SOLITUDINEA…VERSUS…INFLAŢIA DE COMUNICARE. (13).

1

Încheiam ultimul articol susţinând că starea armonică, echilibrul dintre solitudine şi relaţii, este o stare tranzitorie. A te cantona intr-una dintre extreme, nu vei face decât să generezi conflict. În solitudine apare “foamea” de celălalt, iar a fi în relație generează foamea de solitudine. Dacă vă veţi lăsa să treceţi în mod natural de la o stare la altă, această saţietate va fi deplină, va fi plină de bucurie.

Meditaţia duce la iubire şi iubirea duce la meditaţie, sunt de nedespărţit, iar încercarea de a le separa nu face decât să producă o schizmă generatoare de suferinţă. Faptul că în lume domneşte atâta dizarmonie este şi din cauza acestui fapt, acestei alegeri geșite de a te căuta doar în solitudine, sau doar în relaţie. Pe cât de simplu este să te ataşezi de una dintre extreme, pe atat de păguboasă va fi această atitudine extremistă. Viaţa este ritm, totul  este ritm, iar a te lăsa condus de ritmurile vieţii înseamnă a fi echilibrat.

Viaţa, Existenţa este complexă, multidimensională, armonică, inteligentă, nu va opuneţi ritmurilor ei, curgeți odată cu acestea.

Este o artă să realizezi că nu trebuie să te laşi sufocat de relaţie, cum, în disperare de cauza, nu trebuie să te laşi înstrăinat de solitudine.

Cunosc persoane aflate în această situaţie, care au generat conflicte personale sau conflicte parteneriale în urma acestei greşite interpretări. Faptul că au ajuns să fie sufocaţi de relaţie şi au descoperit solitudinea ca mijloc de evadare, ei cred acum că această alegere este mântuitoare, dar asta nu face decât să provoace pertenerului, cât şi sie însuşi o suferinţă prostească. Partenerii vor trebui să înţeleagă nevoia “celuilalt” de solitudine, de intimitate, de “spaţiu”, în egală măsură cum există şi nevoia relaţiei parteneriale. Spunea Gibran că va trebui să împărţim băutura cu partenerul, dar să nu bem din acelaş pahar, că este nevoie să impărțim bucata de pâine, dar să nu mâncăm amândoi dintr-o aceiaș bucată…Asta duce la o relaţie armonică, subiect pe care l-am tratat pe larg în articolele dedicate relaţiei de cuplu.

O relaţie “bot în bot” din zori în noapte duce la inflaţie, “celălalt” începe să se plictisească, să-şi piardă sensibilitatea, să te irite, nu te mai surprinde cu nimic, îţi ia tot aerul, îţi invadează spaţial, intimitatea, nu mai ai timp/spaţiu pentru TINE.

Când descoperi că îţi va fi bine în singurătate şi alegi să rămâi singur, nu faci decât să alegi extrema, să alegi cealaltă faţă a aceleiași monede, nu faci decât să înlocuieşti un rău cu alt rău. Faptul că solitudinea are virtuţile ei… este de necontestat. De fapt în solitudine “faci ce vrei”, îţi faci un program după bunul plac în care vei ţine cont numai de tine, nimeni nu-ţi va mai spune ce este “bine” şi ce nu este, nu va mai trebui să ţii cont de celălalt, adică nimeni nu te mai forţează. În acest timp, în solitudine vei aduna iubire, iar această iubire se vrea împărtăşită, iar cu energia aceasta nu este de joacă, prea-plinul se revarsă şi vei trece, dacă nu înţelegi fenomenul, de la solitudine la singurătate. Asta se petrece cu călugării şi călugăriţele, cu mulţi dintre cei ce aleg asceza. Demonii care îi “chinuie” pe aceştia sunt reacţii ale subconştientului, sunt reacții ale fricii, reacții care nu pot fi zăgăzuite cu forţa fără urmări psihice dezastruase. Ori alenezi, ori te mortifici. Când alegi între extreme de fapt alegi suferinţa care se află de o parte şi alta a echilibrului.

A fi în relaţie/solitudine, în acest binom armonic, înseamnă a fi INTELIGENT, aşa cum este însăşi natura noastră profundă. Comunicaţi cu partenerul şi cădeţi de acord cu acesta asupra acestui echilibru firesc care trebuie să existe, asupra acestei nevoi naturale. Din lipsa comunicării partenerii cred că nevoile celuilalt de solitudine echivalează cu lipsa de iubire. Este o eroare care poate duce la despărţiri prosteşti. Faptul că iubirea poate copleşi, poate sufoca o relaţie, este o realitate,  care înţeleasă la vremea ei poate face ca relaţia să rămână stabilă, adică armonică. Partenerii lipsiți de inteligenţă, de luciditate, se vor simţi trădaţi, vor crede că nu mai sunt iubiţi  atunci când nevoia solitudinii se va manifesta. De fapt nevoia de solitudinine a partenerilor apare din iubire, o iubire care mai are nevoie de un respiro, timp în care celelalt  se va umple de SINE. Asta este de fapt iubirea partenerială, să ţii cont de NEVOILE celuilalt, să existe armonie în acordarea , în adaptarea ritmurilor cuplului. Când simt nevoia defulării tensiunilor sexuale, în special bărbaţii nu ţin cont de  de parteneră…atunci când li se “scoală”. La rândul ei partenera nu va înţelege nevoia partenerului de solitudine…

Când observaţi “tristeţea” celuilalt, lăsaţi-l în linişte în lumea lui, nu-l sufocaţi cu “grija” voastră, cu efuziunile de iubire. Libertatea de a fi TU ÎNSUŢI nu trebuie invadată niciodată.

Nu spun că în decursul existenţei nu pot apărea situaţii în care partenerii de comun acord ajung să acorde solitudinii o pondere cât mai mare, că aceasta poate deveni un mod de viaţă, dar aceasta poate fi urmarea CREŞTERII amandorura în deplină libertate, în deplină iubire.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la SOLITUDINEA…VERSUS…INFLAŢIA DE COMUNICARE. (13).

 1. Oana zice:

  zici intr-unul dintre articolele tale ca certandu-ne pe noi insine ne cream o stare de tensiune care ne face nefericiti. asa este. si ma intreb de unde vine intentia asta punitiva si masochista cumva. atat fata de noi insine, cat si fata de ceilalti. in ultima vreme incerc sa ma abordez mai detasat, sa imi cunosc sinele, sa accept ca exista in noi fluxuri si obisnuinte care ne dauneaza. incep sa cred ca doar cunoscandu-ne si acceptandu-ne sincer, fara palme, avem sanse sa trecem la pasul urmator- cel de a face pace cu noi, apropiindu-ne de lumina. aici am totusi nelamuriri. cum se face macazul asta, reuseste energia aia bolnava sa se evapore odata depistata? nu se creeaza din instinct o tendinta de a tot acoperi care sa erupa in anumite momente? 🙂

  • calinakimu zice:

   Să le luăm pe rând…
   Faptul că ne supărăm pe noi înșine vine din educație. Cei din jur ne-au făcut să credem că suntem tot timpul vinovați de ceva…că niciodată nu suntem prea buni pentru regulile (pervertite) ale lumii noastre. La săparea încrederii în noi contribuie și biserica , o biserică ce ne culpabilizează nu numai pentru abaterile de la dogme, căt și pentru păcatele părinților noștri. Este drept că această culpabilizare ne face vulnerabili, gata să ne plătim facturile mântuirii cu bani peșini(?!). Faptul că am fost educați să cunoaștem, să ne preocupe și să trăim numai la periferia ființei, ne vulnerabilizează și mai mult. Suntem un puzzle, nu INDIVIZI , adică indivizibili.
   Acum despre declicul declanșator al schimbării de macaz…Procesul conștientizării este unul în care starea meditativă are un rol uriaș. Acea stare de liniște interioară, care este precursoarea TĂCERII, este aceea în care găndurile, emoțile, sentimentele nu mai influențează mintea. Numai o minte curată poate primi revelația. Declicul este REVELAȚIE, nu este urmarea vreunui proces mintal, nu este urmarea unui proces elaborat, logic, nimic ce vine și tine de trecut ca memorie. Repet, nu stă în puterea minții să capete revelația, în schimb stă în puterea noastră de a ne căpăta acea stare permisivă, acea stare îm care revelația se poate manifesta.
   Energia bolnavă, cum spui tu, nu are rădăcini, este un implant egotic generat de boala lumii…egoismul, cu care ne identificăm. În asta constă forța lui. În clipa în care vom VEDEA, cu organele spirituale pe care le dezvoltăm în procesul meditației, egoul va dispare, se va evapora…Atunci inima va fi inundată de IUBIRE, de această energie care nu o poți manipula.Ea vine când nu te aștepți și pleacă tot așa…Ține numai de TINE, de căt spațiu de manifestare îi dai…
   Este mai simplu decăt cred oamenii, filosofii sau religile. Este însă nevoie de acea fervoare, de acea stare devoțională în care nu mai ai de ales, nu mai ai scopuri meschine, în care altfel NU POȚI FACE.

   • Costel zice:

    Nu stiu ce tot ai tu cu popii,unde ti-e iubirea de oameni ? Popii nu sunt oameni ? De ce nu ii iubesti asa cum sunt,cu tarele lor,cu cadelnitele si tamaia lor,ce ti-au facut si ce rau atat de mare crezi ca fac ei societatii de nu gasesti o vorba buna ?! Zau asa,eu nu privesc religia si preoti ca pe o plaga ci ca pe o reduta.Aici sa fie buba ?Chiar si asa de ce te superi din orice daca putem sa dezbatem omeneste ?!

   • calinakimu zice:

    Supărarea pe care o vezi la mine…vine din tine. Popii, bisericile în general, sunt astăzi CĂPUȘE, nu redute. Din fericire tot mai mulți oameni realizează acest fapt ușor de demonstrat. Nu este vorba de iubirea față de semeni, atunci cănd evidențiezi o formă de exploatare. Ai dreptate, popii sunt de plâns, nu de judecat, dar nu trebuie să ne facem că nu vedem o evidență rușinoasă. Ce este de dezbătut?! Faptul că biserica este organizată ca o corporație comercială care urmărește profitul?! Că au devenit niște politicieni setoși de avere, onoruri și măriri?! Că lăcomia lor este de nestăvilit?! Ce este de dezbătut aici ?!
    Nu te mai zbate în zadar…nu poți lupta cu evidența, cu o realitate inavuabilă.

   • calinakimu zice:

    Costele dragă…nu te mai strădui să mă prinzi cu ceva…ceva. La mine funcționează prezentul, realitatea, nu mă dau după cireș, spun ce am de spus…pe și în față. Chiar iubesc oamenii și din acest motiv încerc să-i trezesc, să conștientizeze piedicile auto-impuse și să identifice căpușele ascunse prin instituția bisericească și politică. Costele dragă…ce este de lămurit, ce chibzuință îți trebuie ca să vezi evidența?!?! N-am ce să descrețesc…SUNT astfel.

  • Costel zice:

   Parghia care manevreaza ”macazul” s-a dovedit a fi ,de mii de ani ,Inatitutia Sacrificiului ! Doar sacrificiul poate impaca o constiinta trezita la principiile universale.Jertfa,sub diversele ei forme,este intalnita la toate popoarele si in toate religiile.Rolul ei parea a fi acela de a echilibra talerele balantei universului,ca sa ne rascumparam greselile trebuie sa jertfim ceva din energiile alocate.Asa apare postul,asceza.

   • calinakimu zice:

    Bine spui…”manevrează”…Da este o manevră chestiunea sacrificiului…Nu este vorba de nici o răscumpărare…asta este manipulare. Ce înseamnă să-ți răscumperi(?!) greșelile?! Asta se petrece la bursă, în lumea afacerilor. Unde funcționează “do ut des”…?! Aaa, să le recunoști, iar prin acest proces al ÎNȚELEGERII să le elimini, foarte bine, dar asta nu înseamnă jerfă, nu înseamnă suferință…este bucurie. Crede-mă(?!)…știu despre ce vorbesc, nu vorbesc din cărți…
    Postul asumat, adică NU IMPUS, postul ca mod de viață, adică a mânca pentru întreținerea vieții, fără lăcomie, nu este sacrificiu. El devine sacrificiu atunci când te înfrânezi, adică o faci cu un SCOP. La fel și cu asceza…Ea trebuie asumata în egală măsură cu RELAȚIA, ăsta este echilibru…

   • Costel zice:

    Sa-ti ,,rascumperi” greselile inseamna sa vindeci raul facut prin ele.Constientizarea reprezinta doar prima treapta a unui proces lung si greu ,un proces de constiinta real bazat pe un salt la nivelul propriei constiinte.Ea,constientizarea,nu rezolva nimic,nu vindeca ,e doar o etapa absolut necesara care aduce o intelegere noua,un mod corect de a privi viata si a ne raporta la valorile ei.Recunosterea,atunci cand este facuta in mod corect,pe baza unei cunoasteri superioare a fenomenelor ,reprezinta treapta urmatoare.Rolul ei pare sa fie acela de a disipa in subconstientul colectiv energii personale greu de suportat de individ,te eliberezi,poti sa mergi mai departe,raul isi pierde puterea asupra ta prin preluarea lui de catre un mecanism imens care nu sufera cu nimic in urma acestei preluari.Treapta urmatoare,cea care vindeca cu adevarat,este jertfa,sacrificiul.Jertfa e singura care poate merge in trecut sau in viitor si poate sterge raul prin aportul sau enregetic restabilind echilibrul pierdut.
    Crede-ma,le-am trait pe pielea mea,nu-mi pasa sa ma impaunez cu vorbe ,si nu-mi arde sa te contrazic,scriu doar pentru ca Oana cauta un raspuns.Daca Oana avea deja raspunsul- ceea ce e destul de plauzibil- si a compus intrebarea doar ca pe un mic examen,atunci,Oana ,sa ma scuze !

   • calinakimu zice:

    Costele, ghinionul/norocul tău este că pentru mine viața este TRĂIRE, sunt un PRACTICANT al ei…nu vorbesc dim cărți, din ce spun alții, fie că se numesc filosofi sau preoți…
    Repet…vindecarea este ÎMȚELEGERE, CONTIENTIZARE, nu mai complica lucrurile, nu mai introduce confuzii, nu mai genera probleme…NOI suntem problema. Treptele sunt timp, iar timpul este o iluzie…Revelația este fulgurantă…Popii ți-au băgat în cap toată nebunia asta cu răscumpărarea…Valorile vieții sunt intrinseci, nu este vorba de nici o raportare…viața nu este de-o parte ți tu de alta ei…Lasă disipările, lasă energiile greu de suportat(?!) de individ…Cea mai mare energie posibilă este a IUBIRII și este foarte ușor de suportat…numai că ego-ul nu o suportă, fuge de ea, adică ego-ul nu ne lasă…
    Chestia cu jertfa este chiar hilară, nu realizezi?! Se pare ca nu… Care trecut?! Ăla mort?! Care viitor?! Ăla care nu există DECÂT ca PREZENT?! Asumă-ți nebuniile și ai scăpat. Suferi când nu înțelegi, când ești inconștient.
    Dragule…nu te mai erija în salvatorul altora, al Oanei …sau mai știu eu cui?! Pentru mine este clar…nu vorbești din experiențe personale, n-ai cum(?!) după cele ce le susți. Repeți din cunoașterea căpătată de la alții.
    Dragule FII VIU, lasă cunoștințele moarte, viața, șuvoiul ei curge pe lângă tine…nu mai RATA.

   • Costel zice:

    Cum adica a-ti recunoaste si a elimina greselile prin intelegere aduce bucurie ! ? Nu doare ca naiba si durerea aceea e semnul unui salt in constiinta ? E suficient sa nu le mai faci si gata ?! Ai facut o boacana si treci fericit mai departe – pe asta n-o mai fac ?! Nu te opresti sa vezi ce se poate repara,cum se poate repara ?! Trecutul e mort ?! Da,dar are o pandolie : cand si cand scoate capul de sub pres sa-i dam cu anestezic !
    Zic si eu…ca sa ne descretim !

   • calinakimu zice:

    Omule…durerea este inconștiență, ignoranță, adevărul te va elibera.Faptul că ai făcut-o boacănă, are un răspuns, problema este să-l asumi, asta este bucuria înțelegerii, nu are nimic de a face cu suferința. Nu te opri…viața este curgere, curgi odată cu ea…asta este trăirea în PREZENT.
    Când scoate subconștientul mizerile, acestea ard instantaneu, nu pot rezista luminii conștinței, dacă ești conștient de aceasta. Este mai simplu decăt pare, sau decât încearcă popii să complice lucrurile pentru a profita de vulnerabilitățile create în mod fals, dar profitabil material și spiritual. O rușine…Nu te mai lăsa îmbrobodit și vei vedea LUMINA, nu de la capătul tunelului, nu este nici un tunel, noi suntem tunelul care împiedică ieșirea la VIAȚĂ, la LUMINĂ.

 2. Oana zice:

  🙂 multumesc! inteleg ce spui. preocuparea exista si exista de mult timp. uneori sufocata de emotii, alte ori umbrita de periferia de care spui, dar incet, incet… 🙂

 3. calinakimu zice:

  ATENȚIE !!! Conștientizarea este o acțiune spontană, iar revelația este fulgurantă…Vreau să spun că încet, încet se manifestă în domeniul timpului, domeniu în care revelația nu are acces. Prezentul, acolo unde se manifestă eternitatea, este atemporal…

 4. Nu stiu daca e coincidenta, dar acum citesc o carte de Zivorad Slavinski, PEAT – integrarea polaritatilor primordiale, in care descrie cea mai importanta descoperire a sa, si anume faptul ca fiecare om are doua polaritati primordiale, intre care oscileaza toata viata, si o metoda pe care a descoperit-o de a integra cele doua polaritati, astfel incat sa nu mai oscilam intre ele, ci sa le constientizam si sa le acceptam – simultan pe ambele.
  Sunt sigur ca ceea ce spui este din proprie traire, nu este teorie.

  • calinakimu zice:

   O perioadă am tot căutat, dar nu am înțeles până în clipa în care nu am mers pe calea mea…De fapt asta este adevărata cotitură…atunci când iti descoperi propria cale…Pe urmă totul devine limpede. Este la fel de limpede faptul că nu poți ajuta pe nimeni să se schimbe și nici nu trebuie. TRANSFORMAREA (nu schimbarea) este chestiune personală între tine și TINE.

 5. Poti sa-mi spui daca exista niste forte (exterioare) care se opun Transformarii, Evolutiei noastre – asa sustin unele curente spirituale.

  • calinakimu zice:

   NU…NU sunt! FORTELE interioare și cele exterioare sunt BENEFICE. Maleficul, răul sunt forțe(?!) aflate la nivelul ignoranței, inconstienței, adică practic nu sunt forțe deât pentru cei de o seamă cu aceste vibratii joase…Faptul că vedem cum răul se întinde ca un lințou asupra lumii…este o realitate(?!) cu care cei mai mulți rezonează.
   Puterea entităților malefice exterioare
   rezonează și influențează vibrații compatuibile cu acestea. O forță superioară poate influența o forță inferioară, dar niciodată o forță inferioară nu va avea acces la o vibrație superioară.

 6. Bine, dar atunci cum explici halul in care am ajuns astazi noi ca fiinte?
  Presupun ca toti am fost odata mai „evoluati”, de exemplu cum esti acum tu, Eckhart Tolle, Mooji, Tony Parsons, Ilie Cioara, Krishnamurti etc.
  Ce a putut sa se intample astfel incat sa uitam cine suntem? A existat un plan diabolic, cum sustin mai toate religiile? A fost un accident?

  • calinakimu zice:

   Intrebarea ta este mult prea serioasă încăt să capete un răspuns punctual. Este de analizat, mai ales că această întrebare mi-o pun și eu.
   Se pare ca omenirea a luat-o într-o direcție greșită cu mult timp în urmă.Omenirea a tot încercat să DEVINĂ ceva, iar acest proces este in sine generator de conflict interior și nu numai. Aceasta devenire este o forma de evadare dintr-o realitate care nu a putut fi înțeleasă și asumată. A vrea sa fii mai bun, mai deosebit, atât în lumea exterioară , cât și în cea interioară poate reprezenta cauza conflictului. Dar devenirea se face prin acumulare de cunostinte, iar aceasta acumulare se proiectează în TIMP. Apare o contradicție între ceea ce ești și ceea ce trebuie să devi, iar acest conflict genereaza un centru egotic…eu-l. Acum se deschide cutia Pandorei…
   Este nevoie ca subiectul să fie aprofundat…

  • Costel zice:

   ,,Halul in care am ajuns,, a fost posibil prin uitare ! Ignoranta e cauza suferintei.Ne ignoram propria cauza,cu alte cuvinte ne-am indepartat de Dumnezeu,de Bine,de Adevar,de Frumos,am renuntat la principii,la cinste,la omenie,la….pentru bilute colorate.Si sa stii ca nu suntem chiar asa decazuti ,inca exista frumusete in noi si in lume,trebuie doar sa avem ochi pentru ea,trebuie doar sa ne aducem aminte originea noastra,natura noastra adevarata.
   Craciun Fericit ;

   • calinakimu zice:

    Spui că ne-am îndepărtat de Dumnezeu…Mai bine spus de NATURA noastră reală, doar D-zeu nu este CINEVA…?!
    Eu spun că TOTUL este frumusețe, sfânt, adevăr, dar ne trebuie organe spirituale dezvoltate să realizăm acesta…ochi de VĂZUT și urechi de AUZIT…Despre asta tot vorbesc în articolele mele.

   • Costel zice:

    CRACIUN FERICIT !

   • calinakimu zice:

    Tuturor Costele, tuturor, TREZIRE la LUMINA ADEVĂRULUI din noi…

 7. Am senzatia ca scopul sau functia eu-lui este de a nega. Daca noi am reusi sa avem o atitudine de acceptare 100%, eul ar disparea pur si simplu – asa cred eu.

  • calinakimu zice:

   Ața este…dar întrebarea tot rămâne. Ce s-a petrecut cu mult timp în urmă de omenirea a luat-o într-o direcție greșită? Cred că rolul TIMPULUI a fost determinant…

 8. Despre TIMP.
  In scientologie (de ex. se poate gasi pe net gratuit cartea „The Pied Pipers of Heaven” a lui L.Kin) este descris Incidentul 1 – acum aprox. 4 qatralioane de ani, care reprezinta Inceputul timpului („time track”) – este momentul incepand din care thetanii au inceput sa foloseasca pentru creatie (fara stirea lor, au fost pacaliti) theta composit (amestec de la mai multi thetani), de unde pana atunci foloseau doar propriul theta. Cand foloseau propriul theta, ei puteau sa creeze si sa dez-creeze singuri universuri dupa voie (si nu exista notiunea de timp), dar din momentul Incidentului 1 partea cu dez-crearea a devenit tot mai dificila (din cauza ca nu mai era exclusiv propriul theta – pentru dez-creare ar fi trebuit sa se stranga si sa fie de acord toti cei al caror theta era implicat). Astfel ei au inceput sa participe, fara voia si stirea lor, la crearea unui univers comun. Autorul Incidentului 1 este Xenu, cel care va organiza si Incidentul 2, acum cca 75 mil.de ani. Incidentul 2 este foarte violent, cu bombe nucleare aruncate peste cativa vulcani de pe Pamant (fiind cauza disparitiei dinozaurilor, si a aproape toata viata de pe Pamant). Incidentul 2 a avut ca scop capturarea, implantarea cu programe si engrame, si pastrarea a sute de miliarde de thetani (stransi de pe 76 de planete) captivi pe Pamant (nu in corpuri fizice, evident). Ei nu pot parasi Pamantul din cauza unui ecran energo-informational aflat la 26.5 km inaltime de Pamant, care ii retrimite la reintrupare (bataia pe corpuri fizice este mare…). Acestia suntem noi, se pare.
  Desi totul seamana a SF de nu prea buna calitate, scientologii sustin ca totul se poate confirma si masura, folosind niste aparate numite electropsihometre (facute pe principiul detectorului de minciuni) – dar si prin alte mijloace, de ex.cele folosite in radiestezie etc.

  • calinakimu zice:

   Intuiția îmi spune altceva…Voi încerca să abordez acest subiect într-un ciclu de articole, după cum simt…Oricum, în jurul TIMPULUI se petrece rătăcirea drumului…

 9. calinakimu zice:

  Se petrece a doua oară la comentarile lui Costel. Postează și când vreau să-i răspund dispare comentariul ?! Ciudat. Așa că am hotărât să nu-l văduvesc de comentariu, sau să creadă că l-am șters. Urmează comentariul lui Costel.
  Costel spune :
  Esti atat de tandru si de iubitor…si atat de constient ,ti-ai cerut scuze cu atata simplitate si dragoste,ai spus atat de frumos : Iarta-ma,pentru cateva clipe am uitat ca esti oaspete si aproape te-am facut nebun,iarta-ma si iti multumesc pentru atentia pe care mi-ai acordat-o !
  Mama ei de evolutie ,Caline,daca e pe chipul asta eu ma lipsesc cu bucurie indifertent de beneficiile ei !
  Multumesc !
  Scuza-ma ca te-am deranjat !

  • calinakimu zice:

   Costele…lasă ipocriziile…cu iertarea, dragostea și simplitatea…FAPTELE RĂMÂN…Tu nu ești oaspete, ești un semen oricând binevenit pe blog sau altundeva…Faptul că vrei cu obstinație să aperi tagma bisericească…este o altă dicuție. Păi dacă vrei (?!), vino cu argumente, nu repeta dogmele și canoanele inventate de popi.
   Revolta ta este la fel de ipocrită.Cine a vorbit de evoluția de care te lipsești cu bucurie? Cine a vorbit de beneficii ?…Beneficile fac parte din preocuparile bisericii, nu ale mele.
   Cât despre deranj, nu-ți fă probleme, nu mă deranjezi, mă întristezi…sincer. Din fericire te cunosc mai bine decât te cunoști tu…Te aștept oricând să revi proaspăt, autentic, LIBER.

   • Costel zice:

    Politetea e mama evolutiei.Da….sunteti un om politicos,eu sunt ipocrit iar petrecerea sterge comentarii dupa cum spuneti ca se petrece.,,Tagma ,, poate insemna si sleahta si cardasie si gasca si banda si clica….chiar asa de mult ii urati,v-au jefuit la drumul mare,v-au schilodit,ce v-au facut ?! Nici cel mai prapadit popa nu si-ar permite sa vorbeasca despre dumneavoastra cum vorbiti dumneavoastra despre ei.Argumentul acesta e suficient ? Chiar nu intelegeti ca atunci cand vorbiti despre popi ne spuneti lucruri despre dumneavoastr?!Povestea nu e despre popi,e despre fiecare cum le are.

   • calinakimu zice:

    Asta este retorică cu dus/întors, vicleană… Politețea este să nu minți, să nu furi, să nu înșeli…ăsta este ADEVĂRATUL respect.Eu spun clar…biserica este o institutie anacronică, care ACUM este condusă și funcționează în felul lumii acesteia. Este o uriașă afacere care se bazează pe înșelăciune. Nu este vorba de ură, sentimentul acesta imi este NECUNOSCUT. Probabil însă că cei vizați au toate motivele să mă deteste. este normal, ii atac la buzunar…Păi ce să spună cel mai prăpădit popă despre mine?! Că are mai mulți bani, că trăiește în lux, că mănâncă muc și sfârc, că are mâinile ca popoul copiiilor, că promite enoriașilor ce n-are ?! Nu se compară cu mine , care muncesc pentru pâinea cea de toate zilele, care nu mint, nu stau cu mâna întinsă să iau cei doi bani ai văduvei, nu revendic pământurile țării pentru care n-au muncit strămoșii mei, nu iau taxe de protecție pentru a-i apăra pe oameni de diavoli, plătesc taxe la stat și dacă trec strada. Sunt un fraier pentru popi…Da…este o gașcă cu nasul pe sus, arogantă, care conspiră cu politicienii să spolieze poporul. Păi… despre fiecare cum este vorbesc, iar popii sunt cei ce sunt, cei ce se văd de la o poștă CUM sunt. Stau între mânăstiri…așa că știu și văd lucruri revoltătoare…

 10. Costel zice:

  Nu le puneti pe toate la inima,stiti bine ca padure fara uscaturi nu exista ! Aveti dreptate in multe privinte,lucrurile nu sunt roz nicaieri ,iar biserica nu face nici ea exceptie.Totusi,de la cazuri si cazuri ,nu e cam mult sa consideram ca toti sunt tot o apa si-un pamant ,si ca biserica nu este nimic mai mult decat un sistem de capusare si spoliere ?! E cam mult,nu ? Sa fim corecti,fara biserica,asa cum este ea acum,am ramane fara principii,fara principii am fi pierduti.Nu fiti atat de pornit impotriva grozaviilor,daca vedem si binele nu avem nimic de pierdut.Incet incet lucrurile se vor schimba in bine…daca mai intai ne schimbam noi in bine,daca fiecare are grija de intetiorul sau ,de intentii,de atitudini,de sistem de valori…Dumnezeu nu e o vorba goala, daca-L punem in interiorul nostru le rezolva pe toate.

  • calinakimu zice:

   Nu-ți fă griji, nu pun la inimă nimic dintre acestea, nu o pot băga în derizoriu, la mine este liniște, nu te uita că sunt vigilent…este normal.
   Vezi tu Costele…discursul ăsta îl au și politicienii care se apără spunând că nu toți sunt hoți(?!). MINCIUNĂ ! Dacă nu pun botu…(nu sună academic, dar ăsta este nivelul discuției), nu ajung la putere, sunt eliminați. Politicienii care ajung în guvern și parlament sunt cei mai răi dintre cei răi…Cu biserica se petrece cam acelaș lucru.Peștele de la cap se impute, acolo se stabilește direcția și direcția este profund imorală. Am cunoscut o excepție, un preot adevărat, cu vocație. A fost prigonit cât a trait. Asta este realitatea, cei buni sunt excepția, nu invers, de aici trebuie plecat, motiv pentru care comentarile mele par aspre.
   Ce principii apără biserica? Nu din gură…PRACTIC?! De la Iisus încoace lumea a fost mai bună, mai corectă? Nu este din ce în ce mai rea?! Ce face biserica? Iti spun eu…pune umărul la răul lumii acesteia…Din păcate. Sunt primul care regretă.

   • Costel zice:

    Eeee,lasati ca apara,apara bine,si nu doar principiile ,biserica apara si Neamul Romanesc!
    Da…vreau sa spun ca revolta dumneavoastra are puncte ce o ancoreaza in domeniul explicabilului,pana la un punct,e omeneste, e firesc sa avem mai mici sau mai maricele nemultumiri fata de stat,de societate,de ordinea sociala,viata nu e tocmai cu puful pe care ni-l dorim noi ,dar ,de la nemultumire la extremism nu e uneori decat un pas….De prea multe ori discursul dumneavoastra sare grav calul,nu v-a vizitat nimeni sa va intrebe de extremism si propaganda antistatala ? Nu va suparati ,nu zic cu rautate,spun doar ca sa inteleg daca sunteti constient si de acest aspect care nu e de nebagat in seama.Intr-o proportie alarmanta modul in care tratati temele in discutie nu are legatura cu spiritualitatea sau cu o schimbare in bine,si asta se citeste usor printre si in randurile scrise de dumneavoasta – cei mai multi dintre cei care frecventeaza net-ul stiu cu exactitate ca o adevarata schimbare in bine incepe de la propriul sistem de valori si acorda timp si ingaduinta exteriorului ,institutiilor,semenilor, , cel ajuns in varful muntelui asteapta cu rabdare sa fie ajuns din urma, nu judeca,nu condamna,nu bruscheaza,nu darama ci indeamna cu vorbe frumoase – ori atitudinea dumneavoastra depaseste vadit limitele unei critici constructive si se cantoneaza clar in extremism.Totul trebuie ras in acceptiunea dumneavoastra,nu aveti clementa ,nu exista ingaduinta,aruncati foarte usor cu vorbe urate ,la moaste le spuneti ciolane,la pelerini pupatori de oase moarte,preotii ar fi buni mancati de vii daca se poate,biserica desfintata,traditiile sterse,obiceiurile inlocuite imediat ordinea de drept abolita pentru ca e facuta de piliticieni prosti, samd. Aveti dumneavoastra ce sa puneti in loc si sa fie mai bun ? Sa zicem ca aveti,ca a-ti descoperit,dar asa se face ?! Ponegrind si insultand ?Cand stiti bine ca mingea nu e la popi ci la dumnevoastra, va preocupa mai mult sa-i trageti popii suturi in fund decat sa-i dati gol !? Nu-i zguduiti prea tare in zona din dos ca daca le. stricati aparatajul din dotare dati de belea cu preotesele…va raman toate pe cap !

   • calinakimu zice:

    Măi Costele…măi, te strădui de multă vreme să bagi bățul prin gard, dar nu ține, cel puțin în ceea ce mă privește. Te crezi jmecher, dibace în manipulare, dar nu faci decât să-ți dezvălui neputința. Ești prizonierul prejudecăților, sclavul unor principii dăunătoare, bolnave, discrimimatorii, apărătorul exploatatorilor și cu siguranță unul dintre profitorii sistemului politic, ecomomic și religios corupt. Văd că nici măcar nu te strădui să realizezi cu cine ai de a face. Păi Costeluș micuț umbli să mă sperii cu ordinea de stat, cu îndemnuri la revoltă la ordinea de stat (parcă Ceaușescu spunea la fel?!), cu extrenismul? Extremist este sistemul exploatator minoritar, care î-si permite in conspirație cu biserica să subjuge omenirea. Știu că vă arde la lingurică cînd auziți ce vă spun, este normal, că doar din asta trăiți, din exploatare și manipulare abjectă. Ce vrei să spui?! Să stăm cuminți în banca noastră, să ne lăsăm călcați în picioare de tagma voastră, a jefuitorilor de tară și neam, să vă umplem buzunarele cu taxe și impozite din care să huzuriți. Trai pă vătrai neneacă…
    Spui că biserica apara neamul Româmesc?! Cum? Cerșind din averea țării pământuri căpătate prin zapise vechi date de domnitori vremelnici, care și-au permis să dea din ce nu era al lor? Construind catedrale faraonice din banii unui popor jefuit? Îmbuibându-vă cu ce este mai bun și mai luxos pemtru voi și familile voastre?
    Avem DREPTUL DIVIN la o viață demnă, nu în puf ca a voastră a jefuitoruilor, la o viață fericită, curată dreaptă. Cred că vă convine conjunctura actuală…dar nu va mai ține mult această nedreptate, nu pentru că o spun eu, dar este strigătoare la CERUL pe care voi popii îl implorați, dar de care habar nu aveți.
    Zici că n-am clemență?! Pentru ce? Pentru trădare, minciună, jaf, hoție ?! Nu, nu am…dar asta nu înseamnă că vă doresc răul…VĂ DORESC NUMAI BINELE, dar binele nu înseamnă să călcați în picioare totul. Unde este insulta ?! Faptul că spun ceea ce se petrece sub ochii nostri? Tu spui că trebuie să așteptăm cu răbdare să fie mai bine. De la cine?! De la cei care clipă de clipă nu știu ce să mai inventeze ca să fure?!
    Costele…renunță, cel puțin în ceea ce mă privește. Poți face rapoarte la șefii tăi, la Securitate, la D-zeu, la moaște, la patriarhie…NU ÎMI ESTE FRICĂ. Sunt cu ADEVĂRAT RELIGIOS !!! Nu sunt o făcătură ce poate fi dusă de nas, iar dacă n-ai rușine și după cum vorbești se vede că n-ai…pleacă și descarcăți veninul în altă parte.
    Văd că porți grija zonei din dosul preoteselor…Rezolvă-le dosul, poate că la asta oi fi bun, cu toate că nu cred ?!

   • Costel zice:

    Pe o astfel de atitudine doriti dumneavoastra sa construiti o lume mai buna ?!Nu va fi mai buna ci la fel de rea ,daca nu chiar mai rea,pentru ca saracul va da jos pe bogat sa se puna el in mijlocul gramezii cu galbeni,dar apucaturile lui nestrunite il vor face sa cada in aceleasi greseli.In patimi sta raul care ne macina,acesta este cel mai important lucru pe care trebuie sa-intelegem inainte de a porni sa construim o lume mai buna,raul e in noi nu in exteriorul nostru,obisnuintele noastre proaste ,modul dezastruos in care intelegem viata si in care ne raportam la ea .Fara o ridicate a nivelului de constiinta,fara o educatie bazata pe valori,fara ca cel putin jumate dintre cei care ies in strada sa fi trecut ferm la principii de viata sanatoase,degeaba vom iesi in strada pentru ca nu vom face decat sa inlocuim un rau cu alt rau,pentru ca noii alesi vor ceda in fata tentatiilor la fel a cei vechi.Salvarea sta in efortul personal constient de slefuire a propriei personalitati,nu in razmerita si hula.Ma indoiesc de faptul ca nu stiti lucrurile astea,dar va multumesc ca imi dati voie sa le spun !
    Ivocati undeva ca Isus a intrat cu biciul in templu,ca a rasturnat tarabele….asa a-ti inteles dumneavoastra ,sau asa vreti sa se inteleaga,ca lucrurile acestea s-au petrecut fizic.Chiar il vedeti pe Mantuitor lovind oamenii cu biciul sau distrugand ceva ?! De la nivelul acesta de talcuire a unor pilde si parabole ni se trage mult rau.Templul si tarabele si fariseii simbolizeaza natura umana inferioara,tarele noastre,acolo ne indeama Isus sa punem mana pe bici,acolo ne spune sa facem ordine.Dati divada de intelepciune daca o aveti,si spuneti lucrurilor pe nume daca le stiti,multi avem nevoie de indrumare si multi cauta,iar a induce oamenii in eroare se plateste scump.Prin ceea ce scrieti influientati destine si schimbati sorti,incercati sa scrieti frumos,si citet,atingeti bland mintile oamenilor daca vreti cu adevarat sa le adunati si nu sa le rataciti !

    Multumesc frumos !

   • calinakimu zice:

    Pentru mine nu este important să mă fac înțeles acelora care n-au ochi de VĂZUT ți urechi de AUZIT, este important să-i înțeleg și te asigur că îți înțeleg poziția inconfortabilă în care te afli, chiar dacă nu sunt de accord cu ea. N-am cum.
    Inițial, după ultimul comentariu, n-am mai vrut să intru într-un dialog imposibil cu tine. Dar doresc să mă folosesc de cazul tău și să scriu un articol sau doua despre acesta, așa încât consimt să-ți răspund, nu ție, care ești îndoctrinat, ci acelora care vor avea de învățat ceva din simptomul pe care îl reprezintă cazul tău.
    S-o luăm punctual…
    Tu spui
    Pe o astfel de atitudine doriti dumneavoastra sa construiti o lume mai buna ?!

    Eu nu doresc o lume mai bună (decât cea actuală… este greu să-mi imaginez în secolul XXI una mai rea), doresc o lume NORMALĂ la care avem un drept DIVIN. O lume construită pe fundamentul Existenței, care este IUBIREA.
    Tu spui
    Nu va fi mai buna ci la fel de rea ,daca nu chiar mai rea,pentru ca saracul va da jos pe bogat sa se puna el in mijlocul gramezii cu galbeni,dar apucaturile lui nestrunite il vor face sa cada in aceleasi greseli.In patimi sta raul care ne macina,acesta este cel mai important lucru pe care trebuie sa-intelegem inainte de a porni sa construim o lume mai buna,raul e in noi nu in exteriorul nostru,obisnuintele noastre proaste ,modul dezastruos in care intelegem viata si in care ne raportam la ea .Fara o ridicate a nivelului de constiinta,fara o educatie bazata pe valori,fara ca cel putin jumate dintre cei care ies in strada sa fi trecut ferm la principii de viata sanatoase,degeaba vom iesi in strada pentru ca nu vom face decat sa inlocuim un rau cu alt rau,pentru ca noii alesi vor ceda in fata tentatiilor la fel a cei vechi.Salvarea sta in efortul personal constient de slefuire a propriei personalitati,nu in razmerita si hula.

    De fapt vrei să demonestrezi că răul zace în noi, patima este un dat, ca mai apoi să recunoști că de fapt aparține educatiei iresponsabile.
    Se vede că înțelegi din articolele mele doar ce te doare, atacul la popi și sistemul politic. Tot timpul susțin nevoia CONȘTIENTIZĂRII, educației responsabile, sunt un adept al MERITOCRATIEI, ca singură formă echitabilă de funcționare a societății.
    Ce vezi tu răzmeriță și hula?! Te doare când arăt VINOVAȚII pentru perpetuarea acestei anormalități, când pun degetul pe rană?
    Ce face biserica?! Incasează taxe de protecție împotriva unei inexistențe…diavolul, o invenție profitabilă. Vulnerabilizează oameni și așa bulversați de educație, ca să-i înregimenteze într-o credință care să-i dezoseze, să-i eviscereze, să-i facă manipulabili. Revendică averi la care NU AU NICI UN DREPT, fac afaceri fară să plătească impozite, huzuresc căpușând poporul. Cum să fie o lume normală?
    Tu spui
    Ivocati undeva ca Isus a intrat cu biciul in templu,ca a rasturnat tarabele….asa a-ti inteles dumneavoastra ,sau asa vreti sa se inteleaga,ca lucrurile acestea s-au petrecut fizic.Chiar il vedeti pe Mantuitor lovind oamenii cu biciul sau distrugand ceva ?! De la nivelul acesta de talcuire a unor pilde si parabole ni se trage mult rau.Templul si tarabele si fariseii simbolizeaza natura umana inferioara,tarele noastre,acolo ne indeama Isus sa punem mana pe bici,acolo ne spune sa facem ordine.

    Interpretarea bibliei biserica o face in total accord cu interesele ei meschine. Când îi convine interpretează mot a mot, când nu…o dă după cireș…Biserica a considerat că Iisus este un bun personal și a fost confiscată interpretarea faptelor sale. Iisus era un OM adevărat, nu o făcătură. El a luat biciul la propiu, deoarece AȘA a simțit că trebuie să procedeze atunci. Nu era o leșinătură, cum vrea biserica s-i facă pe oameni. Văd cum …așa ziși credincioși, care vor să arate că sunt smeriți, stau cu capul aplecat într-o parte și adoptă acea privire bleagă de cîine ud și bătut… Sărmanii oameni…Făcăturile astea NICIODATĂ nu vor pune mâna pe bici, atunci când este cazul. Asta se și urmărește.
    La fel cu uscarea smochinului, este o pildă pe care biserica o interpretează cum vrea. Majoritatea pildelor sunt interpretate profitabil de biserică.
    Sunt pașnic, dar asta nu înseamnă RESEMNARE, politica struțului și nici alte compromisuri.
    Natura noastră nu este inferioară, este DIVINĂ, suntem substanțial DUMNEZEI. Greu de îmțeles pentru tine.
    Tu spui
    Dati divada de intelepciune daca o aveti,si spuneti lucrurilor pe nume daca le stiti,multi avem nevoie de indrumare si multi cauta,iar a induce oamenii in eroare se plateste scump.Prin ceea ce scrieti influientati destine si schimbati sorti,incercati sa scrieti frumos,si citet,atingeti bland mintile oamenilor daca vreti cu adevarat sa le adunati si nu sa le rataciti !

    Adică să traduc…Pentru tine înțelepciunea înseamnă să scriu frumos(?!) și citeț(?!), să nu care cumva să deranjez mințile (adormite) ale oamenilor, ca nu cumva să se trezească, presupun.
    Nu îndrum pe nimeni…Spun ceece ȘTIU în urma unei TRĂIRI firești. Repet…nu mint, nu fur, nu trădez, nu stau cu mâna întinsă, nu exploatez, adică nu pot fi politician, om de afacere, sau popă.
    Îi îndemn pe oameni să nu mă creadă pe cuvânt…să EXPERIMENTEZE, să-și găsească propia cale, nu pe a lui Hristos, Budha,Mahomed, sau a mea…
    Să analizăm prestația ta și d.p.d.v. psihologic. Tu încerci să îți prezenți presupusele argumente făcând apel la o politețe ipocrită. Spun ipocrită deoarece vrei să pari politicos în comparție cu mine, care spun LUCRURILOR PE NUME. O asemenea abordare te dezavantajează, deorece FAPTELE vorbesc de la sine, și cele ce spun aceste fapte… nu-ți convine. Nenorocirea pentru tine, este că te afli în defensivă, este firesc, cele ce se petrec sunt strigătoare la cer…așa că adopți stilul târâș. Este drept, ai încercat să te dai vioi și m-ai amenințat în comentariul trecut cu atacul asupra instituților statului, ordinii de stat și alte bazaconii. La începutul anului, un popă m-a blestemat, mi-a legat(?!) sănătatea…cel puțin așa zicea el.
    Costele…nu ține, plângi la mormînt străin, și tu știi asta, dar o faci pemtru cei care vin să-mi viziteze blogul, doar, doar le vei deturna atenția. Păcatul tău…
    Este Crăciunul și de la ora 19 sunt Moș Crăciun, plec prin sat, plec prin vecini să aduc o rază de iubire copiiilor. Tu…liniștește-te, sunt irecuperabil pentru înregimentări religioase sau politice. Ai grijă de tine și nu mai purta grija altora, atâta timp cât ești în derivă…și EȘTI, crede-mă, ți-o spun cu toată compasiunea.
    Cei care mă citesc…poate că se regăsesc în cele ce le spun, iar mesajul meu este fundamental despre IUBIRE !

 11. Costel zice:

  Se pare ca doua sau trei episoade o sa fiu Drosophila .Melanogaster.O sa stea lumea buluc la coada la bilete !Pana acum m-ati facut in multe feluri ,acum,gata,studiu de caz ,ma faceti Melanogaster, hopa la microscop cu musca ! Glumeam si eu ,ca sa mai echilibram energiie,stiu si o metoda speciala de echilibrare :povestle ! Pentru ca tot vine Craciunul eu am sa spun povestea Bradului de Craciun iar dumneavoastra o sa intelegeti ce vreti dar parerile dumneavoastra nu pot schimba evidenta : omul nu e Dumnezeu,nu suntem ,,substantial Dumnezei,,pana la manifestarea naturii noastre divine avem multe de facut,Dumnezeu esre in noi ca potentialitate;Raul este in noi,este un dat,nu poate fi schimbat de puterile noastre omenesti obisnuite ,trebuie sa permitem naturii noastre superioare sa lucreze cu el,doar Dumnezeu poate transforma acel rau,ceea ce avem noi de facut este sa ne cizelam personalitatea sa lasam cale libera luminii sa lucreze asupra acelui rau ;Hoardele lumilor astrale sunt cat se poate de reale,nu sunt o inexistenta si o inventie profitabila cum spuneti dumneavoastra,toate religiile au rtualuri de protectie in acest sens iar biserica noastra face mult bine prin rugaciunile si ritualurile menite sa tina la distanta acele hoarde.Punct.Aaa,inainte sa spun povestea trebuie sa va atrag atentia ca nu e frumos sa-i faceti ,,facaturi ,,pe credinciosi….probleme,probleme mari cu politetea,mult de lucru !Sa vedeti fenomen curios cand o sa apara constiinta !
  Acum povestea :
  Bradul de Craciun simbolizeaza omul incarcat cu virtutile divine,globurile sunt sefirele,beteala sugereaza caile.Strabunii in intelepciunea lor,ca sa fie convinsi ca nu vom uita niciodata aceste informatii le-au lasat inscrise in fibra noastra printr-o metoda infailibila la care noi ii zicem astazi traditie ,obiceiuri !
  Asta e toata povestea.E scurta.
  Drumul,insa,drumul e lung si greu si cere in mod obligatoriu indrumare si protectie la primii cativa pasi.Cine crede ca poate fi propriul lui invatator ,poate,dar cu suprize si suprize peste suprize….foarte multe surprize !

  Craciun Fericit !
  Si-un colind frumos :

  S-a imbracat pamantul in magie,
  Coboara ingeri printre muritori,
  Cu trambite si flori de iasomie,
  S-aduca slava-n Sfinte Sarbatori !

  Se-aud colindatori vestind Craciunul,
  Pocnind din bice si facand urari !
  Simtim ca se apropie ajunul
  In haina de lumina si culori.
  Asteapta Bradul sa-l impodobim,
  Cu artificii,globuri si stelute,
  Sperantele si tot ce ne dorim
  Le agatam in ganduri,pe crengute !

  • calinakimu zice:

   Am venit de la întâlnirea cu copii și când ți-am citit comentariul mi s-a făcut lehamite.Voi, cei ca tine ucideți sufletele inocente ale copiiilor băgându-le în cap nebuniile de care sunteți bântuiți. Auzi colo…răul este în noi(?!)…Poate în tine amice… poate, cu toate că dacă este, TU faci tot posibilul să rezonezi cu vibrațile gregare. Ce faci tu ca să ajungi să-ți manifești Divinitatea? Faci pe postacul ortodox?! D-zeu nu este ca potențialitate…sufletul, conștința, sinele, spiritul, zii cum vrei, este LUMINĂ pură, este D-zeu. Spui că doar D-zeu poate transforma…bla,bla,bla…Care D-zeu?! El este vreo persoană, este cineva în afara creației, există dualitate?! Habar n-ai despre ce vorbești.
   Păi sigur…trebuie ritualuri, rugăciuni, pupări de oase, exorcizări, taxe de protecție contra diavolilor, catedrala neamului, mii de hectare de pământ…ca să vă umpleți buzunarele…Nu vă mai ajunge…Biserica ține la distanță hoardele, spui tu?! Păi să-i țină pe politicieni, să-i țină pe făcătorii de războaie, pe exploatatorii oamenilor…sau ăștia trebuie să ne chinuiască ca să ni se ierte păcatele?!
   Nu eu i-am făcut făcături pe credincioși…VOI ați comis această nenorocire cu bieții oameni.
   Aha…drumul mântuirii este lung, spui tu. Voi ați vrea să fie nesfârșit, să vă saturați lăcomia de bani, putere și slavă.
   Fenomen curios când o să apară conștiința…spui. Habar nu ai despre ce vorbești. Asta este blastfemie.
   Amice…musculița de oțet este barem …normală. Chiar tu nu realizezi că bați câmpii?! Lasă ipocriziile cu politețurile…trezește-te…hei…Ești îndoctrinat până în vârful unghilor și repeți ca un papagal inepțiile învățate de aiurea… Consider că nu mai are rost să fac o analiză pe text, bângui numai aiureli. Te rog, cu toată politețea, plimbă ursu…Știu, nu este academic, nu este ce-ai vrea tu, dar n-ai ce căuta pe la mine. Sunt un păcătos luat în stăpânire de hoardele de draci, n-am nimic sfânt, iar tu ai făcut tot ceea ce era omenește posibil, ba chiar mai mult, ca să mă aduci pe calea voastră. E bine?! În regulă, mai treci pe aici altă dată, cel puțin pentru divertisment, din ciclul …sa râdem cu Costel…Apropo…de ce-ți spui Costel?… Lasă părinte…

 12. Oana zice:

  am fost plecata in perioada asta si acum am ajuns sa citesc comentariile voastre. uhm! 🙂 in primul rand multumesc pentru ele, in al doilea rand… de unde si cum sa incep? ca nu as vrea sa continuam disputa asta. 🙂 nu condamn religiile si nici Calin nu o face din cate am vazut, ci doar abordarea unora dintre ele care ne tine supusi, neimpacati cu noi si cu oamenii din jurul nostru, tristi, neputinciosi si asa mai departe. in plus ni se iau chiar bani pentru nefericirea asta. in plus, fiind nefericiti, ii facem nefericiti si pe cei din jurul nostru. devenim sacrificati si masochisti degeaba. e un sacrificiu inutil si dureros pentru toata lumea. eu cred ca sunt preoti dedicati care ajuta prin intelepciunea lor, iar acestia se apropie de iubire, de acceptare, de adevar. de-aia nu consider ca sunt in regula generalizarile, chiar daca ortodoxismul sare impertinent calul. iti inteleg revolta, Calin, am sustinut-o si ti-as sustine-o intru totul daca nu as cunoaste oameni minunati care au luat calea asta, dar care, intr-adevar, sufera si sufera si altii ca ei sufera si tot asa. Costel, din cate vad, consideri ca a fi impacat cu tine aici, si nu in viata de apoi, e un pacat, o hranire a egoului, dar Calin tocmai ca sustine eliminarea asta a egoului. neimpacarea asta e o tensiune sustinuta de ortodoxism, e ca un magnet care te trage tot timpul intr-o groapa cu lei psihica si sufleteasca. Mihai, mi se pare foarte interesanta cartea lui Zivorad Slavinski de care spui. am s-o caut.
  sa ne fie un 2016 intelept, oameni buni! 🙂 multumesc de implicare!

  • calinakimu zice:

   Bine ai revenit…
   Nu TREBUIE să mă susții, sau să nu o faci. Încerc să limpezesc apele, dar mai întâi acestea se tulbură și mai mult…Am cunoscut și eu oameni deosebiți înregimentați , cum este Cleopa, Arsenie Papacioc, Argatu, oameni care ar fi fost deosebiți oricum. Nu credința a făcut ca aceștia să capete acea înțelegere serenă. Ei sunt și au fost folosiți de biserică pentru atragerea oamenilor către biserică… Ei erau religioși oricum, chiar fără a fi fost creștini sau budiști, religiozitatea fiind o stare, nu un cult anume.
   Dogmele, ritualuriile, teologiile sunt voaluri , sunt grile, care nu lasă vederii decât unele aspecte ale realității, dar până ce realitatea nu este văzută în toată măreția și complexitatea ei, nu va putea fi cu adevărat înțeleasă. Eu susțin drumul scurt, drumul drept, firesc al revelației. Costel, sau oricare alt om înregimentat, nu va accepta decât pe cei înregimentați în cultul lor…pe cei asemeni lor, ceea ce nu este în regulă. Costel este un agent de influență, ca să zic așa, el intervine atunci cănd subiectele contrare cultului său au audiență, atunci încearcă să traga plăcinta pe spuza lui.
   Și ție toate cele bune în noul an…și nu numai.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s