SOLITUDINEA…VERSUS…INFLAŢIA DE COMUNICARE. (12).

1

Un om singur este un om egoist, un om care se gândeşte numai la plăcerile sale. În solitudine descoperi TRANSFORMAREA, descoperi IUBIREA, iar iubirea ţine întotdeauna cont de ceilalţi.

Ego-ul se foloseşte de cei din jur, iubirea se lasă folosită de cei din jur. Iubirea vine din suflet şi ascută sufletul, ea empatizează cu FIINŢA celuilalt, cu nevoile acestuia. Un om compasional nu este nici raţional, nici pasional, este fundamental corect emanând iubire, pace, armonie.

Raţiunea are “raţiunile” ei, adică interese propri, scopuri propri, iar pasiunea este viscerală, sălbatică, disperată frizând nebunia.

Starea compasională apare în meditaţie, este însăşi starea meditativă. Iubirea este în fond dizolvarea de sine şi cine descoperă iubirea nu-şi mai aparţine. Fie că mergi pe calea meditaţiei, cale transformatoare în care în deplină luciditate descoperi iubirea, compasiunea, sinele, fie că mergi pe calea devoţională a iubirii, calea dizolvării de sine în care iubirea te scoate din minţi…este acelaşi lucru, direcţia fiind corectă, iar direcţia este în spre FIINŢĂ.

Urmând calea meditaţiei, a solitudinii, nu este nevoie să cauţi iubirea, te caută ea pe tine, este suficient să fii relaxat, lucid și să te bucuri de tine însuţi, de FIINŢA ta. Restul, adică TOTUL vine de la sine prin sine.

Urmând calea devoţională, calea iubirii, iubirea va înflori în voi devenind meditativi, adică solitari, ceea ce nu înseamnă că veţi fi singuri. În solitudinea meditativă a căii meditative eşti TU cu TINE, graţia Divină apare pe parcursul transformării, nu pleci de la ea.

Pe calea devoţională a iubirii…”celălalt” este însăşi graţia Divină, se dizolvă în iubire.

Sunt două căi ce nu trebuie amestecate, dar care merg în aceiaș direcţie şi se vor întâlni.

Indiferent de cale, marea înţelepciune este să iei lumea AŞA CUM ESTE, de aici trebuie plecat, să nu o schimbi. Când efortul va fi direcţionat în spre interior apare trensformarea, fie pe calea meditativă, fie pe cea a iubirii.

TRANSFORMAREA transcede lumea, pe când schimbarea se luptă cu lumea. Nu poţi lupta cu lumea sau cu tine însuţi fără să generezi tensiuni, conflicte, suferinţă, nefericire. A pătrunde în interior, acest fapt în sine este transformator prin descoperirea de sine.

A fi în mulţime sau solitar sunt stări tranzitorii în care ne putem bucura în egală măsură de solitudine, cât şi de “ceilalţi”. Important este ca atunci când te afli într-o stare sau alta, să fii TOTAL acolo. De la sine vor alterna aceste stări, dacă ele sunt trăite cu bucurie. Când alegi numai una dintre căi, solitudinea sau comuniunea, este ca şi cum ai încerca să zbori doar cu o singură aripă. A fi solitar nu exclude relaţia partenerială, iar reciproca este la fel de valabilă. Asta înseamnă să FII OM ÎNTREG.

Relaţia în solitudine merge mâna în mâna cu iubirea şi meditaţia, sunt stări complementare nu contradictorii.

Ce sens are solitudinea fără să cunoşti relaţia ?

Ce sens are relaţia fără să cunoşti solitudinea ?

Sunt stări complementare, sunt flux şi reflux, fac parte din ritmul Existenţei. Te cufunzi în celălalt, te pierzi în celălalt, ca mai apoi să te regăseşti pe tine. Sunt nevoi fireşti. Nevoia împărtăşirii iubirii te face să te reverși în celălalt, este fluxul iubirii, revărsarea prea plinului, ca mai apoi să te reîntorci în tine pentru a te umple de nevoia de celălalt, de iubire.

Când încerci să zbori cu o singură aripă, când alegi doar comuniunea intri în inflaţie de comunicare, te înstrăinezi faţă de tine, te simţi gol de conţinut. Când alegi doar solitudinea, nu accepţi relaţia, iar prea plinul nu are unde să se reverse. Este firesc ca această stavilă artificială să producă daune, să producă alienare. Energia nu poate fi oprită din curgerea ei firească înăuntru/afară.  Asta înseamnă să fii armonic : flux/reflux, noapte/zi, sunet/tăcere, solitudine/relaţie.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la SOLITUDINEA…VERSUS…INFLAŢIA DE COMUNICARE. (12).

 1. Imi cer scuze daca nu sunt chiar la subiect, dar as vrea sa te intreb ceva care ma framanta in ultima vreme, si sunt chiar bulversat – tu vorbesti despre Fiinta din noi, dar aceasta Fiinta este una si aceasi in fiecare din noi, sau difera la fiecare ? Cu alte cuvinte, este adevarat ca „Toti suntem Unul”, ca Fiinta este tot ce exista si nu exista nimic in afara Ei – sau este doar o gogorita pe care ne-o vând religiile si tot felul de curente spirituale (si in realitate fiecare suntem o entitate separata de celelalte, si niciodata nu vom ajunge Unul) ? Daca nu stii raspunsul, nu ma supar 🙂

  • calinakimu zice:

   Intrebarea ta este legitimă, mai ales că în piața cuvintelor, atât religile, cât și filosofii au aruncat noțiuni diferite, care însă făceau referire la unul și același lucru. Ba mai mult, acest fapt a fost făcut cu intenție, pentru a veni fiecare cu interpretări originale, sau pentru a respecta dogma. Imi propun (nu știu când) să lansez un dicționar(cam mult spus) în care să evidențiez cuvinte folosite impropiu, iar pe de altă parte să revalorizez unele cuvinte corupte.
   Referitor la ce mă întrebi tu…atât FIINȚA cât și SINELE, cât și CONȘTINȚA reprezintă SUFLETUL, acea suflare de viață, scânteie Divină, LUMINA în care ne unificăm.
   Așa este , în afara EI nu există nimic, TOTUL ESTE din LUMINĂ, reprezintă marele miracol prin care LUMINA ajunge să se manifeste într-o infinitate de forme…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s