„RELIGIOZITATEA”. (4).

4

Religiozitatea este starea în care realizăm Totalitatea, faptul că totul este legat într-un TOT armonic. Tot ceea ce se patrece AICI va influenţa Cosmosul, distanţele neavând nici o semnificaţie. Totul face parte dintr-o familie şi acest fapt nici nu trebuie demonstrat, este evident pentru orice minte religioasă.

Vedem astăzi cum omul s-a divizat, s-a fragmentat, d.p.d.v. psihologic el a pierdut din vedere unitatea sa organică cu întregul. Dar… se ştie astăzi că un organism transcede suma părţilor sale, adică este mai mult decât suma totatala a părţilor sale. Aceste părţi, unite fiind într-un tot funcţional, generează un ritm armonic al acestui ansamblu unitar. Acest ritm funcţionează armonic  doar când acest ansamblu este funcţional, adică părţile colaborează, sînt interdependente unele faţă de celelalte. Vedem însă că omul s-a sustras din acest ansamblu armonic, s-a izolat, în ciuda faptului că-l caută pe D-zeu, sau ceva de care să depindă(?!).

 

De fapt acest ritm armonic il putem numi Divinitate, D-zeu sau cum ne place să-i spunem…Nici o ştiinţă, nici o credinţă  teologică nu-l poate descoperi în afara acestei armonii organice. Poate fi însă vieţuit, trăit, simţit, pulsând o dată cu EL, compasionând în ritmul vieţii.

Omul şi-a axat cercetarea pe rigurozitatea oferită de studul ştiinţific, iar întreaga filosofie a ştiinţei se bazează pe logică, dar viaţa transcede logica, matematica, ştiinţa în general. Ea nu poate fi înţeleasă în afara acelui ritm armonic generat de funcţionarea întregului ca întreg, iar ştiinţa nu poate cerceta decât fragmentând, disecând, izolând, măsurând cântărind şi comparând fragmentele. Este şi motivul pentru care ştiinţa, aşa cum a funcţionat ea până acum, nu poate întâlni Divinul.

Viaţa rămâne şi va rămâne un mister incognoscibil ce nu poate fi „rezolvat” ca o problemă de matematică, dar care poate fi experimentat în clipa în care te integrezi armonic în Existenţă. În acea clipă eşti în Împărăţia Cerurilor, cum spunea Iisus, în Nirvana budiştilor, în Raiul mahomedanilor. Această poartă de trecere în spre unitatea armonică se află în interioritatea fiecăruia, iar Iisus spune că este suficient să baţi la uşa şi aceasta se va deschide. Adică este suficent să-ţi intri în drepturile legitime ale Existenţei, de a te afla în mod conştient în UNITATEA armonică, să pulsezi o dată cu Divinitatea, cu Existenţa.

Pe măsură ce vom deveni sensibili, sensibili la frumos, la miracolul Existenţei, la magia ei, se naşte în tine o forţă subtilă, dar puternică, cu ajutorul căreia vei bate la poarta inimii pătrunzând în REALITATE. Împărăţia Cerurilor, Paradisul, Raiul, Edenul, Nirvana…acestea se reduc la un singur şi unic fapt : REALITATEA. Acestea nu sunt prin al 7-lea, sau al 9-lea cer, prin universuri paralele…acestea sunt ACUM şi AICI, la indesufletul fiecăruia. O dată trezită această conştiinţă a realităţii, vei fi cu adevărat LIBER. Interiorul cu exteriorul vor face pace, se vor uni, iar totul se va petrece atemporal şi aspaţial : acum şi aici.

Aşa zisele legi morale, porunci divine, reguli de aur, percepte sfinte nu vor mai avea nici un sens. Acestea vor funcţiona intrinsec, cu bucurie, ele făcând parte din actul IUBIRII.

Omul, în rătăcirea sa, fiind în stare de inconştienţă, simte totuşi că trebuie să existe „ceva” etern, este mai mult decât o speranţă. Acestui „ceva” i-au fost date tot felul de denumiri : D-zeu, Iahve, Buda, Brahman, Alah, Zamolxe, Odin…s.a.m.d. De asemeni, oamenii au încercat să-l localizeze „undeva” în această nemărginire, iar cerul aflat undeva „deasaupra” a fost spaţiul ales cu predilecţie de credincioşi. Dar cerul…cerul se află pretutindeni, Pământul pluteşte înconjurat de „cer”, iar într-un spaţiu infinit totul se află la mijloc. Unde să cauţi cerul şi unde acel „ceva”?! Acel, acest ceva s-a aflat şi se află în permanenţă în faţa ochilor noştri, şi în noi înşine ca parte a Unităţii. Însă pentru A-L vedea, simţi, ştii… trebuie să fim în stare de relaxare, de „primire”, iar această relaxare este de fapt starea de religiozitate. Oamenii caută lumina cu lumânarea, fiind împiedicaţi s-o găsească de prea multa lumină de care sunt înconjuraţi…

Orbiţi de lumina Divină nu văd sursa acestei lumini , care este de fapt acel „ceva” indescriptibil. Pare absurd, dar are o explicaţie.

Va continua…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la „RELIGIOZITATEA”. (4).

 1. smaranda64 zice:

  Am visat cu tine, azi noapte. Ești bine? Sper. 🙂

 2. Ce păcat că acest curent este folosit de niște excroci ca scut impotriva faradeligilor. Niciodată nu am vazut unul ca se căiește pentru relel făcute ( cu exceptia lui Becali, dar ăsta nu e pe craca lui!). Toți fac apel la Dumnezeu cu acatiste, mir si tamaie ( sâc!)sau blesteamă pe cei care l-au prins cu ,,mâța-n sac”!

  • calinakimu zice:

   Ei sunt in fruntea statului …”nevinovati”. Adica fara nici o competenta in domeniu…Ei au venit sa FURE, nu sa gestioneze o tara in folosul locuitorilor sai…

   • Totul a inceput acum 25 de ani. Daca ar fi fost luati atunci cum sunt luati acum (cel putin asa se pare, ca e pe bune – pana la proba contrarie), nu ar mai fi avut curaj sa faca tot ce au facut…Asa bulgarele de zapada a tot crescut pana a ajuns avalansa de hotie…Eu cred ca tot ce se intampla acum e cu sprijin de afara, pentru ca dinauntru nu s-a putut face nimic timp de 25 de ani. In acest caz, multumim UE si SUA, desi e cam tarziu…(atentie – sa nu se creada ca le multumesc pentru aducerea economiei Romaniei la zero…)

   • calinakimu zice:

    Cei de afara nu ar fi putut face mai nimic…daca TRADATORII nu erau din tara. Strainii nu vor decat sa ne jefuiasca…iar in lumea noastra este”normal”. Dar cand tradarea vine de la cei pusi, platiti, alesi…sa ne reprezinte…pe cine sa mai dam vina?!

 3. ceciliadumitrache zice:

  „Oamenii caută lumina cu lumânarea, fiind împiedicaţi s-o găsească de prea multa lumină de care sunt înconjuraţi…”
  Atat de adevarat si atat de simplu spus.
  La fel cum, inconjurati de prea multa miscare, uitam sau nu mai vedem ca totul in jur e viu.
  .

  • calinakimu zice:

   Pana la un punct este si jenanta aceasta afirmatie, dar pana cand nu vom realiza LUMINA cu „ochii sufletului” nostru…asta se va petrece… confuzia, ignoranta, inconstienta ne vor acoperi ca un giulgiu…
   Asa este… TOTUL este viu si…PERFECT…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s