predominantă este umilinţa. Aici se regăsesc cele mai multe gânduri de suicid. Foarte multe persoane victime ale abuzului sexual se află la acest nivel.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la FIZICA CUANTICĂ ŞI  “ LEGEA REZONANŢEI “. (13).

  1. corneliuedward zice:

    Foarte interesant! Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s