ABC-ul cunoașterii de sine. (18).

goldfish jumping out of the water

Spuneam în ultimul articol despre cum o dată mintea eliberată de lupta deșartă a conflictelor generate de condiționările ego-ului, aceasta capătă o mare energie, o energie care nu se mai disipează. Această energie va fi folosită nu numai pentru această revoluție interioară, cât și pentru a investiga, pentru a acționa în continuare.

 Acum există conflicte din orice și pentru orice. Există conflicte între soț și soție, între oameni în general, între comunități, între țări, între religii, între sisteme politice, între ideologii, toate acestea secătuindu-ne de energii în mod inutil și negativ.

 Spuneam  în celelalte articole despre intervalul dintre observator și lucrul observat, fapt în sine generator de conflicte, care duce iarăşi la consum inutil de energie. Fără acest interval, când observatorul și lucrul observat devin „una”, energia este concentrată, iar ego-ul se dizolvă, moare de inaniție. Să nu vă mire, dar cauza principală a faptului că marea majoritate a oamenilor nu realizează uriașa confuzie în care se află, este din cauza faptului că acestora le lipsește energia necesară acestei decisive descoperiri.  Desigur, există sentimentul că „trebuie” să descoperim această stare confuzională, că „trebuie” să ne clarificăm, dar după cum am văzut, procesul decondiționării treptate a minții este un proces de durată, ar această descoperire trebuie făcută ACUM. De asemenea a căuta opusul la ce este, sau a ne refugia într-un cult religios, derogând responsabilitatea, nu sunt căile firești descoperirii. 

 Sistemele au falimentat „in corpore”, filosofii mestecă concepte care ajung să fie mai importante decât realitatea, iar maeștrii spirituali aleargă după prozeliți. Fiind în această situație, de fapt nu avem de ales, suntem puși la zid, în fața unui fapt. A continua un asemenea mod de viață într-o asemenea lume plină de dezechilibre, NU SE MAI POATE, nimeni nu are soluții eliberatoare, iar a evada nu rezolvă problema de fond.

 Rămâne să vedem dacă este cu putință ca prin proprile puteri să putem scăpa de condiționările în care se zbate omenirea de multe secole, dacă putem să ne eliberăm mintea, încât aceasta să devină sensibilă, lucidă, puternică, să capete acea claritate vie, transformatoare. Aceasta este adevărata problemă pe care o avem. O minte liberă poate rezolva orice problemă, nu are limite.

 Din nefericire noi nu vrem să ne punem serios acesta întrebare, noi așteptăm răspunsuri, soluții, rezolvări de la alții, fie ei savanți, filosofi, maeștrii spirituali sau sfinți miraculoși. Noi nu ne considerăm, capabili de o asemenea abordare responsabilă, psihologic avem mentalitatea elevului, o mentalitate adânc înrădăcinată în mentalul colectiv. Așteptăm confirmări, așteptăm un lider, o autoritate care să ne conducă, să ne instruiască, mulțumindu-ne cu rolul unor executanți docili. Probabil că marea majoritate dintre cei care au citit articolele mele, le-au și uitat a doua zi(?!). Poate că au fost reținute anumite afirmații care s-au potrivit cu felul lor de a gândi…și cam atât.

 Dar cine dintre dv. NU s-a mulțumit doar cu atât, cine a avut curajul să-și privească propria viață fără să clipească des, fără să mai închidă ochii la una sau alta, cine  vede ce se petrece cu ambitile sale, cu compromisurile făcute, cu lăcomia sa, cu nenumăratele conflicte din viața sa pentru care alții sunt vinovați, care-și vede superficialitatile, refularile, chinul de fiecare zi, NU va mai putea să rămână același. Veți ști că numai de VOI depinde să rupeți cercul vicios in care vă aflaţi şi să vă luaţi viaţa înapoi.

Va continua…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la ABC-ul cunoașterii de sine. (18).

 1. ceciliadumitrache zice:

  Rândurile de mai sus mi-au amintit de nişte versuri dragi:
  „Nici acum nu-nţelegeţi –
  E atâta de greu?!
  Că Ulise e Troia, şi că Troia sunt eu… ”
  (Doru Davidovici – Dezminţire la mit)

  Legaţi fiind de locul unde trăim, unde nu ne alegem colegii, vecinii, putem doar să încercăm să ne îmbunătăţim, să vedem de calea noastră. Când majoritatea va evolua şi se va ajunge la o masă critică, vor evolua şi ceilalţi. Cam aşa cred că se va rezolva problema de fond, poate şi cu meritul liderilor de opinie, pentru că şi aceştia, la un moment dat, vor începe să arate spre aceeaşi cale cu toţii. Cel puţin aşa sper că va fi.

  • calinakimu zice:

   Problema este strict individuală. Cum ne-am separat de întreg , căutându-ne o identitate paralelă, tot astfel va trebui să revenim în totalitate refăcând calea „fiului risipitor”. Încerc să explic că va trebui să ieșim de sub complexul elevului, învățăcelului, puiului cu ciocul deschis în care liderii ne pot vârî pe gât „orice”. Repet, evoluția( revoluția) este individuală, dar aparţine totalității. Nu putem evolua în cârd, cu toate că NUMAI împeună vom beneficia de aceasta, iar îmbunătățirea trebuie să fie TOTALĂ. Când realizezi…REALIZEZI, nu sunt etape, trepte, pași. Revelația este spontană, fulgurantă, nu este o creștere în etape. Este drept că trebuie să te pui în „starea” de a primi revelația, dar pentru asta este nevoie de o minte religioasă despre care voi vorbi începând de joi, cred. Este important să înțelegem cu mintea noastră. Liderii, chiar cei „aleși”, cu „har”, îți arată direcția, atât. Ei sunt „degetul” ce-ți arată luna, nu sunt luna. TU trebuie s-o descoperi prin forțele propri. Oricum nu suntem singuri, Existența ne ajută chiar și fără s-o cerem, dar nu suntem conștienți de acest ajutor, suntem prea încrâncenați să ne realizăm scopurile meschine, egotice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s