“IUBIRE / SEXUALITATE”. (5).

3

Transcederea sexului, sublimarea acestuia, nu este decât urmarea înţelegerii acestei energii, care apare o dată cu naşterea şi pe măsură ce creştem se amplifică. Maturizarea sexuală este diferită şi ţine de rasă, de hrană, cultură…

Educaţia, in locul “creşterii” normale a copilului, nu-l apropie pe copil de interioritatea sa, dimpotrivă îl îndepărtează de aceasta, impunându-i acestuia modele comportamentale viciate. Nu voi mai insista pe acest subiect, cu toate că nici până astăzi mulţi oameni nu înţeleg ce este greşit în modul cum educaţia este promovată(?!). În loc că ne fie ruşine de modul cum sunt “schingiuiţi” copiii, cum în locul inocenţei, confundată cu “prostia”, cum în locul iubirii, confundată cu “bunătatea”, este implantat un ego gregar…suntem chiar mândri că am făcut tot posibilul să-i educăm astfel încât să fie “pregătiţi” să aibă “arme” cât mai adecvate pentru a face faţă lumii violente, lipsită de scrupule, de echitate, în care s-au născut ?!

Starea meditativă, religioasă (nu are nimic în comun cu religia) poate fi insuşita de copii cu mare uşurinţă. Dar cine s-o facă? Părinţii, educatorii, preoţii care habar nu au despre aşa ceva?!

Un copil mediativ, religios, în sensul respectului faţă de Existenţă în totatalitatea sa, iubeşte, este innocent, va fi armonic, sexualitatea va fi primită în mod firesc, copilul având şi o altă supapă de “ieşire” în afara sexului.

În realitate lucrurile stau exact invers. Copilului nu i se vorbeşte deschis despre sex, sau dacă i se vorbeşte i se spun numai prostii. Bineânţeles că prin firea lor copiii sunt curioşi şi vor afla curând că părinţii lor, lumea…este înrobită sexului. Copiii pe măsură ce cresc şi devin adolescenţi vor constata că educatorii lor sunt nişte ipocriţi, că multe dintre sfaturile acestora “moralizatoare” sunt minciuni şi ipocrizii. Revolta adolescenţilor, rebeliunea lor sinceră şi fondată…AICI îşi are adevăratele cauze, aici apare schizma între aşa zisele valori ale lumii noastre “povestită” şi învăţată de la părinţi şi educatori şi REALITATE. Copiii sunt mai aproape de realitatea adevărată, cu care s-au născut, decât sunt părinţii şi educatorii lor, cei care şi-au pierdut această calitate. Părinţii vor spune acestui conflict, în mod ipocrit sau din neştiinţă, că este un…conflict “firesc”(?!) între generaţii .

Fie că este vorba de valori morale sau religioase, valori ce au fost inoculate în mod ipocrit copiiilor, acestia văd că în realităţile lumii noastre aceste principii sunt contrare, sunt doar declarative. Că este vorba de sex, de dreptate, adevăr, iubire, copiii văd că acestea arată altfel decât sunt învăţate din cărţi sau povestire de părinţi sau dascăli. Unii se vor ridica împotriva acestor ipocrizii şi vor fi puşi cu “botul pe labe” de “sistem”, acumulând frustrări fireşti, alţii, care nu se vor lasă înregimentaţi, vor suferi la început, vor fi marginalizaţi de societate, sau se vor auto-marginaliza, dar vor avea şansa să-şi găsească un drum liber de frustrări, vor trăi ca OAMENI.

Copiii nu sunt îndemnaţi să-şi conştientizeze sinele, ei fiind cei mai în măsură, cei mai “aproape” de această realitate. Nu sunt încurajaţi să-şi înflorească iubirea, acest drept Divin din naştere. Ei vor fi goliţi de iubire şi umpluţi cu EGO, cu sex… Şi ne mai întrebăm că există asemenea confuzie, exploatare şi violenţă în lume?! Este o altă întrebare profund ipocrită.

Cum să sublimăm, cum să transcedem ego-ul acesta URIAŞ ?!

Iubirea este SINGURA în măsură să transceadă energiile, nici un organ sexual nu va avea profunzimea extatică a iubirii. Cum să iubeşti dacă eşti egotic?! Cum să iubeşti dacă eşti gelos, invidios, lacom, competitiv, ambiţios, violent?! Este un non-sens…

Iubirea înseamnă DĂRUIRE, UITARE DE SINE ca “eu”, este exact opusă ego-ului, iar înţelegerea sexului nu se poate petrece în absenţa iubirii.

Mulţi oameni ridică în slăvi iubirea, o zeifica, o imploră, o declamă cu orice prilej şi asta în special aşa zişii “credincioşi”…în loc s-o TRĂIASCĂ pur şi simplu. Văd şi pe blog-uri cum se vorbeşte despre iubirea neţărmurită faţă de D-zeu, Iisus, sfinţi şi sfinte…pentru care sunt în stare de ORICE (?!), chiar să-i dispreţuiască, să-i blesteme(?!) pe cei ce nu gândesc ca ei, care nu idolatrizează in mod ipocrit iubirea.…

Vă vine  să credeţi că oamenii sunt capabili să se omoare între ei pentru bunuri materiale, pentru bucăţi mai mari sau mai mici de pământ, pentru D-zeul unora împotriva D-zeului altora, pentru că “altcineva” a făcut sex cu “propietatea”  lui sexuală ?!

Să vă vină…

Va continua…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s