Visul …între “boală” şi normalitate. (2).

11

În articolul pretecent am vorbit despre primele două feluri de vise. Primul aparţinând defulărilor fiinţei, iar cel de-al doilea aparţinând inconştientului care în plus ne transminte atenţionări asupra modului de comportament.

5

Cel de al treilea fel de vise aparţin supraconstientului. Acest tip de vise nu este uzual, deoarece în marea noastră majoritate am pierdut legătură cu supraconstientul, dar acesta făcând totuşi parte din  conştiinţa noastră pot apărea vise din supraconstient. Va trebui însă să fim într-o stare “specială” pentru a deosebi aceste vise ale supraconstientului printre mulţimea de vise ale conştientului şi inconştientului.

Dacă-l veţi “simţi”, va trebui urmărit, nu trebuie lăsat să treacă neobservat sau ignorant, deoarece el poate reprezenta o călăuză interioară care trebuie ascultată.

8

Cel de al patrulea fel de vise vin din vieţile trecute şi este extrem de rar, iar când vin de obicei sunt ignorate, neînţelese în devălmăşia celorlalte vise. Însă pe măsură ce conştientul nu va mai aduna gunoaie, pe măsură ce le vom mai elimina şi în practica vorbirii “păsăreşti”, pe măsură ce inconştientul se va mai linişti, aceste vise din vieţile trecute vor putea fi urmărite. Când vei înţelege aceste vise, atunci TU însuţi vei deveni mai înţelegător, mai detaşat de nimicurile vieţii de fiecare zi. Vei vedea că şi în alte vieţi…tot “nimicurile” te-au preocupat şi aceasta îţi va da o perspectiveă mai largă asupra vieţii actuale.

 

11

În fine, cel de al cincilea fel de vise sunt visele premonitorii, vise din viitor care vin atunci când eşti vulnerabil, când eşti “deschis”.

Pe măsură ce vei conştientiza visele, când vei deveni meditativ, nu vei mai şti cu certitudine dacă visele sunt doar vise(?!) şi viaţa ta reală dacă este cu adevărat reală sau este…vis (?!).

9

Acum suntem gata să punem mâna în foc că viaţa pe care o trăim este SINGURA realitate. Dar să nu uităm…atunci când visam tot aşa credem, credem că visul este real, în ciuda faptului că în vis se petrec lucruri ireale, imposibile pentru lumea noastră din starea de veghe. Mintea conştientă spune mai apoi că a fost vis…dar ea NU a fost acolo, în vis. Conştientul doarme, el nu participa şi nu ştie nimic despre vise, acestea sunt generate de subconştient, de inconştient şi în mod excepţional de supraconstient.

Repet, în vis se petrec şi credem lucruri absurde pentru mintea conştientă, deoarece inconştientul nu judecă, nu se întreabă, nu cunoaşte…imposibilul.

Pe măsură ce vom conştientiza visele, calitatea vieţii noastre se va schimbă substanţial.

De fapt noi trăim într-o lume REALĂ, dar mintea fiecăruia îşi va imagina o realitate proprie, care este ireală şi vor fi atâtea “lumi ireale” câţi oameni sunt.

14

De fapt REALITATEA există NUMAI în absenţa minţii, atunci putem vorbi de “claritate interioară”, despre adevăr, despre lucruri esenţiale. Mintea produce vise, chiar dacă zice că este conştientă, ea este imaginativă, visătoare fiind chiar în starea de veghe.

Când vei înţelege ACEASTA, vei mai înţelege un fapt esenţial. TU eşti MARTORUL viselor, gândurilor, imaginaţilor minţii materiale, care crează vise, dar TU nu faci parte din aceste vise, tu le transcezi, cu toate că eşti în minte…NU eşti mintea. O poţi vedea cum funcţionează, te foloseşti de ea, dar nu eşti mintea. Din acea clipă, fie că dormi, fie că nu dormi, TU eşti MARTORUL. Acum pare imposibil…dar ce este imposibilul?! Pentru aceasta este nevoie de CONŞTIENTIZAREA stării de somn, şi este perfect posibil acest fapt.

3

În fiecare seară înainte de a adormi, când te afli “între” lumi, toropit, repetă în gând până adormi următoarea propoziţie : “ Am să ţin minte că acesta este un vis.”

După o perioadă, când mesajul va fi preluat de subconştient vei putea să visezi şi să ŞTII că visezi. Visele nu te vor mai domina şi uşor, uşor se vor reduce ca număr. Pe măsură ce dispar visele, vor fi înlocuite cu…”lumină”.

Primele “semne” vor apare aprox. după 10 zile.

Cu vremea, prin perseverenţă vei dormi, dar CINEVA din tine va fi treaz, în nici un caz mintea, care se va odihni. Desigur, îţi vei urmări visele fără să fi atent, adică NU cu mintea, aceasta doarme, ea trebuie să se odihnească.

După cca. un an de zile lumina interioară te va copleşi, iar tu vei fi conştient, calm, un observator ce poate deosebi felul viselor, de unde vin ele…

În fine…dacă o fi să fie(?!)…vei realiza că între starea de veghe şi starea de vis nu este nici o diferenţă calitativă, că sunt iluzorii, iar TU eşti MARTORUL REAL.

4

De fapt este un contact cu lumile spirituale, despre care poate vom vorbi mai amănunţit cu un alt prilej, este o modalitate de călătorie în lumea suprasensibilă…

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Visul …între “boală” şi normalitate. (2).

 1. Mugur zice:

  Am o singură întrebare, dar care conține în fapt mai multe întrebări. Timpul este cu săgeata reversibilă în ambele direcții? Înțeleg trecutul, dar viitorul încă nu s-a petrecut, deci nimic nu poate veni de acolo. Apoi, ceea ce facem noi în prezent este ceea ce determină ce anume se va întâmpla în viitor. Noi înșine suntem factorul determinant, generator, dar prin prezentul continuu. Și atunci, cum poate viitorul să ne spună ceva, căci încă nu este determinat, încă suportă modificări într-un continuum. Viitorul este instabil, nedeterminare care-l face să nu existe ca formă definită și definitivă. Primim totuși informație de la o formă aflată în nedeterminare?

  Și, deși nu aș fi voit, mă extind cu întrebările, Eu nu visez, decât foarte rar, să zicem o dată la o lună, deși se întâmplă mai rar de atât. Conștientul meu nu realizează că aș visa. Asta înseamnă că somnul meu nu cunoaște faza onirică? Sau, speculând de data aceasta, există o atât de mare detașare între conștient și inconștient încât, în timpul somnului, acestea două nici macar nu mai comunică între ele? Nici măcar în fazele de trecere dintre somn și trezire?

  • calinakimu zice:

   Discuţia despre atemporalitate, despre unificarea câmpurilor, despre un PREZENT care conţine TOTUL, face parte din farmecul incognoscibilului…Este însă o certitudine faptul că există premoniţie. Poate altădată să încercăm să lămurim acest aspect din perspectiva proprilor experienţe în domeniu.
   În legătură cu faptul că nu visezi…te invit să încerci practica acelei proprozitii şi să nu te miri de ce vei afla…Însă îţi va trebui perseverenţă. În fond este simpu, doar să nu uiţi ca înainte de a adormi să repeţi propoziţia…şi mai discutăm.

   • Mugur zice:

    De acord că există premoniție. Sub o formă sau alta am cunoscut-o și eu.
    În mental, premoniția poate fi interpretată ca fiind o analiză pertinentă a situațiilor, astfel încât concluzia cea mai probabilă se prezintă a fi acea premoniție. În subconștient sau dacă vrei în inconștient, aceeași premoniție poate fi considerată a fi o analiză a câmpurilor care aduce acea stare din premoniție și care este comunicată conștientului în starea de vis sau nu numai.

    În ce privește a visa ori nu, tu mă îndemni la autosugestie, să conștientizez că acea trăire a mea reprezintă un vis. Dar mai întâi eu ar trbui să conștientizez că am trecut prin starea de vis, abia apoi să conștientizez că acela a fost doar un vis.
    Dacă aș fi cinic, aș putea întreba dacă nu trebuie să ma autosugestionez că trăiesc. Dar și aici se poate purta o discuție, dacă nu cumva trăirea nu este decât un vis al inconștientului. Dacă înțeleg bine unificarea câmpurilor, atunci acesta cuprinde totul, trăirea, inconștientul, visul, supraconștientul. Acest câmp unic, vibrațional, însemnând universul incognoscibil. Dar oare câte elemente vibraționale se mișcă în acest câmp unic? Oare de câtă libertate dispun aceste elemente?

   • calinakimu zice:

    Spui că „înţelegi” acestea.Ele însă trebuie TRĂITE, experimentate, simţite, NU cu intelectul…Intelectul este o “făcătură”…Cu cât vei înţelege, cu atât nu mai ai nevoie de explicaţii, în sensul în care vei funcţiona natural, adică intuitional. Vei ŞTII pur şi simplu, fără să ştii de unde şi cum(?!). Este o stare fiinţială, specială a clarităţii interioare.
    Faptul că îţi propui să REALIZEZI visul, nu este autosugestie, cât este exercitarea CUNOSCUTULUI, nu a cunoaşterii care aparţine memoriei. Faptul că TREBUIE să-ţi programezi subconştientul, este normal, cum altfel vei ştii ce să faci atâta timp cât mintea conştientă doarme?! Nu uita, când dormi, aşa zisul conştient doarme…TU nu dormi, dar eşti incostient de TINE însuţi, de acel centru de care tot vorbesc şi de care nu poţi fi conştient prin intermediul intelectului. Somnul, visul este o modalitate de auto cunoştere suprasensibilă. Spun suprasensibilă datorită faptului că este în afară sferei de influenţă a minţii conştiente.
    Faptul că poţi prin cunoaştere directă să realizezi că nu este o diferenţă calitativă între aşa zisă realitate şi lumea visului, reprezintă o profundă înţelepciune…
    Ai spus un mare adevăr însă…Da, covârşitoarea majoritate se autosugestionează că trăieşte, nu este cinic, cât este TRAGIC.
    Cât priveşte LIBERTATEA ea este TOTALĂ d.p.d.v….ABSOLUT… şi cum trăim în absolut…

   • Mugur zice:

    Comunicarea, atât cu tine cât și cu ceilalți semeni, o fac prin intermediul intelectului. Pentru a-ți putea comunica ceva despre trăirile mele, este necesar ca intelectul, această făcătură, să înțeleagă ce vreau eu să comunic, apoi să facă traducerea informației în cuvinte. Dacă noi doi am fi conectați telepatic, atunci ne-am transmite direct nivelurile de trăire, deci nu ar mai fi nevoie de cuvinte. Dar, cum nu suntem conectați, avem nevoie de mental. Poate că tu reușești să-mi citești trăirile, dar eu nu, așa că eu încă am nevoie de mental, de traducerea în cuvinte a trăirilor.

    Eu încerc să nu ma autosugestionez, ci doar să simt, apoi să acționez în consecință. Consider că aceasta este varianta ideală.

    Există un dicton vechi: „mulți veniți, puțini aleși”. Oare toți oamenii „trebuie” să fie în legătură directă si bidirecțională cu conștiința supremă? Eu consider că doar cei ajunși la un anumit nivel de cunoaștere, acel nivel la care faci tu referire, pot și trebuie să acceadă la suprem. Restul trebuie să mai aștepte, să mai învețe din viața aceasta sau din viețile viitoare. La noi în țară este cunoscut și practicat sistemul inițiatic. A încerca să „înveți” pe cineva cum să ajungă în zona aceea superioară îmi pare încercare utopică, tocmai pentru că nu toți suntem pregătiți suficient pentru această legătură. A vorbi desre ce si cum simți tu, asta deja este altceva.

   • calinakimu zice:

    Nimic nu “trebuie”, de fapt este o NECESITATE, firească, normală aceast contact, această stare de integralitate. Acum suntem fragmentari. TOŢI avem această capacitate, dar este drept NU toţi suntem pe acelaşi palier. Asta nu înseamnă că nu putem SCURCIRCUITA ORICAD …calea…De noi depinde…
    Ai dreptate, aşa este, nimeni nu poate trezi pe nimeni doar “zgâltâindu-l”…Dar eu ŞTIU că există un “canal” de informaţie care funcţionează nevăzut, este acea ENERGIE empatică, compasională, UNIFICATOARE, care acţionează fără cuvinte şi fără prezenţa nemijlocită, fizică. Când mă citeşti, fără să fii conştient primeşti şi încărcătură energetică a cuvintelor, chiar dacă suntem în virtual. Mai mult decât atât, FAPTUL că atunci când transmitem gânduri, TRĂIRI non-verbale…acestea colindă Universul, în funcţie de NATURA lor acestea vor determina “mutaţii” cu cei cu care rezonează.
    NIMIC nu este în zadar…şi chiar dacă ar fi…cum poţi fi altfel decât EŞTI ?!

   • Mugur zice:

    Cumva îmi dai dreptate în ceea ce-i privește pe cei aleși, pe cei care sunt suficient pregătiți, căci afirmi și tu că energia transmisă va avea efect asupra celor cu care rezonează. Ori rezonanța se atinge atunci când cele două entități, oameni în cazul acesta, au elemente comune, care ajută rezonarea, mișcarea într-o aceeași frecvență.

   • calinakimu zice:

    Sunt mulţi semeni care se află…”acolo” sau prin „preajmă”, cărora le este la indeSUFLET să înţeleagă…Dar asta nu înseamnă că este CINEVA exclus…Vezi…atâta timp cât TOŢI avem în „dotare” calităţile şi numai de noi depinde perfectionatea şi utilizarea acestora, practic numai de noi depinde. Vorbesc aici despre acele „organe” spirituale de care Iisus spune că sunt de „văzut” şi „auzit” în lumea suprasensibilă, adică spirituală. Dar lumea spirituală nu este o lume paralelă decât în măsură în care noi suntem…paraleli cu aceasta, adică nu suntem INTEGRALI. Şi încă ceva…sunt cu mult mai mulţi , decât ne-am închipui văzând cele ce se petrec, gata să primească mesajul. Este o chestiune de sensibilizare…într-o lume devenită tot mai insensibilă. Pe măsură ce nu vom acorda atenţia necesară interiorităţii noastre aflate în uitare, dar într-o stare de profundă neîmplinire, aceasta va adânci criza până când de NEVOIE vom REacţiona. Apoi va veni şi ACŢIUNEA, adică va funcţiona INTELIGENŢA. Acum , în ciuda culturii şi civilizaţiei cu care ne mândrim …suntem inepţi, iar d.p.d.v. spiritual…ORBI. Este evident. Povestea „drobului de sare”…nu mai este o poveste, a devenit o realitate inavuabilă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s