FIZICA CUANTICĂ ŞI  “ LEGEA REZONANŢEI “. (1).

1Credeți că dacă avem o confirmare, o certificare ştiinţifică, oamenii vor înţelege mai mult despre natura lor, despre universul ascuns privirilor noastre? Mă îndoiesc ?!…Faptul că aceste adevăruri trebuie înţelese cu mintea/inimă, că este nevoie de o explorare interioară profundă, face ca oricâte argumente s-ar aduce, acestea să fie înţelese doar cu MINTEA atotstapanitoare şi atotcunoscătoare(?!) , iar atunci  aceste argumente nu vor fi suficiente pentru a ne hotărî să ne transformăm cu adevărat viaţa. Se vede treaba că nici „cuţitul ajuns la os” nu functionează în acest caz…

Totuşi…

urmează un ciclu de articole scrise în urma informaţilor luate de pretutindeni, consideraţii ştiinţifice  asupra unor aspecte ce pot constitui un pas important pentru modul de abordare al vieţii. Fiecare va interpreta informațile în cheie personală, va experimenta sau nu (?!)…fiecare va decide ce are de gând să facă cu viaţa sa, dar să nu spună că…n-a ştiut. În finalul articolelor voi avea câteva considerații generale asupra celor tratate.

Să ne ocupăm în continuare de cele trei mari descoperiri ale Fizicii Cuantice, descoperiri cu un impact major asupra vieţii noastre, fenomene la care avem acces clipă de clipă, fenomene cunoscute de mii de ani, dar ignorate.

După cum spuneam de multe ori, noi am fost educaţi să gândim incontinuu, cu voia sau fără voia noastră, iar acest fapt se petrece în mod automat. S-a constatat că fiecare din noi are cam 60.000  de gânduri într-o zi, iar fiecare gând este o energie pe care o lansăm în Univers, energie ce va căuta să rezoneze cu alte energii cu care vibrează la unison. Este firesc ca toate aceste gânduri să producă consecinţe, ele pleacă în Univers în toate direcţile căutând să rezoneze. Nu contează natura gândului,  acesta va rezona cu cine se aseamănă, va atrage binele sau răul. De aici vorba : “ cine se aseamănă, se adună”.

Gândurile ascunse, modul cum îi judeci pe ceilalţi vor lua forma unei intenţii. Primim şi trimitem incontinuu informaţii, energii care tind să se materializeze. Aşa se explică faptul că vom atrage în viaţa noastră aceste intenţii, vom atrage ceea ce gândim. Este momentul să realizăm că nu putem lăsa mintea la voia întâmplării să gândească ce  vrea, s-o lăsăm să debiteze tot felul de trăznăi  după bunul ei plac.  Conştientizarea gândurilor, faptul că până vom putea scapa de ele şi să funcţionăm ca minte/inimă, pentru început este nevoie să  ne alegem  pe cât posibil doar gândurile benefice, curate, generoase. Vom simţi această schimbare în mod extrem de plăcut.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că în creerea realitații noastre nu doar gândurile sunt implicate, mai sunt şi alţi factori de influenţă. Este drept, până acum se credea că doar gândurile emit energii spre exterior, că doar ele transmit şi primesc informaţii, se credea că cel mai puternic organ de emisie/recepţie este creierul cu impulsurile sale electro-magnetice. Dar iată că prestigioase institute de cardiologie, în urma unor studii aprofundate ale inimii, constată că INIMA generează un câmp electic mult mai mare decât al creierului. Pentru stiință, ceea ce se ştia de mii de ani, a devenit astăzi o descoperire epocală pe măsura importanţei ei. Inima este cu mult mai mult decât se credea, o pompă  pentru sânge. Iisus spune că acolo  în inimă se află adevărata noastră comoară. Acum ştiinţa confirmă că inima este inteligentă, fapt cu implicaţii profunde pentru viaţa noastră. Câmpul electric generat de inimă, dacă iniţial s-a constatat că se întinde pe o rază între 2 şi 5 m, acum s-a observant că acesta de fapt se poate întinde pe foarte mulţi km. Inima se află într-o interacţiune permanentă cu propriul trup cât şi cu exteriorul prin câmpurile sale elctromagnetice.

Undele electromagnetice emise de inimă sunt de 100 de ori mai puternice decât cele emise de creier, iar undele magnetice de 5000 de ori mai mari decât cele ale creierului. Aceasta este explicaţia pentru care prin inimă  obţinem mai repede realizarea dorințelor, prin susținere afectivă, decât în urma unui proces de gândire prin intermediul creierului.

Informațile  sunt transmise în principal prin EMOŢII, fiecare emoţie având energia electrică şi magnetică corespunzătoare. Aceaste energii interacţionează atât cu trupul nostru, cu celulele acestuia, cât şi cu atomii lumii înconjurătoare producând efecte, după caz benefice sau malefice. Dacă ne orientăm doar spre raţiune şi logică, acţiunea va fi mai curând malefică, iar dacă inima este cea căreia îi acordăm prioritate, influenţa acesteia va fi benefică.

Însă, pentru ca efectul să fie maxim, aceste informaţii, emoţii, este nevoie să devină CONVINGERI, repet, efectul va fi benefic sau malefic după natura convingerilor noastre. Convingerile sunt lucruri în care credem cu tărie, care ajung să ne modeleze viaţa, iar la rândul lor convingerile generează emoţii. Inima este o interfaţă, care transformă emoțile şi convingerile noastre în energii electromagnetice.

Prin sentimentele noastre, prin emoțile noastre, prin iubire, iertare, compasiune, ură, mânie, supărare, vom produce atât modificări în trupul nostru, dar şi în afara noastră, aceste informaţii plecând în Univers. Este nevoie să fim convinşi că tot ceea ce ne dorim din inimă se va realiza, iar starea benefică, pentru ca natura celor transmise să fie corectă, este starea de fericire.

Mai trebuie să ştim că de fapt toate organele noastre emit unde electromagnetice care interacţionează atât cu trupul nostru, cât şi cu exteriorul. Nimeni şi nimic nu poate exista izolat de ÎNTREG. Conştientizând adevăratele necesități ,ne vom descoperi adevăratele convingeri.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la FIZICA CUANTICĂ ŞI  “ LEGEA REZONANŢEI “. (1).

 1. fata veselă zice:

  Esti a doua persoana care spune despre fizica cuantica si dorintele trimise Universului. Problema e ca de multe ori, aceste ganduri sau dorinte nu se implinesc in viata asta, ci in altele.

 2. Ele zice:

  ipotetic: dar daca doresc raul cuiva, se implineste, tinand cont ca persoana respectiva isi doreste binele? depinde de cine isi doreste mai mult? suna a haos …. insa este adevarat ca daca ma concentrez pe atingerea unor obiective acestea se indeplinesc …. atunci se poate ca, ceea ce ne dorim sa atraga si ceva in plus? daca se intampla rau unei persoane datorita gandurilor mele, o sa atrag energii negative pe care nu le doresc? …. se ajunge la ai grija ce-ti doresti … poate e cu bagaj 🙂

  • calinakimu zice:

   Lucrurile nu sunt așa de simple cum par la prima vedere…Poți să dorești din minte, sau din gură, dar se împlinește ce EȘTI, adică ce se află înrădăcinat în tine, convingerile tale se împlinesc…de aceea am spus în articol, că după ce voi mai publica mai multe articole pe această temă, va fi nevoie de comentarii explicative, adică despre modul concret în care se petrec aceste fenomene absolut firești, dar ignorate.

   • Ele zice:

    m-am gandit si la altceva (si poate vine in articolul urmator..), .. de ce in Africa dorintele nu se implinesc (majoritatii), de ce ei nu pot percepe ceea ce le poate oferi universul, sau sa atraga ceea ce-si doresc (sunt convinsa ca au vise frumoase), ….si ajung la creier, si atunci cum o anume explicatie te poate ajuta daca tu nu o poti intelege (indiferent de cunostintele tale, sau de iq, sau de orice defineste la un moment dat o inteligenta), nu poate fi ceea ce sustii o parte din creier pe care nu toata lumea o poate dezvolta datorita altor parti din creier predominante? si in concluzie nu creierul (inima) ne duce acolo unde ne poate duce dat fiind restul ecuatiilor din natura? (muncim pentru ca asa ne este dictat de ceea ce posedam, merge exact pe pasii calculati dinainte) ; bineinteles se poate considera observatie ceea ce spui, dar tot ce facem este conditionat dinainte, ipotetic: eu inteleg ce sustii, dar aceasta intelegere o am in urma altor experiente care m-a dus la aceasta intelegere si tot asa…. vreau sa spun ca se poate ca prima conditie este felul in care te-ai nascut, ce te-a inzestrat natura (creier si eu) … un inceput dupa care te ghidezi ….. intotdeauna la o observatie mai deosebita, imi pun intrebarea, de ce in tarile unde este foarte rau, este asa de rau, sau de ce unii oamenii au o conditie pe care nu ar merita nimeni sa o aiba……undeva e matematica pentru sustinerea unora in defavoarea altora, si acea defavoare nu are o scuza ( poate cu karma, dar aia e o teorie mai mult convenabila decat dovedita)……. intrebarea e defapt, nu devenim ceea ce ne nastem sa devenim? (nu-mi place ideea de destin, dar cu ceea ce venim este ceea ce ne da un start, si nu putem pasi decat in urma informatiilor la care ajunge, si le selectam liber (aparent))…. cauza, efect – si prima cauza e nasterea ….ok gata 🙂

   • calinakimu zice:

    Foarte multe întrebări grele/uşoare, depinde cu ce parte a FIINŢEI le vei cauta răspunsul. Este nevoie de un punct de plecare şi ăsta se află în finalul comentariului tău. Spui că nu-ţi place ideea de destin sau de Karmă, adică n-ar exista nici cauză, nici efect?! Venim de nicăieri şi ne îndreptăm spre nicăieri?! Totuşi trebuie să admiţi că sunt lucruri care par în neregulă, discriminări, situaţii aparent fără înţeles, care pun în discuţie însăşi Ordinea Universală…Vrei să ai certitudini într-o lume în care cel mai sigur lucru este impredictibilitatea, adică totul devine o întâmplare bazată pe hazard…Un asemenea Univers nu poate exista, nu poate funcţiona, deoarece introduce în ecuaţie haosul, ori Universul este organizarea acestui haos după un plan prin excelenţă INTELIGENT. Această inteligenţă a fost numită D-zeu,dar atunci acesta ar exista în afara creaţiei, am fi într-o dualitate care contrazice unitatea. De fapt creaţia este inteligenţa Existenţei, Existenţei ca scop în sine. Vei spune că este un paradox, iar eu sunt de acord…Sunt prin excelenţă un om religios, fără să fiu înregimentat în nici un cult şi cred în incognoscibil.
    Mă feresc pe cât posibil să vorbesc de experienţele mele. Nu doresc să influenţez pe nimeni să meargă pe o altă cale decât pe a sa propie. Suntem unici. Eu ŞTIU că există destin şi reancarnare. Dar asta n-ar trebui să ne liniştească, sau să ne tensioneze, din contra, este o mare bucurie responsabilă acest fapt, mai ales când realizezi că faci parte dintr-o Unitate indestructibilă, iar evoluţia/involuţia conştientă sau nu, aparţine Universului, nu este personală. Atunci devii devoţional, ai o fervoare provenită din accesul la energii pe care acum le accesezi în mod natural, iar cunoaşterea nu aparţine cunoscutului căpătat, experienţelor sau memoriei, este REVELAŢIE, iar în clipă în care te eliberezi de acestea capeţi o claritate dincolo de procesele raţionale ale creierului. Practic nu mai gândeşti cu creierul, mintea se coboară în inima şi devine minte/inimă.
    Vezi tu…despre toate astea am scris în aprox. 400 de articole, iar a le concentra în câteva cuvinte …este imposibil.
    Aflarea CENTRULUI, starea de MARTOR, tăcerea minţii…conştientizarea realităţii, a prezentului atemporal…sunt multe subiecte ce au un înţeles aparte…
    Faptul că suntem condiţionaţi în clipa naşterii de o mulţime de aspecte determinate de legile destinului, este neandoielnic. Părinţii, ţara, aptitudinile(talanţii), toate sunt predestinate…daaar intervine aportul propriu, atitudinea faţă de toate aceste condiţionări şi faţă de nenumăratele aspecte ale conjuncturilor generate de aceste condiţionări.
    Părerea mea este că la un moment dat omenirea a luat-o pe un drum greşit, drum pe care se mai află şi astăzi. Faptul că ego-ul a preluat controlul, în dauna energiilor benefice blocate, este cauza principala a dezechilibrelor lumii noastre. Pe măsură ce vom conştientiza acest fapt, avem posibilitatea să ne eliberăm în mod individual. Nimeni nu ne poate învaţa calea, putem afla doar DIRECŢIA corectă, calea este individuală.
    Este clar că avem numai ceea ce merităm şi numai de noi depinde să fie într-un fel sau altul. Aşa zişii mistici cunoaşteau ceea ce astăzi ştiinţa descoperă. Legea rezonanţei, relevată de fizică cuantică, vorbeşte despre această cale prin care se construieşte destinul, un destin care poate fi la indesufletul noastru în mod conştient.
    Referitor la întrebările tale…da, există desin personal şi destin colectiv…
    Ideea este că Universul este perfect armonic, chiar în aparenta sa dizarmonie, sau tocmai de aceea este perfect. Avem numai ceea ce generăm…iar până la a fi UNA cu Existenţa, acest fapt se va petrece în mod inconştient.

   • Ele zice:

    explicatie mai exact: destin = dat de Dumnezeu, fara nicio legatura cu o viata anterioara, karma = o viata anterioara, dar in urma vietii anterioare ai avut viata zero, in viata zero ai venit cu un creier, si acel creier ti-a zis ce sa faci de cand ai trait pana ai murit, deci nu exista dreptul de a judeca pe cineva sau a pedepsi din punct de vedere moral, legal e necesar pentru societate, legal sunt conventii, dar moral nu poti acuza pe nimeni de ceea ce este din moment ce nu tu te-ai creat, si concluzia la care am ajuns e ca…felul in care a fost creata lumea sau ce vrea universul de la noi e strict problema lui, problema noastra e sa participam la ceea ce vedem, care pana la urma o facem sau nu o face, dictati tot de evenimente din trecut, adica suntem roboti cu emotii …. cam asta am vrut sa sustin, doar pentru ca daca l-as cunoaste pe Diavol, l-as omora fara sa stau la discutii inainte, gen persecutii sadice …… si treaba cu gandurile din alta parte, nu e o treaba ortodoxa .

   • calinakimu zice:

    Un moment…fiecare viaţă rămâne inscripţionată în inconștientul cu care venim de fiecare dată pe Pământ. Creierul o fi el de la zero, dar inconştientul îl va influenţa, fără să întrebe creierul. În plus educaţia la toate nivelurile vor condiţiona acest creier, iar asta este iarăşi o mare problemă.Creierul va fi obişnuit să funcţioneze şi când trebuie şi când nu trebuie, când este nevoie să lase controlul inimii, organelor spirituale…ochi de văzut şi urechi de auzit.
    Nu există într-o UNITATE treaba mea sau a ta, independent de această unitate. Acum omenirea trăieşte(presupune) fragmentată de către ego, iar acest lucru determina uriaşele dezechilibre existente în lume. Creierul, oricât de doct ar fi el, filosofiile, religile, nu au reuşit decât să creze probleme, atâta timp cât mintea/inima nu funcţionează. Dacă ego-ul este izolastionist, IUBIREA este unificatoare, una ţine de creier, cealaltă de inimă.
    Diavolul este o invenţie a bisericii cu care sperie oamenii şi de pe urma căruia câştigă bine. În plus, tot ceea ce nu concordă cu ritualurile, cu teozofia bisericii, este găsit vinovat diavolul, care se ascunde în contestatarii cultelor religioase. O mizerie…

 3. adela zice:

  Frumos articol , dar …

  Nu poti pacali soarta doar stand si plasand pariuri de pe margine. Fie mergi impotriva morilor de vant si risti tot ce ai ca sa joci jocul vietii, fie nu joci deloc. Si daca nu joci, nu castigi.

  (PS sunteti profesor ? daca da , ce predati )

  • calinakimu zice:

   Mă bucur că din ce în ce mai mulți oameni realizează acest fapt. Așa este , nu te poți păcăli decăt pe tine însuți, dar cum suntem legați într-un TOT indivizibil(cu tot efortul inconștient al ego-ului izolaționist), efectele păcălelilor este resemțit de întreg, fie și compasional…
   Nu, nu sunt profesor, dar iubindu-mi semenii, poate par astfel. Vocatile profesionale de mult nu mai sunt un criteriu de alegerea profesiei…din păcate.

   • adela zice:

    Va multumesc pentru raspuns . Dar , iertata fie-mi indrazneala si nerusinarea specifica varstei (24) , daca nu sunteti profesor , atunci banuiesc ca aveti totusi ceva patalamale care sa va sustina in demersul articolelor d-voastra . Ca daca sunt doar introspectii , asa fara o valoare cat decat stiintifica ori didactica , atunci pe mine ma pierdeti ca … cititoare .
    Iertare !

   • calinakimu zice:

    Nici o problemă, nimeni nu vă ține cu forța…Dv. ar trebui să înțelegeți cu organele dv de simț spirituale, pe care dacă nu le aveți încă dezvoltate, ascultati-vă intuiția. Nici o patalama nu certifică ADEVĂRUL în afara experimentului propriu…Nimeni în afara dv, nu trebuie să certifice ceva…Eu nu cred decât în autoritatea experimentelor mele, în ceea ce înțeleg eu, în efortul personal. Nimeni nu-mi poate arăta calea mea UNICĂ…Este important CE se spune, nu CINE spune. Imi asum cele scrise, dar nimeni nu trebuie sa ma creada pe cuvant…SĂ EXPERIMENTEZE, sau nu…Asultând de autoritatea altuia poți deveni o vuvuzea, o bibliotecă ambulantă moartă…Faptul că ești tânără nu este o scuză, sau un argument. Tineretea in sine nu este o virtute, cum nici senectutea nu este…

 4. se pune totodată și problema gândurilor care nu ne aparțin, dar pe care le ”prindem” așa, parcă din zbor..cu ele ce facem, cum le gestionăm ?!

 5. Acum am descoperit blogul tau, Calin! Multe chestii interesante de citit aici, chestii care ma pasioneaza si pentru care o sa-mi fac timp, cu siguranta.
  Cât despre acest prim articol din seria care urmeaza, nu stiam ca inima genereaza câmp electromagnetic. O luam în considerare ca pe un organ (nu oarecare, evident, dar…), un muschi cu rol de „pompa”, sau ma refeream la ea în poezii ca la un „generator de emotii”, fara însa sa caut explicatii stiintifice. Creierul este „masinaria complexa” responsabila pentru tot ceea ce facem, simtim… reteaua neuronica… cel putin asa credeam pâna acum. Astept continuarea cu nerabdare. Argumente care sa ma convinga de contrariul. 🙂
  Revin, deci…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s