RELAŢIA DE IUBIRE A CUPLULUI. (9).

1

O scurtă intervenţie, in vederea reamintirii unui aspect definitoriu al constienţei, despre starea de MARTOR, care cu siguranţă că are legătură cu subiectul abordat.

Oamenii vorbesc despre evoluţie, există chiar o preocupare în acest sens, mai mult sau mai puţin conştientă. De fapt Existenţa generează, crează evoluţie, este însăşi forţa din lăuntrul ei. Această forţă acţionează în permanenţă şi în noi, repet, cu ştiinţa sau fără de ştiinţa noastră.

Omul, dintre toate vieţuitoarele cunoscute, este singurul conştient de viaţa sa, de faptul că trăieşte. Asta se poate petrece deoarece este conştient şi de moartea sa. Nici o altă vieţuitoare nu are conştiinţa morţii şi pe cale de consecinţă, nici pe aceea a vieţii. Faptul că eşti conştient că exişti este precursorul faptului că eşti conştient că evoluezi, că această forţă lucrează în tine. Acest drum este fără sfârşit, îşi va schimba doar semnificaţia. De fapt întreaga călătorie se rezumă la găsirea iubirii, acestei lumini, care când va lumina fiecare ungher al fiinţei se va produce o profundă si decisivă schimbare de stare evolutivă. De fapt a fi conştienţi de iubire, de această forţă integratoare, începe prin a fi conştienţi de noi înşine şi unii de alţii. Nici o acţiune, nici un gând nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Când paşim să fim atenţi, să ne observăm paşii, când inspirăm să “ştim” că inspirăm, la fel şi când expirăm. Nu este necesar să verbalizăm ceea ce facem, este suficient să devenim conştienţi de actul în sine(starea de martor). Vom înţelege că inspiraţia este o infuzie de viaţă, iar expiraţia este…moarte. Cu cât vom deveni conştienţi de faptele noastre, cu atât va creşte în noi o “încredere”, o forţă necunoscută până atunci, fără ezitări, fără îndoieli. Fie că  urmărim paşii, respiraţia sau altceva, vom realiza de fapt că viaţa se mişcă, viaţa respiră prin noi, nu noi prin ea…Astfel vom deveni conştienţi că în noi se află un singur lucru care de fapt ne reprezintă, care ne aparţine, cu care ne identificăm. Restul aparţine de fapt şi de drept Universului. Până şi acel “ceva” care ne aparţine, nu este al nostru cu adevărat, nu este separat de întreg… Şi atunci cine mai este…EU…?! Iisus spune : “EU şi Tatăl suntem UNA”. Adică există doar UNUL ! Asta ne aparţine…conştiinţa faptului că suntem UNA cu TOTALITATEA. Dar pentru asta trebuie început cu acea stare de martor conştient faţă de fiecare aspect, cât de mic, al Existenţei. Nu exista de fapt “mic” şi “mare”…TOTUL este important, TOTUL este SFÂNT.

Dacă acţionezi astfel, fiecare acţiune va fi un ritual. Contează CUM faci ceea ce faci. Nu trebuie să participi la ritualuri ocazionale şi ocazionate de anumite evenimente religioase. ORICE am face trebuie făcut cu sfinţenie, ritualic. Când faci baie în această stare, nu-ţi speli doar “trupul” la suprafaţa sa… Indiferent de acţiunile întreprinse ele trebuie luminate de flacarea conştiinţei.  Nimic nu trebuie lăsat la voia intamplarii, făcut în silă, din obligaţie sau cu scopul de a câştiga ceva. Câştigul se află în sine, în ritual, în conştienţa faptului.

Pe măsură ce fiecare acţiune trăită astfel se va aduna, în aceiaşi măsură întunericul se va risipi. Lumina coştinţei va fi tot mai mare, tot mai cuprinzătoare. Acesta este primul pas pe calea evoluţiei conştiente, pe calea celei mai mari descoperiri posibile : IUBIREA.

Va continua…

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Concepte, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la RELAŢIA DE IUBIRE A CUPLULUI. (9).

 1. Animalele se vindecă mult mai repede decât noi tocmai pentru că nu au conștiința morții.

  Câte chei dai tu în scrierile tale! Știi? Citind conștientizez, aduc la lumină lucruri pe care le știu, dar nu știam că le știu. Starea de martor a fiecărui pas, fiecărei respirații. Iubirea începe înlăuntrul tău cu lucrurile mici. Nu copia ritualuri exterioare ce nu ți se potrivesc pentru că viața ta e un ritual. Întoarce-ți privirea din exterior spre interior…

  • calinakimu zice:

   Mă bucură ce-mi spui…Răspunsurile pe care le capeţi reprezintă trezirea acelei clarităţi interioare de care eu tot vorbesc…Ai senzaţia că şti fără să şti de „unde”(?!) şti…Ai impresia că ştiai dintotdeauna anumite lucruri, că acum doar ţi le „reaminteşti”…Este foarte importantă această TRZIRE…că de fapt despre asta este vorba. A te pune în stare să PRIMEŞTI revelaţia. Uşor, uşor TOTUL se va articula, se va lega. O limpezime curată, pură va compasiona cu ÎNTREGUL…În cuvinte este foarte greu de exprimat, vei fi mirată că ceilalţi nu văd…EVIDENŢA ?! Totul se simplifică, de fapt ESTE din ce în ce mai simplu, pe măsură ce te cuprinde CONŞTIENŢA.
   Mă întrebi dacă eu ştiu efectul acestor discuţii, articole. Mie mi se pare NORMAL să înţelegem, să conştientizăm REALITATEA aşa cum ESTE, nu aceea contrafăcută de ego-ul fiecăruia…Însăşi faptul că discutăm acum despre aceste fapte, este dovada…normalităţii pe care o ŞTIM fără să ştim(?!).

 2. diamaantina zice:

  Scrii din experianţa ta de viaţă, Călin?

  • calinakimu zice:

   În covârşitoare parte DA ! Am experimentat despre ce scriu, dar am şi observat, am conştientizat fenomenul. Pentru tine şi nu numai, mai important este să şti …de ce întrebi ?! Vrei să mergi pe o cale „bătătorită”, să ai certitudini?! Vrei să nu „rişti” nimic?! De ce este important pentru tine ce face altul ?! Ai vreo „părere”, vreo experienţă care imbunătăţeste acest subiect, care aduce ceva nou, care combate , care vede altfel fenomenul, sau întrebi din pură „curiozitate” ?! Ceea ce spun eu se referă la NORMALITATE, iar aceasta nu aparţine cuiva anume, este de „bun simt”, este un bun comun. M-ar bucura să ştiu PĂREREA „ta” asupra subiectului…experienţa ta este ceva nou, doar este unică. Eu ce am de spus SPUN. Dacă însă vrei să ştii mai multe, să ai certificare…va trebui să mă crezi pe cuvânt, sau să experimentezi, iar în ceea ce mă priveşte te asigur că nu TRĂIESC degeaba, dar nu văd la ce ţi-ar folosi să şti?!…Experimentez în stare de conştienţă tot ceea ce Existenţa îmi pune la dispoziţie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s