Bogatul „şi/sau” cerşetorul…

Cei care exercită puterea, cei care lupta şi ajung bogaţi sau politicieni, cei dornici de putere sunt în principal oameni bolnavi psihic, oameni suferinzi de complexe de inferioritate. Aceştia, comparându-se cu ceilalţi, din varii motive se simt inferiori dorind să-şi dovedească lor înşile şi să le dovedească şi celorlalţi, că ei de fapt sunt oameni „superiori”.

Din cauza acestei boli mintale astăzi omenirea se află în mare suferinţă, se luptă, se zbate în lipsuri, cu boli, în războaie şi asta deoarece aceşti oameni inferiori d.p.d.v. psihic, bolnavi, având o ambiţie pe măsură, la fel de nebună, ajung să conducă lumea. Ei au generat acest sistem profund corupt, din nebunie, din INCONŞTIENŢĂ, atrăgând/cumpărând de partea lor slugi care să-i păzească, producând legi autoprotectoare.

Ei au generat acest sistem socio-politic şi economic în care au angrenat şi instituţile religioase, determinând această situaţie inavuabilă pe care greu o vom putea depăşi. Aceasta, deoarece vor fi întodeauna oameni slabi, complexaţi, ce se vor considera inferiori celorlalţi, care vor vrea să DOVEDEASCĂ ceva… În fond este o mare prostie, ratandu-şi ei înşişi propria viaţă, irosită în lupte deşarte pentru putere, pentru bogăţie…dar o vor refuza şi celorlalţi. Obsesia puterii, bogăţiei, preamăririi îi fac să fie orbi şi surzi în faţa minunilor Existenţei, în faţa imensei forţe a iubirii ce inundă Universul, preferând o viaţă meschină, banală, searbădă, ineptă…daaar repet, împiedicându-i şi pe ceilalţi, exploatându-i, atrăgându-i într-o dispută care nu este a NIMĂNUI, este o ILUZIE.

Aroganţa, siguranţa afişată de aceşti oameni avizi de putere, este o MASCĂ în spatele căreia zac complexe bolnăvicioase, refulări, frustrări, temeri… Acestora le este ruşine să intre în viaţă AŞA cum SUNT, fără a afişa haine scumpe de firmă, fără maşini luxoase, fără a poseda vile somptuase, fără să-şi etaleze opulenţa concupiscentă, care le dă siguranţa că EI reprezintă CEVA, că sunt CINEVA (?!)

Ei niciodată nu au timp, aleargă inebuniţi după putere/avere, iar în acelaşi timp tremură să nu le fie furată, sau să nu le fie descoperite matrapazlâcurile, hoţiile prin care au dobândit  asemenea averi, de către cei mulţi  exploataţi, furaţi, 

Dacă aceşti oameni bogaţi s-ar dezbraca de hainele lor scumpe şi ar sta goi alături de „cerşetori” la fel de goi… nu s-ar mai şti cine este bogatul şi cine este cerşetorul, decât poate după dimensiunile abdomenului. S-ar putea ca cerşetorii, mai puţin îmbuibaţi, să arate mai bine dezbrăcaţi decât bogătanii îmbuibaţi, uzaţi, stresaţi, nevolnici.

Cu siguranţă însă, cei care stăpânesc bogăţiile materiale ale lumii, care cred că omul se hrăneşte numai cu acestea, se află acum într-o reală inferioritate faţă de cei care se cunosc pe sine, ACEŞTIA fiind adevăraţii „stăpâni” ai lumii, fără să-şi fi dorit sa stăpâneasca nimic, mai bine zis  ei fiind de fapt „colaboratorii” lumii, cei care s-au armonizat cu ÎNTREGUL, cu Existenţa.

Bogatii doar şi-au irosit viaţa, şi-au îngropat „talantul” de care vorbeşte Iisus.

Puterea reală aparţine omului eliberat, el răspândeşte pretutindeni forţa IUBIRII, acea forţă imensă compasională binefăcătoare. Cerşetorul poate transcede sărăcia prin iubire, pe când bogatul rămâne înlănţuit în sclavia puterii iluzorii, a lăcomiei, averilor pieritoare, ca însăşi scurta lor vizită pe Pământ.

Nu spun că sărăcia este un scop în sine, o virtute, nu înseamnă că trebuie să trăieşti în lipsuri, că indigenţa este generatoare de iubire. Când însă îţi vei cunoaşte necesităţile reale, când te vei elibera de falsa putere oferita de bogăţie a cărei umbră este nefericirea, inferioritatea, ratarea Existenţei, atunci vei ŞTII să te bucuri de ceea ce ai din belsug, de IUBIRE, de frumuseţe, de realitate, de  adevăr…Acestea sunt extatice.  Repet, acestea nu exclud un trai decent, prosper, eliberarea de sub orice presiune a necesitatilor materiale, din contra. Posibilităţile la care a ajuns stiinţa puse in slujba intereselor comune oferă oamenilor posibilitatea să traiască mai mult decât decent, atâta timp cât din ecuaţie vor fi daţi deoparte aceşti oameni cu nebuniile lor, când sistemul social va prioritiza în mod absolut legitim interesul comun. 

Ajungem cu toţii la capătul vieţii…şi cei bogaţi şi cei săraci. În acea clipă unii pierd TOTUL, ceilalţi sunt pe deplin mulţumiţi, ei poartă în suflet comoara nepieritoare a iubirii, comoară cu care pleacă, ce nu se poate pierde, ce nu poate fi furată sau distrusă de nimeni şi de nimic.

Toţi păşim în lume goi, lăsând în urmă tot ce aparţine acestei lumi şi luând în schimb tot ceea ce transcede această lume : IUBIREA !…ATÂT !

Bogatul ESTE cerşetorul, cel ce-si iroseşte viaţa ca să adune NIMICURI pe care le va lasă aici, este sclavul propriei sale nebunii.

„Săracul”, cel ce nu şi-a dorit să adune, să lupte să-şi însuşească efemerul, cel ce a căpătat şi dat IUBIRE, pleacă cu adevărat bogat şi AŞA RĂMÂNE, deoarece bogăţia sa este ETERNĂ.

Oare nu dorinţele, complexele de inferioritate sunt cauzele suferinţelor ratării Exietentei?! Ne este frică de nefericire, dar nu vrem să renunţăm la ego-ul generator de dorinţe, adică de nefericire. Dorinţa egotică este cauza nefericirilor, războaielor, luptelor deşarte pentru putere, pentru PROSTIE ! 

  Să fie oamenii atât de tâmpiţi, de INCONŞTIENTI ?!

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Concepte, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Bogatul „şi/sau” cerşetorul…

 1. concediere zice:

  Multumesc frumos, in primul rand, pentru completarea articolului initial, ai dreptate, orice subiect poate fi completat sau perfectionat pe multiple planuri. Blogul meu eu l-am gandit de la inceput ca un blog care sa trateze indeosebi subiecte legate de piata muncii (si nu numai), intr-o maniera cat mai accesibila tututor, dat fiind faptul ca cele mai multe bloguri din aceasta arie a dreptului (preponderent) am observat ca sunt mult prea specializate si oarecum tehnice pentru omul de rand/cei mai multi oameni, astfel incat informatia este destul de greoi de perceput pentru acestia. Astfel, m-am gandit sa fie un blog destul de simplist dpdv al informatiei transmise, cat mai succint, cat mai pe intelesul tuturor, oarecum comercial/soft daca raportez strict la blogurile de specialitate.
  In al doilea rand, legat de articolul tau, intr-adevar multi bogati sunt adevaratii cersetori, invidiati inconstient de cea mai mare parte a oamenilor, care sunt prinsi in plasa iluziilor create/intretinuta de acestia.
  Pe de alta parte, tot atat de adevarat este ca exista cersetori si cersetori, adica cei mai multi dintre ei sunt atat de ingropati in propriile vicii sau tragedii de viata, incat nu mai exista decat o mica scanteie divina in ei, care abia mai palpaie. Foarte putini/rari sunt cei asemanatori unor iluminati indieni/sfinti, care traiesc in saracie/lipsuri auto-impuse ca detasare de tot ceea ce inseamna material sau ca celebrul caz al batranului de 95 ani, care cersea zilnic bani, pe care ii dona la cutia milei/caselor de batrani/de copiii, oprindu-si pentru el doar cat sa nu moara…un om bland, bun, plin de iubire pentru intreaga creatie divina…”rara avis” asa ceva…sau poate nu ii vedem noi pe toti (avem ochi, dar nu vedem….)

  • calinakimu zice:

   Cersetoria in sine, ca si saracia , nu reprezinta un scop pe calea iluminarii. Cersetor , in sensul corect, este acela care-si „cerseste” bunuri, averi, cei care sunt de fapt cersetorii lacomiei, nesatiului, placerii de a poseda…INDIFERENT ce, posesia fiind un scop in sine. Este o adevarata drama de care sunt cuprinsi enorm de multi oameni, constient sau nu…Cei care-si cunosc necesitatile REALE ( extrem de putini), nu sunt cersetori si nici saraci. Ei pot parea saraci comparandu-i cu cei care aduna in nestire, cu lacomia dementa, cu nebunia. Este ipropiu sa etichetezi comparativ, clasificand oamenii dupa ORICARE criteriu. Noi nu putem fi comparati decat prin ceea ce ne leaga, prin ceea ce ne reprezinta cu adevarat, prin SUBSTANTA comuna. ATAT ! Restul reprezinta fragmentare, izolationism, segregare, discriminare, radacina CONFLICTULUI.

 2. Nu demult, tocmai imi mai luasem timp sa mai trec putin prin magazinele de imbracaminte, lucru pe care il fac destul de rar si daca locuiesc doar la 10 minute de centrul orasului si cu asta as putea face in orice zi o minunata plimbare pe malul raului ce trece pe aici, deosebit de frumos impodobit cu platani batrani ce ne umbresc cu darnicie aleile, intorcandu-ma spre statia de autobuz, iarasi cu mainile goale dupa ce si asa decand nu mai exista Made in Germany pe nici un capac de WC orice iesire mai mult ca sigur se incheie asa… dar o interpretez in final ca pe o victorie, spunandu-mi in fata gunoiului asta „nou“ ca ce am in dulap este mai frumos si mai calitativ… ma indreptam pe straduta aceea ingusta spre vitrina unei butici scumpe unde daca citesc preturile si daca o fi calitatea altfel decat in magazinele unde eu intru, fac balanta intre imposibilitatea de a-mi arunca banii acolo si tampenia de a face asa ceva… imi tasni deodata iar constatarea despre surplusul asta de produse utile si inutile care zac peste tot si despre prapastia intre cei ce-si permit astfel de lux si cei care mor de foame si cat de NORMAL si USOR ar fi sa apartina totul… tuturora… Producem, daca asta ne impinge si avem posibilitatea si ne luam fiecare ce credem ca ne trebuie. Cam asa cum era vorba despre comunism. In secunda urmatoare, gandesc desigur ca ar fi imposibil sa-l faci pe om sa consume numai cat ii trebuie. Ce ar mai da unii navala in fiecare zi sa-si umple sacosele, frigiderul si dulapurile. Deci, gasesc ideea mea prea departe batand si ajunsa acasa, spun totusi la masa ce-mi trazni mie… ILUZII despre o creatura banala in sine ca pana si fiul meu imi spuse ca asa ceva este irealizabil… Ca nu avem timp sa patrundem pana acolo si sa intelegem ce este viata. Simplu si frumos, nu complicat, plin de calcule si pierduta in jocuri de puteri incheiate cu risipirea atator vieti nevinovate, ramase poate cele mai curate.

  • calinakimu zice:

   Analiza poate continua…
   Este interesant cum oamenii folosindu-si ratiunea au reusit sa resolve probleme tehnologice, stiintifice extrem de complexe, dar au clacat in ceea ce priveste rezolvarea problemelor referitoate la viata lor personala si generala: sociala, economica, politica si religioasa d.p.d.v. psihologic, spiritual…uman, cu tot ce presupun acestea (?!). Se pare ca nu mintea asa zis rationala poate s-o faca, atata timp cat acesta minte este conditionata de educatie. Suntem invatati sa gandim, sa avem dorinte, scopuri, credinte IMPUSE de cultura careia ii apartinem. Mai mult decat atat…utopica este acesta situatie, nu faptul de a ne respecta reciproc, de a ne ajuta, colabora ca OAMENI, dincolo de interesele meschine ale ego-ului ridicat la rang de conducator al fiintei. Aici este intreaga problema. Noi credem ca poate sa ne fie bine in mod singular, ca putem trai pe o insula a fericirii inconjurati de un ocean de lacrimi(?!). Este o utopie. Noi credem ca suferinta este personala, ca iubitrea este individuala?! EROARE. Acestea apartin totalitatii. IUBIREA, acest cuvant profund corupt, demonetizat, folosit inflationist si inadecvat, apartine Universului, ea nu este a mea sau a altuia, ea nu poate fi confiscata. In ASTA consta forta ei Universala , Unificatoare. Dar atata timp cat traim multumindu-ne cu satisfactii gregare, cant suntem somnambulici , insensibili, inconstienti, nu putem VEDEA REALITATEA. Iubirea, adevarul, inteligenta sunt COMUNE,dar trebuie sa iesim de sub stapanerea ego-ului. Cand realizezi miracolul existentei manifestat in proximitatea, in intimitatea fiecaruia, nu poti sa ramai nepasator, iar cand incepe sa-ti pese, inseamna ca incepi sa fi patruns de IUBIRE.
   TOATE articolele mele incearca sa trezeasca aceasta sensibila …ATENTIE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s