“NORMALITATEA TERORII”. (3).

 

3

Întrebam, deloc retoric, ce trebuie să se mai petreacă în lumea noastră pentru a ne trezi la realitate?! Orbirea să fi ajuns totală?! Cât timp ne vom mai lasa amăgiţi de educaţie, de condiționările, de prejudecăţile, de manipulările sistemelor, de cunoştinţele noastre căpătate, care ne aduc sau induc moartea, chiar dacă aparent suntem în viaţă, dar nu TRĂIM ?!

Moartea, boala, suferinţa, nedreptăţile de tot felul au ajuns să ne intre în sânge, să facă parte din conceptul de viaţă al pământenilor. Desigur, nimic nu este predictibil, cu atât mai puţin moartea care vine mai devreme sau mai târziu. Problema survine atunci când viaţa şi moartea sunt condiţionate de interese, când calitatea vieţii depinde de interesele meschine ale unara sau altora.

Din clipa în care grupurile de oameni s-au organizat în state, sclavagismul a devenit orânduirea lumii. Indiferent de numele căpătat de formă de organizare: tiranie, monarhie, dictatură, democraţie, sclavagismul a stat şi stă în spatele acestor orânduiri, îmbrăcând forme mai agresive sau mai subtile. Formele de asuprire au tot evoluat fiind tot mai elaborate, dar care nu pot rezista unei priviri lucide. Despre nevoia acestei lucidităţi tot încerc să explic, despre dezvoltarea organelor spirituale aflate în stare latentă, a sensibilităţii, luciditate care va devoala instant realitatea ce va fi percepută AŞA CUM ESTE, nu aşa cum suntem manipulaţi, sau ne automaipulam s-o credem.

Exploatarea se naşte în clipa în care individul îşi doreşte mai mult decât necesităţile sale esenţiale. Cât timp vom cauta securitatea personală pentru noi şi familia noastră, va există exploatare. Religia exploatează frica și o întreține, politicianul şi omul de afacere exploatează dorinţa de putere, lăcomia și întreține frica.

Cei mulţi, scoşi din joc, recunosc necesitatea unei schimbări, necesitatea unei revoluţii universale, dar în mod individual nu sunt capabili, deoarece nu realizează de ce există în lume exploatare. O acţiune colectivă este urmarea modului cum fiecare va realiza în mod individual ce se petrece în lume. Cu toate că simţim pe pielea noastră exploatarea…ne lăsăm târâţi ca de o fatalitate aşteptând să se petreacă vreo minune, un miracol prin care să apară un nou sistem care să ne izbăvească. Orice schimbare socială începe cu schimbarea fiecărui individ. Acum ne mulţumim să ne delectam intelectual cu soluţii imaginare, utopice.

Cât timp nu ne este zdrobită definitiv individualitatea, cât timp nu ne lăsăm duşi orbeşte de val, ne mai păstrăm şansa acţiunii în cunoştinţă de cauză pentru schimbarea acestei situaţii.

Este nevoie să înţelegem că naţiunile reprezintă instrumente ale războiului, că distincțile de clasa sunt generatoare de conflicte pe care acum le întreţinem.

Căutăm să ne înregimentăm în instituţii care să ne dea senzaţia că suntem în siguranţă, fără griji şi astfel ne ataşăm de mişcări religioase sau politice.

Când vom realiza cu mintea/inima, când vom conştientiza realitatea, atunci acţiunea corectă va fi spontană. Siliţi de împrejurări nu vom face decât alegeri greşite. Acţiunea conştientă este inteligentă, spontană, creativă. Revoluţia nu este exterioară, în exterior vor apare transformări generate de atitudinea interioară a fiecăruia. Acţiunea este spontană când mintea se uneşte cu inima spulberând toate barierele conformismului. Cât timp eşti dependent de bogăţia exterioară, cât sărăcia interioară este mare, nu te poţi revolta, nu-ţi rămâne decât să te conformezi.

Când suferinţa cauzată de veşnicele conflicte în care ne aflăm o putem conştientiza, alegerea libertăţii nu este o alegere, lanţurile robiei dispar de la sine. Aici nu este vorba de curaj, este vorba de ÎNŢELEGEREA realităţii, adevărului, iar această înţelegere este în sine eliberatoare.

Crede cineva că Iisus a ales să fie crucificat? El a fost crucificat că a rămas ceea ce este…LIBER. Nimeni şi nimic nu-l puteau determina să fie altfel decât ESTE. Că preţul libertăţii la dus la moarte…nu contează decât pentru ignoranţi, pentru conformişti, pentru cei care n-au înţeles.

Mediul generator de dezechilibre este un produs creat şi întreţinut de noi, de fiecare în parte şi asta din dorinţa de securitate fizică şi financiară, morală şi spirituală, de frică. Individul a devenit astfel un rob al ego-ului. Acum lupta se dă între ego-uri, între ego şi mediul fals. Noi am generat acest mediu fals prin modul cum fiecare a căutat satisfacerea propriului ego, iar acum tot noi  va trebui să-l schimbăm fără să aşteptăm vrun miracol să se petreacă. Orice ideal imaginat prin reformarea actualului mediu fals, nu este decât o iluzie. Schimbarea este de fond, de DIRECŢIE, la 180 de grade.

Este nevoie să curgem odată cu viaţă, cu realitatea, cu Existenţa, iar prin această veşnică devenire ne vom elibera definitiv, ne vom depăşi limitările autoimpuse.

Acum mintea singură, raţiunea se află controlată de dorinţi care aparţin ego-ului izolaţionist. Astfel, dorinţa de notorietate, de a impresiona pe ceilalţi cu importanța ce ne-o atribuim într-un domeniu sau altul, chiar aşa zisa dorinţă spirituală de a ne largi conştiinţa, sunt profund egotice, urmărind un interes meschin, un câştig personal, un avantaj.

Naţionalismul, care exploatează o stare firească de bucurie faţă de frumuseţile unei suprafeţe de pământ numită patrie, este la rândul lui o prejudecată pe care politicienii o intrețin ca sursă a manifestării puterii, ca sursă de conflict între națiuni, care împreună cu multe alte dorinţi impuse ne impedica să înţelegem realitatea unui mediu care este de fapt şi de drept armonic, dar care din cauza prejudecăţilor a devenit ostil. Crede cineva că războiul este dotit și declanșat de popoare, de sclavi? Toate războaiele sunt întreținite de conducători, de politicieni cărora nu le mai ajunge satisfacerea dorinței de putere.

Vă spuneam să privim realitatea cu o minte lucidă, gata să oglindească ceea ce ESTE, nu ceea ce am fost condiţionaţi să credem că este, sau am vrea să fie. Atunci fiecare clipă va deveni unică, va fi ceea ce este : ACUM. Fără povara trecutului, a dorinţelor, a prejudecăţilor, scopurilor, intereselor, mintea/inima va vedea o realitate veșnic nouă, adevărată, minunată, ca tot ceea ce generează Universul. Numai o asemenea minte/inimă va putea exista în afara oricărui conflict şi asta fără nici cel mai mic efort. Numai o minte leneşă, indolentă va cauta să evadeze fără să vrea să înţeleagă. O asemenea minte se autolimitează.

Ne-am pierdut aproape definitiv  valorile reale, mintea deformandu-se din cauza prejudecăţilor, credinţelor, trădărilor, compromisurilor, a valorilor false.

Va continua…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la “NORMALITATEA TERORII”. (3).

  • calinakimu zice:

   Adică …netrăirea, mersul pe șine, in turmă.

   • fosile zice:

    Uneori e imposibil sa te impotrivesti, dar de cele mai multe ori e mai simplu si mai comod sa continui inertia.
    Cam asta se intimpla cu masele, la nivel mondial.
    Cazurile individuale nu se vad si nu sint urmate din cauza multimilor.

   • calinakimu zice:

    De fapt nu este vorba de impotrivire….Cand REALIZEZI adevarul, actiunea corectă este spontană, pur și simplu nu poți altfel, vine ca umbra după tine. Nu este un calcul, nu este o analiză după logica profit/pierdere, este un scutcircuit, o revelație, ca și cum ți s-ar lua o ceață de pe ochi, este vorba despre o transformare instantanee.
    Aparent este mai simplu și mai comod să te înregimentezi în turmă…În realitate este păgubos și extrem de incomod. Nu trebuie uitată natura noastră adevărată, care își cere dreptul la manifestare, care ne crează o stare de veșnică nemulțumire, de discomfort, chiar dacă aparent avem de toate(?!).
    Acum, în ceea ce privesc cazurile individuale, acestea au o forță uriașă, sunt roci magnetice pentru cei aflați pe direcția corectă, cat de cat. Sămănța nu poate încolți decat în pămant desțelenit. Nimeni nu poate desțeleni pămantul altuia.

 1. „Este nevoie să curgem odată cu viaţă, cu realitatea, cu Existenţa,” Este, cred, necesar să conștientizăm, apoi să trăim…

 2. calinakimu zice:

  Da, da…însăși această conștientizare este trăire.

 3. Ileana zice:

  O după-amiază plăcută!


  Vorbele bune nu costă mult. Nu afectează nici limba nici buzele. Îi fac pe ceilalţi să fie mai buni. De asemenea ele produc imaginea asupra sufletelor oamenilor şi această imagine este cu adevarat frumoasă. – Blaise Pascal
  Kind words do not cost much. It does not affect the tongue or lips. They make others to be better. They also produce the image on the souls of men, and this picture is really beautiful. – Blaise Pascal


  În viaţă, este mai bine să nu amestecăm afacerile cu prietenia, pentru că atunci când la mijloc sunt interese materiale se uită valorile prieteniei.
  In life, it is better not to mix business with friendship, because when the middle are material interests looks values friendship.

  • calinakimu zice:

   Vorbele bune ar trebui sa fie urmarea gandurilor bune, iar gandurile bune sunt consecința rezonanței cu inima, dar cu siguranță că proba concretă a acestora este FAPTA, ACȚIUNEA consensul minții cu inima.
   De fapt prietenia, trăirile sufletești, iubirea…nu se pot amesteca cu afacerile, interesele, profiturile, competițile, sunt incompatibile. Cine zice că le amestecă…MINTE, sau este ignorant.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s