„NORMALITATEA” TERORII.   (1).

 

 

Pentru a înţelege cele ce se petrec cu lumea noastră este nevoie să ne dăm câţiva paşi în spate pentru a face loc observaţiei dezimplicate. Lăsaţi deoparte emoţia, care este mai mult  teamă decât compasiune.

Priviţi, doar priviţi fără să judecaţi în nici un fel modul cum arată lumea noastră. Încercaţi să nu vă identificaţi cu problemele umanităţii, cu cele ale mediului înconjurător şi nici cu cele personale. Observaţi cu detaşare, fiţi simpli observatori oneşti, fără prejudecăţi, aterizaţi de undeva din alte lumi. Important este să rămânem imparţiali, rezervaţi în a trage concluzii sau a da sentinţe, să renunţăm la condiţionările căpătate în timp. Fiţi vizitatorii acestui Pământ.

Bineânţeles că nu veţi putea uita tot ceea ce memoria a adunat, tot ceea ce cunoaşteţi, important este ca ceea ce observaţi să se oglindească în dv., să se reflecte. Fiţi oglindă, nu lăsaţi ca mintea cu gândurile, cu raţiunea, cu intelectul să se amestece, să va condiţioneze reacțile. O asemenea atitudine va genera un declic  ce va va elibera sensibilitatea (atâta cât a mai rămas), nu emotivitatea, sensibilitate care se va manifesta arătându-şi şi arătându-vă adevărata natură . Această adevărată natură, este organul spiritual pe care-l numesc minte/inimă, o contopire fericită și armonizatoare a fiinţei.

Repet…doar observaţi.

Fără nici o intenţie de a va induce stări străine de observaţia dv. voi oglindi anumite aspect pe care oricine le poate vedea cu ochiul liber.

Lumea noastră, oricât am încerca să-i vedem doar partea plină a paharului, oricât am încerca să-i găsim explicaţii, scuze, să punem batista pe ţambal, arată exact aşa cum ESTE, cum TREBUIE să fie. Pe de altă parte, oricât am blama-o, oricât am acuza violenţele, suferinţele, nedreptăţile, exploatarea, lăcomia ce se manifestă în lumea noastră, va trebui să acceptăm că ASTA este lumea noastră, că este exact aşa cum TREBUIE să fie. Repet, ne place sau nu ne place, asta ESTE. Nu poate, nu are cum să fie altfel decât ESTE. Ea este consecinţa modului de gândire şi acţiune a speciei superior(?!) organizate, aceea a speciei umane. De-a lungul timpului omenirea nu a făcut decât să înregistreze progrese tot mai mari în domenile ce ţin de raţiune. Astfel, ştiinţa, tehnica, tehnologiile se află într-un continuu progres. În schimb în plan uman, în ceea ce priveşte domeniul spiritual, al sensibilităţii, al trăirilor profunde ce ţin de energii subtile, al relaților, progresele sunt nesemnificative.

Vedem astfel o lume materială aflată în plin progres, în plină expansiune şi asta în detrimental dimensiunii spirituale, dimensiune ignorată de marea majoritate a oamenilor. Pe cât de ageri de treji, de cunoscători suntem în domenile lumii materiale, o lume în care se urmăreşte doar plăcerea, confortul şi profitul, pe atât de ignoranţi, de întunecaţi suntem în domeniul spiritual.

Lumea spirituală este de fapt lumea cauzală, lumea în care SINELE, conştiinţa sunt determinante. Noi însă ignorăm acest aspect definitoriu al Existenţei. De fapt nu există două sau mai multe lumi. Există doar o singură lume, ce este astfel prin unirea celor două dimensiuni, ele de fapt se întrepătrund. Aceasta este mintea/inimă. Energia vitală a dimensiunii  materiale este nevoie să se unifice cu energia iubirii  a dimensiunii spirituale. Astfel fiinţa va fi integrală.

Până când nu vom înţelege această realitate evidentă, până nu vom deveni integrali, uniţi în cuget şi simţiri, în noi şi în afară noastră, nu vom putea înţelege cum este lumea noastră cu adevărat.

Lamentările, solutile găsite pe genunchi, reformele de formă, nu vor face dacăt să amâne şi să adâncească conflicte din ce în ce mai mari, mai violente, incompatibile cu ceea ce pretindem că suntem : OAMENI!

În realitate nu avem decât o singură soluţie viabilă, o singură soluţie ce va rezolva situaţia din temelie. Soluţia constă în recunoaşterea calităţii esenţiale, aceea de afi OM întreg prin descoperirea dimensiunii spirituale.  Această trezire este în sine TRANSFORMATOARE. Numai înţelegerea realităţii aflate dincolo de orice raţiune, gând sau intelect, de orice închipuire a minţii, este calea eliberării, calea transcederii actualei dimensiuni gregare în care se află umanitatea. Revelaţia realităţii este fulgurantă, claritatea, luciditatea acelei clipe  spontane  este atât de limpede încât transformarea este decisivă şi definitivă. Este nevoie să renunţăm la filosofie, logică, la întreg procesul mental cu care judecăm, interpretăm şi căutăm soluţii.

La ce ne-a folosit cunoaşterea, evoluţia, aşa zisa cultură şi civilizaţie…dacă acestea nu sunt puse în slujba omului, a naturii, a vieţii ? La ce bun că avem atâtea religii, atâtea curente filosofice, atâtea sisteme sociale, politice şi economice…dacă ne furăm, ne ucidem, ne înşelăm şi ne exploatăm unii pe alţii ?

La ce bună atâta literatură, ştiinţă, informaţie, cunoaştere, dacă relaţile noastre se bazează pe ură, duşmănie, lăcomie, dominaţie ?

La ce-s bune atâtea şi atâtea…dacă am decis să ne furăm, mințim, exploatăm, ucidem, dacă riscul și suferința de a trăi este mai mare decât însăşi această trăire, care este făcută pentru bucrie, fericire, IUBIRE ?!

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la „NORMALITATEA” TERORII.   (1).

 1. krantz zice:

  E o vorbă: „Calmul tau englezesc ma scoate din calmul meu englezesc.”

 2. lacrimidefericire zice:

  Adevărat: totul se întâmplă atunci când e nevoie și cu un scop. Pâna când conștiința fiecaruia va ajunge Prin iubire în conștiința colectivă, ni se va reaminti des că „Iubește-ți aproapele !” Nu e doar un paragraf dintr-o carte invechită. Toți suntem Unul, totul e Iubire!

  • calinakimu zice:

   Corect !
   Mă intrigă cat de ușor și superficial am îmbratisat metafora ucenicului lui Iisus, apostolului Pavel : ” Daca iubire nu este, nimic nu este.” De fapt Pavel și cei care-l parafrazează nu spun totul pană la capăt…Dacă iubire nu este, este teroare, Nimicul este ura, teroarea, dușmănia și acestea apartin ego-ului. Dacă nu este iubire, este ego, cu tot ce presupune acesta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s