Astrologia, psihanaliza, detaşarea. (2).

sperante3

În articolele precedente scriam despre starea de MARTOR, despre dezimplicare, despre neidentificare, dar pentru aceasta va trebui să înţelegem un fapt de cel mai elemantar bun simt şi anume acela că problemele noastre nu au o baza reală, nu sunt serioaase, nu ne reprezintă, au devenit astfel din cauză că le acordăm o importanţă exagerată.

Prima condiţie este aceea de a NU ne mai identifica cu problema. Când avem o problemă…NOI suntem problema, într-o aşa de mare măsură ne lăsăm dominaţi de aceasta. Însăşi abordarea cu detaşare a problemei, ne va face mai lucizi. Problema va avea legătură cu trecutul, sau vrând să scăpăm de ea, cu viitorul şi asta din cauză că ne identificăm cu problema.

2

Să luăm cel  mai simplu şi cel mai frecvent exemplu, acela al mâniei, al furiei  de care uneori eşti cuprins din varii motive. Doar n-o să te apuci când eşti nervos, furios să-ţi analizezi trecutul, să faci psihoanaliză ?! Dar poţi face ceva mai simplu şi mai eficient şi anume să REALIZEZI chiar în acel moment „furia”, cum aceasta pune stăpânire pe tine, cum urcă, cum începe să clocotească, cum te sufocă, cum îţi accelerează pulsul, cum te face din om…neom. Priveşte-te ca şi cum ai privi pe altcineva. Te vei ruşina de tine însuţi, de modul cum te-ai lăsat angrenat într-o situaţie ireală, cum „cineva” spunându-ţi o vorbă nepotrivită(?!) a putut să-ţi manipuleze reactile, stările. Şi asta din cauză că te-ai identificat cu situaţia, că te-ai lăsat  pradă orgoliului, adică ego-ului manipulat de alţii.

3

OMULE…TU eşti CONŞTIINŢĂ, eşti mult mai mult decât crezi şi mai puţin decât îşi imaginează ego-ul. Că este vorba de lăcomie, de manie, de competiţie, de sex, nu te lasă controlat de mintea egotică, nu te identifica cu situaţia, ţine cont de TINE, de cel adevărat, TU eşti fundamental CONŞTIINŢĂ, pe care este drept, nu o cunoşti „încă”.

Nu uita de TINE, tu eşti doar un martor, fii acest martor atent, dar seren. Cu siguranţă, memoria trecutului îţi va actualiza stări negative aflate acolo. Lasă-le să treacă, TU ai treabă cu PREZENTUL, dezimplică-te de acestea, nu-ţi otrăvi viaţa, nu-ţi otrăvi prezentul.

Trecutul există doar în mintea ta ca memorie, în corpul tău, dar nu există în CONŞTIINŢA ta, ea nu poate fi condiţionată, mânjită, întinată…că tu eşti CONŞTIINŢĂ în realitate. Esenţialmente conştiinţa este liberă, pură.

Reprimările educaţiei ţi-au condiţionat mintea, dar tu eşti conştiinţă, nu te identifica cu sistemul falimentar de gândire, sistemul generează nebunie, nu te lasa înebunit şi condiţionarea acestuia nu va avea nici un efect asupra ta.

În clipa în care realizezi absurditatea modului cum ego-ul a pus stăpânire pe valorile noastre, acesta dispare pentru totdeauna. Lăcomia, naţionalismul, rasismul, competiţia, exploatarea, orgoliul, invidia, gelozia, violenţa, conflictul, în clipa când realizezi absurditatea acestora nu te vor mai afecta, chiar dacă în memorie rămân.

Bineânţeles că în această clipă iubirea compasională va avea loc, câmp de manifestare şi asta este TOTUL.

Psihanaliza „judecă” trecutul pierzandu-se in labirintul subconstientului si memoriei, astrologia pe seama unor date conjuncturale  predestinează un viitor impredictibil… rămâne detaşarea faţă de o realitate imagiară, contrafacută, irelevantă, propunand starea de martor atent , dar seren, lucid, dar senin…

5

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Astrologia, psihanaliza, detaşarea. (2).

  1. Adevarat, starea de martor, de spectator, detasarea este ideala, numai ca, dupa cum bine se stie …”practica ne omoara”!! dar…cu ceva antrenament la activ, totul e posibil! 🙂

    • calinakimu zice:

      Până când nevoia de NORMALITATE nu devine …sfâşietoare…vom fi în expectativă, confuzi, căutând soluţia FACILĂ, aşa am fost obişnuiţi să NU gândim. Este un cerc vicios. Lipsa de încredere în forţele propri, starea de lehamite tot mai acentuată, lipsa de inţiativă, spiritul gregar de turmă, toate acestea ne împiedică să CONŞTIENTIZĂM realitatea. Dacă pentru o clipă am conştientiza, n-am mai putea dormi liniştiţi fară să FACEM ceva …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s