MINTEA…VEŞNIC NEHOTĂRÂTĂ.

12

Oamenii se bazează foarte mult pe mintea lor, în ciuda faptului că în aceasta nu poţi avea încredere, ea niciodată nu este hotărâtă fiind şovăielnică, dubitativă. Tot timpul este în căutarea unei alternative, a unei soluţii „mai” bune. Însăşi natura ei este aşa.

15

 Ni se termină viaţa şi nu ştim dacă în viaţă am luat cele mai bune hotărâri, dacă nu am ratat o mulţime de „oportunităţi”, poate chiar însăşi …Existenţa. Aşa ne spune mintea, este şovăielnică până în ultimul ceas. Mulţi îmbătrânesc astfel, fără să fi înţeles de ce au trăit (?!). Şi asta nu li se petrece numai aşa zişilor ignoranţi, fără prea multă învăţătură, ba aş putea spune că li se petrece în special celor cu multă carte.

Întreaga viaţă suntem puşi în situaţia de a alege şi a alege este de fapt o stare confuzională, suntem tot timpul la răscruce şi „oricum” am face…parcă-parcă, era mai bine să fi făcut altfel. Niciodată nu vom şti…Şi asta li se petrece multor oameni cu o „certă” valoare „intelectuală”. (Despre „intelect”, aşa cum ESTE el, am mai vorbit).

13

Da, aşa este mintea, aşa este natura ei de a fi dubitativă, incontrolabilă, gândurile făcându-şi de cap, fiind bi sau chiar mulţi-polare. Aşa funcţionează mintea cu care operează „periferia” fiinţei noastre şi noi vom funcţiona astfel atâta timp cât NU ne vom CENTRA, până când nu vom fi MARTORII nehotărârilor ei.

În marea majoritate a situaţilor în care ne aflăm, orice hotărâre am lua mintea va aduce alternative ulterioare, care ne vor sădi îndoiala în noi, regretul că dacă făceam „altefel” poate că era mai bine. Mintea noastră egotică cuantifica totul în câştig/pierdere. Cu siguranţă…orice am  alege nu ne-ar face pe deplin mulţumiţi, un „cui” tot ne rămâne înfipt…

Niciodată mintea nu este hotărâtă, fermă, clară, sigură de ea. Fără a ne da un pas înapoi, fără s-o privim din „afara” ei, vom fi astfel, la cheremul ei. Mintea trebuie observată cum oscilează, cum are o parte „pozitivă” şi una „negativă”, dar repet…aceasta nu poate fi observată din interior, adică de mintea însăşi, decât dacă ne dăm deoparte şi CONŞTIENTIZĂM cele ce se petrec. Conştientizarea nu înseamnă a te implica în jocurile minţii, de a judeca şi a te da de o parte sau de alta a polarităţilor ei… Când vei conştientiza ca MARTOR, atunci vei obserava că NU eşti mintea cu care acum te identifici în mod fals şi că această observare conştientă pe care ţi-o oferă calitatea de „martor” îţi da fermitate, siguranţă, o claritate pe care n-ai avut-o niciodată până acum. Pur şi simplu ŞTII, fără explicaţii savante sau profane, fără dubii, fără alegere, fără şovăieli.

16

Acum realizezi natura mintii şi a conştienţei. Mintea nu este decât nehotărâtă, iar conştienţa este fundamental hotărâtă.

Când acţionezi astfel, nu numai că nu regreţi, dar nici nu-ţi mai trece prin cap să te mai gândeşti la acea acţiune. GATA !…Punct şi de la capăt, a fost o acţiune conştient luată, adică din TOATĂ inima, ea s-a stins, nu-ţi mai lasă îndoieli indiferent cum le pare celorlalţi din afară, care nici măcar în ceea ce-i priveşte nu pot fi siguri(?!) de nimic.

Această transcedere a minţii te eliberează de polarităţile ei, ea rămânând aşa cum este, deoarece este în natura ei să fie astfel, dar TU ai transcens-o.

6

Numai CONŞTIENŢA te va face liber de nehotărârile minţii, de regrete şi îndoieli, deoarece EŞTI „dincolo” de ea, de polarităţile ei. Când eşti astfel, martor, adică conştient, hotărârile nu le mai ia mintea îndoielnică, le ia însăşi Existenţa, realitatea, iar TU eşti relaxat, liber, iubitor, ferm…AŞA cum este EXISTENŢA.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la MINTEA…VEŞNIC NEHOTĂRÂTĂ.

  1. Bine punctat! noi nu suntem nici mintea si nici corpul nostru, cu care cea mai mare parte din oameni se identifica (fiind dresati in acest fel, de mici).
    Cea mai mare parte din noi au uitat ca sunt fiinte spirituale in costume biologice, devenind doar animale (simple, de consum – de uz indelungat/de scurta durata sau animale-consumatori)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s