Veşnicul martor.

cestru 1

 În ultimul articol reaminteam despre starea de martor eliberatoare, faţă de starea analitică ce desface firul în patru. Analiza  va scana trecutul, îngreunând procesul eliberator de trecut. Prin analiză vom înţelege mai mult intelectual devenind mai adaptabili la societate, fără însă să se producă transformări profunde.

Starea de martor este transformatoare,  eliberează accesul la conştiinţă , eliberează corpul şi mintea de condiţionări, lăsând  liber accesul la conştiinţa aşa cum a fost, este şi va fi întotdeauna : PURĂ.

Noi ştim foarte multe lucruri ce ţin de exterioritatea noastră, dar nu ştim nimic despre fundamentul nostru, iar conştiinţa reprezintă această temelie.

Analiza, oricât de pătrunzătoare ar fi ea, se referă tot la cunoscutul din afară. Conştiinţa trebuie revelată, eliberată. Ea a existat din totdeauna şi trebuie doar conştientizată, trebuie conştientizat CENTRUL şi starea de MARTOR asta face.

7

Starea de martor va transcede toate condiţionările minţii, ale corpului, ale periferiei arătându-te ţie însuţi AŞA cum EŞTI cu adevărat. Practic nu-ţi resetezi memoria sau condiţionările de până atunci, dar le transcezi. Vei circula liber la periferie sau în centrul fiinţei tale. Te vei folosi în continuare de periferie în viaţa cotidiană, dar NU te mai identifici cu ea, ca acum. Vei fi stăpânul „utilităţilor” din dotare : memorie, minte, corp, dar nu vei mai fi condus de ele, dominat de acestea, identificat cu ele. Vei şti că eşti mult mai mult decât acestea.

Creierul, mintea, memoria nu pot fi „spălate”, resetate, decât în cazul nefericit al unor accidente, unor leziuni sau şocuri psihologice. Esenţiala transformare este aceea că se va schimba centrul de greutate al fiinţei, se vor pune lucrurile în ordinea lor firească, de la aparenţă la esenţă, de la periferie la centru, de la efemer la veşnic. Vei funcţiona „altfel”, adică NORMAL. Deosebirea fundamentală este aceea de „apartenenţă”… periferia aparţine ego-ului, centrul aparţine FIINŢEI. La periferie REacţionezi, eşti dependent de împrejurări, eşti stăpânit de acestea, eşti în relaţie doar cu ceilalţi, nu faci nimic de la tine, eşti forţat de împrejurări.

lumina2

În schimb când te afli în CENTRU, atunci TOT ceea ce faci este ACŢIUNE, este de la TINE, eşti cu adevărat LIBER.

Întotdeauna când te consideri nedreptăţit, jignit, trădat…te identifici cu periferia, ea este de fapt „lezată”. Când îţi CUNOŞTI centrul NIMENI şi NIMIC nu te mai poate leza, CINE eşti tu cu adevărat, unde eşti TU…nu au acces problemele circumstanţiale ale periferiei.

La periferie, după cum spuneam, doar reacţionezi, eşti condiţionat de împrejurări, răspunzi…Când eşti în centru nu mai ţii cont de reacţii, de cum te condiţionează periferia

Oamenii sunt impresionaţi de faptul, de neînţeles pentru mulţi, de cum a putut să se roage  Iisus pentru cei ce-i făceau rău, pentu cei ce-L prigoneau, maltratau, nedreptăţeau profund…(?!). Iisus trăia în centru fiinţei sale, EL nu reacţiona, EL doar ACŢIONA, EL nu iubea condiţionat. EL compasiona cu întreaga EXISTENŢĂ, era în armonie cu aceasta, EL iubea omenii, nu fiindcă aceştia îl iubeau pe EL, nu depinde de reacţile lor,deoarece EL ESTE ÎNSĂŞi IUBIREA !

om

Când ACŢIONEZI eşti TOTAL, nimic nu este făcut cu jumătate de măsură, pe când reactile sunt parţiale, fiind doar la periferia conjuncturală a fiinţei. Când reactile sunt „parţiale” rămâne loc şi pentru „altceva”, te schimbi după cum bate vântul (vezi „trădarea” lui Petru), laşi loc contrarilor : iubire/ura, bine/rău, pace/conflict, D-zeu/diavol,      adevar/minciună.  Când eşti fragmentar, eşti „rupt”, schizofrenic într-o mare măsură…eşti în conflict cu tine însuţi. Este o nebunie să crezi că poţi iubii şi urî, că poţi acuza şi ierta, că poţi face bine şi rău, că poţi fi păcătos şi sfânt şi toate acestea în acelaşi timp(?!). 

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s