Regală sau nu…germanitatea are continuitate…

rege

iohanis

Nu pot să nu constat cum mioriticul nostru bobor, în ale cărui vene curge sânge tricolor şi în a cărui istorie a plătit fiecare “suiş” cu vreo două “coborâşuri” şi alea pline de hârtoape, după ce s-a făcut frate cu dracu’, dar n-a mai apucat să treacă puntea, după ce şi-a plecat capul…şi a rămas cu el plecat, după ce tot felul de pungaşi calificaţi s-au perindat pe la ciolanul puterii, lingandu-l mai ceva decât credincioşii ciolanele moaştelor, în speranţa scăderii TVA-ului, într-un final s-a resemnat zdrobit de presiunea tot mai mare a nevoilor şi a cedat, renunţând să mai spere.

Năpădit de inerţii şi inepţii, copleşit de lehamitea stârnită de fetida fermentaţie istorică, românul a luat o decizie inavuabilă în vederea unui răgaz terapeutic, care de fapt a cronicizat criza funciară în care se afla. Cu toată starea letargică a bunui simt muribund, românul a hotărât că este „rău cu rău, dar mai rău este fără rău”(?!) şi în ciuda contardicţiei în termeni, s-a lăsat sedus de această argumentaţie inconsistentă procedând în consecinţă.

Cu o perversitate sadică, defilând în fundul gol cu o fudulie neaoşă, românul s-a hotărât să meargă până la capăt, până în fundul prăpastiei, spunându-şi cu năduf că… : “dacă nu se poate să ne fie mai bine, să vedem cât de rău ne poate fi?!”

Cum dracul a fost mai negru decât a părut la început, cutia Pandorei o dată deschisă am fost invadaţi de o faună aflată în plină expansiune napadindu-ne jivine lacome, hudume partizane, ipochimene de partid, pachiderme sensibile la avantaje, dulăi patrioţi hămăind lozinci abuzive, lideri carismatici şi locvaci turuind retorici sulfuroase, fătuci tunate, cocalari afabili şi decerebraţi, trădători profesionişti, biserici de o concupiscenţă obscenă, mârlani sadea, vietăţi eviscerate ofertante, s.a.m.d…

Aşa se explică cum fără o minimă igienă logică nu intrăm în fibrilaţie, atunci când într-o cordialitate de turmă consimţim să ne alegem călăii care ne vor exploata, ne vor batjocori, fura, trăda, minţii, adica pe aceiaşi politicieni cupizi, stupizi, corupţi.

Este drept că mai apoi ne zvârcolim lacrimogen, sughiţăm cu patos, găsim explicaţii metafizice, cădem în melancolii mistice pupând ciolane şi târându-ne în jurul bisericilor implorând iertare şi bunăstare, contrându-ne între noi în dispute imunde ne lamentăm sufocaţi de revoltă şi cam atât.

Cheltuim o uriaşă energie pentru a ne isteriza definitiv, pentru ca răul să fie tot mai mare şi  rămânem consecvenţi acestui crez.

Se spune că fiecare soldat din armata lui Napoleon ar fi avut bastonul de mareşal în raniţă.  Noi în schimb, într-o sacoşă străvezie avem “mintea românului cea de pe urmă”. Rămâne să vedem dacă “urma”…  scapă “turma” ?!

Până una alta…ne-am ales un “sas” preşedinte, un om “anormal” de…NORMAL. Este calm, vorbeşte puţin, are un comportament decent, echilibrat, chiar discret.

Dacă România modernă a avut în frunte regalitatea de sorginte germană, de ce România …”normală”, nu ar avea în frunte un “sas”, în a cărui vene curge un sânge mai puţin princiar, însă cu siguranţă de un “roşu”, care nu are nimic în comun cu flamura partidului comunist.

Să fie într-un “sas”…bun.

N.B.

În ciuda tuturor predicţilor ŞTIU, mai presus de orice argument, că toate clasele sociale şi politice vor dispare în mod natural atunci când ni se va revela primatul energiilor spirituale,  ce vor transforma această lume dezarticulată, într-o lume armonioasă, după chipul îmbunătăţit al omenirii.

Nu este o speranţă, este mersul firesc al Existenţei pe calea evoluţiei.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Politikie, România şi drobul de sare și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s