“NORMALITATEA TERORII”.   (2)

 

Spuneam în precedentul articol despre necesitatea de a ne descoperi dimensiunea spirituală a fiiniței, latura aflată pe verticala Existenţei, îndemnându-vă să priviţi realitatea în faţă, s-o acceptaţi fără a mai cauta scuze şi soluţii acolo unde acestea nu sunt de găsit.

Ce vedem? O lume teribil de fragmentată, căreia nouă ne place să-i zicem diversă(?!), dar care este după cum suntem noi în noi, care este consecinţa modului nostru de a fi. În mod eronat considerăm că exercitarea libertăţii individuale înseamnă dreptul de a avea alegeri, opţiuni , că această diversitate de opinii generează progres, evoluţie. Aşa ar fi dacă DIRECŢIA  în care mergem ar fi cea corectă. De fapt nu este vorba de nici un fel de diversitate, atâta timp cât ego-ul este motorul acestor opţiuni. Lăcomia, dorinţa de putere şi avere, prestigiul personal sunt opţiuni comune tuturor oamenilor, sau a majorităţii covârşitoare. Astfel devenim adversari, concurenţi în toate domenile de manifestare ale acestor opţiuni extrem de limitate şi limitative, iar această concurenţă este cauza tuturor luptelor, conflictelor, violenţelor.

În aceste condiţii este firesc ca viaţa să ne-o facem unii altora un adevărat iad. Concurăm pe piaţa religilor, afacerilor, sporturilor, relaţilor, totul devenind o politică a cărei ideologie unică este PROFITUL obţinut pe orice cale. Ne-am organizat lumea după cum suntem boi acum şi pe cale de consecinţă lumea ne reprezintă.

Lumea noastră nu este diversă, creativă, autentică, adică iubitoare, este în schimb divizată, fragmentată, schizoidă. Aşa suntem fiecare dintre noi în noi şi faţă de ceilalţi. Fiecare alege profitul, plăcerea, dorinţa personală. “Homo homini lupus”…spuneau latinii, şi acesta este dictonul care funcționează dintotdeauna, care ne caracterizează relaţile, care caracterizează subspecia umană, asta în ciuda faptului că lupii se comportă natural, conform instinctelor. Fragmentarea interioară generează fragmentare înconjurătoare. Politica terorismului de stat, prin care o mână de politicieni în conspiraţie cu afaceriştii şi cu biserica se organizează şi conspiră astfel încât să exploateze pe cei mulţi, dintre cei care nu ajung la ciolanul râvnit de TOŢI, conduce lumea.  Cei mulți sunt nevoiţi să devină sclavi şi să-şi accepte sclavia, că doar şi ei doresc acelaşi lucru, profitul, dar nu sunt destul de răi, de lipsiţi de scrupule, de mincinoşi ca cei care le ajung  stăpâni. Stăpânii de sclavi sunt teroriştii acceptaţi şi consfinţiţi prin legi autoreferenţiale. Când spitalele sunt subfinanţate şi chiar din finanţarea precară se fură, când banii pentru infrastructură sunt jefuiţi, când la temelia tuturor acțiunilor stă interesul personal, când mediul de afaceri este coplice la jaf, iar politicienii închid ochii la neregulile din sistem care se ocupă de protecţia celor mulţi, când politicienii împreună cu mediul de afaceri aservit pun la cale războaie pentru cucerirea de noi pieţe de desfacere şi de jefuit, când banii alocaţi aparatului represiv şi cel al agresiunii armate ating cote astronomice, când într-o parte a lumii abundenţa alimetară și nu numai face ca să fie aruncate tone de alimente, iar într-o altă parte a aceleiaşi lumi mor oamenii de foame, toate acestea reprezintă acte teroriste.

Problema terorismului recunoscut ”oficial” apare atunci când terorismul, fie religios, de stat sau de altă natură, nu respectă regulile terorii, când violenţele nu mai pot fi ţinute sub control. În războaiele clasice, nrmale(?!), cotidiene, oamenii sunt trimişi la luptă de politicieni, se moare după reguli precise, de onoare(?!), chiar dacă cauzele războaielor nu au nimic onorabil, ele bazându-se pe dorinţa de putere şi avere a exploatatorilor, a stăpânilor de scalvi.

Ce te faci însă dacă cineva scos din minţi, exasperat de nedreptăţile lumii noastre, nu vrea să le accepte şi îşi face singur dreptate, ia o armă şi începe să împuște în dreapta şi stânga după bunul său plac ? Ce te faci când o grupare înregimentată religios se hotăreşte să-şi impună credinţa celorlalţi şi o face ucigând pe cei ce nu cred în D-zeul lor ? 

Una este ca moartea să fie programată, să îmbrace o formă onorabilă, după regulile războiului, astfel încât teroarea să fie  consfinţită prin reguli unanim acceptate, parafată de parlament şi constituţie şi altă este să fie lăsată teroarea la cheremul fiecărui nebun. Dacă nebunia este de stat, dacă este consfinţită de blocurile militare, atunci face parte din terorismul reglementat. Dacă tot omori oameni, dacă terorizezi, trebuie s-o faci pentru resurse, pentru bogaţii, care pe care, pentru cucerirea de noi pieţe de exploatat  în folosul unei minorităţi stăpânitoare. Acestă forma de terorism o înţelege toată lumea şi chiar dacă părinții celor trimiși la moarte nu o acceptă cu entuziasm, totuşi este vorba despre o moarte organizată legal, chiar despre o datorie(?!) față de stapânii de sclavi și astfel  moartea organizată este acceptată cu resemnare, are normalitatea şi rostul ei, iar dacă este în numele unor idealuri de libertate, pentru patrie, pentru pace…chiar sună bine, adică omorîm cu ”plăcere”. Armatele se luptă între ele, iar victimele nevinovate, femei, copii și batrâni… sunt pierderi colaterale, c-aşa este la război…nu ?! „A la guerre comme a la guerre”…spuneau francezii atat de șarmant.

Dar să omori oameni nevinovaţi pe nepusă masă, oameni care se află în timpul lor liber, să-i omori la teatru sau restaurant, este inacceptabil, dacă nu este organizat de,,,”sus”.  Una este să-i omori în cunoştinţă de cauză, alta este să-i iei pe nepregătite. Dacă-i omori pe nepregătite se cheamă act terorist, dacă-i omori în urma unei declaraţii de război, locul terorii se numeşte teatru de război, conflict armat, conflagraţie…de la caz la caz.

 

Oameni buni(sper că nu jignesc pe nimeni)…chiar am înebunit de tot? Se pare că da! Este şi greu să nu fim nebuni într-o lume nebună, după chipul şi asemănarea noastră, o lume manipulată, coruptă.

Pe suprafaţa acestei forme perfecte, rotunde a Pământului, o specie care se consideră superioară, umană(?!) a reuşit să instaureze teroarea. N-au scăpat nici celelate forme de viaţă, fie că vorbim de animale sau plante. Acestea au devenit surse de exploatare până la exterminare, bani să iasă. Animalele sunt ucise pentru satisfacţia unor sceleraţi sadici care le vânează de dragul…vânătorii, sau sunt crescute pentru a fi mâncate, cu o lăcomie obeză. Plantele sunt modificate genetic devenind toate legumele şi fructele subiecte de poveste. Ridichea cea uriaşă a ajuns o poveste de ”normală”…iar pădurile sunt defrişate cu frenezie. Cu mulţi ani în urmă tâmplarii făceau într-o viaţă câteva mobile bine făcute pe care beneficiarii le lasau moştenire generatilor următoare. Acum mobila se schimbă ca …ciorapii. Acum se fac lucruri de mântuială care să ţină puţin, să fie cumpărate alte şi alte lucruri. Asta se numeşte uzură programată a  societății de consum, consumerismul devenind politică economică. Invențile din domeniul energiei libere prin care sclavii să nu mai plătească energia aflată la dispoziția tuturor GRATIS , prin care sclavii să nu mai fie la cheremul stăpânilor, sunt ținute la sertar de acești stăpâni alienați mintal, care au confiscat pamântul cu resursele acestuia. Culmea este, că cei mulți respectă aceste aberații…legale. După care legi?! Acelea impuse de o mână de profitori ?!

Grupurile de humanoizi, de când au devenit state, se lupta între ele, se  află într-un permanent conflict unele cu altele. Oamenii se luptă între ei într-o competitie acerbă pentru putere şi avere, pentru dominaţie în care cuvântul de ordine este LĂCOMIA.

Teroarea, conflictul, violenţa, minciuna, trădarea, furtul, crima, fac parte din viaţa cotidiană a locuitorilor acestei planete. Toate sistemele inventate de om, fie ele filosofice, politice, economice, sociale şi religioase, nu au făcut decât să perpetueze și să adâncească criza omenirii.

Oare ce trebuie să se mai petreacă pentru a ne trezi la realitate…?!

Va continua…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la “NORMALITATEA TERORII”.   (2)

 1. krantz zice:

  Poate doar o coliziune a planetei cu un asteroid gigantic. Orice altă resetare sau încercare de aducere la numitor comun e sortită eşecului.

  • calinakimu zice:

   Nu cred…cum cred ca nici tu nu crezi…Daca am crede asa ceva, cu siguranta ca sinuciderea devine o…necesitate.
   Nu este vorba de numitor comun. Este nevoie de un numar mic de TRZITI pentru ca omernirea sa se transforme. Forta pe care o degaja un trezit este coplesitoare, covarsitoare.Repet, este nevoie de o masa critica, care va putea determina o transformare decisiva.

   • krantz zice:

    Suntem mult prea diferiţi şi mult prea dispersaţi, lacomi şi egoişti pentru a forma o masă critică despre care spui că ar fi soluţia. Iar cei din „sistem” sunt direct interesaţi să nu permită formarea ei.

   • calinakimu zice:

    Nu spun ca asta se va petrece maine…Este o chestiune de durata, de maturizare si asta nu se poate petrece de pe o zi pe alta. Este adevarat, noi am vrea …ieri, sau cat mai curand, ca de…noi credem ca suntem efemeri…Nu spun ca in actuala forma am fi nemuritori, dar eternitatea nu apartine formei…

 2. psi zice:

  probabil o conștientizare la nivel individual? 🙂
  dar ar fi posibilă? câte particule de nisip ar trebui să trezim în tot acest ocean?

  • calinakimu zice:

   Nu pe toate…Cei treziti devin roci magnetice pentru cei mulți, roci care vor contribui la magnetizarea tot mai multor partcule, care la randul lor vor deveni ceea ce au fost dintotdeauna, roci puternice.
   Fără existenta unei mase critice, masă care devine conștientă, transformarea societații nu este posibilă. De fapt societatea nu este o entitate, entitate este INDIVIDUL, adica indivizibilul, UNICUL ca UNITATE în UNITATE.
   Repet, transformarea exteriorului este consecinta transformarii interioare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s