„RELIGIOZITATEA”.   (3). 

5

 Spuneam în ultimul articol despre modul copilăros în care oamenii cred într-un D-zeu sau altul…Este o vădită lipsă de maturizare în care visele interferează realitatea. A percepe realitatea pură este o dovadă de conștientizare elementară. Cum să privești realitatea după perspectiva unei ideologii sau teologii?! Aceste teologii vin cu un bagaj de cunoștințe, cu filtre, cu șabloane care se interpun unei realități ce nu are nimic în comun cu aceste condiționări. Dacă veți urmări evoluția(?!) credincioșilor veți obvserva cum aceștia devin din ce în ce mai înguști la minte, mai „apucaţi”, mai intransigenți, mai habotnici, refuzând orice nu corespunde cu cărțile sfinte, cu revelatile (irealitățile) lor mistice, cu legendele lor puerile, în care orice nu corespunde teologiei lor este un „păcat”.  

 A te ruga D-zeului lor este ca și cum ai merge la „vrăjitoare”, înseamnă să crezi în tot felul de utopii. Care este diferența? Nu este mai simplu, firesc să-ți golești mintea de nebuniile adunate acolo, de zgura atâtor și atâtor credințe și să privești realitatea fără nici o idee preconcepută?

 Fără ideologii, teologii, imaginații,speranțe, iluzii, mintea va deveni normală, va vedea limpede o realitate care întrece orice imaginație, cu mult peste orice închipuire…elucubrație.

 Nu vă mai băgați în cap tot felul de închipuiri, de miracole… nu vă lăsați mintea să zburde că ea este extrem de creativă. Ea va proiecta viziuni conforme cu ceea ce vă doriți sau credeți, dar vor fi numai rodul imaginației voastre, nu au nici o legătură cu realitatea, nici o relevanță.

 Multe viziuni ne vin din trecutul nostru, din memoria noastră, din condiționările noastre, din inconștientul nostru. Acolo sunt adunate tot felul de idei ce ne-au fost inoculate, sau pe care le-am auzit…Acestea pot defula atât în visele din timpul somnului, cât și în momentele când suntem „răpiţi” de aceste viziuni, de reverii, când ne aflăm în stare de veghe.

 Din păcate în lumea noastră „nebună” este greu să te menţi întreg la minte. Nouă nu ne trebuie o filosofie de viață, un sistem în care să ne înghesuim nemărginirea… fiindcă noi, vrem nu vrem, avem această calitate…suntem nemărginiți. În clipa în care vom deveni martori lucizi, adică actori/spectatori ai realității inconjurătoare și interioare, aceasta ne va dezvălui cu bucurie toate secretele. Este de ajuns să fim sensibili, să fim mai curând poeți decât filosofi sau matematicieni, adică să funcționam după logica inimii, o logică specială, ilogica pentru mințile structurate pragmatic, matematic, dar infailibilă, deoarece se sprijină pe un argument infailibil : IUBIREA !

 Vreți să vă închinați unui D-zeu sau „sfant” ? Foarte bine…închinați-vă frumuseții sau iubirii, oricum ele sunt la pachet. 

 Religiozitatea nu este preocupată de adevăr, este preocupată de TOTALITATE, de armonia acesteia. 

 Religiozitatea nu acordă minții o mai mare importantă decât o acordă altui organ. Ce s-ar face mintea fără inimă, sau ficat, sau fără intestine?!

 A cauta frumosul, iubirea, bucuria în TOT ce ne înconjoară înseamnă a cauta de fapt ADEVĂRUL, dar în mod poetic, nu matematic, nu științific. Adevărul filosofiei este unul agresiv, rece. Adevărul inimii este poetic, dulce, cald, tandru.

 A cauta iubirea…este un semn de orbire.

 Relaxați fiind, eliminând tensiunile corporale, mintale și psihice, fiind într-o deplină tăcere, stând într-o poziție comodă, lăsați grația Divină…EXISTENŢA să se reverse asupra voastră. Pentru asta nu este nevoie să faceți nimic altceva decât de a vă pune în stare de primire, în acea stare în care permiteți luminii să vă cuprindă, să vă penetreze, să vă înflorească sufletul. Fără gânduri, fără formule magice, fără incantații, fără idei preconcepute, fără aşteptări, fără imaginații.

 La început gândurile nu vă vor da pace, ele nu știu decât să se multiplice, să tot vină și să macine grăunţele amintirilor. Nu vă opuneti lor, nu le acordați importantă, nu vă legați de ele, priviți-le ca și cum nu v-ar aparține(de fapt așa și este), ca și cum ați privi în gol, când în jurul vostru se întâmplă tot felul de lucruri,dar preocupați fiind să nu le vedeți. Acum va fi invers…Gândurile se vor petrece, iar voi veți fi absenți.

 Dacă simțiți vreo iritare, vreo tensiune, vreo oboseală…opriți-vă. Pe moment ajunge și ascultați ecoul celor petrecute în dv.

 Acesta este cel mai simplu mod de a vă pregăti pentru meditație. Încercați...cu toate că sunt fapte verificate, să nu mă credeți pe cuvânt…încercați, nu aveți de pierdut decât ce NU sunteți.

 Va continua…

  

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la   „RELIGIOZITATEA”.   (3). 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s