“NORMALITATEA”… TERORII.   (4).

 

heart-people

Capitalism, socialism, creştinism, budism, mahomedanism…şi câte „ism”-uri or mai fi existând(?!), toate nu sunt decât sisteme inventate de om, sisteme care au corupt, care au generat lumea în care trăim (presupunem), o lume a conflictelor, exploatării, lăcomiei, violenței. Aceastea ne-au creat un mediu fals care ne-a luat în stăpânire.

Mintea/inimă, de care tot vorbesc, acest organ spiritual, ochi de văzut şi urechi de auzit, este INTELIGENŢĂ, iar o minte inteligentă nu devine stăpâna mediului, devine UNA cu acest mediu, datorită înţelegerii acestui mediu se va integra armonic într-o realitate UNICĂ. Faptuil că acum avem o minte limitată, condiţionată, plină de prejudecăţi, confuză, suferindă, care caută să evadeze fără să fi înţeles mediul, nu face decât să cădem din lac în puţ, să amplificăm confuzia. Mintea actuală se roteşte într-un cerc vicios limitat al  situatilor date, al cunoscutului, al experienţelor trecutului, iar viitorul l-am inventat pentru a evada dintr-o realitate pe care nu o înțelegem.

Acum 3000 de ani Confucius descoperea  principul după care evoluează natura, iar acest principiu la numit MERITOCRAT, o caracteristică ce este nevoie de a fi aplicată şi societăţii omeneşti pentru corecta ei funcţionare. Acest principiu a fost descoperit înainte ca vechii greci să inventeze sistemul democratic și este de cel mai elemntar bun simț.

Puterea meritului versus puterea poporului. Puterea meritului este apropiată de selecţia naturală, pe când puterea poporului este pur arbitrară. Puterea meritului presupune valoare, calitate, dreptate, pe când puterea poporului presupune manipulare, oportunitate, circumstanţe, întâmplare, bunul plac, toate acestea neavând nimic în comun cu valoarea, cu meritul, ele ţin doar de lungul nasului celor MULŢI, „multul” fiind singurul argument.

În decursul timpului au mai existat încercări timide prin care să se ţină cont în organizarea societăţii de valoare, încercări care au eșuat. Pentru a înţelege acest principiu este nevoie de întrunirea unor condiţii, de o maturizare  a oamenirii.

Mai nou, în zilele noastre, Laurenţiu Primo, un om pe care nedreptatea încă îl mai doare, încearcă să aplice acest concept meritocrat în organizarea unei societăţi bazate pe merit, valoare, profesionalism, calitate. O societate în care criterile de promovare în funcţii importante şi mai ”puţin” importante ( fiecare funcţie în societate are importanța ei ), să fie determinate de calitatea individului, calitate certificată prin FAPTE şi cunoştinţe specifice fiecărui domeniu de activitate. Lucrările sale  Meritocrația și meritocratismul, cât și Constituția meritocrată, stau la baza acestei adaptări a meritocrației la nivelul societății umane. Este pe cât de firească această abordare, pe cât este de periculoasă pentru toţi cei care preferă să-şi valorifice abilitatea gregară de a fura, a minţi, de a trăda, de a înşela. Valoarea, meritul, calitatea îi sperie pe cei mediocrii, pe cei leneşi şi indolenţi, pe cei care pescuiesc în ape tulburi şi care tulbură apele pentru a genera un mediu propice acestor îndeletniciri inferioare.

Asta nu înseamnă că modul cum a conceput Laurenţiu Primo aplicarea acestui principiu în societate este perfect. Nici vorbă, este însă perfectibil, dar pentru a perfecţiona ceva este nevoie, ca mai întâi să fie luat în discuţie. Acest fapt este la ora actuală imposibil de realizat. De ce ? Deoarece toate sitemele care funcţionează ca vai de lume îşi văd ameninţate interesele cleptocrate. Sclavia în care trăieşte actuala societate omenească este impusă  prin inconștiență, frică, trădare, educaţie, manipulare, de către o minoritate nesemnificativă, dar extrem de lacomă şi de vicleană, care şi-a atras de partea ei mass media, forțe represive și un sistem de control bine pus la punct. Nici un post de televiziune, nici o publicaţie nu are voie să vorbească despre meritocraţie, toate se află sub pălăria unor interese care finanțează mass media. Este prea periculos pentru non valorile care conduc lumea  să taie răul de la rădăcină, să promoveze echitatea, dreptatea, adevărul, valoarea, cu toate că vor beneficia în final cu toții. Abordarea celor care fac parte din sistem și a celor plătiți să-l susțină, este, că ar fi vorba despre o utopie să încerci aplicarea unui principiu prin care întregul eșafodaj putred construit de actualul sistem s-ar prăbuși. Adică este utopic modul cum evoluează natura, iar sistemul actual, este firesc, bun, că tot ceea ce este rău este din cauza oamenilor care-l aplică ?! Pe undeva …așa este, că doar oamenii sunt sistemul, în ei zace ego-ul, lăcomia, dorința de dominare, de putere/avere. Nu vă lăsați înșelați de  cântecul de sirenă al democrației, este  o mare manipulare.

Meritocrația nu poate deveni modalitatea firească prin care se va genera o societate normală, decât în măsura în care în interiorul fiecăruia dintre noi se va produce acea nevoie de conştientizare a realităţii AŞA CUM ESTE EA. Va trebui să acceptăm şi să ne asumăm realitatea ruşinoasă în care presupunem că trăim Ce lume poate fi aceea în care violenţa, exploatarea, minciuna şi terorismul sub toate formele sunt ”normale”, în care teroarea ajunge politică de stat, iar terorismul este încriminat doar dacă nu se încadrează într-o formă de violenţă unanim acceptată?

Va rog…TREZIŢI-VĂ !!!

Este o realitate evidentă faptul, că nu ne poate fi bine decât împreună, ca UNITATE, ca ceea ce în mod substanțial suntem. Până nu vom înţelege, că specia umană şi nu numai, are origine comună, vom continua să rătăcim, să ne tot afundăm în ignoranţă şi umbra acesteia…suferinţa. Zadarnece orice încercări de reformare, de îmbunătățire a actualelor sisteme disfuncționale generatoare de conflict, exploatare, haos. Repet…DIRECȚIA ESTE GREȘITĂ.

De aceea, mai înaintea meritocraţiei, consider că este nevoie să descoperim acea stare transformatoare, unificatoare, integratoare, pe care o  numesc…AMOCRAȚIE.

PUTEREA IUBIRII prin  intermediul minţii/ inimă, puterea INTELIGENŢEI  în lumina căreia ADEVĂRUL ni se va revela spontan.

Acum mintea este divizată în raţiune, gândire şi intelect, dar ea în mod fundamental este INTELIGENŢĂ. Mintea poluată de memorie, de trecut va apela la gânduri, raţiune şi intelect, la aceste divizări, pierzându-şi astfel calitatea. Atenţie, aici nu este vorba de mintea care se dedică cercetării ştiinţifice, este vorba de mintea cea de pe urmă, care ar trebui sa fie cea de toate zilele și care este subordonată IUBIRII, în afara căreia nu poate exista RELAȚIONARE.

AMOCRAȚIA, puterea compasiunii, a iubirii pure, naturale, este saltul decisiv  pe temelia căreia se poate mai apoi construi şi consolida MERITOCRAŢIA, fiecare având locul şi rostul său binemeritat în marea orchestră a Existenţei.

N.B

Mai multe despre Meritocratie pe :

http://meritocratia.ro/

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Meritocraţia, Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la “NORMALITATEA”… TERORII.   (4).

 1. Frumos cuvânt, Amocrație = Puterea Iubirii prin intermediul minţii/ inimă, puterea compasiunii, care, după părerea mea însoțit de onestitate este un salt de conștiință, salt necesar întregii omeniri.
  Toate cele bune !

  • calinakimu zice:

   Puterea, mai bine spus FORTA IUBIRII, este singura pe care o recunosc si o consider capabila sa ne transforme decisiv. Nu sper, STIU ca aceasta transformare se va produce, chiar daca numarul celor transformati nu va fi coplesitor… dar calitatea este cea care conteaza.
   Si tie …toate cele bune.

 2. dumitruichim zice:

  Și mie îmi place KARDIOCRAȚIA! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s