ABC-ul cunoaşterii de sine. (17).

 

 

 

lumina2

Important pentru viaţa noastră rămâne să realizăm necesitatea acestei emulatii interioare totale, o unei revoluţii regeneratoare ce ne va da posibilitatea eliberării psihologice definitive de sub tutela ego-ului, de o  gândire falimentară îmbătrânită.

În măsura în care ne vom înţelege pe noi înşine devine posibilă eliberarea de sub această opresiune crescândă a unei lumi brutale, violente, crude, lipsită de sensibilitate şi echitate, în fond lipsită de iubire.

Această schimbare profund revoluţionară trebuie să se facă simţită atât în viaţa noastră interioară cât şi în cea exterioară, în atitudinile şi acţiunile noastre. Devenind lucizi faţă de realităţile noastre interioare, vom fi astfel şi faţă de realităţile lumii noastre exterioare, realităţi dominate de ură, conflicte, violenţe, lăcomie, gelozie, invidie, dorinţa de dominare.

Acum se pune o întrebare : voi putea oare schimba eu această lume? Ce pot face eu?… Sau nu pot face nimic? Dar nu astfel trebuie pusă problema…Când vom realiza(în ceea ce mă priveşte am realizat) ce anume generează această lume dezechilibrată , care este cauza profundă a acestor dezechilibre, în mod spontan apare transformarea. Nu este o chestiuine opţională, de alegere. În clipa în care REALIZEZI prostia care ne condiţionează, acest ego monstruos, în acea clipă acesta se dizolvă, dispare şi atunci faptele şi gândurile, atitudinea faţă de viaţa de fiecare clipă vor fi armonice, în consens cu existenţa. Vor dispare violenţele, ambiţile, invidiile, resentimentele şi toate celelalte conflicte pe cât de ireale pe atât de prezente în lumea aflată sub stăpânirea ego-ului. A trăi paşnic, armonios, iubitor, deschizând larg porţile Existenţei, lăsându-ne inundaţi de miracolul acesteia, este tot ceea ce putem face şi nici nu trebuie mai mult. Cu cât aceste oaze de lumină, de verdeaţă se vor înmulţii, cu timpul se vor transforma în mari insule, iar mai apoi în adevărate continente.

Dacă răul, care se bazează pe inconştienţă, a putut cuprinde  împotriva firii lumea…cu atât mai uşor, mai repede şi mai profund binele, care înseamnă normalitate iubire, conştienţă, echilibru, armonie, o va putea face.

Noi suntem singurii vinovaţi pentru cum arată lumea noastră astăzi. Naţionalismul, egocentrismul, intoleranţa religioasă şi rasială, prejudecăţile, sistemele sociale, politice şi economice generatoare de dezechilibre profunde şi discriminări, dezbinarea noastră…iată cauzele generatoare ale acestor stări de lucruri ruşinoase.

Orice schimbare semnificativă a lumii trebuie să înceapă din noi înşine, iar mai apoi aceasta se va reflecta în relaţiile inter-umane. Când „eu” mă voi schimba, când „tu” te vei schimba, nu de dragul schimbării, nu pentru că aşa vreau sau vrei, sau fiindcă „trebuie”(?!), cât datorita faptului că AŞA NU SE MAI POATE, că normalizarea relaţilor inter-umane se bazează pe colaborare, pe întrajutorare în vederea scopului comun, care este prosperitatea materială şi spirituală, atunci şi „lumea” noastră se va schimba cu adevărat.

Realizând această normalitate fiinţa omenească va capăta acea însuşire ce o va legitima  să poată face parte din umanitate, şi anume va capătă calitatea, dimensiunea unei minţi religioase. Această minte religioasă este liberă de orice credinţă , de vreo religie. Nu poţi fi religios şi în acelaşi timp să te declari musulman, creştin, sau catolic?! O minte religioasă nu caută adevărul în condiţionările impuse de un anumit cult religios, de o teologie.

Mintea religioasă este liberă de frică, în ea există numai ceea ce ESTE, există numai REALITATEA. Ea este tăcută, senină, iubitoare, lucidă, profundă, martoră meditativă. O asemenea minte aflată în afara conflictelor este plină de energie şi aceasta datorită faptului că ea curge în voie, fără contradicţii, fără stavile, fără lupte deşarte. Fără aceste opozite energia unei asemenea minţi nu are practic limite.

Va continua…

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la ABC-ul cunoaşterii de sine. (17).

  1. mararazari zice:

    Foarte bun articolul! Felicitari!

    • calinakimu zice:

      Mă bucur să mă regăsesc în câți mai mulți semeni…Este un „semn” al unei nevoi de schimbare profundă. Transformarea de care vorbesc este o chestiune individuală, dar de care nu ne putem bucura decât ÎMPREUNĂ, este unificatoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s