Periferie versus centru.

3

Scriam în articolul trecut că reacţia aparţine periferiei şi ACŢIUNEA centrului fiinţei, că aceasta este TOTALĂ, iar reacţia este parţială.

Exemplificarea acestei realităţi se petrece clipă de clipă. În timp ce mergi spre serviciu urzeşti în minte tot felul de planuri, ai tot felul de gânduri, iar la serviciu, pe lângă problemele de rutină, ai de asemenea şi alte gânduri fără nici o legătură cu ce faci acolo, NU POŢI să nu te gândeşti şi la altceva. NICIODATĂ nu eşti TOTAL, nu faci ceva pentru acel „ceva”. Asta vă spune că NU sunteţi în centru NICIODATĂ, nici când mâncaţi, nici când vă relaxaţi, spălaţi, mă rog…sunteţi DOAR la periferie…şi nici măcar nu vă imaginaţi că aţi putea fi şi altfel (?!). Fiind parţiali în TOT ceea ce faceţi, trecutul va reveni tot timpul, este un cerc vicios, trecutul pătrunde în viitor. Astfel la periferie trăim în trecut, şi cum trecutul este cumulativ, uriaş, tot se adaugă, astupă PREZENTUL şi merge în viitor. O adevărată nebunie…

Cum să mai poţi surprinde REALITATEA, PREZENTUL ?! Acesta nu mai are loc, câmp de manifestare. În această clipă nu avem decât trecut, din cauză că prezentul netrăit devine trecut. Prezentul este VIU, dacă nu-l vieţuieşti el moare şi tu odată cu el şi devine trecut fără să te BUCURI de el, de VIAŢĂ în fond, devine o nouă „problemă” la multele probleme adunate în tine…

5

O acţiune TOTALĂ începe şi se termină, nu lasă nimic în urmă, nici un deşeu în tine, tu fiind continu PREZENT în prezent, eşti VIU şi trăieşti ca atare. Când nu-l trăieşti prezentul moare şi devine trecut, fără bucurie, doar balast. Cred că este clar acest FAPT.

Când eşti centrat trăieşti total fiecare acţiune, nu mai cari cu tine resturi moarte ale netrairii, care se sedimentează în memorie, în subconştient ca refulare, ca resentiment. Când eşti în centru fiecare clipă este trăită într-o stare de prospeţime, deoarece nu mai ai de cărat trecutul rezidual neconsumat.

Dacă însă eşti fragmentar, adică nu termini acţiunea, trecutul neterminat îşi cere şi îţi cere dreptul la existenţa, aşa procedează mintea, ea funcţionează corect, incorect este modul cum este încărcată cu trecut mort. N-o descarci ziua, vei visa noaptea tot felul de năzbâtii, vei avea o preocupare inconştientă până când se va consuma, va rămâne în subconştient şi de acolo te va condiţiona. Şi apoi ne plângem de cât de tensionaţi suntem, de cât de stresaţi suntem  de tot felul de probleme?!  NORMAL ! Din aceste reacţii neterminate apar alte şi alte raeactii, intrăm într-o spirală care ne tot afundă în confuzie. Nefiind totali când mâncăm, când facem sex, când iubim, când muncim s.a.m.d. vom genera obsesii, false îngrijorări care ne vor urmări.

11

Şi totuşi va trebui să ieşim din acest cerc vicios generator de confuzie. Problema este că educaţia ne-a format greşit şi acum este mai greu de reparat, decât de construit bine de la început. Va trebui să realizăm această necesitate şi să ne găsim calea ieşirii din labirint.

Bineânţeles că va trebuie să plecăm de la „cunoscut”, de la ceea ce ştim, de la modul cum funcţionăm în prezent. Pentru obţinerea centrării sunt cunoscute multe tehnici, dar toate converg în spre o singură cale, o singură atitudine la care trebuie să ajungem, la aceea de MARTOR.

12

Această stare trebuie bine înţeleasă, ea nu este pur şi simplu o detaşare, o decorporalizare. Noi suntem materie/spirit, suntem o unitate şi aşa va trebui să funcţionăm cât suntem întrupaţi.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Periferie versus centru.

 1. smaranda64 zice:

  Am visat cu tine azi noapte. Nu aveai barba alba. M-am mirat. 🙂

 2. concediere zice:

  Daca reusesti macar 1 data/zi sa iesi din propria ta poveste, din propriile tale probleme care te macina non-stop, din propria drama personala, as putea spune ca e un prim pas inspre constientizarea starii de martor…

 3. calinakimu zice:

  Aşa este, dar pentru asta este nevoie…de o mare NEVOIE de conştientizare, să realizezi inutilităţile vieţii, aşa cum este trăită(?!), să nu mai POŢI accepta…INACCEPTABILUL.
  Voi posta mâine …TOT despre „starea” de martor. Este ESENŢIALĂ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s