“CONŞTIENŢA”…adevărata virtute.   (1).

 

Calendaristic în aceastaă noapte începe un nou an  în care VĂ doresc :  TOT CEEA CE  DEPINDE DE DV.  PENTRU A “CREŞTE” PE TOATE  PLANURILE  EXISTENŢEI.

om1 

Familia, şcoala, societatea, biserica încearcă în mod ipocrit să ne dea o morală, să ne dea o grilă a valorilor ce trebuie respectate în viaţă. În realitate este o modalitate de a ne face mai uşor de manipulat. Copilului i se spune să fie ascultător, apoi la şcoală să fie bun la învăţătură, în societate să respecte regulile şi scopurile acesteia, iar biserica să fie un bun credincios, că este “păcat”  să facă una sau alta…Nimeni însă nu ne spune un adevăr eliberator, un adevăr în urma căruia să devenim propri noştri stăpâni. În realitate cel mai mare păcat este să ratezi fericirea, să fi inconştient, iar virtutea este să fi conştient, să-ţi cultivi iubirea.

Oare dacă eşti perfect conştient şi iubitor mai poţi fura, violenta, exploata sau ucide?! Desigur că NU !

egoism1

Noi am ajuns din inconştienţă să ne purtăm ca nişte roboţi, ca nişte automate. Tot ce ne aparţine este un uriaş ego, în rest totul este umplutură. Cum să fi moral, virtuos, corect dacă eşti un egoist inconştient?! Cum poţi crede că eşti “credincios” că poţi experimenta Divinitatea, că harul smereniei îţi poate învălui inima când eşti posesorul unui ego uriaş?! Pe deasupra vei purta o poleială, o aparenţă de respectabilitate, iar în interior vei fi măcinat de orgolii, dorinţi, scopuri egotice. Vei fi în cea mai nefericită situaţie în care şi virtuitile tale vor fi păcate…

Fără conştientizare, tot ceea ce faci este păcat, deoarece acestea sunt reacţii inconştiente, nu acţiuni încărcate de iubire, de compasiune. Virtuţile sunt conjuncturale, sunt ipocrite, prefecatorii.

În schimb , când devi conştient, nu mai eşti un simplu mecanism care reacţionează la impulsul împrejurărilor, sub controlul ego-ului. Trăind clipă de clipă conştient de tot ce se petrece în jurul tău şi în tine, iubitor, toate răspunsurile tale vor fi acţiuni corecte, în armonie cu Existenţa. Acţiunea va fi inteligaentă, deoarece se naşte ţinând seama de întregul context, nu doar de meschinul ego. De fapt este mai mult decât o decizie personală supusă unei morale oportuniste, în funcţie de interesele tale de moment. Atunci vei permite Existentei să se manifeste, vei permite realităţii să se petreacă. Acţiunea va fi spontană, nu un calcul matematic, deoarece vine “dincolo” de caracterul tău format de educaţie, vine dincolo de profit/pierdere, în acţiune este însăşi răspunsul moralităţii, fără să urmăreşti aceasta, este curgerea firească a vieţii pe care nu o mai zăgăzuieşti. Este ca şi cum nu tu ai fi acţionat, eşti doar cel care a fost ACOLO, când Existenţa s-a petrecut. Cine vrea poate să spună că D-zeu a fost făptuitorul , tu doar ai permis să se manifeste.

Asta este adevărata virtute.

Fără regrete, fără orgolii, fără resentimente, sau ipocrite merite, aceasta este acţiunea virtuoasă în armonie cu întregul. Aceste actiuni nu vor mai afecta nici memoria psihologică, nici nu vor mai încarca subconştientul cu gunoaie. Va trece fără să lase “urme” şi va veni o altă acţiune în mod natural, fără să lase răni sau motive de mândrie, acţiunea nefiind o decizie a ego-ului. Când acţiunile sunt “cântărite”, “măsurate”, când vin în urma unor alegeri dintre mai multe variante venind din memorie, din calcule, din ego, atunci acţiunea este un păcat. Ai pus înaintea interesului general, celui al Existenţei, interesul tău meschin, personal.

Toţi oamenii, aşa zişi virtuoşi se mai numesc oameni de “caracter”(?!). De ce ai nevoie de caracter, de tot felul de reguli, scoase în faţă la nevoie, adică din interes, dacă eşti conştient, dacă iubeşti?! Iubirea este suprema virtute, de ce-ţi trebuie alta?! Dacă eşti conştient, de ce trebuie să şti ce să faci ?! Văzând şi făcând…este trăirea PREZENTULUI. Iisus zice : “Bate şi ţi se va deschide”. Dar cum să baţi dacă eşti cu ochii închişi şi nu nimereşti uşa? Fii cu ochii larg deschişi, adică conştient şi BATE.

egoism2

Credincioşilor li se spun de către preoţi să fie mai întâi virtuoşi, morali, ascultători, buni, ca să “merite” să bată la uşa (?!).

Este suficient să fi CONŞTIENT şi toate se vor adăuga… Când nu eşti conştient ai nevoie de “caracter”, de  o“faţadă” în spatele căreia să dormi. De fapt este o jmecherie ieftină pe care biserica o propovăduieşte şi asta pentru ca ego-ul să nu-ţi fie rănit. Atunci ţi se propune “umilinţa”. Atunci când eşti umil nu stârneşti nimănui dorinţa de a te lovi, nu eşti un concurent, un adversar, eşti lăsat în pace şi dacă eşti un bun practicant al umilinţei poţi câştiga “respect” în faţa oamenilor, chiar să ajungi să fi considerat… “sfânt”.

În schimb, când îţi exhibi ego-ul, când îl etalezi, acesta lezează ego-urile celorlalţi, care te vor lovi. De fapt conflictele nu sunt decât ciocniri între ego-uri.

 Smerenia, nu umilinţa, este un har pe care nu-l poţi cultiva, nu-l poţi cere, te găseşte ea pe tine, nu tu pe ea… Acum să nu creadă cineva că a fi smerit înseamnă a te lasa călcat în picioare, a fi o mortăciune letargică, zâmbitoare şi tăcută. Iisus era însăşi smerenia, dar denunţa cu voce tare şi răspicat minciuna, ipocrizia, greşeala.

Noi va trebui să trecem de la întuneric la lumina, să conştientizăm modul greşit în care concepem viaţa, să renunţăm la inconştienţă. Să înlăturăm şabloanele impuse de educaţie, şcoală, societate şi biserică, să devenim liberi si să ne armonizăm cu Existenţa, să fim demni de ceea ce suntem de fapt şi nu ştim : cea mai înalta formă cunoscută de manifestare a Existenţei …OAMENI !

Va continua…

om

Reclame
Acest articol a fost publicat în Multiversuri spirituale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s